Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

 • Δημοσιεύσεις: 48
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

kiratzos απάντησε στο θέμα: Απ: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Pininio_Dimitris_Pajerinio έγραψε: Εμείς Πετάλη πηγαίνουμε εδώ και 7 χρόνια περίπου κάποια Σαββατοκύριακα. Φέτος ξεκινήσαμε μέσα Απριλίου που ήμασταν μόνοι (γιατί είχε και το σχετικό κρύο), αλλά απο το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς και μετά, γίνεται χαμός. Και προσωπικά το "χαμός"δεν το λέω μόνο για το πλήθος του κόσμου . Γενικά πιστεύω ότι στην Πετάλη αξίζει μόνο μέχρι μέσα Ιουνίου.
Πάντως αναφορικά με το ελεύθερο και τις διαστάσεις που έχει πάρει πλέον, είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών, είτε λόγω "μόδας", θέλω να πιστεύω ότι σταδιακά θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση και θα επιστρέψουμε σε κάπως καλλίτερα επίπεδα, τουλάχιστον όσον αφορά την αντίληψη περί ελεύθερου που έχει γίνει όπως σωστά διάβασα και πιό πάνω "λαικό σπόρ" πλέον.
Αυτά.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να 'χουμε!


Μικρός ο κόσμος τελικά! Δημήτρη είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στην περσινή μας εξόρμηση στην Πετάλη είχαμε στήσει δίπλα-δίπλα. Θυμάμαι τον τέλειο σκύλο σου!
#22025
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pininio_Dimitris_Pajerinio

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 1
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

sevasti29 απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Πολλές καλημέρες παιδιά!

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έπεσα στο συγκεκριμένο thread παρέχει άπειρες πληροφορίες. Έχω μαγευτεί από τα Θαψά και δεν μπορω να το ξεπεράσω ;p Έχει πάει κανείς πρόσφατα για να μου πει για τον δρόμο? Δυστυχώς ή ευτυχώς(για αυτούς που έχουν 4χ4) διαθέτω ενα suzuki swift, ψηλό δεν θα το έλεγες, αλλά στα νησιά έχει καταφέρει αρκετά. Μια φίλη που έχει να πάει χρόνια όμως μου πρότεινε να πάω μέχρι Tσίλαρο σιγά σιγά να το αφήσω και μετά ποδαράτο μισή ώρα μέχρι Ψαθά.
Αν τελικά εγκαταλείψουμε τα Ψαθά μάλλον θα παμε είτε Πετάλι, είτε Βυθούρη είτε Μουρτερή. Τόσες επιλογές τόσος λίγος χρόνος..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
#24088

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 20
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Pininio_Dimitris_Pajerinio απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Όντως θα ήταν χρήσιμη μια αναφορά για την φετινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος απο Τσίλαρο προς Θαψά.
Για τις άλλες που αναφέρεις ο δρόμος είναι εντελώς βατός.
#24089
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sevasti29

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 174
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 25

PanagiotisR απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Καλησπέρα και από μένα.
Για την Θάψα μπορώ να πω ότι είχα πάει αρχές Ιουλίου το 2017. Ο δρόμος δεν είναι να πας με αυτό το αυτοκίνητο που αναφέρεις. Πήγαμε με Jimny και σκέψου ότι μέχρι και αυτοκίνητο που έσπασε το κάρτερ είδαμε. Αν είναι να πας πολύ προσεκτικά και δεν έχεις και βάρος στο αυτοκίνητο, τι να σου πω ίσως πας και μέχρι το Τσίλαρο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν στην τελευταία ανηφόρα που είχε τέτοιες πέτρες, που χωρίς τετρακίνηση σπίνιαρε και δεν υπήρχε περίπτωση να ανέβεις. Σκέψου ότι είδα μέχρι και Qashqai που δεν είχαν τετρακίνηση να είναι παρκαρισμένα πριν την ανηφόρα και ανεβαίνανε με τα πόδια…….
Είναι κρίμα να φτάσεις μέχρι εκεί και να μην φτάσεις στην Θάψα.
Φέτος δεν ξέρω τι παίζει, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα στον δρόμο (ειδικά στην ανηφόρα), για να γίνει βατός από χαμηλό αυτοκίνητο.
#24096
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sevasti29

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 6
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

nastia11 απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Καλησπέρα!
Δεν έχω προσωπική εμπειρία, παρόλα αυτά το συζητούσα χθες με ένα ντόπιο και μου είπε πως αν το αμάξι σου είναι σχετικά ψηλό, και συμβατικό, μπορείς να φτάσεις αλλά θα δυσκολευτείς.
#24418

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 6
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

nastia11 απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Γεια σας!
Θα ήθελα να σας πω την εμπειρία μου για Χερόμυλο.
Πήγα καθημερινή (Δευτέρα 22/7) και βρήκαμε σκια στα αρμυρίκια. Μικρό λευκό βότσαλο, ιδανικό θεωρώ!
Υπήρχαν 10-12 σκηνές οι οποίες είχαν και καλή σκιά, κολλητά η μία με την άλλη. Έμαθα πως τα ΣΚ μπορούν να φτάσουν τις 30-40 σκηνές αυτή την περίοδο.
Το κλίμα γύρω μας ήταν αρκετά φιλικό, υπήρχαν 2 παρέες-οικογένειες "μόνιμων" που μπορείς να ρωτήσεις πληροφορίες.
Επίσης, είχαμε πάρει και το σκυλί μαζί, μας είπαν να του έχουμε λουράκι όσο περισσότερο μπορούμε γιατί κάποιους έγραψαν πριν λίγο καιρό.
Η καντίνα παραμένει ανοιχτή από τις 8 το πρωι έως τις 7 το απόγευμα.
Υπάρχει ντουζιέρα.
Παρατήρησα μια ευαισθησία σε σχέση με τα σκουπίδια και τη καθαριότητα του μέρους (και καλά κάνουν, η παραλία είναι αρκετά καθαρή) για αυτό το λόγο να είστε προσεκτικοί με την τουαλέτα και τα σκουπίδια που μπορεί να πάρει ο αέρας.
Ο δρόμος που πήραμε από Πετριές χρειαζόταν χάρτες, για εμάς που δεν έχουμε ξαναπάει, έχει πολλούς μικρούς χωματόδρομους (βατούς) και μπορεί να χαθείς. Αν συνεχίσετε από Αγίους Αποστόλους, ίσως, είναι καλύτερη διαδρομή.

Σε κοντινή απόσταση με το αμάξι (3-7 λεπτά) υπάρχουν οι παραλίες Στόμιο και Μαγειρας (νομίζω ο Χερόμυλος είναι η καλύτερη) και η 3η παραλία του Καλάμου λίγο πιο μετά.

Προσοχή αν έχει Βοριά το χτυπάει, ήμασταν με 4 μποφόρ και ήταν κάπως ενοχλητικό τη νύχτα.

Σε γενικές γραμμές τη θεωρώ πολύ όμορφη παραλία, το χρώμα της θάλασσας πανέμορφο και για καθημερινή καλοκαιριού ο κόσμος που ερχόταν ήταν ελάχιστος.
#24419
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": darkrex

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 5
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

ektorasmarria απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Επισκέφτηκα την παραλία πέρυσι τον Σεπτέμβριο πριν γίνω μέλος εδώ, διαβάζοντας το ποστ σου spath!! Να'σαι καλά πολύ ωραία τα λες από κοντά είναι ακόμη καλύτερα :)
#24470

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 21
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

gkra απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Μετά απο αρκετα χρόνια φανατικός κατασκηνωτής σε οργανωμένα καμπινγκ σε διαφορα σημεία της χώρας, αποφάσισα να θυμηθώ "τα παλια" και να παω για ελευθερο με παρέα στον Λιμνιώνα στην Εύβοια.

Είχα χρόνια να παω ελεύθερο (10 χρόνια) και η εικόνα που είχα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνάντησα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Η χειρότερη μου... σεβασμός μηδέν στους υπόλοιπους κατασκηνωτές... Να στήνουν όπου βρει ο καθενας και θέλει (μπροστά σου στα 2 μέτρα κλείνοντας καθε θεα της θαλασσας)... Η τσίκνα από την "προβατίνα" να πηγαίενι σύννεφο... διαγωνισμός φασαρίας από τους διάφορους κάφρους οικογενειάρχες και μη...

Χίλιες φορές χωματόδρομος και μακρυά από πολιτισμό... παρά αυτό...

Σημείωση: την παρασκευή έγινε και επίσκεψη της αστυνομίας με τις γνωστές κλήσεις κλπ.... όπως όμως έμαθα είναι "στανταράκι" κάθε παρασκευή μόνο...
#24894
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 174
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 25

PanagiotisR απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Καλημέρα και από εμένα.
Είχα σκοπό να γράψω και εγώ τα σχόλιά μου για την συγκεκριμένη παραλία, μιας και ήμουν και εγώ εκεί από την Παρασκευή βράδυ (κατά τις 11) μέχρι και την Δευτέρα το πρωί.
Άκουσα και εγώ για την επίσκεψη που έγινε την Παρασκευή το βράδυ και για κάτι αυτόγραφα που έδωσαν. Αν ήσουν στο βάθος της παραλίας (εγώ ήμουν στο πρώτο κομμάτι) δεν πρέπει να είδες και το λιμενικό που ήρθε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου. Έκανε μια βόλτα μέχρι την ταβέρνα ανοίγοντας τον φάρο του και έφυγε.
Με ενόχλησε και εμένα να σου πω την αλήθεια όλη αυτή η φασαρία και η έλλειψη κάθε έννοιας σεβασμού. Στην αρχή σκέφτηκα να γκρινιάξω για το πως έχουμε γίνει έτσι, αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, τι μπορούσα να περιμένω, από την στιγμή που επιλέγω μια τέτοια παραλία; Πως μπορώ να γκρινιάζω όταν ξέρω ότι μαζεύει τον κόσμο που έχει συγκεκριμένο προφίλ; Και για να μην είμαι άδικος, προφανώς και δεν ήταν όλοι έτσι. Προφανώς και υπήρχαν άτομα και παρέες που δεν ενοχλούσαν καθόλου. Αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο να ξαναπάω εκεί. Όσες «ανέσεις» και αν έχει, όσο και αν μου αρέσει η διαδρομή μέχρι να φτάσεις εκεί.
Αυτό που με εξόργισε όμως, είναι η τακτική της «μόνιμης» σκηνής. Το να έχει (ειδικά στην αρχή της παραλία που έχει σκιά), τόσες πολλές σκηνές στημένες και να είναι απλά κλειστές, το θεωρώ τουλάχιστον γαϊδουριά όσων το κάνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώτων σκηνών, ήταν χωρίς κανέναν να έχει έρθει. Τις έχουνε εκεί και όταν θέλουν, όποτε θέλουν, πάνε και μένουν. Την Δευτέρα το πρωί βέβαια και μετά από τον πολύ αέρα που είχε τα ξημερώματα, οι μισές είχαν σχεδόν διαλυθεί. Πανιά ήταν κάτω και το εσωτερικό της σκηνής όρθιο.
Θέλουμε να λέμε ότι μας αρέσει το ελεύθερο για την ηρεμία, την αίσθηση ελευθερίας και την επιλογή να είμαστε όλοι μέρα στην φύση. Το να στήνω μια σκηνή όμως γιατί μένω κάπου εκεί (από Χαλκίδα μέχρι δεν ξέρω και εγώ που) και να θεωρώ κτήμα μου την παραλία, έχει τεράστια διαφορά.
Όταν πάω σε μια παραλία, ξέρω και παίρνω το ρίσκο ότι μπορεί να μην βρω σκιά. Ότι μπορεί να έχω γείτονες που να μην αντιλαμβάνονται την έννοια σεβασμός, αλλά το να μην βρίσκω σκιά γιατί κάποιοι το έχουν κάνει ιδιοκτησία τους, είναι τουλάχιστον απαράδεκτό. Το να έχουν εκεί την σκηνή και να φτάνουν 12 το βράδυ με κάρβουνα στην ψησταριά και την μουσική τέρμα γιατί έχουν πιεί δεν ξέρω και εγώ πόσα κιλά κρασί, τσίπουρο και μπύρα……..είναι διαφορετικό.
Τέλος πάντων, αρκετά είπα, συγνώμη που σας κούρασα, απλά ήθελα να εκφράσω και εγώ την λύπη μου γι αυτή την όμορφη κατά τα άλλα παραλία και να ενημερώσω κάποιους που δεν ξέρουν τι μπορεί να βρουν εκεί.
Καλές και ήρεμες εξορμήσεις σε όλους.
#24895
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Aura

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 21
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

gkra απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Εγώ έφτασα στις 9+ της Παρασκευής (συναντηθηκαμε με το περιπολικό στο βουνό, όταν εγω πηγαινα αυτοί γυριζαν).

Όταν φτάσαμε, επικρατούσε μια κατάσταση αρκετά πολυπληθής. Στήσαμε στο βράχο στη μέση, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουμε καμία σκιά καθόλη την ημέρα. Σίγουρα το περιμένεις να έχει κόσμο μια παραλία με τις "παροχές" που έχει εκεί αλλά θεωρώ απαράδεκτο να στήνεις "ΜΠΡΟΣΤΑ" από τη σκηνή άλλων κρύβοντας την θέα, τουλάχιστον, προς την παραλία. Ναι, υπήρχαν πάρα πολλές παρέες ήρεμες και δυστυχώς, όπως ανέφερες, πολλές παρέες που πήγαινε η τσίκνα από την προβατίνα :smiley-angr :smiley-angr :smiley-angr σύννεφο.... η κάθε λογής μουσική που ήθελαν σε ενοχλητικά για τους γύρω ντεσιμπέλ... και η έλλειψη σεβασμού έντονη προς τους γύρω τους.

Το περιμένεις, ναι... Αλλά παράλληλα προσπαθείς να περάσεις όσο το δυνατόν πιο χαλαρά.

(το λιμενικό δεν το πήρα χαμπάρι το Σάββατο)
#24896

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Online E-Campers

Today 2319

Yesterday 7301

Week 9620

Month 2319

All 3934436

Αυτή τη στιγμή online 212 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 2319

Yesterday 7301

Week 9620

Month 2319

All 3934436

Αυτή τη στιγμή online 213 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions