Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

  • Δημοσιεύσεις: 85
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

manoliss απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

το θεμα φιλε μου δε ειναι το μπουτι κοτοπουλο ή η φτερουγα το θεμα ειναι οτι καποιοι κακοι επαγγελματιες εκμεταλευονται αυτα που μας αρεσουν και μας βαραν στο κεφαλι
#22975

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 29
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

gregory1968 απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ !! ΣΤΑ ΥΨΗ ΕΙΝΑΙ !!!! ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ GYTHIO BAY ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΕΣ 42 ΕΥΡΩ !! ΕΛΕΟΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ !!!!
#22977

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 70
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9

RED_BEAR απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

Όπως έχει εξελιχθεί η κουβέντα μου έρχονται διάφορες ακανόνιστες απορίες και σκέψεις

1) Μήπως πρέπει να αλλαχθεί ο τίτλος τις συζήτησης ? και να μπει το "Εκπτωσεις τέλος" η το "Συμβιβαστείτε είμαστε ολοι σκλάβοι" καλό?
:smiley-cool
2) Δηλαδή ολοι αυτοί οι τουρίστες που έρχονται δεν πανε σε all inclusive ?? πάνε camping ?και καλά άντε να δεχθώ οτι ένα μεγάλο κομμάτι τουρίστες , απο Ρωσία, Σερβία και Βουλγαρία πανε σε camping Χαλκιδική και Βόρεια Ελλάδα και αντε να βάλω 600 αυτοκινουμενά απο Ιταλία Τα υπόλοιπα εκατομμύρια τουριστες που πανε ? μηπως πανε σε κάτι ξενοδοχειαρες με τα πάντα πληρωμένα ? και σε εξευτελιστική τιμη?
3) Μήπως αυτές οι εκπτώσεις που μας - σας δίναν παλιά ήταν κάποιο είδος τρικ για να τους διαφημίζουμε ε? το έχουμε σκεφτεί αυτό? B)
4) Δεν διαφωνω οτι οι τιμες ειναι στα υψη και δεν τους υπερασπιζομαι ειναι λογικο ομως οταν τους φορολογουν για την καθε θεση που εχουν σαν κλινη δωματειου και ναι ετσι φορολογουνται πια τα camping να μπαινουν στην διαδικασια και αυτοι να κοβουν απο εδω κι απο εκει για να βγαλουν την χρονια μεσα σε 20 βαρια 40 μερες,
5) Ενα ειναι το σιγουρο σε καμιά περιπτωση δεν πρεπει να συμβιβαστουμε με οτι ζουμε
#23000

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 29
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

gregory1968 απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

ΦΙΛΤΑΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ !! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ !!! ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΡΙΚ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ, ΤΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΤΡΙΚ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΣΦΗΜΙΣΟΥΜΕ !! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΑΡΑ ΔΙΠΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ !!! ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ GYTHIO BAY ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ 15% ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΕΣΩΝΕΣ. ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΕΥΡΩ. ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΔΙΠΛΑ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΜΕ 25 ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ??? ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΠΙΣΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΡΑΒΙΣΙΑ??? ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ !!
#23003

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 26
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

saavedra29 απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

Πάνε κάμποσα χρόνια που έχω αντιληφθεί ότι το κάμπινγκ δεν κοστίζει λιγότερο από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Στην καλύτερη περίπτωση κοστίζει το ίδιο αν όχι περισσότερο. Μην προσπαθείτε να συγκρίνετε τις τιμές έτσι. Για το κάμπινγκ πρέπει να αγοράσεις τροχόσπιτο ή σκηνή και μπαγκαζιέρα, ψυγείο, τετζερέδες, στρώματα, μουσαμάδες και άλλα πολλά. Είναι έξοδα που γίνονται κάθε 5-10 χρόνια (όχι σε κάθε εξόρμηση) αλλά πρέπει να υπολογίζονται γιατί κοστίζουν. Επίσης ο χρόνος, στήσιμο ξεστήσιμο και η κούραση. Το να πάει κάποιος για οικονομία δεν νομίζω ότι έχει πλέον νόημα.
Επίσης γιατί τόσο μένος με τα κάμπινγκ; Στα εστιατόρια οι τιμές είναι καλύτερες; Στα μίνι μάρκετ; Στα ακτοπλοικά εισητήρια; Δεν περνά από το μυαλό του κατασκηνωτή ένα κάμπινγκ τί έξοδα μπορεί να έχει. Το κάμπινγκ έχει προσωπικό, καθαρίστριες, μάγειρες, μπαρμαν, ρεσεψιόν, κηπουρό κ.λ.π. Στο ενοικιαζόμενο σε πετάνε μέσα και τα κάνεις όλα μόνος σου.
Κάπου διάβασα ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ένα αντίτιμο για το νερό του ντους (π.χ. 0.20 ευρώ για 7 λεπτά). Είναι κακό αυτό; Δε γίνεται σπατάλη στο νερό στις ντουζιέρες των κάμπινγκ; 'Η μήπως αυτός που το κάνει το κάνει για να κονομήσει το 20λεπτο; Ποιός θέλει να δυσφημίσει το ίδιο του το μαγαζί; Τα κάμπινγκ είναι τεράστιες επιχειρήσεις με έξοδα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Δε μιλάμε για κτίρια αλλά για στρέμματα.
Μη με παρεξηγήσετε, δεν είμαι ιδιοκτήτης κάμπινγκ, όσο και αν φαίνεται να τα υποστηρίζω. Είμαι χρόνια κατασκηνωτής και δε νομίζω ότι ο συγγεκριμένος κλάδος έχει κάνει κάποια υπερβολή ως τώρα. Στο κάτω κάτω, δόξα τω θεό, ακόμα υπάρχουν πολλές επιλογές και είμαστε σε απόσταση ασφαλείας από το να μιλάμε για μονοπώλεια. Έυχομαι να ανοίξουν και άλλα κάμπινγκ και ας είναι οι τιμές τσιμπημένες. Αλλά δε θέλω να βλέπω να κλείνουν, γιατί το ελληνικό κάμπινγκ είναι μαγεία και τεράστια εμπειρία ζωής.
#23175

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

Θα γίνω, για μία ακόμη φορά, “κακός” μεν, αλλά ρεαλιστικός δε…


1. Κατ’ αρχήν θα ήθελα ειλικρινά να μάθω ποιος ήταν ο “πατέρας” της φιλοσοφίας ότι: το νόμιμο (οργανωμένο, όχι ελεύθερο) και ολοκληρωμένο (από άποψη κάλυψης βασικού βοιωτικού επιπέδου) camping, αποτελεί (ή “πρέπει” να αποτελεί) οικονομικό τρόπο διακοπών?
Και αφού μάθω ποιος ήταν ο “πατέρας” της φιλοσοφίας, να τον ρωτήσω με ποιο τρόπο - τεκμήρια – αποδείξεις, έπεισε τόσο κόσμο να το πιστέψει (και κατ’ επέκταση να το υποστηρίζει εξίσου) αυτό…

2. Απ’ την στιγμή κατά την οποία ένα οποιοδήποτε camping υπόκεινται στην ίδια (ή περίπου ίδια) φορολογία με ένα ξενοδοχείο, γιατί “θα πρέπει” ντε και καλά η παροχή υπηρεσιών του να είναι αρκετά πιο φθηνή – οικονομική?
Και όποιος ισχυριστεί ότι το camping έχει λιγότερα “λειτουργικά έξοδα”, να του υπενθυμίσω ότι δεν διαθέτει “σουίτες”, οι οποίες χρεώνονται 3ψήφια και 4ψήφια ποσά ανά διανυκτέρευση (με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς το ιδιαίτερα αυξημένο κέρδος, ενίοτε σε επίπεδο πραγματικής αισχροκέρδειας)…

3. Απ’ την στιγμή κατά την οποία ζούμε σε μία χώρα “ελεύθερου εμπορίου”, γιατί “θα πρέπει” ντε και καλά να “υποχρεώσουμε” τον όποιο επιχειρηματία (με τον ένα ή τον άλλο, θεμιτό ή αθέμητο, τρόπο) να εφαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική, την οποία εμείς κρίνουμε ως αποδεκτή?
Επισκέφτηκε ποτέ κανένας το Skroutz, βρήκε την τηλεόραση που ήθελε στο “τάδε” κατάστημα και μετά πλάκωσε στα μπινελίκια (λεκτικά κατ΄ ιδίαν ή γραπτά μέσω forum) όλα τα υπόλοιπα καταστήματα?
Όχι, βέβαια! Είναι δικαίωμα του εκάστοτε επιχειρηματία να πουλάει όσο θέλει και φυσικά δικαίωμα του καταναλωτή να του γυρίζει την πλάτη όπου και όταν το κρίνει σκόπιμο.


Εν κατακλείδι: Ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα, όσο και εάν μας πνίγει το δίκαιο! Διότι εν αγνοία μας δημιουργούμε άλλου είδους προβλήματα στο forum!
Το συγκεκριμένο forum διαθέτει σχετικό τομέα (αξιολογήσεις camping), όπου ο καθένας μπορεί να γράψει την άποψή του. Εξάλλου, σε αυτό τον τομέα και οι αναγνώστες είναι πολύ περισσότεροι και η πληροφορίες καλύτερα διαδιδόμενες, απ’ ότι σε ένα ή μέσω ενός συγκεκριμένου νήματος.

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#23177

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 85
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

manoliss απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

σε ενα καμπινγκ με τα ουσιωδη μινι μαρκετ εστιατορια για μια 4μελη οικογενεια δεν παει πανω απο 30 ευρα το ξενοδοχειο ποσο?
για τα καμπινγκ με φουλ παροχες πχ θαλαττα χαλκιδικη φτανει και 40 ευρα αλλα το αντιστοιχο ξενοδοχειο ποσο?
να αναφερω 4μελη οικογενειΑ διοτι για 2 ατομα το καμπινγκ δε συμφαιρει....
αν μπουμε στο τρυπακι τι εδωσα για το τροχοσπιτο και για συμπραγγαλα και να τα συμψηφισουμε δεν θα βγαλουμε ακρη διοτι βασικα τα δινουμε γιατι γουσταρουμε αυτον το τροπο διακοπων και δεν ειναι κατακριτεο απο κανεναν
οπως και κατακριτεο δεν ειναι αυτοι που επιλεγουν να πανε σε καλα καταλυματα με full παροχες
απο την αλλη αν ψαχτεις καλα 3 μηνες πριν ισως πετυχεις τιμη ισως και χαμηλοτερη απο το καμπινγκ..το θεμα ειναι τι θελουμε πως το θελουμε και ποσο ειμαστε διατεθιμενοι να το πληρωσουμε..
#23179

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 29
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

gregory1968 απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

ΓΕΝΙΚΑ......ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ !!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ !!! ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ !!!
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΕΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ !!! ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ ????
#23180

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

Να ξέρεις ότι με τα κεφαλαία έχουν πρόβλημα οι αναζητήσεις της google.
Για τα υπόλοιπα ...
Ίσως λίγο λιγώτερη επιθετικότητα και περισσότερη ευγένεια;
Εσένα δεν σου είπε κανεις ότι λες ένα κάρο βλακείες.
#23187

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Μερικά Κάμπινγκ καβάλησαν το καλάμι.!!!!

Ζούμε σε καθεστώς (όχι σε συνθήκες, σε καθεστώς, έχει σημασία) ελεύθερης αγοράς και οι τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών διαμορφώνονται με βάση αυτό το καθεστώς. Δηλαδή με βάση την προσφορά και τη ζήτηση, την εκάστοτε φορολογική πολιτική, το εκάστοτε νομοθετικό πλαίσιο (εν προκειμένω στην Ελλάδα σε ότι αφορά στα κάμπινγκ αυτό της ολικής σχεδόν απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης), τις πρακτικές καρτέλ και την επιδίωξη μεγιστοποίησης του κέρδους (αυτό που οι παππούδες, οι οποίοι δεν γνώριζαν οικονομικά το έλεγαν απλώς αισχροκέρδια) και μια σειρά από άλλους θεμιτούς ή αθέμιτους, ηθικούς ή ανήθικους παράγοντες.

Αυτά είναι γνωστά και προφανώς δεν αφορούν μόνο στον χώρο των οργανωμένων κάμπινγκ αλλά και σε πολλές άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας ως καταναλωτές. Αν και προφανέστατα λοιπόν ο τουρισμός είναι ένα προϊόν που στην Ελλάδα έχει μεγάλη ζήτηση, νομίζω πως ο καθένας μας μπορεί να "αμυνθεί" απέναντι στην - πραγματικά σημαντική--αύξηση του κόστους των τελευταίων ετών, εάν και μόνο εάν αλλάξει τη συμπεριφορά του σαν καταναλωτής.

Θέλω να πω ότι ακριβό είναι το κάμπινγκ κυρίως όταν προσπαθούμε εμείς σαν κατασκηνωτές να αναπαράγουμε το αστικό μας περιβάλλον σε αυτό.
Αν ας πούμε θέλουμε τροχόσπιτο και δεν μας αρκεί η σκηνούλα ή αν θέλουμε το αυτοκίνητο δίπλα στη σκηνή ή αν θέλουμε ηλεκτρικό ρεύμα για να φορτίζουμε το κινητό ή να βλέπουμε τηλεόραση. Σε περίπτωση που δεν τα χρειαζόμαστε αυτά γλιτώνουμε σε μια διαμονή 20 ημερών, περίπου 200 ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως κερδίζουμε περισσότερο από μια βδομάδα επιπλέον διακοπών.

Αυτό βεβαίως δεν το επισημαίνω για να ισχυριστώ ότι δεν έχουν γίνει αισθητά πιο ακριβά τα κάμπινγκ τα τελευταία χρόνια. Ή ότι δεν ακολουθούν ορισμένα από αυτά άθλιες πρακτικές, όπως η επιπλέον χρέωση για το νερό στα ντους. Πράγμα που πρέπει να μας κάνει να επιβραβεύουμε τα λίγα εκείνα που διατηρούν καλή τιμολογιακή πολιτική.

Απλά επειδή κι εγώ για μια μεγάλη περίοδο προσπαθούσα να μεταφέρω το αστικό περιβάλλον μου στην κατασκήνωση νομίζω πως έχασα το νόημα και βεβαίως και πολλά χρήματα.

Φυσικά η πεμπτουσία της κατασκήνωσης είναι το ελεύθερο κάμπινγκ, οπότε λύνονται αυτομάτως και τα ζητήματα του κόστους
#23189

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ