Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

  • Δημοσιεύσεις: 48
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

kiratzos απάντησε στο θέμα: Απ: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Περί Πετάλης ο λόγος

Το ΣΚ που μας πέρασε (8-9/7) προτιμήσαμε ανάμεσα σε Χερόμυλο και Πετάλη, την Πετάλη με κριτήρια το ότι εγώ την είχα ξαναεπισκεφτεί πέρυσι και επειδή είχαμε δει ότι ο αέρας θα είναι πιο χαλαρός εκεί από ότι νοτιότερα.

Πληροφορίες για την παραλία γενικά υπάρχουν οπότε δεν θα αναφερθώ σε αυτές αλλά σε 2-3 γενικότερες παρατηρήσεις.
Πήγαμε Πέμπτη βράδυ στην παραλία και στήσαμε σε καλό σημείο αφού είχε μόνο 3 σκηνές συνολικά. Το πρώτο βράδυ ήταν ωραία και ήσυχα το φεγγάρι γεμάτο κλπ. Το πρωί της Παρασκευής επίσης ήταν υπέροχα με ελάχιστο κόσμο να αράζει και να πλατσουρίζει.
Όμως από το μεσημεράκι ορδές ανθρώπων κατέφταναν στην παραλία και έστησαν σε σκιές και μη, κατέβασαν κάθε λογής πράγματα, σκίαστρα και τέντες, φουσκωτά και φλαμίνγκο, ψησταριές κλπ. Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα οι σκηνές ήταν γύρω στις 50 και κάτω από τον βράχο ένιωθες ότι ήσουν σε οργανωμένο κάμπινγκ σε περίοδο αιχμής. Η άτυπη τουαλέτα πίσω στο φαράγγι άρχισε να γεμίζει κωλόχαρτα και εμφανή κόπρανα (για σκάψιμο ούτε λόγος) ενώ και η όμορφη σπηλιά στα αριστερά έγινε μια πιο μικρή τουαλέτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν αποπνικτικά ή ότι έγινε η φάση Βάρκιζα. Η παραλία συνέχισε να είναι υπέροχη αν και τα στρώματα ύπνου (!!!), το αντιηλιακό και τα φλαμίνγκο χαλάσαν λίγο τη φάση. Το πάρκινγκ πάνω από την παραλία γέμισε ασφυκτικά και ο δρόμος μέχρι πιο πάνω από την ταβέρνα. Μέχρι που πρωί κυριακής κάποιοι είχαν κλείσει άλλους που ήθελαν να φύγουν και οι κόρνες και τα γαμωσταυρίδια ήταν το ξύπνημα μας.
Τα συμπεράσματα μου είναι τα εξής:
- Πλέον θα το σκεφτώ σοβαρά για εξόρμηση σε ΣΚ. Μάλλον δεν θα γίνεται και αλλιώς κιόλας λόγω δουλειάς αλλά το μεσοβδόμαδα δεν συγκρίνεται.
- Το ελεύθερο πλέον είναι λαϊκό σπορ. Ξεκάθαρα. Από εκεί που αποτελούσε επιλογή (και για ιδεολογικούς και για οικονομικούς λόγους δεν τα διαχωρίζω προσωπικά) για μια ψιλό-συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων πλέον έχει εξαπλωθεί σχεδόν στους πάντες με τα αποτελέσματα που αυτό μπορεί να έχει. Από τη μία είναι ξεκάθαρο οτι κόσμος που είχε μάθει στο ξενοδοχείο και ό,τι αυτό συνεπάγεται δεν μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί τι απαιτεί η διαβίωση και συμβίωση με άλλους στη φύση. Σεβασμός στη φύση και σεβασμός στους άλλους πάνε λίγο περίπατο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι ούτε ότι βλέπω τους κλασικούς κάμπερς από μια ρομαντική σκοπιά (με συνείδηση, σεβασμό, μη ιδιοκτησιακές λογικές κλπ). Δεύτερον: Και μόνο την ποσότητα του κόσμου να λάβει κανείς υπόψην ακόμα και αν κατα τα άλλα ήταν τέλειος θα υπήρχε πρόβλημα. Η βρωμιά, η φασαρία, οι εικαστικές παρεμβάσεις είναι αναπόφευκτες. Το να ξυπνάς και να βλέπεις μια θάλασσα από πανιά αντί για τη θάλασσα είναι ένα θέμα από μόνο του όποιος και αν μένει μέσα σε αυτά. Λύση συνολική σε αυτό δεν υπάρχει , αυτό το γνωρίζω το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να καταλάβει ο κόσμος σιγά σιγά την κουλτούρα του ελεύθερου κάμπινγκ.
- Η ταβέρνα στη Πετάλη είναι πολύ σωστή. Μικρό μενού, γενναίες δόσεις κρέατος, ωραία χωριάτικη, πολύ καλές τιμές. Παρέχει τουαλέτα και ντουζ.
- Ευτυχώς στην Πετάλη δεν υπάρχει τόσο (τουλάχιστον δεν είδα εγω) η λογική της ιδιοκτησίας του χώρου με ετήσιες καβάτζες σπίτια. Πραγματικά είναι από τα χειρότερα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν το ελεύθερο από πάντα.

Αυτά και καλές εξορμήσεις
#21855
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": los7tre, Uncle George, Aura

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Απ: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Σε ότι αφορά εσένα, να αγιάσει το στοματάκι σου!

Σε ότι αφορά κάποιους θιγμένους (για το “κυνηγητό” και τα πρόστιμα), να ξεστραβώνονται και να βλέπουν “ποιοι τελικά φταίνε” (κατά κύριο λόγο και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων)!

Σε ότι αφορά κάποιους απορημένους, που ρωτάνε για ελεύθερο (γενικά) και δεν λαμβάνουν απαντήσεις (ειδικά), να συνειδητοποιήσουν το γιατί!

Η Πετάλη, πριν καμιά 15αρια χρόνια, ήταν “παράδεισος”! Ήταν, γιατί την ήξεραν ελαχιστότατοι! Τόσο απλά…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21858

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 174
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 25

PanagiotisR απάντησε στο θέμα: Απ: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Μετά από ένα 5ήμερο στην Κεντρική Εύβοια, έχω να πω τα παρακάτω.
410klm σύνολο. Από αυτά τα 110klm σε χωματόδρομο (στην καλύτερη τα 10 klm να έβαλα δευτέρα. Όλα τα άλλα με πρώτη).
Είδαμε αρκετές παραλίες και καταλήξαμε στην Θαψά.
Ο δρόμος όχι δύσκολος για ένα τετρακίνητο όχημα, αλλά κουραστικός με μικρές ταχύτητες και οι ανωμαλίες του δρόμου αρκετές.
Πριν φτάσουμε στην Θαψά, περάσαμε από Τσίλαρο. Ωραία παραλία και αυτή, αλλά με πολλά τροχόσπιτα που μέχρι και νερό έχουν βάλει. Έχουν πιάσει την μισή σχεδόν παραλία με αποτέλεσμα τα σημεία όπου μπορεί κάποιος να στήσει να είναι πολύ λίγα και χωρίς καθόλου σκιά.
Στην Θαψά όταν φτάσαμε Τετάρτη απόγευμα κατά τις 8 υπήρχαν 5 σκηνές μόνες τους (κάποιοι ήθελαν να κρατήσουν τα σημεία για το Σ/Κ) και άλλες 2 σκηνές με 2 ζευγάρια. Έτσι Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ ήμασταν μόνο εμείς κι εμείς. Από την Παρασκευή άρχισαν να έρχονται όλο και περισσότεροι και έτσι το Σάββατο βράδυ ήμασταν 33 σκηνές!!!!!
Ο καιρός την Τετάρτη δεν ήταν και πολύ ζεστός, με αεράκι και θολή θάλασσα. Από την Πέμπτη τα πράγματα ήταν μαγικά. Η θάλασσα λάδι και πεντακάθαρη.
Όσο πιο μέσα στην παραλία στήσει κάποιος, τόσο πιο αργά τον χτυπάει ο ήλιος το πρωί.
Το δύσκολο είναι να μεταφέρεις τα πράγματα, μιας και η παραλία είναι με βοτσαλάκι που βουλιάζει εύκολα το πόδι μέσα.
Ο ανεφοδιασμός γίνετε από την Κύμη (περίπου 20-25’) για να πας και άλλο τόσο να γυρίσεις. Είναι μόνο 12klm αλλά τα 7 σχεδόν από αυτά είναι ο χωματόδρομος.
Έχει ένα beach bar στην άκρη της παραλίας, με νερό, καφέ σουβλάκια και πατάτες. Η μουσική ήταν από το πρωί μέχρι τις 9 περίπου τις καθημερινές και μέχρι τις 11 και, την Παρασκευή και Σαββάτο. Εκεί μπορεί κάποιος να νοικιάσει ποδήλατο θαλάσσης ή κανό και να κάνει βόλτα μέσα στον κόλπο να δει σπηλιές και άλλη μια παραλία που πρόσβαση έχει μόνο από θάλασσα.
Πάγο και άλλα, μόνο από Κύμη. Δεν είναι όμως να πας κάθε μέρα.
Σε γενικές γραμμές θα την συνιστούσα ειδικά για καθημερινές.
#21859
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": trehanero

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Απ: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Γι'αυτούς ακριβώς τους λόγους, έχω σταματήσει εδώ και καιρό να δίνω πληροφορίες για μέρη και παραλίες για ελεύθερο...
#21861
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Arapaho

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Αργυροπούλου απάντησε στο θέμα: Εύβοια

Καλησπερααα,μπορει να μου προτεινει καποιος παραλια για ελευθερο στην ευβοια;;Γενικα θελουμε να μην εχει απειρο κοσμο γι αυτο θα παμε και καθημερινες!
#21934

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Εύβοια

Καλησπέρα...
Υπάρχει θέμα με 28, ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά 28 ολόκληρες σελίδες με προτάσεις για ελεύθερο στην Εύβοια και δεν μπόρεσες να βρεις αυτό που θες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
#21935

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 62
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

norfi απάντησε στο θέμα: Εύβοια

#21936

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 20
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Pininio_Dimitris_Pajerinio απάντησε στο θέμα: Απ: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Εμείς Πετάλη πηγαίνουμε εδώ και 7 χρόνια περίπου κάποια Σαββατοκύριακα. Φέτος ξεκινήσαμε μέσα Απριλίου που ήμασταν μόνοι (γιατί είχε και το σχετικό κρύο), αλλά απο το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς και μετά, γίνεται χαμός. Και προσωπικά το "χαμός"δεν το λέω μόνο για το πλήθος του κόσμου . Γενικά πιστεύω ότι στην Πετάλη αξίζει μόνο μέχρι μέσα Ιουνίου.
Πάντως αναφορικά με το ελεύθερο και τις διαστάσεις που έχει πάρει πλέον, είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών, είτε λόγω "μόδας", θέλω να πιστεύω ότι σταδιακά θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση και θα επιστρέψουμε σε κάπως καλλίτερα επίπεδα, τουλάχιστον όσον αφορά την αντίληψη περί ελεύθερου που έχει γίνει όπως σωστά διάβασα και πιό πάνω "λαικό σπόρ" πλέον.
Αυτά.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να 'χουμε!
#21974

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Nikolaos$ απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Αυτό που παίζει στις καλές παραλίες κ γνωστές στην Εύβοια όπως Λιμνιώνα που λες ,Χιλιαδού κ άλλες ,είναι να ναι οι παραλίες καβατζωμενες από σκηνές γιατί τις αφήνουν στημένες κ πάνε τα σ/κ,..Δοκίμασε το όπου σε βγάλει η το βλέπω κ προχωράω .
#21975

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 48
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

kiratzos απάντησε στο θέμα: Απ: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια


Μικρός ο κόσμος τελικά! Δημήτρη είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στην περσινή μας εξόρμηση στην Πετάλη είχαμε στήσει δίπλα-δίπλα. Θυμάμαι τον τέλειο σκύλο σου!
#22025
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pininio_Dimitris_Pajerinio

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ