Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Εσύ κάνεις λάθος jorgepap.Τα περί αυτόφωρου που λες είναι τελείως άκυρα.Ο νόμος δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο και επαναλαμβάνω ότι δεν έχουν γίνει πουθενά συλλήψεις για ελεύθερο και ούτε πρόκειται να γίνουν.Ρώτα να μάθεις πριν εκφράσεις άποψη.
#15229

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 6
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

jorgepap απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Συγνώμη τίγρη αλλά πάλι κάνεις λάθος, αν και ελεύθερος κατασκηνωτής δεν γνωρίζεις το νόμο για το ελεύθερο κάμπινγκ. Σε σχετικά μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο για το θέμα βρήκα τα παρακάτω από ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί για την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου.

Καταρχήν το αδίκημα είναι πλημμέλημα και όπως πολλά πλημμελήματα έχουν αυτόφωρο και ποινή φυλάκισης, φυσικά οι μπάτσοι δεν κινούν τις διαδικασίες για το αυτόφωρο γιατί δεν έχουν τέτοιες εντολές. Διαφορετικά αν όλα τα πλημμελήματα πήγαιναν αυτόφωρο θα υπήρχε συνωστισμός στα δικαστήρια και πολύ εργασία για τους μπάτσους και όλα αυτά κοστίζουν, απλά βεβαιώνουν την παράβαση και σου στέλνουν κλήτευση για δικαστήριο.

Έχουν υπάρξει συλλήψεις με αφορμή την ελεύθερη κατασκήνωση και μάλιστα πριν μερικές μέρες, ρίξε μια ματιά εδώ www.thrakinea.gr/archives/82678 και εδώ www.inotos.gr/2014/07/%CF%83%CF%85%CE%BB...8%CE%B5%CF%81%CE%BF/ βαριέμαι να ψάχνω και άλλες ειδήσεις, νομίζω πως το κάλυψα το θέμα.

Στο νόμο τώρα.

Ένα πολύ καλό κείμενο βρήκα εδώ www.nellypsarrou.com/index.php?option=co...iew&id=366&Itemid=80
Ο νόμος δεν δημιουργήθηκε για να προστατεύσει το περιβάλλον και λοιπές παπαριές που λένε τα παπαγαλάκια, ο νόμος εντάσσετε στον ΕΟΤ και στην τουριστική ανάπτυξη, κάποια στιγμή θα ψάξω να βρώ τον νόμο και να τον διαβάσω, για να διαβάσω και το σκεπτικό του δηλαδή, γιατί κάθε νόμος θεωρητικά έχει κάποιο σκεπτικό. Κάτι εύκολο εδώ www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Er...7a-95cb-952012302a0e υπάρχει ο νόμος για το διπλασιασμό του προστίμου, ο τίτλος του : Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, αναδιάρθωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις!!!!
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας!!!! Καμία προστασία φυσικού περιβάλλοντος και παπαριές.

Αντιγράφω από το κείμενο για όποιον βαριέται να το διαβάσει ολόκληρο

Η πρώτη απαγόρευση επιβάλεται με τον νόμο 392/1976 (ΦΕΚ 89 Α ́), σύμφωνα με τον οποίο «Απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παρυφές δημόσιων δασών, δάση, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους» (αρ. 10 §2). Το 1993 με τον νόμο 2160 προσθέτονται στους απαγορευμένους χώρους και οι παραλίες και επεκτείνεται η απαγόρευση και στη «φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχες και ιδιώτες» (αρ. 4 §12). Για τους παραβάτες ορίζεται η διαδικασία του αυτόφωρου, φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες και/ή χρηματική ποινή. Σε επόμενο νόμο (2741/1999) ορίζεται ως διοικητικό πρόστιμο το ποσό των 50.000 δραχμών (150 ευρώ). Σήμερα, με το νέο νομοσχέδιο, το αυτόφωρο παραμένει για το έγκλημα της ελεύθερης κατασκήνωσης και, επιπλέον, η είσπραξή του γίνεται με τις προβλέψεις του ΚΟΚ!

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται να θεωρείται αυτόφωρο έγκλημα η ελεύθερη κατασκήνωση, άλλο τόσο παράλογη αλλά εξόχως αποκαλυπτική της κυριαρχίας της λογικής του κέρδους είναι η απαγόρευση στους ιδιώτες να φιλοξενήσουν στο κτήμα τους σκηνές ή τροχόσπιτα. «Όπως με διαφώτισε αρμόδιος υπάλληλος του Ε.Ο.Τ., αυτό που απαγορεύεται είναι η διανυκτέρευση και όχι το παρκάρισμα, λόγου χάρη, του τροχόσπιτου τη μέρα. Γι’ αυτό και η αστυνομία εφορμά τα ξημερώματα. Επίσης, ακόμα και σε οικόπεδο κάποιου ιδιώτη που θα δώσει τη συγκατάθεσή του, θεωρείται παράνομο να μπει πάνω από μία σκηνή ή τροχόσπιτο. “Πρέπει να αποδειχτεί ότι χρησιμοποιούνται μόνο από τον ιδιοκτήτη”, όπως μου είπε. “Δηλαδή δεν μπορώ να φιλοξενήσω και τους φίλους μου με τις σκηνές τους αν θέλω;”, ρωτώ έκπληκτη. “Όχι, γιατί δεν αποδεικνύεται εύκολα αν είναι φίλοι που φιλοξενούνται ή πληρώνουν…”»

Για την αντισυνταγματικότητα του νόμου εδώ www.nellypsarrou.com/index.php?option=co...iew&id=222&Itemid=64

Ένα ακόμη καλό μπλογκ για την ελεύθερη κατασκήνωση εδώ freecampgr.blogspot.gr/p/blog-page_8552.html μόνο που το μπλογκ είναι πριν από 4 χρόνια και η προσπάθεια δε συνεχίστηκε, δεν γνωρίζω το λόγο. Το μπλογκ όμως παρέχει αρκετές νομικές πληροφορίες και έναν πλήρη οδηγό για ελεύθερους κατασκηνωτές.
Θα ξενίσει σε πολλούς η παρότρυνση του μπλογκ στο να υπάρχουν συλλήψεις και να τραβήξουν το θέμα μέχρι το εφετείο, προσπαθούν όμως να βγάλουν τον νόμο ως αντισυνταγματικό και δεν υπάρχει άλος τρόπος από αυτόν. Αιθεροβατούν όμως γιατί δε νομίζω να υπάρχει δικαστής με αρχίδια που θα τολμήσει να πάει κόντρα στο καταστημένο, είναι παιδιά του ίδιου συστήματος.

Δεν έχω βρει πουθενά το νόμο που αναφέρει πως επιτρέπετε η κατασκήνωση από τη δύση του ηλίου μέχρι την ανατολή, ίσως να υπάρχει κάτι σχετικό στον αρχικό νόμο. Για μένα όμως αυτό είναι άνευ ουσίας γιατί αν μου κάνει ντου ο μπάτσος στις 2 το πρωί θα σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει υπερβολικά!!!!
#15245
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": spath

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Έχεις δίκιο για το νόμο jorgepap, η ουσία όμως είναι ότι δεν γίνονται συλλήψεις για τους λόγους που εσύ ο ίδιος γράφεις.Όσο για τα δημοσιεύματα που αναφέρεσαι, το ένα λέει ξεκάθαρα ότι οι συλλήψεις έγιναν για απείθεια και το άλλο αναφέρει με ασάφεια ότι έγιναν δεκάδες συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα και μάλλον είναι άρθρο τρομοκράτησης παρά πληροφόρησης.Εκτός αν είσαι τόσο αφελής και πιστεύεις ότι μπαρούφα διαβάζεις στο διαδίκτυο. :chin:
#15249

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Jorgepap tα link από nelly psarrou είναι καταπληκτικά! Να 'σε καλά για τον διαμοιρασμό!
#15250

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 178
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 35

LOI απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Θα συμφωνήσω με δύο θέσεις 1ο) άπλωμα σκηνής το βράδυ και μάζεμα το πρωί και 2ο με τις διαπιστώσεις του Uncle George
#15319

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Καλησπέρα,
Όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι σε κάθε ανάρτηση σε διάφορα site που αφορά το free camping και τα έκτροπα, λίγο πολύ τα σχόλια που υπάρχουν από κάτω είναι στο ίδιο μοτίβο.
Δηλαδή κάποιοι να κατηγορούν το ελεύθερο και κάποιοι να προσπαθούν να το υποστηρίξουν.
Δεν μπορώ να πω ότι τα επιχειρήματα και των δύο είναι λάθος, αλλά στην ουσία οι πρώτοι συνήθως είναι αυτοί που κάπου το χάνουν και δεν βλέπουν το γενικό προβληματισμό είτε εσκεμμένα είτε άθελα τους.

Γιαυτό το λόγο κάθε φορά που παίρνω θέση αντιμετωπίζω τα ίδια, όπως το να μην μου απαντάνε ή απλά να αγνοούν αυτά που τους λέω και που τους λένε και άλλοι.

Η ουσία είναι μία, δεν φταίει το ελεύθερο καμπινγκ, αυτοί που φταίνε είναι οι ασυνείδητοι πολίτες της χώρα μας και όχι μόνο...

Έτσι λοιπόν επειδή κουράστηκα να απαντάω κάθε φορά στον καθένα ξεχωριστά και επί της ουσίας να τους λέω τα ίδια, αποφάσισα να ανεβάσω ένα άρθρο σαν απάντηση όλων αυτών, αλλά απέξω δεν άφησα και τους ασυνείδητους πολίτες, άσχετα με τον τρόπο διακοπών τους.

Το κείμενο αφορά καθαρά άποψη μου, τώρα αν ο καθένας συμφωνεί ή διαφωνεί είναι δικό του θέμα.
Εγώ πάντως προσπάθησα να είμαι όσο πιο ήπιος και ταυτόχρονα σκληρός απέναντι σε όλους αυτούς

Πατήστε εδώ
#15343

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Spath…

Σχετικά με το άρθρο σου, συγχαρητήρια, αν και δεν συμφωνούμε σε όλα (έχω τοποθετηθεί σε προηγούμενο post μου στο παρόν thread).

Σχετικά με το SEO του blog σου, εάν πραγματικά σε ενδιαφέρει η απήχησή του (επισκεψημότητα) αρχικά διόρθωσε σε ΟΛΟ το blog τα εξής:

1. Greek to Greeklish – Χρησιμοποιούμε πάντα έναν official convertor και ποτέ δεν κάνουμε την μετατροπή εμείς όπως μας έρθει!
2. Page Title - Πρέπει να έχει συνολικά ~55 χαρακτήρες (λιγότερους ίσως, περισσότερους όχι) συμπεριλαμβανομένων των κενών, λέξεις χωρισμένες με παύλες και τουλάχιστον 1 λέξη κλειδί!
3. Το Μeta-description του blog σου είναι πάρα πολύ μεγάλο!
4. Τα HTML Headings σου (H1 – H6) είναι τελείως μπερδεμένα ή ανύπαρκτα!
5. Οι λέξεις κλειδιά (3 έως 5 το πολύ, ανά σελίδα), οφείλουν να είναι με bold, χωρίς υπογράμμιση (δεν παίζει ρόλο πλέον) και να καταλαμβάνουν ~3% του κειμένου. Κοινώς 3 λέξεις κλειδιά ανά 100 λέξεις κειμένου!
6. Στις φωτογραφίες σου δεν έχεις συμπληρώσει τα εναλλακτικά κείμενα (alt)

Αυτά για αρχή, καλή συνέχεια και επιτυχία…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15344

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Να 'σε καλά ungle george,
Με τις τοποθετήσεις σου που έχεις αναγράψει παραπάνω,
Όλα αυτά που αναφέρεις είναι ορθά, το θέμα είναι όντως πλέον έχει γύρει η ζυγαριά (εκτός του 4 και του 5 που έτσι ήταν)? Αυτά τα βλέπω και τα ακούω πάντα σε πολυσύχναστους προορισμούς, που μου φαίνεται λογικό,όσο αυξάνετε ο κόσμος τόσο αυξάνετε και η πιθανότητα να εμφανιστούν όλοι αυτοί που δημιουργούν πρόβλημα, βέβαια σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι μετά οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από τον όχλο, δλδ ότι γίνεται παντού και εκτός κάμπινγκ. Αλλά αν θεωρήσουμε ότι αυτό είναι έτσι, μεγάλα προβλήματα υπάρχουν μόνο σε στάνταρ προορισμούς και όχι στις περισσότερες από τις αμέτρητες παραλίες που έχουμε και με τον κόσμο να κατασκηνώνει παντού, μήπως δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αλλά το πρόβλημα είναι σε μεμονωμένα σημεία? Συνεπώς αν καταλαβαίνω καλά οι διαφωνία είναι στο ότι είναι λιγότεροι αυτοί που είναι οι σωστοί και περισσότεροι αυτοί που κάνουν τα έκτροπα.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σου στα παραπάνω που ανέφερα γιατί οι δικές μου, σε όσες απόμερες μεριές και να έχω πάει είναι κάπως έτσι όπως τα είπα, δλδ ότι ναι μεν θα όλο και κάποιο ασυνείδητο θα βρεις, αλλά σε πολύ μικρό ποσοστό έως καθόλου και όχι στο βαθμό που αναφέρονται στα έκτροπα κάθε φορά, απλά να καταλάβω κιόλας μήπως απλά εγώ είμαι ο "τυχερός" .
Σε κανά δύο πολυσύχναστα μέρη που έχω πάει φυσικά σε συνάρτηση με την εποχή είναι όπως τα λένε αλλά και πάλι όχι στην υπερβολή, δλδ στην Βλαχιά, σε όλο τον πανικό μόνο 2-3 ήταν που κάνανε φασαρία με στερεοφωνικό και το τοπίο ήταν βομβαρδισμένο με χαρτιά, αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν άνετα να τα γεμίσουν μερικές παρέες αρκετών ατόμων και όχι ο κάθε καμπερ!
#15345

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Spath…

Περί του θέματος τοποθετήθηκα ήδη σε προηγούμενο post μου (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε). Από κει και πέρα δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, γιατί είτε θα γίνω “κακός”, είτε θα χαρακτηριστώ “όργανον της τάξεως”…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15346

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Κάτι θα ξέρεις ή θα έχεις κατά νου για να το λες!
Βέβαια το ερώτημα είναι προς όποιον θέλει να απαντήσει!
#15347

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ