Σεβασμος στο περιβαλλον που μας φιλοξενει

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Maria T δημιούργησε το θέμα: Σεβασμος στο περιβαλλον που μας φιλοξενει

Ισως εχει ξανα-αναφερθει το θεμα εδω περα, αλλα δεν πειραζει καλο ειναι να μαθαινουν ολοι.
Φετος πρωτη φορα εκανα ελευθερο καμπινγκ στην Λευκαδα, στην παραλια Πευκουλια, για οποιον δεν εχει παει, παρα πολυ ωραιο μερος και βολικο. Το προβλημα ηταν η συμπεριφορα του κοσμου που κανει ελευθερο (οχι ολων προφανως) Απαραδεκτο να κανεις το "σπιτι" σου τουαλετα. Εσεις εκει που κοιμαστε χεζετε κιολας? Μια κατασταση απαραδεκτη, με σκατα σε παρα πολλα σημεια, και κωλοχαρτα. Συν πολλα σκουπιδια και πλαστικα. (δεν ηταν παντου αλλα υπηρχαν σημεια που ηταν απαραδεκτα βρωμικα) Και καλα αντε πες εμεις το δεχομαστε γιατι ειμαστε του ελευθερου και εχουμε μια ανεκτικοτητα. Αλλα εσεις φταιτε που μετα οι ντοπιοι δεν γουσταρουν και τρωμε κυνηγι με προστιμα. Δηλαδη ειναι που ειναι η φαση περιεργη πρεπει να προκαλουμε? Ο αλλος ειχε ενα κουταβι αμολυμενο στην παραλια το οποιο ετρωγε οτι εβρισκε πλαστικα, ψαθες, σωληνες και οποτε ηθελε γαβγιζε σαν να μην υπαρχει αυριο (5 το πρωι ξερω γω) κ ο αλλος δεν προσπαθουσε καν να το μαθει ή να το σταματησει. (disclaimer λατρευω τα ζωα, εχω σκυλι που εχει το πιο σπαστικο γαβγισμα και γενικα εγω με το κουταβι μια χαρα τα πηγαινα)
Φαινοταν να υπαρχει μια γενικοτερη απαθεια του κοσμου για τον σεβασμο προς το μερος που μας φιλοξενει. Θεωρητικα την αγαπαμε την φυση γι'αυτο κανουμε καμπινγκ.
#24581

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 174
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 25

PanagiotisR απάντησε στο θέμα: Σεβασμος στο περιβαλλον που μας φιλοξενει

Δεν ξέρω πραγματικά από που να ξεκινήσω. Είναι ένα θέμα που δεν νομίζω ότι υπάρχει απόλυτα το σωστό και το λάθος. Είναι η παιδεία μας που έχει πρόβλημα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους άλλου, δεν φταίνε οι άλλοι μόνιμα. Είναι θέμα δικής μας παιδείας, όλων. Και αυτών που κάνουν ελεύθερο και αυτών που πάνε απλά για ένα μπάνιο.
Την παραλία την είχα επισκεφτεί πριν 3 χρόνια περίπου και ο λόγος που δεν έστησα εκεί, είναι το ότι ήταν πάρα πολλές σκηνές πολύ κοντά η μια στην άλλη.
Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που κάνουν ελεύθερο όχι γιατί τους αρέσει ή έχουν αυτή την κουλτούρα, αλλά απλά γιατί δεν θα δώσουν λεφτά για δωμάτιο. Είναι γιατί υπάρχουν και αυτοί που η «αίσθηση ελευθερίας» έχει να κάνει και με τους περιορισμούς. Πάω όπου θέλω, κάνω ότι θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν και μου αρέσει να είμαι έτσι.
Εσύ, εγώ, οι υπόλοιποι που διαβάζουν το site, τι κάνουμε γι αυτό; Είπες σε αυτόν που είχε το σκυλί του να το μαζέψει γιατί ενοχλεί; Είπες σε αυτούς που αφήναν σκουπίδια να τα μαζέψουν; Είπες σε αυτόν που οδηγούσε στην ΛΕΑ ότι είναι καραγκιόζης; (κακώς λέω Καραγκιόζης, προσβάλω τον Καραγκιόζη). Είπες σε αυτόν που ανοίγει το παράθυρο από το αυτοκίνητο και πετάει σκουπίδια να τα μαζέψει; Δεν κατηγορώ εσένα, και εγώ δεν είπα τίποτα. Και εγώ δεν έκανα τίποτα. Λέω στα παιδιά μου τι είναι σωστό και τι λάθος (βάση των πιστεύω μου), αλλά τι παράδειγμα δίνω στα παιδιά μου με το να δείχνω την αγανάκτησή μου μόνο και να μην κάνω τίποτα; Πρέπει να γίνουμε «κακοί», πρέπει να γίνουμε γραφικοί κάποια στιγμή όλοι μας. Μας αρέσει να λέμε για τους άλλους και δεν κοιτάμε τι κάνουμε εμείς, ή τι κάνουμε εμείς για να σταματήσουμε τους άλλους.
Στην Λευκάδα φέτος, σε άλλη όχι τόσο γνωστή παραλία, είχαν πάει 4 αυτοκίνητα βαν με σκηνές, τραπέζια, καρέκλες, ψυγεία, ψησταριές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, για 5 μέρες, με παιδιά και όταν έφυγαν (πήγαινα σε αυτή την παραλία σχεδόν κάθε μέρα) και όταν έφυγαν δεν υπήρχε τίποτα ΤΙΠΟΤΑ πίσω που να φανέρωνέ ότι ήταν εκεί. Έλληνες και αυτοί, με παιδιά και αυτοί, για μέρες. Οι υπόλοιποι που πηγαίναμε για μπάνιο το πρωί και φεύγαμε το βράδυ, όλο και κάτι αφήναμε πίσω……. (που λέει ο λόγος).
Λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά όχι, δεν τους νοιάζει όλους που κάνουν το «σπίτι» τους τουαλέτα. Δεν τους νοιάζει που θα αφήσουν τα σκουπίδια πίσω. Οι ίδιοι θα φωνάξουν μετά για το πόσο βρώμικη είναι μια παραλία και θα αναρωτιούνται που είναι ο δήμος να τα μαζέψει. Οι ίδιοι θα ενοχληθούν αν το σκυλί κάποιου άλλου γαυγίσει κ.ο.κ.
Δεν έχουμε σωτηρία σαν λαός. ΄Η θα μάθουμε τα παιδιά μας να έχουν πολιτισμό, με το δικό μας παράδειγμα, ή θα σκουπίζουμε τα σκουπίδια από την δική μας πόρτα στου διπλανού και να τον κρίνουμε μετά ότι είναι βρωμιάρης και δεν τα μαζεύει. Εμείς είμαστε πάντα σωστοί και όλοι οι άλλοι λάθος. Εμείς πρέπει να είμαστε ελεύθεροι χωρίς περιορισμούς, άσχετα αν η ελευθερία μας περιορίζει την ελευθερία του άλλου.
Γκρινιάζουμε για τις ξαπλώστρες και τις τιμές τους και όλες είναι γεμάτες. Δεν θέλουμε να πληρώνουμε, αλλά να υπάρχει και κάποιος που θα έχει βάλει τις ξαπλώστρες παράνομα κάπου, την ομπρέλα επίσης και να έρθει να πάρει την παραγγελία για τον freddo και αφού τον πιούμε, να έρθει να μαζέψει και τα σκουπίδια μας.
Συγνώμη για την τυχών επιθετικότητα μου, αλλά πίστεψε με δεν είναι στο πρόσωπό σου, είναι στο δικό μου πρόσωπο που γράφω εδώ και λέω αυτά που πιστεύω, αλλά δεν έχω το κουράγιο, την όρεξη, την διάθεση να τσακωθώ όταν βλέπω όλα αυτά που προανέφερα.
Εν κατακλείδι, μήπως είμαι, είμαστε, κριτές του καναπέ; Μήπως θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο και την κουλτούρα μας μόνο γράφοντας πράγματα κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη; Το θέμα είναι ότι ποτέ (μέχρι σήμερα τουλάχιστον και απ’ όσων γνωρίζω) δεν άλλαξε τίποτα με τους «γραφικούς» απλά να μιλάνε και να μην πράττουν.…….
#24584
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": strofimios

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Σεβασμος στο περιβαλλον που μας φιλοξενει

Κάπως έτσι, καταλήγουμε στο: "Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος". Με την μόνη διαφορά, ότι: "Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά"...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#24585
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Maria T

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

Αισχυλος 1 απάντησε στο θέμα: Σεβασμος στο περιβαλλον που μας φιλοξενει

Συμφωνώ με όλους σας.
Και θυμήθηκα στα τέλη των 70s όταν ρωτούσε καινούργιος στο "ελεύθερο" παιδιά που κάνετε την "ανάγκη" σας;
Το σλόγκαν ήταν Σ.Χ.Σ. και Χ.Ψ. και Α.
#24586

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Maria T απάντησε στο θέμα: Σεβασμος στο περιβαλλον που μας φιλοξενει

Φιλε, εχεις εν μερει δικαιο, ομως εγω προσωπικα, ουτε σκουπιδια αφηνω, παντα φροντιζω να τα μαζευω, κ πλαστικα σε ανακυκλωση πηγαινω, και τουαλετα φροντιζα να πηγαινω σε μερη με αποχετευση. Μαζεψα και σκουπιδια αλλων (πλαστικα, οχι κωλοχαρτα προφανως) και απ την παραλια την ψαθα που μασαγε το σκυλι. Και οσο το εβλεπα να τρωει βλακειες προσπαθουσα να το αποτρεψω. Ναι η αληθεια ειναι οτι δεν γυρισα να πω ποτε κατι σε κανεναν, αλλα δεν ειναι μονο αυτο η λυση. Το θεμα ειναι να υπαρχει μια καλυτερη συμπεριφορα απ'την πλειοψηφια ωστε να καταληγει να ειναι και η συνολικη εικονα καλυτερη. Και ουτε εκανα αυτο το ποστ για να γκρινιαξω και να κραξω και να πω ποσο σωστη ειμαι εγω. Απλα επειδη ειναι πολυ γνωστο το σαιτ και το επισκεπτεται πολυς κοσμος, ισως καποιοι διαβαζοντας το, ξανασκεφτουν την συμπεριφορα τους.
#24588

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 174
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 25

PanagiotisR απάντησε στο θέμα: Σεβασμος στο περιβαλλον που μας φιλοξενει

Μαρία σε καμία περίπτωση αυτό που έγραψα δεν είχε αποδέκτη εσένα. Όπως έγραψα με εμένα θυμώνω και όχι με τους άλλους. Καταλαβαίνω τους λόγους που το έγραψες, και πολύ καλά έκανες. Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι εσύ δεν μάζευες τα σκουπίδια σου, ούτε ότι εσύ είσαι μια σαν τους υπόλοιπους. Προφανώς να μπεις στον κόπο να γράψεις όλα αυτά, σε νοιάζει και σε ενοχλεί.
Ναι, συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξει η συνολική εικόνα και ίσως κάποιοι να μην είναι τόσο βρομιάρηδες σε ένα χώρο που η πλειοψηφία τον κρατάει καθαρό.
Πάντως θα ήθελα να σου ζητήσω συγνώμη αν θεωρείς ότι σε κάποιο σημείο έκανα προσωπική επίθεση ή κριτική ή θεωρείς ότι σε πρόσβαλα με κάποιο τρόπο. Αφορμή ήταν το post σου για να ξεσπάσω για κάποια πράγματα που με ενοχλούν εμένα και όχι εσύ.
Θείε, δεν είναι τυχαίο που όλοι όταν πάμε στο εξωτερικό και φοβόμαστε ότι αν κάνουμε κάποια «βλακεία» θα μας πιάσουν και θα φάμε πρόστιμο ή θα έχουμε κυρώσεις γενικά, είμαστε «κότες».
Μάλλον αυτό θέλουμε για να γίνουμε «πολιτισμένοι», ράβδο!!!!!!
#24592

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Maria T απάντησε στο θέμα: Σεβασμος στο περιβαλλον που μας φιλοξενει

Όχι, όχι δεν θίχτηκα προσωπικά, απλα ήταν απάντηση στο ότι ας πούμε όλο κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι και όχι αν εμείς είμαστε σωστοί, και εθιξες θέματα όπως "κριτές του καναπέ" και "κρυβομαστε πίσω από μια οθονη" Ή ότι όλο κ κάτι θα αφήσουμε στην παραλία π.χ.σε σκουπίδι. Καταλαβαίνω ότι δεν αφορά εμένα προσωπικά απλα εγώ οφείλω να απαντήσω για εμένα τουλάχιστον.
Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης όλα καλά 😁
#24601
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PanagiotisR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ