Camping Cafe & Bar...

 • Δημοσιεύσεις: 26
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7

swartz απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Παίδες ! ότι και να είναι αυτή η χρονιά (καλύτερη ή χειρότερη ) από την προηγούμενη ,εμείς το βιολί μας!!!.
Camping και πάλι Camping, σε σκηνή , σε τροχόσπιτο σε sleeping bags..........είναι μια εκπαίδευση σε περίπτωση που έρθουν και τα χειρότερα .....και τα σπίτια να μας πάρουν .....και το σώβρακο να μας πάρουν.....ε την ψυχή μας δεν θα την πάρουν.......
#20894
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Africaptan

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 508
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις που διάβασα τελευταία. Άντε να δούμε...
Αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο θα είναι καλό για το ελεύθερο αν ισχύσει κάτι τέτοιο...
www.protothema.gr/politics/article/66814...uleutes-tou-suriza-/
#21063

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 933
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Με πρόλαβες, ως προς την ανάρτηση :-)

Ως προς την είδηση, θα δημιουργούσα σχετικό videάκι (τύπου ΑΡΒΥΛΑ), το οποίο θα ανέφερε:

"Μπορεί να ψηφίσαμε το αφορολόγητο στα -1.000€, μπορεί από το 2019 να λαμβάνεις 11 μισθούς - συντάξεις ανά έτος, μπορεί να σου κόψαμε παντελώς τις επικουρικές - επιδόματα - κ.τ.λ., ΑΛΛΑ... θα μπορείς να κάνεις πλέον ελεύθερο βρε αδερφέ, θα μπορέσεις επιτέλους να συνειδητοποιήσεις ότι οι διακοπές δεν απαιτούν χρήμα, θα μπορέσεις να κάνεις το όνειρό σου για φυσιολατρία - χορτοφαγία πραγματικότητα"...

Και να θυμάστε όλοι: Όχι κ@πότε$, όχι μπ@φου$, όχι κωλόχ@ρτ@ σε ακτές και βουνά! Για χαιρόμαστε όλοι καθαρά (ελεύθερα) campings"
...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21064

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 440
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 74

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Σίγουρα έβαλε το χέρι του ο Καρανίκας,
που είναι λάτρης του ελεύθερου κάμπινγκ.
:laugh:
#21065

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 660
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Ακόμα δεν έγινε η ερώτηση στην Βουλή και ξεκίνησε η προπαγάνδα για τους κατασκηνωτές και πόσο κακό θα κάνουν στον τουρισμό μας.

Δωρεάν Διακοπές για όλους!

Μην έχουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται να απελευθερωθεί το ελεύθερο, υπάρχουν τόσα συμφέροντα που θίγονται που όποια συζήτηση θα σταματάει σε αντίστοιχες ερωτήσεις στην βουλή.

Hey Ho, Lets Go
#21066

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 220
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

Africaptan απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

ΑΝ ψηφιστει, καλως να ψηφιστει, αλλα ρε παιδια, με τα τοοοσα αλλα ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ προβληματα που με/μας "δερνουν" δεν μ αφηνουν να χαρω το θεμα...
#21076

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 375
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Πολυ χλωμο να γινει αλλα και να μπορουσε να γινει καλυτερα να μη γινοταν γιατι δεν εχουμε παιδεια,ειμαστε βρωμιαριδες λαος και δεν σεβομαστε τιποτα,ποιος θα κανει το τροχονομο?
Δεν θα μεινει τιποτα ορθιο αν κρινω απο αυτα που βλεπω και κυριως απο τη νεολαια δυστηχως
#21078

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 320
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 139

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Φυσικά και πρέπει να επιτραπεί η ελεύθερη κατασκήνωση. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία ισχύει καθολική απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Αυτό εκτός από αντισυνταγματικό, καθώς απαγορεύει στους πολίτες τη χρήση του δημόσιου χώρου, δηλαδή του χώρου που τους ανήκει, είναι και γελοίο αφού ο νόμος φτάνει στο σημείο να απαγορεύει την κατασκήνωση με περισσότερα από ένα κατασκηνωτικά μέσα ακόμα και σε ιδιόκτητα οικόπεδα. Αν για οαράδειγμα θες να πας στο λιοστάσι σου ή στο περιβόλι σου ή στο οικοπεδό σου και να στήσεις δυο σκηνές για να μείνεις μια μέρα είσαι παράνομος.
Επιπλέον η καθολική απαγόρευση, που γίνεται με μια σειρά από προσχήματα για την προστασία του περιβάλλοντος κυρίως, αλλά με μοναδική πραγματική αιτία την προστασία των συμφερόντων της επαγγελματικής συντεχνίας των εμπλεκόμενων στις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι και ραγδαία αντιαναπτυξιακή, γιατί στερεί αοό τη χώρα (και ιδιαίτερα τις τοπικές κοινωνίες) από τα έσοδα που θα προσέφεραν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές. Διότι βεβαίως και αυτοί θα καταναλώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του μέρους που επιλέγουν να κατασκηνώσουν.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ιδανική για ελεύθερο camping σχεδόν για 12 μήνες το χρόνο. Θα άξιζε να γίνει κάποτε μια σοβαρή μελέτη για το πόσα διαφυγόντα κέρδη έχει η ελληνική οικονομία από αυτή την παράλογη απαγόρευση.
Ας δούμε για παράδειγμα τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν κάνει μια σοβαρή επένδυση μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να αποκτήσουν ένα όχημα με βασικό κριτήριο την αυτονομία που τους προσφέρει, δηλαδή πόσες μέρες ένα πλήρως εξοπλισμένο αυτοκινούμενο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να χρειαστεί να γεμίσει νερό, να προμηθευτεί ενέργεια ή να αδειάσει τις δεξαμενές του. Αν ο ελληνικός νόμος υποχρεώνει τα αυτοκινούμενα να διαμένουν καθημερινά σε οργανωμένα camping, γιατί οι ιδιοκτήτες τους να προτιμήσουν την Ελλάδα ακυρώνοντας έτσι τον βασικό λόγο που έκαναν μια τόσο μεγάλη επένδυση αγοράζοντας τροχόσπιτο με μεγάλη αυτονομία;

Βεβαίως ελεύθερη κατασκήνωση δεν σημαίνει ασύδοτη κατασκήνωση. Φυσικά πρέπει να υπάρχει το νομικό εκείνο πλαίσιο που θα αποτρέπει τη ρύπανση, την καταστροφή του περιβάλλοντος την κατάληψη δημόσιου χώρου (που εϊναι διαφορετικό πράγμα από τη χρήση) και όλα τα σχετικά. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα. Και η δόμηση έχει κανόνες και η κυκλοφορία των οχημάτων και η εμπορική δραστηριότητα και τα πάντα. Το ίδιο ας συμβεί κια κε την ελεύθερη κατασκήνωση.
#21079

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 933
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Για εμένα προσωπικά, το όλο θέμα είναι πάρα πολύ απλό: Ο εκάστοτε νόμος υφίσταται, διότι κάποιος (ανεξαρτήτως λόγου) “ανάγκασε” κάποιον άλλο να τον δημιουργήσει!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ΕΑΝ η συντριπτική πλειοψηφία των “ελευθέρων” ΔΕΝ δημιουργούσε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα (ρύπανσης, καταπάτησης, πιθανότητας πυρκαγιάς, κ.τ.λ.), ΔΕΝ θα δημιουργούνταν και ο αντίστοιχος νόμος και κατ’ επέκταση οι όποιες κυρώσεις…

Από κει και πέρα, όταν πας στο Αγκίστρι ή στην Χιλιαδού ή όπου αλλού Φθινόπωρο, βλέπεις ένα τοπίο “χιονισμένο” από το πολύ &ωλόχ@ρτο, “αποψιλωμένο” από τις πολλές φωτιές, “ρημαγμένο” από τις πολλές σκηνές και (τελικά) λες (πόσο μάλλον πιστεύεις) ότι φταίνε οι “άλλοι” (τοπική αυτοδιοίκηση ή ιδιοκτήτες καταλυμάτων, κ.α.), έ, τότε είσαι τουλάχιστον λίαν χαμηλής νοημοσύνη με φθίνον IQ…

Όσον αγορά στις αναφορές περί εξωτερικού και αποδοχής – επίτρεψης του ελεύθερου camping:
1. Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, στο εξωτερικό το ελεύθερο επιτρέπεται μεν, σε συγκεκριμένες περιοχές δε!
2. Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, στο εξωτερικό ΔΕΝ πρόκειται να δεις ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ την εικόνα που θα δεις στο Αγκίστρι ή στην Χιλιαδού ή όπου αλλού!


P.S. Nikos L, respect, ΔΕΝ αναφέρομαι σε εσένα…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21080

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 320
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 139

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Έχω την εντύπωση πως βασική αιτία δημιουργίας του συγκεκριμένου νόμου για το ελεύθερο κάμπινγκ είναι περισσότερο τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.

Από την άλλη βεβαίως συμφωνώ με τον Uncle George πως δυστυχώς πολλές περιοχές στις οποίες γίνεται ελεύθερη κατασκήνωση, υφίστανται υπερβολική επιβάρυνση από απροετοίμαστους και -δυστυχώς συχνά - απολίτιστους ελεύθερους κατασκηνωτές. Κατασκηνωτές που - κυρίως αυτό - δεν έχουν κοινωνική συνείδηση και σεβασμό στους διπλανούς τους ή στους άλλους ανθρώπους που αργότερα θα χρησιμοποιήσουν τον ίδιο δημόσιο χώρο. Κατασκηνωτές που διακρίνονται από τον παροιμιώδη ωχαδελφισμό τους.

Όμως δεν είναι παντού έτσι. Υπάρχουν ευτυχώς και σημεία που παραδοσιακά αποτελούν προορισμούς ελεύθερης κατασκήνωσης και που οι επισκέπτες τους τα σέβονται και τα προσέχουν.

Επίσης πρέπει ο νομοθέτης να σκεφτεί ότι η εποχική ελεύθερη κατασκήνωση είναι μια βαθειά ριζωμένη παράδοση στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα (Δυτική Πελοπόννησος, παράλια Ηπείρου, Επτάνησα, Αττική και Εύβοια, Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα βουνά της Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας κ.λπ.) μέρη που ήδη από τον 19ο αι. οι άνθρωποι συνήθιζαν να στήνουν πρόχειρα καταλύματα (παράγκες, καλύβες, πρόχειρο σκηνές κ.λπ) για λόγους παραθερισμού. Δεν είναι κάτι έξω από την ελληνική πραγματικότητα λοιπόν.

Απλά πρέπει να γίνεται με σοβαρούς και κυρίως σεβαστούς κανόνες. Νομίζω πως ο σημερινός νόμος είναι απολύτως παράλογος και γι αυτό στην ουσία δεν εφαρμόζεται. Δεν μπορεί να σου απαγορεύει να στήσεις δύο τροχόσπιτα ή δύο σκηνές στο κτήμα σου. Δεν γίνεται να απαιτεί στα συμβόλαια μακροχρόνιας ενοικίασης κατασκηνωτικού χώρου σε οργανωμένο κάμπινγκ να υπάρχει μόνο ένα ένα κατασκηνωτικό μέσο ανά θέση. Κι αν θες να έχεις τα παιδιά σου σε μια μικρότερη σκηνή δίπλα σου, τι θα κάνεις; Αν θες μια σκηνή τουαλέτας κοντά σου για τι χημική, τι θα κάνεις; Θα βάλεις τη χημική στη σκηνή σου; Τέλος πάντων, ξεφύγαμε απ' το θέμα. Το ζήτημα είναι να εξορθολογιστούν οι κανόνες και να εφαρμόζονται.

Υ.Γ. Uncle George, το ξέρω ότι δεν απευθύνεσαι σ'εμενα προσωπικά. Αλίμονο, συζήτηση για το χόμπι μας κάνουμε. Καλημέρα!
#21081

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Online E-Campers

Today 3973

Yesterday 6042

Week 41421

Month 192709

All 7953305

Αυτή τη στιγμή online 213 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 3973

Yesterday 6042

Week 41421

Month 192709

All 7953305

Αυτή τη στιγμή online 213 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions