Re:Βιβάρι Αργολίδας

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Κατασκηνωτής Κωνσταντίνος δημιούργησε το θέμα: Βιβάρι Αργολίδας

ΛΕΥΚΑ: Βιβάρι Δρεπάνου Τηλέφωνο: 2752092334 www.camping-lefka.gr/

Το Βιβάρι θεωρείται το πλέον προστατευόμενο λιμάνι της Αργολίδας αφού πρόκειται για ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι που προστατεύεται από τους ανέμους.
1. Ράμπα σκαφών το κάμπινγκ δεν διαθέτη (Προσοχή Δεν πάμε με το σκάφος στο camping γιατί είναι δύσκολο να κάνουμε μανούβρα )
2. Η καθέλκυση του σκάφους γίνεται
 Στην γλύστρα του βιβαριού. (για σκάφη 6 μετρά και πάνω θέλει 4χ4 ) απόσταση 3 χιλ. γιατι πάμε από το Δρέπανο
• Προσοχή χρειάζεται ο δρόμος που οδηγεί προς την γλύστρα γιατί είναι αρκετά στενός και με τυφλές στροφές
 Στην γλύστρα του Τολό Προσοχή (η ράμπα είναι πολύ απότομη και στενή) απόσταση 5 χλμ.
 Εναλλακτικά υπάρχει και γλύστρα στο λιμάνι Ναύπλιου απόσταση 11 χιλιόμετρα χρόνος περίπου 17 λεπτά
2. Ρεμεντζα : Δεν υπάρχουν μόνιμα
3. Διαθέτουν προβολέα προς την θάλασσα
4. Η Αγκυροβολία μπορεί να γίνεται μπροστά από το κάμπινγκ
• Η Αγκυροβολία γίνεται μετά τους πλωτούς σημαντήρες λουόμενων
5. Πρόσβαση στο σκάφος : είναι εύκολη (εάν το ρεμετζο λειτουργεί κατά τρόπο που το σκάφος να μπορεί να βγαίνει έξω τότε η πρόσβαση είναι καταπληκτική !)
6. Οπτική επαφή :
 Το σκάφος το έχεις πάντα στο οπτικό πεδίο σου << πιάτο>> επειδή το camping είναι αμφιθεατρικό
7. Φουντάρουμε με ίδια μέσα (δηλαδή Άγκυρα ,τσαμαδούρα κλπ. )
 με μια μόνο άγκυρα πάνω στον καιρό , . αφήνοντας το σκάφος στην άγκυρά του να γυρίζει ανάλογα με τη διεύθυνση του αέρα, παίρνοντας το κύμα με την πλώρη.
 Βυθός αμμώδης
 Αν χρησιμοποιήσουμε την αγκυροβόλια σαν ρεμέντζο τότε λαμβάνουμε υπόψη το άρθρο 29 του Γενικού Κανονισμού Λιμένων


Λιμεναρχείο Ναυπλίου Τηλεφωνικό Κέντρο: 27520 27022/22974
#24950

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Re:Βιβάρι Αργολίδας

Θα σας μεταφέρω τη προσωπική μου εμπειρία από το κάμπινγκ Λεύκα.
Πριν 15 χρόνια βρέθηκα για πρώτη φορά στη περιοχή ψάχνοντας για καμπινγκ. Μπήκα στο Λεύκα το οποίο ήταν όμορφο, σε αναβαθμίδες με μια πολύ όμορφη μικρή παραλία μπροστά του. Ήταν όμως τίγκα στο κοσμο, ο ένας πάνω στον άλλο. Πάνω που είπαμε κρίμα και ξεκινήσαμε να φύγουμε εμφανίζεται τρεχάτος ένας τύπος και μας λέει μη φύγετε θα σας βρω εγώ μερος. Μα που θα μας βρεις που εδώ δεν χωράμε να περάσουμε ανάμεσα στις σκηνές; Και μας πάει ο δικός σου σε ένα ελάχιστο χώρο ανάμεσα στις σκηνές που ήταν δυο παιδάκια και παίζανε με τα κουβαδακια τους. Και προς μεγάλη μας έκπληξη προσπάθησε να διώξει τα άναυδα παιδάκια για να στήσουμε σκηνή στη κλεισουρα. Δε φτάνει που αν στηναμε εκεί δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στη σκηνή, ήθελε να κόψει και το παιχνίδι των παιδιών. Του είπαμε δεν πειράζει, άσε τα παιδιά να παίξουν και φύγαμε. Αντιλαμβάνεστε πως τα μη δημόσια σχόλια μου για τον άνθρωπο, απλά δεν γράφονται.
Μερικά χρόνια αργότερα βρέθηκε στην Ελλάδα για μια μέρα μια οικογένεια ξένων φιλων (ζευγάρι και μικρό παιδί). Είπαμε να περάσουμε τη μέρα στην Αργολίδα με Ισθμό, Επίδαυρο και Ναύπλιο. Έπεσε η ιδέα για μπανακι και σκέφτηκα τη παραλία μπροστά στη Λεύκα. Πάμε λοιπόν αφήνουμε εκεί τους ξένους και εγώ και η γυναίκα μου πεταγομαστε στο Ναύπλιο να σηκώσουμε λεφτά από τη τράπεζα. Η εποχή ήταν πιο δύσκολη για τις επικοινωνίες. Κινητά υπήρχαν αλλά στη πράξη το ρομινγκ ήταν ανύπαρκτο. Τους είπαμε λοιπόν καθηστε εδώ και σε μια ώρα θα είμαστε πίσω. Γυρνάμε σε μια ώρα και πουθενά οι ξένοι με το παιδάκι. Τρελλαθηκαμε. Αρχίσαμε να τους ψάχνουμε γυρνώντας με το αυτοκίνητο πάνω κατω και τελικά τους βρήκαμε να κάθονται σε κάτι βραχάκια πριν το Βιβάρι. Τι έγινε βρε παιδιά γιατί φύγατε; Και τι μας λενε; Λίγο μετά που φύγαμε κατέβηκε κάποιος από το κάμπινγκ και τους είπε να φύγουν γιατί η παραλία είναι ιδιωτική. Και αυτοί ξένοι ήταν, δεν ηξεραν, εφυγαν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο έξαλλος έγινα. Ήθελα να παω να τον πνίξω. Η γυναίκα μου να προσπαθεί να με ηρεμήσει και οι ξένοι να με κοιτάζουν άναυδοι να φωναζω. Αν είχα χρόνο, κι αν δε ήταν οι ξένοι θα γύρναγα με το λιμενικό. Αλλά ας όψεται είπα κι έφυγα.
Ξέρω πως ότι και να πω πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα πηγαίνουν σε τέτοια μέρη. Εγώ πάντως αποφάσισα να κάτσω να σας γραψω την εμπειρία μου και να σας προτείνω ΝΑ ΜΗ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΛΕΥΚΑ ΣΤΟ ΒΙΒΑΡΙ. Γιατί αν ένα ακραίο περιστατικό μπορεί το ριξει κανείς στη κακιά ωρα, το δεύτερο ακόμη πιο ακραίο δείχνει μοτίβο συμπεριφοράς και ποιότητα ανθρώπων. ΜΑΚΡΙΑ
#24954

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Κατασκηνωτής Κωνσταντίνος απάντησε στο θέμα: Re:Βιβάρι Αργολίδας

Για να μπορεί να αξιοποίηση καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο του (Διακοπές) ένας κατασκηνωτής ( με ιδιαιτερότητα ) προσπάθησα να προσθέσω κάποιες πληροφορίες που δεν βρήκα στο διαδίκτυο ,ακόμη και αν ρώτησα φίλους και γνωστούς δεν πήρα ολοκληρωμένες απαντήσεις. Σε ευχαριστώ .
#24955

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ