Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

 • Δημοσιεύσεις: 117
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 44

vaipar δημιούργησε το θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Υπό διωγμόν και το ελεύθερο κάμπινγκ και όσοι τολμούν μπορεί να βρεθούν να χρωστούν στην Εφορία. Ο νέος εχθρός της Πολιτείας γι' αυτό το καλοκαίρι είναι οι ελεύθεροι κατασκηνωτές.

Απόλυτα προσηλωμένες στα συντηρητικά στερεότυπα της δεκαετίας του '70, που αντιμετώπιζαν τους ελεύθερους κατασκηνωτές ως «αλητοτουρίστες», οι αστυνομικές αρχές επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο και καταδιώκουν με συστηματικές επιχειρήσεις-σκούπα τους πολίτες που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διακοπών.

Από τις Κυκλάδες μέχρι την Κρήτη, τη Χαλκιδική και την Εύβοια, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συλλήψεις. Οι επιχειρήσεις σιγοντάρονται από μία σημαντική αλλαγή. Το διοικητικό πρόστιμο των 174 ευρώ, με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, διπλασιάστηκε (300 ευρώ) και πέρασε στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με τη σημαντική αυτή αλλαγή, ο εκάστοτε συλλαμβανόμενος κατασκηνωτής, αν δεν σπεύσει να πληρώσει εντός 10 ημερών, τότε το χρέος μετακυλίεται στην Εφορία. Οι Αρχές, δηλαδή, που χρόνια τώρα κάνουν τα στραβά μάτια σε πολεοδομικές παραβάσεις, δασικές καταπατήσεις σε τουριστικές περιοχές, εκβιάζουν για την άμεση πληρωμή ενός προστίμου, καθώς όσοι διευθετήσουν το χρέος της «παράβασης» εντός 10 ημερών, καταβάλλουν το ήμισυ του ποσού.

Για όσους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, θα προσθέσουν ακόμη ένα χρέος στις εισπρακτικές υπηρεσίες του κράτους.

Τι λένε οι δήμαρχοι

Το κυνήγι λοιπόν με στόχο «την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων μία από τις προσφάτως εκδοθείσες αστυνομικές ανακοινώσεις, εντείνεται, με στόχο τους πολίτες οι οποίοι εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν έχουν άλλον τρόπο για να πάρουν μια ανάσα. Ελεύθεροι κατασκηνωτές όμως υπήρχαν και πολύ πριν από την κρίση. Παρά τη στρεβλή εικόνα που επιχειρείται να σκιαγραφηθεί γι' αυτούς, οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που επιλέγουν συνειδητά αυτό το είδος διακοπών, σεβόμενοι απόλυτα το φυσικό περιβάλλον. Η «Κ.Ε.» μίλησε με δημάρχους νησιών που παραδοσιακά αποτελούσαν τόπους προορισμού ελεύθερων κατασκηνωτών. Οι ίδιοι σκιαγραφούν το προφίλ τους.

* «Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου να κυνηγάει τους κατασκηνωτές», λέει στην «Κ.Ε.» η δήμαρχος Τήλου Μ. Καμά-Αλιφέρη. «Πέραν τούτου, η κοινωνία της Τήλου τούς θέλει και τους έχει ανάγκη. Χάρη στη δική τους παρουσία δουλεύουν τα εστιατόρια και τα μίνι μάρκετ. Κατασκηνώνουν κυρίως στην Εριστο και την Πλάκα και όχι απλώς δεν ενοχλούν κανέναν, αλλά πολλές φορές που χρειάστηκε κάτι το νησί, πολλοί από αυτούς μάς έχουν βοηθήσει. Στην πλειονότητά τους είναι άνθρωποι που έρχονται χρόνια, τους γνωρίζουμε, είναι αξιόλογοι και τρέφουν μεγάλο σεβασμό για το περιβάλλον και τη φύση. Θα σας πω μόνο κάτι. Οσο καιρό είναι ελεύθεροι κατασκηνωτές στο νησί μας, στις περιοχές που μένουν ποτέ δεν στέλνω ανθρώπους του δήμου να καθαρίσουν. Γιατί δεν χρειάζεται. Φροντίζουν οι ίδιοι το μέρος με τον καλύτερο τρόπο. Καθαρίζουν και βάφουν ακόμη και τις δημόσιες τουαλέτες που υπάρχουν εκεί. Αντίθετα, στέλνω συνέχεια ανθρώπους στις περιοχές των οργανωμένων παραλιών, με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες».

** Στην ίδια λογική κινούνται και οι απόψεις του δημάρχου Ανάφης Ιάκωβου Ρούσσου, καθώς ο Ρούκουνας είναι η παραλία που δεκαετίες τώρα προσελκύει ανθρώπους που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ: «Δεν είμαστε αντίθετοι στο ελεύθερο κάμπινγκ, ειδικά τώρα που διανύουμε τόσο σκληρή εποχή οικονομικής κρίσης. Δεν θα πω ότι το επιτρέπουμε, υπό την έννοια ότι υπάρχει νόμος βάσει του οποίου είναι παράνομο, αλλά θα ήμασταν αφελείς και ανόητοι να διώξουμε τους ελεύθερους κατασκηνωτές. Πρέπει να ξέρετε, αν στο νησί μας δεν υπήρχε το ελεύθερο κάμπινγκ, θα είχαμε πρόβλημα. Στην πλειονότητά τους, οι κατασκηνωτές αιμοδοτούν την τοπική οικονομία και σέβονται το περιβάλλον. Πολλές φορές περισσότερο από κάποιον που μένει στο δωμάτιο. Ερχονται οικογένειες με τα παιδιά τους, άνθρωποι που επιλέγουν συνειδητά αυτό τον τρόπο διακοπών. Κατά καιρούς δημιουργούνται κάποια προβλήματα και με την καθαριότητα, αλλά αυτά δεν αφορούν την πλειοψηφία. Ακόμη και σήμερα που έχουμε δωμάτια τα οποία για τις επόμενες μέρες θα έχουν 100% πληρότητα, οι κατασκηνωτές δεν είναι ανεπιθύμητοι. Δεν θα τους πετάξουμε στη θάλασσα ως παράνομους, ειδικά σε τέτοιους καιρούς οικονομικής ανέχειας».

** Η νήσος Χρυσή, γνωστή και ως Γαϊδουρονήσι, βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας και αποτελεί, χρόνια τώρα, προορισμό Ελλήνων και ξένων κατασκηνωτών. Είναι ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης, γνωστό για το απίστευτο φυσικό κάλλος και τους αιωνόβιους κέδρους. Φέτος, τόσο στη Χρυσή όσο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, οι έφοδοι της Αστυνομίας έχουν ενταθεί, και είναι αλήθεια ότι οι τοπικές αρχές σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις απόψεις των προαναφερθέντων δημάρχων.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας Γ. Προϊστάκης υποστηρίζει ότι έχει πληγεί η περιβαλλοντική ισορροπία του νησιού και, βάσει των διεθνών συνθήκων περιβαλλοντικής προστασίας που το διέπουν, ένα μεγάλο μέρος του δεν «αντέχει» την ανθρώπινη παρουσία και παρέμβαση: «Οι ρίζεις των κέδρων είναι επιφανειακές, περπατώντας στην άμμο απογυμνώνονται ακόμη περισσότερο και καταστρέφονται. Ηδη κατεδαφίσαμε τις αυθαίρετες κατασκευές στο νησί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαχειριστικό σχέδιο που εκπονείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο αφορά τη φυσική αποκατάσταση του νησιού. Σε κάποια σημεία θα δημιουργηθούν ενδεχομένως ξύλινοι διάδρομοι για να περπατούν οι επισκέπτες, ενώ κάποιες εκτάσεις, για να αποκατασταθούν πλήρως, θα πρέπει να μείνουν απάτητες». Ο αντιδήμαχος μάλλον δεν κρίνει την παρουσία των κατασκηνωτών στην περιοχή θετική, αλλά δεν προχωρεί και σε σοβαρούς αφορισμούς: «Θα θέλαμε να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί».

Ποινικοποίηση

Διαχειριστής του σάιτ e-camping.gr, το οποίο δίνει πληροφορίες για όλα τα κάμπινγκ της χώρας και έχει αναπτύξει ένα δυναμικό φόρουμ συζητήσεων, ο Β. Τσαμουριάς, μάς εξηγεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν θορυβήσει τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ. «Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές έχουν μία πολύ συνειδητή αντίληψη για την προστασία της φύσης και συνήθως πολύ ανεπτυγμένη την κουλτούρα του εθελοντισμού, καθώς πολλοί εξ αυτών θα φροντίσουν την ευρύτερη περιοχή, απομακρύνοντας, για παράδειγμα, τα σκουπίδια και αποτρέποντας όσο περνάει από το χέρι τους την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν μπορείς να απογορεύεις γενικώς το ελεύθερο κάμπινγκ. Τι θα πεις δηλαδή σε εκείνους τους ανθρώπους που ανεβαίνουν τον Ολυμπο; Μην κατασκηνώσετε το βράδυ, αλλά ξανακατεβείτε να κοιμηθείτε και ελάτε την επόμενη μέρα; Αυτό που φοβάμαι είναι ότι, με την αυστηροποίηση της ποινής και την εντατικοποίηση των ελέγχων, μπαίνουμε σε άλλες λογικές, που λίγο ή πολύ ανοίγουν δρόμοι για την ποινικοποίηση των πάντων. Δηλαδή, τώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νόμο ο οποίος σου απαγορεύει να κοιμηθείς, χωρίς να πληρώσεις...»


πηγή: www.enet.gr/?i=news.el.article&id=378577
#14393
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": teo_mpx, μικρός_κέρουακ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 660
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Αν και το άρθρο είναι σχεδόν ενός χρόνου, είναι ακόμα επίκαιρο.
Οι "διωγμοί" έχουν ξεκινήσει ήδη στο Αγκίστρι από την αρχή του καλοκαιριού και στην Ελαία ο τοπικός μεγαλοτσιφλικάς λέγεται ότι έχει βάλει φρουρούς για να διώχνουν τον κόσμο που κατασκηνώνει στο δάσος. Και όλα αυτά για να μαζέψουν χρήματα που τους λείπουν από τα ταμεία που οι ίδιοι άδειασαν.
Από την άλλη άνθρωποι τύπου Μηλιώνη που έχουν φάει 150εκ τους αφήνουν να κάνουν πάρτι στην Μύκονο με τα λεφτά που έχουν καταχραστεί.
Η υπερσυντηρητική κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μας γυρίσει πίσω 30 και 40 χρόνια και να εξυπηρετήσει τους άρχοντες που την βοήθησαν στην εκλογή.

Μπράβο στους Δημάρχους Ανάφης, Τήλου, Μυτιλήνης και όσων άλλων περιοχών υποστηρίζουν τους ελεύθερους κατασκηνωτές. Δεν είμαστε εμείς η πληγή της οικονομίας και ούτε επειδή μας διώχνετε με τις σκηνές μας θα μείνουμε σε δωμάτια. Διακοπές για εμάς είναι επαφή με την φύση, δεν γίνεται να κλειστούμε σε 4 τοίχους με τηλεοράσεις και airconditions.
Όσο για τον κ. αντιδήμαρχο Ιεράπετρας και τους τοπικούς αστυνομικούς και λιμενικούς θα ήθελα να μας απαντήσουν σε 2 - 3 απλές απορίες που έχω.
Πως γίνεται να υπάρχει Γρηγόρης στο Γαϊδουρονήσι?
Τα υλικά για να γίνουν οι εγκαταστάσεις στο νησί πως μεταφέρθηκαν?
Εφόσον οι κέδροι έχουν πρόβλημα, γιατί συνεχίζονται οι καθημερινές εκδρομές στο νησί?

Hey Ho, Lets Go
#14397

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 117
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 44

vaipar απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Δεν ήξερα οτι είναι παλιό το άρθρο, απλά τώρα το πήρε το μάτι μου και είπα να το μοιραστώ!
Όσο για τα ερωτήματα που παραθέτεις φίλε Μιχάλη, υποθέτω είναι ρητορικά!!!
#14402

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 660
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Φυσικά ρητορικές είναι οι ερωτήσεις, τις απαντήσεις τις ξέρουμε όλοι.
Υπάγονται στην αρχή, οτιδήποτε δεν βγάζει κέρδος το κυνηγάμε και είναι κατακριτέο.

Hey Ho, Lets Go
#14403

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 508
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Κατ'αρχήν θα ήθελα να σχολιάσω στο άρθρο του vaipar ότι ποτέ και πουθενά δεν έχουν γίνει συλλήψεις για ελεύθερη κατασκήνωση.Το πολύ να σου κόψουν πρόστιμο το οποίο αν δεν πληρώσεις πας δικαστικώς και το πιθανότερο είναι να αθωωθείς όπως και έγινε με τον κουμπάρο μου που τον έγραψαν στο Αγκίστρι.Δεύτερον και σημαντικότερο και για το οποίο φωνάζω συνέχεια: Αφού ρε παιδιά σας ενοχλεί που κυνηγάνε το ελεύθερο και διαμαρτύρεστε ότι τα κλασικά μέρη για ελεύθερο έχουν χαλάσει, κάντε ότι έκανα και εγώ με το Αγκίστρι, τη Χιλιαδού και άλλες παραλίες εδώ και 10 χρόνια. ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ. Αφήστε τους να καταλάβουν μόνοι τους αν είναι καλύτερα να υπάρχουν ελεύθεροι κατασκηνωτές ή όχι και ανακαλύψτε καινούρια μέρη.
#14407
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RED_BEAR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 883
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Εν μέρη θα συμφωνήσω. Δεν γίνεται όμως να ακυρώσεις προορισμούς επειδή αποφάσισαν κάποιοι να φτιάξουν 2-3 δωμάτια. Την μέρα απαγορεύεται η κατασκήνωση έτσι, οπότε κοιμάσαι μόνο τις βραδινές ώρες σκηνή και με το ξημέρωμα την ρίχνεις (και αν θες να συνεχίσεις τον ύπνο σου, βάζεις μία αιώρα)

Αυτό ή πας και χώνεσαι κάπου που δύσκολα θα έρθουν να σε ψάξουν..

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#14416

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 80
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 39

warmup απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Αν δεν οργανωθούμε να δώσουμε λίγο φως στις τοπικές κοινωνίες δεν γίνεται τίποτα! Όσο υπάρχουν σάπια μυαλά σε αυτές τις θέσεις μην περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα! Μιλάω μόνο για τις τοπικές κοινωνίες γιατί αν προσπαθήσουμε για πιο πάνω εκεί γελάμε! Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να γίνει η αρχή και με άλλα νησιά όπως γίνεται σε Τήλο, Ανάφη και Μυτιλήνη. Υπάρχουν πολλά νησιά που μπορούν να επωφεληθούν τα μέγιστα από αυτό και φυσικά βάζω και τον εαυτό μας μέσα! Όποιος θέλει ανοίγουμε και ένα θέμα να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις πάνω σε αυτό.

"happiness only real when shared"
#14696

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 87
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

Αυτό που δεν δέχονται είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και στο βωμό του χρήματος δεν διστάζουν να καταπιέσουν ιδέες, ελευθερίες και επιλογές. Γιατί στην πραγματικότητα αν δεν υπήρχε αυτός ο σημαντικός παράγοντας τα πράγματα ίσος ήταν διαφορετικά.
Για αυτό το λόγο ανάρτησα το παρακάτω άρθρο, που ουσιαστικά εν συντομία (καθώς είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούν να ειπωθούν για το συγκεκριμένο θέμα) είναι μία αναφορά για ποιους λόγους (όχι νομικούς) είναι δικαίωμα του καθενός το ελεύθερο,
μιας και είναι ανάγκη το free camping

Πραγματικά υπάρχει κάποιος που να μην δέχεται τα οφέλη του, στην ψυχοσύνθεση και όχι μόνο, που προκαλεί στον άνθρωπο?
#15213

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 6
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

jorgepap απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

TIGRIS έγραψε: Κατ'αρχήν θα ήθελα να σχολιάσω στο άρθρο του vaipar ότι ποτέ και πουθενά δεν έχουν γίνει συλλήψεις για ελεύθερη κατασκήνωση.Το πολύ να σου κόψουν πρόστιμο το οποίο αν δεν πληρώσεις πας δικαστικώς και το πιθανότερο είναι να αθωωθείς όπως και έγινε με τον κουμπάρο μου που τον έγραψαν στο Αγκίστρι.Δεύτερον και σημαντικότερο και για το οποίο φωνάζω συνέχεια: Αφού ρε παιδιά σας ενοχλεί που κυνηγάνε το ελεύθερο και διαμαρτύρεστε ότι τα κλασικά μέρη για ελεύθερο έχουν χαλάσει, κάντε ότι έκανα και εγώ με το Αγκίστρι, τη Χιλιαδού και άλλες παραλίες εδώ και 10 χρόνια. ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ. Αφήστε τους να καταλάβουν μόνοι τους αν είναι καλύτερα να υπάρχουν ελεύθεροι κατασκηνωτές ή όχι και ανακαλύψτε καινούρια μέρη.


κάνεις λάθος τόγρη, το πρόστιμο το πληρώνεις, το δικαστήριο υπάρχει για παιρετέρω κυρώσεις, κανονικά έπρεπε να σε πάνε αυτόφορο, απλά στη χαρίζουν και ορίζουν δικάσιμο. Η αθώωση αφορά τις παιρετέρω κυρώσεις, δηλαδή νέο πρόστιμο!!!

Δεν είναι λύση να μη κατασκηνώνουμε ακόμη και στα γνωστά μέρη όπως αγκίστρη/χιλιαδού και αλού. Η μόνη λύση είναι να μη σε πιάσουν μέσα στη σκηνή διαφορετικά το πρόστιμο δεν το γλυτώνεις.

Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να πολεμήσουμε τον νόμο που ισχύει ως αντισυνταγματικό, αυτό θα ήταν η μοναδική λύση, διαφορετικά είμαστε έρμαιοι στα χέρια της αυθαθρεσίας του κράτους και των ενικοιαζόμενων καταλυμάτων
#15216

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 933
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Ο νέος εχθρός της Πολιτείας

5 ΨΕΜΑΤΑ - 1 ΑΛΗΘΕΙΑ - 3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, περί ελεύθερου camping…

Ψέμα 1: Το ελεύθερο camping είναι θέμα φυσιολατρίας. ΔΕΝ τίθεται θέμα φυσιολατρίας, όταν ακόμη και τον Αύγουστο μήνα τα οργανωμένα camping στην Ελλάδα δεν έχουν πληρότητα 100%. Είναι θέμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Ψέμα 2: Το ελεύθερο camping είναι θέμα ελευθερίας (με την μεταφορική έννοια). ΔΕΝ τίθεται θέμα ελευθερίας, όταν την έχεις δει μπάντα του αιώνα στις 2 το πρωί ή όταν γίνεσαι κομοδίνο από τα ξύδια και ξερνάς όπου να ναι ή όταν πίνεις μπάφους και παίζεις pro (by Locomondo). Είναι θέμα ΧΥΜΑΡΙΟΥ!

Ψέμα 3: Το ελεύθερο camping είναι θέμα περιβαλλοντικής αναβάθμισης. ΔΕΝ τίθεται θέμα περιβαλλοντικής αναβάθμισης (πλην της κοπριάς), όταν στο τέλος του καλοκαιριού τα περισσότερα σημεία ελεύθερου camping είναι γεμάτα στάχτες (από τις φωτιές) και ένα σωρό σκουπίδια. Είναι θέμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ!

Ψέμα 4: Το ελεύθερο camping δημιουργεί οικονομικές απώλειες στις οργανωμένες τουριστικές υποδομές (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, οργανωμένα camping). ΔΕΝ τίθεται οικονομικών απωλειών, διότι εάν δεν έχεις χρήματα, απλά δεν θα πας πουθενά. Είναι θέμα ΗΛΙΘΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ των επιχειρηματιών.

Ψέμα 5: Το ελεύθερο camping δημιουργεί κινδύνους (φθορές – πυρκαγιές – ανθρώπινες απώλειες). ΔΕΝ τίθεται κινδύνων, γιατί κανένας δεν κάνει ελεύθερο σε αρχαιολογικούς χώρους, καμία φωτιά στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε από ελεύθερο, κανένας δεν πέθανε επειδή έκανε ελεύθερο. Είναι θέμα ΗΛΙΘΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑΣ!

Σαφώς, σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώνουν όμως τον κανόνα…

Αλήθεια 1 και μοναδική: ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ! Οργανωμένο? Πληρώνεις ΦΠΑ (+ φόρους ο επιχειρηματίας). Ελεύθερο? Πληρώνεις πρόστιμο. Σπίτι σου? Εάν έχεις δικό σου πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, εάν όχι πληρώνεις ενοίκιο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (γιατί όταν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, απλά ματώνει το κεφάλι):

Πρόταση 1. Δεν αναφερόμαστε – δημοσιοποιούμε σημεία ελεύθερου camping (και ιδίως τα νέα) στο forum. Υπάρχουν τα pm μεταξύ φίλων – έμπιστων μελών, υπάρχει και η παροιμία που λέει ότι "όποιος γυρίζει, μυρίζει". Εξάλλου, όταν ένας οποιοσδήποτε προορισμός γίνει απόλυτα γνωστός, γίνεται ταυτόχρονα "μελίσσι" και τα μελίσσια κάνουν θόρυβο - "ακούγονται" από μακριά…

Πρόταση 2. Αποκτούμε παιδεία. Αγκίστρι, Χιλιαδού, κ.α. μοιάζουν με χιονισμένο τοπίο (από τα κωλόχαρτα) μέσα προς τέλος Σεπτεμβρίου ή με χωματερή (από τις στάχτες των φωτιών και τα λοιπά σκουπίδια)…

Πρόταση 3. Ασκούμε αντικειμενική, αυστηρή και τεκμηριωμένη κρητική σε όλα τα οργανωμένα camping. Και εμείς (campers) "προφυλασσόμαστε" και εκείνοι (owners) "προσγειώνονται" - συνειδητοποιούν…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15219
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostasngr, akisarmaos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Περισσότερα Θέματα »

Online E-Campers

Today 536

Yesterday 9417

Week 536

Month 132682

All 8676911

Αυτή τη στιγμή online 271 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 536

Yesterday 9417

Week 536

Month 132682

All 8676911

Αυτή τη στιγμή online 271 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions