Διπλασιασμος στο προστιμο...

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

Εμετικό για αυτούς που αγαπάνε πραγματικά την κατασκήνωση, αδιάφορο για αυτούς που απλώς τυχαίνει να κατασκηνώνουν και θετικό για αυτούς που έχουν όφελος από αυτό.

Σίγουρα και ανάμεσα μας υπάρχουν άτομα που προκαλούν κακό και δυσφήμιση όπως και σε οτιδήποτε άλλο σε οποιοδήποτε τομέα, αλλά από αυτά τα άτομα ελάχιστα έως μηδαμινά βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία.

Πως να κατηγορήσεις κάποιον ότι βρομίζει το περιβάλλον όταν ακόμα και τα κόπρανα του τα θάβει όχι για λόγους μόλυνσης του περιβάλλοντος αλλά από σεβασμό στον συνάνθρωπο και από θέμα υγιεινής. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα, όπως του να ξυπνάς μετά από βράδυ με πολλά μποφόρ και η πρωινή σου ασχολία είναι να μαζεύεις σκουπίδια που ξέβρασε το κύμα. Σκουπίδια όπως λάμπες φθορίου σαν αυτές που έχουν στα γραφεία, πλαστικά καπάκια τουαλέτας, καθαριστικά τουαλέτας, τελάρα, παλέτες και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο καθένας στο νου του, μιας και πολλά από αυτά έχουν ταξιδεύει μέσω ποταμόν-χείμαρρων προς την θάλασσα.
Φυσικά υπάρχουν και αντικείμενα που μπορεί λόγο αέρα να "χάθηκαν" από κατασκηνωτές αλλά υπάρχουν και καλοθελητές που θα τα μαζέψουν που ανήκουν στην κατηγορία που υποτίθεται ότι ρυπαίνει το περιβάλλον...
Από την άλλη συγκριτικά πόσοι θα κάνουν αυτήν την κίνηση όταν απλώς έχουν πάει για μπάνιο στην παραλία ή μόνιμοι κάτοικοι των γύρω περιοχών που αδειάζουν ότι βρουν στο ρέμα λες και είναι χωματερή? Συγκριτικά νομίζω ότι υπερτερούμε σε αριθμό, όπως επίσης δεν χρειαζόμαστε κάλεσμα για να αναλάβουμε δράση όπως καλά κάνουν κάποιες κοινότητες, απλά το έχουμε μέσα μας.

Η βρομιές επί των πλείστων δεν προέρχονται από την πρώτη κατηγορία campers.

Αλλά τι ποιο εύκολο να απαγορεύεις κάτι από το να βρεις μία πραγματική λύση. Με την ίδια λογική πρέπει να απαγορεύσουν και τα μπάνια στον καθένα, αν ο λόγος του νόμου είναι οι ρύποι.

Τώρα όσων αφορά της φωτιές, αυτό και αν είναι γελοίο, όταν υπάρχει και γράφημα από το 1983 που αποδεικνύει το αντίθετο (www.oikoskopio.gr/pyroskopio/index.php). Μάλιστα η κατηγορία των κατασκηνωτών είναι συγχωνευμένοι στην γενική κατηγορία "εκδρομείς" που στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που ενδεχομένως να έχουν πάει σε μία παραλία για μερικές βουτιές, άρα με την ίδια λογική ας απαγορεύσουμε πάλι της βουτιές. Και συνήθως οι λεγάμενες πυρκαγιές κατά κυριότητα γίνονται σε περιοχές που δεν κατασκηνώνουν άνθρωποι.

Το θέμα τουριστικής ανάπτυξης, θεωρώ ότι είναι κατάπτυστο, καθώς αυτός που ανήκει στην πρώτη κατηγορία, είναι συνειδητή ή επιλογή του εκ βαθέων για αυτό τον τρόπο εναλλακτικών διακοπών και θα έλεγα ότι είναι κομμάτι της "φιλοσοφίας" του.
Για την δεύτερη κατηγορία θα μπορούσε αυτή ή ανάπτυξη να έρθει με έναν νόμο πλαφόν για ενοικιαζόμενα σε λογικές τιμές.
Και για την τρίτη κατηγορία, θεωρώ πως η δικιά τους ανάπτυξη έχει να κάνει με την αύξηση του τζίρου και την ιδιωτικοποίηση περισσότερων ακτών και όχι μόνο.

Κρίμα λοιπόν που ο νόμος ουσιαστικά δεν έχει σαν σκοπό να προστατεύσει το περιβάλλον αλλά το ντύνουν με αυτό το κουστούμι, για εμφανείς λόγους.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις μου, τώρα σε κάποιους που αυτά τους φαίνονται παράλογά τους προκαλώ σε διάλογο με επιχειρήματα, ώστε να αποκαλυφθούν ότι είναι νομολάγνοι, τρομολάγνοι και όχι μόνο.
#12580
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": michalis, Jbg, spigrig

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 660
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

Μα είναι τουλάχιστον αστείο να ξεκινήσεις συζήτηση με κάποιον που συμφωνεί με αυτό τον νόμο. Γιατί θα είναι αυτοί που βλέπουν τους κατασκηνωτές σαν χίπηδες που μολύνουν το περιβάλλον και καταστρέφουν την αισθητική του εκάστοτε τόπου.
Όμως δεν θεωρούν μόλυνση και καταστροφή το ξενοδοχείο σε δασώδη περιοχή ή δωμάτια που είναι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές που αναφέρουν σαν δικαιολογία στα σχόλια του άρθρου στην lifo από το γράφημα που αναφέρετε φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι εκδρομείς (γενικά) φέρουν την μικρότερη ευθύνη.

Το πρόστιμο αυξήθηκε με σκοπό να περιορίσει τους ελεύθερους κατασκηνωτές, όπως και οι έλεγχοι γίνονται συνήθως κατόπιν καταγγελιών από γύρω μονάδες.
Όμως είναι στο χέρι των τοπικών αρχών, γιατί θα πρέπει να σκεφτούν αν θέλουν να τονίζουν την τοπική αγορά ή όχι. Για παράδειγμα στην Ερεσό στην Λέσβο δεν τους κυνηγάνε, γιατί ξοδεύουν χρήματα στα καταστήματα και συντηρούν μόνοι τους τις κοινόχρηστες τουαλέτες.

Hey Ho, Lets Go
#12583
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": spath, kostasngr, effieb

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

+1

Όπως είπες κομψά, ίσως συνειδητοποιήσουν ότι είναι αστείο και σταματήσουν την προπαγάνδα.
#12600

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 60
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 44

vasilios απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

Γειά σας αγαπητοί φίλοι:
Kαλό καλοκαίρι, και καλές κατασκηνώσεις.
Χαίρομαι που σας "ξαναβλέπω" μετά απο ερκετούς μήνες απουσίας λόγο της εργασίας μου εκτός της όμορφης χώρας μας, χαίρομαι επίσης και με την όμορφη ανανέωση του σαϊτ, μου αρέσει :thumbup:
Τώρα στο θέμα μας:Βασικά θεωρώ πως τα πρόστιμα μπαίνουν για να εισπραχθούν, αρα, μόνο φοροεισπρακτικό είναι το μέτρο, και μια και η κατάσταση στην χώρα μας θα ευνοήσει κι εφέτος -όπως και πέρυσι- τους "πρόσκαιρους" και κατ΄ανάγκην κάμπερς, οι ανεγκέφαλοι του Υπουργείου-ναι, αυτοί που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν στη μέση ενα δεμάτι άχυρα- πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο θα μαζέψουν χρήμα( έτσι πίστεύαν και για το πετρέλαιο θέρμανσης και Πάγωσε ο κοσμάκης, αλλά απο λεφτά τσου..έπεσαν πολύ έξω τα σαϊνια) έτσι λοιπόν και με τα πρόστιμα, όσο για τα χαζά περί πυρκαγιών..ας το αφήσουμε καλύτερα..προσωπικά εχω "φάϊ'' πάνω απο 10 φορές πρόστιμα, και τις 8 στις 10 δεν πλήρωσα μια, πάντως εχω να πω πως δεν θ με σταματήσουν και 1000 να το πάνε.

Καλά να περνάτε.
#12608

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9

Ilektra απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

Το θεμα δεν ειναι ουτε να κρυβομαστε ουτε να ψαχνουμε που δεν κηνυγανε για να πηγαινουμε...Ποιος ειναι ο νομος κ ο καθε ''νομος'' που θα απαγορευσει σε καποιον να κατασκηνωσει κ να χαρει την φυση???Ανηκουν σε καποιον τα δαση...οι ακρογιαλιες...τα ποταμια...τα βουνα???Αν υπαρχει μολυνση σιγουρα δεν προερχεται απο τους ελευθεροκατασκηνωτες!!!Δηλαδη ολα αυτα τα τερατουργηματα-συγκροτηματα Hotel κ δεν συμαζευεται τα απορριματα απο τις τουαλετες,τους κανουν βιολογικο καθαρισμο πριν τα αδειασουν στις θαλασσες???Ημαρτον πια με αυτη την ιστορια με το ελευθερο camping!!!Εγω προστιμο δεν εχω''φαει'' με εχουν συρει ομως 4 φορες στα δικαστηρια γι'αυτο τον λογο κ μαλιστα την μια φορα μας πηραν αυτοφορο λες κ ημασταν εγκληματιες...
Νομιζω πια πως παει πολυ ολη αυτη η ιστορια κ κατι πρεπει να γινει!!!
#12640
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vaios, Jbg, Tom Sawyer, warmup, ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

Tom Sawyer απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ?

news247.gr/eidiseis/koinonia/sta_300_eyr...ampingk.2328541.html

Διπλασιάστηκε το πρόστιμο για τους ελεύθερους κατασκηνωτές?
Θα μαζεύω τις ακαθαρσίες μου λοιπόν (όπως κάνουμε τόσα χρόνια)
και θα τα πετάω Λεωφ. Βασ. Αμαλίας & Σοφίας γωνία.
Άντε και σε καλή μεριά!
#12666
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ, Anthi K

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

Όπως ισχυρίζεται το νέο κίνημα αντι-campers υπεύθυνοι είναι οι campers, με τα σκουπίδια τους και τις φωτιές τους!!!

tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8278.html
#12668

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 80
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 39

warmup απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

Να ζήσουν τα resorts!!!...εύχομαι το επόμενο γιγάντιο ξενοδοχείο να φτιαχτεί μέσα στη θάλασσα και όχι πάνω στο κύμα, έτσι για να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον μιας και το μπετό έχει αποδείκτει από έρευνες ότι συμβάλει στην όμαλη λειτουργεία της θαλάσσιας ζωής και μάζι με μια τεράστια αποχέτευση κάνει ένα φοβερό συνδιασμό που βοηθάει στην ανάπλαση και δημιούργει πεντακάθαρα νέρα. Επίσης τα τεράστια αυτά κτήρια βοηθούν στην ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου μιας και η θέα είναι φανταστική. Αν συνυπολογίσουμε και το "all inclusive" τους εξής βραχιωλάκιδες που κάνουν τις περισσότερες δραστήριοτητες τους στο χώρο του εκάστοτε μέγαλου ξενοδοχείου (φαγητό, μπάνιο, διασκέδαση κλπ) έχουμε εκπληκτική ανάπτυξη στον τουρισμό μας μιας και οι τουρίστες θα αφήσουν αρκετά χρήματα στο νήσι, θα μάθουν και θα μεταφέρουν την κουλτούρα του τόπου και τα ήθη και έθιμα του (εδώ γελάμε δυνατά).

Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές δεν είναι τουρίστες (?), δεν βοήθουν καθόλου στην ανάπτυξη του τουρισμού ειδικά σε όχι τόσο τουριστικά μέρη, δεν αφήνουν λεφτά στις τοπικές κοινωνίες (δεν πίνουν νερό, δεν τρώνε σε ταβερνάκια, δεν κάνουν κατανάλωση κλπ μιας και τρέφονται μόνο από τον αέρα), δεν πληρώνουν φόρους για την μετακίνηση τους (μιας και διαθέτουν φτερά και πετάνε με αποτέλεσμα να μην μετακινούντε με πλοία, κτελ, τρένα κλπ) προλάβαινουν να καθαρίσουν τις παραλίες πριν από εμάς (έχουν κλέψει μέσα από τα χέρια του κράτους άπειρες φορές το βραβείο της "χρυσής σακούλας" που πολύ θέλουμε να έχουμε), χαλάνε το "image" του τουρισμού και είναι παράνομοι μιας και οι παραλίες, τα βουνά, τα ποτάμια ανήκουν στο κράτος και όχι σε όλους.

Καληνύχτα :smiley-cool

"happiness only real when shared"
#12697
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vassilis, Jbg, Ilektra, thewavedecay, Anthi K

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 227
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

Africaptan απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

Κυριοι, το θεμα ειναι οτι ειμαστε λιγοι και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.

Εδω σε αλλα "καυτα", καθημερινα θεματα που ειμαστε εκατομυρια δεν μπορουμε να κανουμε κατι, στην κατασκηνωση θ αλλαξουμε οπου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ campers ειναι ελαχιστο ποσοστο;;;
#12762

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 227
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

Africaptan απάντησε στο θέμα: Διπλασιασμος στο προστιμο...

#12941

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ