Decathlon στην Ελλάδα

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George δημιούργησε το θέμα: Decathlon στην Ελλάδα

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το επίσημο opening και την επομένη ημέρα το επισκέφτηκα.

Βρίσκεται ~5km έξω από την Κόρινθο, επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών με κατεύθυνση προς το Λέχαιο. Μια τοποθεσία η οποία προσφέρεται μεν για ένα τέτοιο κατάστημα (είναι ήδη shopping mall), αλλά εκτός Αθήνας δε (με ότι αυτό συνεπάγεται για την μελλοντική δυναμική πωλήσεων).

Στα θετικά:
(+) Πολύ καλά διαμορφωμένος χώρος, με όλα τα προϊόντα διαχωρισμένα ανά δραστηριότητα.
(+) Ικανοποιητική ποικιλία προϊόντων, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε entry και advanced level ενδιαφερόμενους (αλλά σε καμία περίπτωση σε expert level, όπως κάποια προϊόντα χαρακτηρίζονταν σε σχετικό ταμπελάκι).
(+) Brands, όχι ευρέως γνωστά, αλλά με ικανοποιητικά reviews (για όσους τα γνωρίζουν).
(+) Έμφαση στο ρουχισμό.

Στα αρνητικά:
(-) Η έλλειψη προϊόντων για expert level ενδιαφερόμενους και γενικότερα τα εξειδικευμένα προϊόντα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).
(-) Η μη ικανοποιητική γκάμα gadgets.
(-) Η "φτωχή" γκάμα προϊόντων για camping.

Εν κατακλείδι, εάν ο οποιοσδήποτε το δει ως μία Σαββατιάτικη εκδρομή, σε συνδυασμό με φαγητό στην Κόρινθο και καφέ στο Λουτράκι, αξίζει.
Από κει και πέρα, το να φύγεις από Αθήνα ή μακρύτερα, για να το πας αποκλειστικά γι αυτό (δεδομένων των καυσίμων και διοδίων), δεν νομίζω ότι αξίζει. Εκτός και εάν στο μέλλον η γκάμα προϊόντων εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο, ώστε να έχει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους πιο "ψαγμένους"...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#23758
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stavrianos, ppsefto198787

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Decathlon στην Ελλάδα

Λοιπόν τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται.
Πήγα κι εγώ εκδρομή στη Κόρινθο το Σάββατο που μας πέρασε.
Θα συμφωνήσω απολύτως με τον Uncle George ότι δεν αξίζει τις βενζίνες και τα διόδια.
Και το ρίσκο θα συμπληρώσω εγώ. Το στοκ τους είναι το ελάχιστο δυνατόν. Πάρα πολλά είδη ήταν φανερό ότι μέχρι τις 12 του Σαββάτου είχαν εξαντληθεί. Είχε θέση για αναρριχητικά κράνη αλλά κράνη γιοκ. Είχε ένα εξαιρετικό διαπνέον γυναικείο αδιάβροχο αλλά δεν είχε αντρικό. Είχε εξαιρετικά παντελόνια για σκι αλλά μόνο 1-2, κλπ κλπ. Άντε να τρέχεις στη Κόρινθο και αυτό που θες να έχει τελειώσει.
Το μαγαζί είναι μεγάλο αλλά οι δραστηριότητες που θέλει να καλύψει είναι άπειρες οπότε τις καλύπτει πασαλειματικά.
Το σημαντικό βέβαια είναι η απόσταση από την Αθήνα. Οι Γάλλοι είναι ηλίθιοι. Θα το κλείσουν σύντομα αν δεν ανοίξουν επειγόντως και στην Αθήνα. Στη Κόρινθο οι περαστικοί είναι ανύπαρκτοι. Που δεν είναι καν στη Κόρινθο. Είμαι βέβαιος ότι τις καθημερινές θα είναι μόνο οι υπάλληλοι.
Και δεν έχουν και σάιτ για ηλεκτρονικές αγορές. Σαν αρπαχτή για τα Χριστούγεννα μου μοιάζει ο τρόπος που άνοιξε.
Κατά τα άλλα είναι ένα σούπερ μάρκετ ή ένα πράκτικερ. Δεν έχει τα καλύτερα αλλά έχει πάρα πολλά πράγματα τα οποία έχουν μια κατ' ελάχιστο αποδεκτή ποιότητα. Δεν είδα κάτι να το πω χάλι. Και είδα πάρα πάρα πολλά που τα είπα καλά. Και όσο αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής τα είπα τέλεια. Αν πας, κάτι θα πάρεις. Θα τους κλείσει όλους. Του χρόνου την Άνοιξη δεν θα συζητάμε για εκείνη τη σκηνή ή την άλλη τη σκηνή. Όποιος δεν θέλει το επώνυμο και ΑΑΑ ποιότητας υλικό θα ψωνίζει από εκεί χωρίς να ρωτάει τίποτα. Η σχέση ποιότητας-τιμής νομίζω ότι είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Σε ότι είδα και ξέρω φυσικά. Από φανελάκια μέχρι ποδήλατα.
Και ένα άλλο που μου έκανε καλή εντύπωση. Είδα πολλούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν ήξεραν απλά τα υλικά στο τμήμα τους αλλά είχαν ασχοληθεί οι ίδιοι με τη δραστηριότητα που πούλαγαν. Το συνειδητοποίησα όταν άκουσα έναν υπάλληλο να μιλάει με πελάτη για υλικά ψαρέματος. Και από ότι κατάλαβα είναι γενικευμένο.
#23759
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stavrianos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 20
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Pininio_Dimitris_Pajerinio απάντησε στο θέμα: Decathlon στην Ελλάδα

Καλησπέρα. Πήγαμε κι εμείς εκδρομή και για να δούμε τι παίζει το Σάββατο 9/2/2019.
Εντυπώσεις:
Οι υπάλληλοι πολύ ευγενικοί,έχει εύκολη πρόσβαση από Εθνική Οδό χωρίς να "μπλέξεις" στην κίνηση στην Κόρινθο και οι τιμές πάνω κάτω ότι παίζει πανευρωπαϊκά στο decathlon.
Όσον αφορά όμως το camping έχει πολύ λίγα προϊόντα.
Εμάς σχεδόν όλα τα είδη camping είναι απο decathlon Βουλγαρίας και Ρουμανίας, όμως τα καταστήματα που έχουν ανοίξει σε αυτές τις χώρες έχουν πολλά περισσότερα προϊόντα για camping απ' ότι το δικό μας. Βέβαια είναι και καταχείμωνο οπότε ίσως παίζει κι αυτό τον ρόλο του σε συνδυασμό με το οτι το κατάστημα είναι μικρό. Για παράδειγμα είχε πολλά κυνηγετικά είδη. Υπήρχε και μια ομάδα Γάλλων που "έστηνε" το μαγαζί με τους υπαλλήλους.
Μιλώντας με μια υπάλληλο μου ανέφερε οτι θα ανοίξει σύντομα και στην Αθήνα.
Πάντως γενικά το γεγονός ότι κάνανε το πρώτο βήμα και ανοίξανε είναι μια καλή αρχή. Σίγουρα θα βοηθήσει στον ανταγωνισμό γιατί ορισμένοι το έχουνε παραξηλώσει εδώ με τις τιμές.

Γενικά πάντως για το decathlon, απο προσωπική εμπειρία με τα προϊόντα τους για πολλά χρόνια, θέλω να πώ τα εξής:
Εμείς ό,τι κι άν έχουμε αγοράσει (απο το εξωτερικό οκ), σε brand quechua το έχουμε καταχαρεί. Ποτέ δεν πήραμε κάτι και να γυρίσουμε να πούμε τελικά μ@λ@κία κάναμε που το πήραμε. Απο σκηνές ( 2 έχουμε πάρει) μέχρι gadget, ρούχα, παπούτσια, καπέλα, φωτιστικά, μαγιό, γυαλιά ηλίου, σάκους, τραπεζάκια, σκίαστρα.. όλα έχουνε αποδειχθεί "σκυλιά" και έχουν βγάλει τα λεφτά τους και με το παραπάνω και χωρίς καμία ιδιαίτερη φροντίδα.
Μπορεί να μην είναι πολύ εξειδικευμένα προϊόντα για χρήσεις παραπάνω απο την χρήση που κάνει ο μέσος κατασκηνωτής, ωστόσο κατά την άποψή μου αυτό που πληρώνεις αυτό θα πάρεις.
#23853
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Helenita

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ