Νομοθεσία για ελεύθερο camping

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

hikeforlife δημιούργησε το θέμα: Νομοθεσία για ελεύθερο camping

Καλησπέρα σε όλους. Σχετικά με την νομοθεσία για το ελεύθερο camping και τελικά τι ισχύει θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εξής πληροφορία:
1) Με άρ. 10 ν. 392/1976, προβλεπόταν η απαγόρευση ατομικών (εκτός των οργανωμένων δλδ) κατασκηνώσεων σε διάφορους χώρους. Η απειληθείσα ποινή ήταν φυλάκιση ή και χρηματική ποινή. Συνεπώς, το εν λόγω αδίκημα ήταν πλημμέλημα (άρ. 18 ΠΚ).
2) Εν συνεχεία, με το άρ. 38§1 εδ. γ΄ του ν. 4055/2012, το συγκεκριμένο έγκλημα (ελεύθερο camping) κατέστη πταίσμα, με απειληθείσα ποινή κράτηση ή πρόστιμο.
3) Εν τούτοις, με τον νέο Ποινικό Κώδικα (ν. 4619/2019) καταργήθηκαν τα πταίσματα ως κατηγορία ποινικών εγκλημάτων, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν μόνο ως διοικητικές παραβάσεις.
4) Συνεπώς, πλέον το ελεύθερο camping δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, ούτε έχει ποινική αρμοδιότητα για δίωξη ο εκάστοτε εισαγγελέας. Τυχόν καταγγελίες είναι ποινικά αδιάφορες. Εξακολουθούν βέβαια να ισχύουν οι διοικητικές κυρώσεις, αλλά αυτές αφορούν επιβολή κάποιου προστίμου από τις διοικητικές υπηρεσίες, που πιθανόν να καταλογισθεί στο ΑΦΜ, και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται πλέον θέμα σύλληψης, αυτοφώρου και επιβολής ποινής από κάποιο ποινικό δικαστήριο. Αναφέρω και τα σχετικά άρθρα της νομοθεσίας που ίσχυε και ισχύει ώστε να κάνετε την δίκη σας έρευνα αν επιθυμείτε.
5) Σε περίπτωση που προκύψει κάποια διαφορετική εξέλιξη θα το γράψω στο φόρουμ.
Καλή συνέχεια.
#24597

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 29
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

AGGELIS-LIZA απάντησε στο θέμα: Νομοθεσία για ελεύθερο camping

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά έχει επέλθει τροποποίηση του 4055/12 με τον 4276/14 αρθ. 7 παρ. 18 που επαναφέρει τα πράγματα στην παράλογη "κανονικότητα" δηλαδή από πταίσμα που είχε γίνει το επανέφεραν σε πλημμέλημα με όλα τα συνακόλουθα που μπορείς να περάσεις. Φυσικά ούτε και ο Ν. 4403 / 2016 άρθρο 31 άλλαξε κάτι για αυτό λοιπόν προσοχή.
#24598

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Περισσότερα Θέματα »

Online E-Campers

Αυτή τη στιγμή online 195 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Αυτή τη στιγμή online 195 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions