λιτοχωρο πριονια

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

elfi δημιούργησε το θέμα: λιτοχωρο πριονια

παιδεια γεια!σκεφτομαστε να παμε για πεζοπορια στο φαραγγι του ενιπεα στον ολυμπο και θα ακολουθησουμε το μονοπατι απο λιτοχωρο γαι πριονια..εχετε καμια ιδεα για το πως ειναι η διαδρομη?διαβασα οτι ειναι πολυ βατη απλα μια φιλη εχει ενα θεματακι με τα υψη και τις σκαλωνει λιγο στις αποτομες πλαγιες.επισης δεν θα υπαρξει θεμα με τη διανυκτερευση ετσι?
#13551

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 199
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

almanous απάντησε στο θέμα: λιτοχωρο πριονια

Καλησπέρα ,
πολύ ωραία επιλογή . Είχα πάει στις 17-9 .
Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4,30 ώρες ανάλογα με το πόσο προπονημένοι είστε . Αν εννοείς βατή τη σηματοδοτημένη διαδρομή είναι αλήθεια - δεν χάνεσαι με τίποτα . Τώρα όσον αφορά τα υψομετρικά έχει συνεχή ανεβοκατεβάσματα τουλάχιστον για τις 3 πρώτες ώρες . Αυτό σημαίνει ότι παρ'όλο που η διαδρομή ξεκινάει από τα 400μ ( Λιτόχωρο ) και καταλήγει στα 1100 μ (Πριόνια ) , το συνολικό υψόμετρο που ανεβαίνεις είναι 1100μ. Απότομες πλαγιές δεν υπάρχουν με την έννοια ότι περπατάς στην άκρη ενός γκρεμού και από κάτω είναι το χάος , βρίσκεσαι ασταμάτητα μέσα σε πυκνό δάσος .

Όσον αφορά τη διανυκτέρευση , αν κατάλαβα καλά θέλετε να μείνετε έξω . Στο κομμάτι από τον Άγιο Διονύσιο και μετά υπάρχουν αρκετά πλατώματα για να κατασκηνώσετε και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα , με άφθονο πόσιμο νερό από το ποτάμι .

Αν θα ξαναγυρίσετε από τον ίδιο δρόμο , υπολογίστε τον ίδιο χρόνο για την επιστροφή . Μην ξεγελαστείτε ότι θα είναι κατηφόρα και θα κατρακυλίσουμε μέχρι κάτω : η κατάβαση παίρνει σχεδόν τον ίδιο χρόνο .

Δες και αυτό το link
www.hellaspath.gr/index.php?p=2&m=1&mntid=38#81

Ότι άλλο χρειαστείς στη διάθεση σου .
#13552

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

elfi απάντησε στο θέμα: λιτοχωρο πριονια

τελεια.σε ευχαριστω πολυ,με καλυψες πληρως.φευγουμε αυριο και ελπιζω να περασουμε υπεροχα.μονο ο καιρος να μη μας τα χαλασει
#13555

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ