Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

olympiakos7 απάντησε στο θέμα: Re:Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Λιμνιώνας Ευβοίας.



Η παραλία Λιμνιώνας της κεντρικής Εύβοιας με το μαύρο βοτσαλάκι που βρέχεται από το Αιγαίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και η διαδρομή γίνεται περίπου σε μία ώρα.
Η αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Λιμνιώνα, οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο.Συγκεκριμένα υπάρχει ενα βουνό που προσφέρει σκιά σε όλη την παραλία μετα τις 4-5 το απόγευμα.



Το δεξί και μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας βρίσκεται πιο κοντά στο πάρκινγκ το cafe-bar και τις ταβέρνες ενώ οι κατασκηνωτές περιορίζονται ψηλά στην παραλία και κάτω από τα δέντρα.
Το αριστερό και μικρότερο (αλλά όχι μικρό) τμήμα της παραλίας με τη σπηλιά και τα απότομα βράχια προσελκύει περισσότερους κατασκηνωτές.
Η παραλία διαθέτει πολύ ενδιαφέρον βυθό με πέτρες, βράχους και αρκετά ψάρια οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την μάσκα σας ή και την αδιάβροχη φωτογραφική σας μηχανή.
Υπάρχει διαμορφωμένο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα ακριβώς πάνω από την παραλία η οποία διαθέτει αποδυτήρια και ντους.
Στην παραλία υπάρχει επίσης ένα φιλέ για μπιτς βόλευ το οποίο όμως τις περισσότερες ώρες της ημέρας με την καυτή μαύρη άμμο και βότσαλο δεν προσφέρεται για παιχνίδι.
Ψηλά στην παραλία υπάρχουν δέντρα όπου μπορείτε να βρείτε σκιά (αν και τις περισσότερες φορές είναι κατειλημμένα από τους κατασκηνωτές) σε περίπτωση που δεν σας πειράζει η απόσταση κάποιων δεκάδων μέτρων από την θάλασσα.
Άμμος και ψιλό μαύρο βότσαλο καίνε αφόρητα κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο κάνοντας το περπάτημα χωρίς πέδιλα ή σαγιονάρες αδύνατο μέχρι να σουρουπώσει.
Η παραλία έχοντας αρκετά μεγάλο μήκος και καθώς βρέχεται από το αιγαίο, επηρεάζεται πολύ εύκολα από τους βοριάδες οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας πριν ξεκινήσετε.



Ο Λιμνιώνας περιέχει 3-4 ταβερνάκια με πολυ καλο φαγητό για όλες τις ορέξεις ,ενα cafe-bar πολυ όμορφο και ιδιαίτερο , με χαλαρή μουσική , ξύλινο στιλ Χαβάης με καλο φαγητό πχ.σάντουιτς ,πρωινό ,κρέπες ,πίτσες ,σαλάτες ,βάφλες και πολλα αλλα και πανω απ ολα καλο καφε ,πανω σε ενα μικρό μυστικό κολπάκι στο οποίο κανεις και την βουτιά σου ειναι στην άκρη του Λιμνιώνα(δεξιά της παραλίας όπως φαινετε στην φωτογραφία απο κατω)



Πως θα πας στον Λιμνιώνα:



Από Χαλκίδα και κατευθυνόμενοι προς Β. Εύβοια περνάμε την Ν. Αρτάκη και συνεχίζουμε προς Ψαχνά. Από τα Ψαχνά κατευθυνόμαστε προς Κοντοδεσπότι και ακολουθούμε μία διαδρομή με αρκετές στροφές που καταλήγει στο χωριό Αγία Σοφία μόλις 4 χιλιόμετρα από την παραλία Λιμνιώνας. Ο δρόμος έχει καλής ποιότητας άσφαλτο άλλα αρκετές στροφές και ανηφόρες μέσα σε μία πανέμορφη ορεινή διαδρομή με πεύκα.
Ελεύθερο camping στον Λιμνιώνα:
Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την παραλία του Λιμνιώνα για ελεύθερο κάμπινγκ παρά την σχετική απαγόρευση του νόμου. Όσοι προλάβουν πιάνουν την σκιά των δέντρων στην αρχή της παραλίας ενώ οι υπόλοιποι συγκεντρώνεται στο αριστερό τμήμα της παραλίας (όπως αυτό οριοθετείται από τον βράχο στη μέση της).
Ποιο συγκεκριμένα στην αριστερή παραλία όπου κατασκηνώνει η νεολαία υπάρχουν αρκετές ντουζιέρες κατα μήκος της παραλίας ,επίσης υπάρχουν στεγασμένες τουαλέτες στην μέση της αριστερής παραλίας.!!στο τέλος αριστερά της παραλίας υπάρχει μια μεγάλη σπηλιά όπου κατασκηνώνουν οι ποιοι τυχαίροι και ´γενναιοί´της υπόθεσης αν και ειναι λιγο επικίνδυνα λόγο του οτι ειναι πολυ κοντά στην θάλασσα και του οτι μπορει να γίνει καμια μικρή κατολίσθηση κατι που δν εχει ακουστεί τα τελευταία 7-8 χρονια που πηγαίνουμε.
Γενικότερα η παραλία εχει πολυ μεγάλη αμμουδιά κατι που βολεύει και τους κατασκηνωτές και τους λουόμενους ώστε να μην ειναι ο ένας πανω στον άλλον , κυρίως Σαββατοκύριακο.



Στην μέση της παραλίας υπάρχει μια μεγάλη πηγή με πολυ παγωμένο και καθαρό νερό που κατεβαίνει απο τα καταπράσινα βουνά της περιοχής.
Στην δεξιά πλευρα του Λιμνιώνα στο τέλος της υπάρχει ενας μεγάλος βράχος στον οποίο μπορει κάποιος να ανεβεί με τα πόδια και να απόλαυσει πανοραμικά απο ψηλά την πανέμορφη παραλία του Λιμνιώνα.!(ανεβαίνοντας με τα πόδια το βράχο, το επονομαζόμενο νησάκι του Μπέικερ, ενός Άγγλου, που έχει αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι εκεί, στα μικρά και απόκρημνα στενά αυτής της παραλίας.
Ανεβαίνοντας στο νησάκι οπως λένε η ντόπιοι μπορεις να δεις και την πίσω πλευρά του Λιμνιώνα ,πιάτο το Αιγαίο
κυριολεκτικά κατω απο τα πόδια σου.



Τέλος στην μέση παλι του Λιμνιώνα υπάρχει ενα μεγάλος βράχος για τους οποίο παιχνιδιάριδες της παραλίας ,το ύψος φτανει και τα 8-10 μέτρα..!!
Την συστήνω με 1000 ακομα και για ολα τα γούστα!.!!


Sent from my iPhone using Tapatalk
#17955
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": logic

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Πωωω ζαλίστηκα... Διάβασα σημειώνοντας και τις 18 σελίδες μέσα σε λίγες ωρίτσες.

Παιδιά σκέφτομαι για το τελευταίο ΣΚ του Αυγούστου να πάω για διήμερο στην Εύβοια. Είμαι ανάμεσα σε Πετάλη, Βυθούρη, Αγ. Δημήτριο και Ποτάμι (το ποτάμι θα φάει μάλλον Χ λόγω απόστασης). Εγω ψάχνω κάτι "σχετικά" ήρεμο (δηλαδή απο την μία θέλω κόσμο αλλα δεν θέλω φασαρία και επίσης να έχω στήσει "σχετικά" μακριά απο άλλες σκηνές).

Τις πληροφορίες τις έχω πάρει απο το θέμα, η ερώτηση μου αφορά κυρίως την εποχή και το τι θα βρω απο κόσμο.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#17993

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Χαλαρα θα ειναι λογικα,αμα πας Πεταλη αξιζει να επισκεφθεις και τη Βυθουρι και το αναποδο,αν θυμαμαι καλα ειναι κανα μισαωρο διαδρομη χωματοδρομος βατος μεσα στη φυση,σε καποια σημεια θα πρεπει να πηγαινεις αρκετα αργα αναλογα και με το αυτοκινητο,η Βυθουρι για μενα ειναι πιο γραφικη,ειναι σαν πισινα αλλα ιδανικα να μην εχει κοσμο γιατι ειναι μικρο κολπακι σχετικα
#18001

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Είναι η Αυγουστιάτικη πανσέληνος εκείνες τις μέρες. Εγω γιατι έχω την αίσθηση οτι μάλλον θα γίνεται της τρελής; Έχεις ξαναπάει τέτοια περίοδο logic; Πάντως δεν γίνεται να επισκεφτώ 2 παραλίες. Για 2 μέρες θα πάω, καλα καλα ούτε την μία δεν θα προλάβω να δω. Ένα opel corsa του 09, λίγο χαμηλωμένο (απο την μαμά του) και με σκληρές αναρτήσεις, λες να έχω θέμα;

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#18008

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

χαχαχα θα χοροπηδαει λιγο :tongue:
και μενα εχει σκληρες αναρτησεις ,δεν ειχα θεμα,θα πηγαινεις σιγα σιγα και δεν θα εχεις προβλημα,τελος Αυγουστου οχι δεν εχω παει,Σεπτεμβρη ειχα παει περυσι και δεν υπηρχε ψυχη,Πεταλη ειναι πιο μεγαλη παραλια οποτε και κοσμο να εχει θα βολευτεις,η γνωμη μου παντως ειναι να τη δεις τη Βυθουρι αφου θα φτασεις μεχρι εκει και θα εισαι διπλα
#18010

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

euaggelia.k απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Καλησπέρα σε όλους!!!
Με tips :idea1: από το forum διάλεξα σκηνή, με κριτικές από το site διάλεξα το 1ο camping (ΕΡΩΔΙΟΣ :thumbup: ) και γενικά ζητάω συμβουλές από εσάς γιατί με έχετε κάνει fan του αθλήματος με την βοήθειά σας!!!
Απίστευτο Θέμα: 18 σελίδες απόλαυση, να οργανώνεις την εκδρομή σου με περιγραφές σαν να είσαι ήδη εκει!!! :thumbup: :worthy:
1η φορά θα πάω για ελεύθερο με τον φίλο μου το τελευταίο ΣΚ του Αυγούστου (28-30/08), που έχει ξανακάνει free αλλά μόνο Πήλιο και μόνο με παρέα που ήξερε από free. Μετά από τις κατατοπιστικότατες πληροφορίες του θέματος είμαι ανάμεσα στο ΠΟΤΑΜΙ & την ΠΕΤΑΛΗ. Με προβλέψεις 7 μποφόρ που δίνουν για τότε πάω ή κάθομαι στα αυγά μου??? :confused:
Αν πάω αυτό το ΣΚ (21-23/08) που να πάω για να μην γίνεται χαμός?
Ευχαριστώ
#18015
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 152
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 31

Tribal21r απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Δεν ξέρω για Πετάλη αλλά Ποτάμι που είχα πάει τέλη Αυγούστου ήταν χαλαρά τα πράγματα από άποψη κόσμου.
Όσο αφορά τον αέρα,όταν φυσάει βοριάς είναι "δύσκολα" τα πράγματα στην ανατολική Εύβοια. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι είναι λόγος να μην πας.Αν πας και ποτάμι δεν χρειάζεται να στήσεις και τέντα αφού έχει δέντρα και θα έχεις συνέχεια σκιά.Απλά πρέπει να στήσεις καλά την σκηνή για τον αέρα.
Αν πάλι φοβάστε τόσο μην σας τα χαλάσει ο αέρας,μπορείτε να κοιτάξετε και για δυτική Εύβοια αλλά δεν είναι τόσο ωραία όσο η ανατολική. Αλλιώς κοιτάτε για άλλο μέρος,πχ Αγκίστρι. Όπου και να πάτε καλά να περάσετε!! ;)
#18016

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Αυτές την βδομάδα που μας πέρασε γύρισα όλη την βόρεια Εύβοια.
Πρώτη φορά πήγα σε αυτά τα μέρη, μου άρεσαν πολύ αλλά είδα και πολύ σκουπίδι.

1) Στη παραλία Βυθούρι το πρωί της Τρίτης 8/9/2015 υπήρχε μόνο ένα ζευγάρι σε μία σκηνή και ένα ακόμη ζευγάρι που έκανε μπάνιο.
Τα σκουπίδια του καλοκαιριού ήταν ακόμη εκεί.




2) Στην παραλία Πετάλι υπήρχε μία σκηνή και η καντίνα.
Η ταβέρνα ήταν κλειστή.


3) Στον Λιμνιώνα πολλές δεκάδες σκηνές, αλλά έβλεπα ίχνη από εκατοντάδες σκηνές που θα είχε τον Αύγουστο.
Τα μαγαζιά στην παραλία λειτουργούσαν και η γνωστή βρύση στην παραλία έτρεχε κρύο νερό :) .



4) Στο Μακρύ Γιαλό Βλαχιάς δεν θυμάμαι τι είδα, νομίζω κανά δύο σκηνές.


5) Στο Πήλι είδα δυό-τρείς σκηνές.


6) Στην παραλία στο Μαντούδι δεν είδα καμία σκηνή.


7) Στην Κρύα Βρύση είδα κάποιες σκηνές.
Η ταβέρνα στην παραλία δίπλα στο ποταμάκι με τις βάρκες λειτουργούσε.


8) Στην Αγκάλη δεν θυμάμαι τι είδα.


9) Το βράδυ έστησα σκηνή στην παραλία Αχλαδιού. Δεν υπήρχε άλλη. Το πρωί συνέχισα το δρόμο μου.


10) Τετάρτη πρωί 9/9/2015, στην παραλία Βασιλικών νομίζω ήταν κάποιες σκηνές.


11) Στις μικρές παραλίες των Ελληνικών δεν υπήρχε καμία σκηνή.


12) Στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο σε μία από τις στενές χαλικόστρωτες παραλίες που καταλήγουν οι χωματόδρομοι, μέσα στα πεύκα, υπήρχε ένα ζευγάρι με σκηνή.


13) Στο Πευκί δεν είδα σκηνές. Είχε αρκετό τουρισμό και κόσμο στις ξαπλώστρες.


14) Σε όλη την παραλία από Κανατάδικα μέχρι Ωρεούς, δεν είδα πουθενά σκηνές.
Υπάρχει παραθαλάσσιος χωματόδρομος μεταξύ θάλασσας και ντιβαριών (λιμνών) και είχε ένα ωραίο σημείο, εκεί που βγαίνει αρτεσιανό νερό.


15) Στην άκρη της Εύβοιας, στο ακρωτήριο Λιφάδα, απέναντι από τα νησάκια Λιχάδες, ήταν μερικά αυτοκινούμενα και μία σκηνή. Εκεί έστησα και εγώ την σκηνή μου για βράδυ. Για φαγητό πήγα στον Αγ. Γεώργιο.
Ανέβηκα και στον Προφήτη Ηλία, την κορυφή του βουνού που έχει το εκκλησάκι και τις κεραίες. Φανταστική η θέα και η διαδρομή, αλλά το αυτοκίνητο θα ταλαιπωρηθεί. Αν έχετε 4Χ4 να ανέβετε οπωσδήποτε αν βρεθείτε στην περιοχή.



16) Το πρωί της Τετάρτης 10/9/15 συνέχισα παραλιακά προς Αιδηψό. Δεν είδα πουθενά σκηνές.
Ανέβηκα και στο όμορφο όρος Τελέθριο πάνω από την Αιδηψό αλλά έτσι που είναι ασυντήρητος ο χωματόδρομος θέλει 4Χ4 γιατί τα νεροφαγώματα έχουν βάθος πάνω από μισό μέτρο.


17) Στις Ροβιές δεν είδα σκηνές, αλλά είδα ότι το δασάκι που είναι στις εκβολή του ποταμού είναι καλό μέρος για να στήσεις σκηνή. Τα κλαδιά των μεγάλων δένδρων σκεπάζουν και την αμμουδιά (χαλικάκι έχει).


18) Στην όμορφη Λίμνη δεν είδα κάπου σκηνές.


19) Για τα ορεινά χωριά που γύρισα, δεν γράφω τίποτα.
Να αναφέρω μόνο να μην παραλείψετε επίσκεψη στους καταρράκτες του Δρυμώνα.


Και ο χάρτης όπου με αριθμούς δείχνω τις αντίστοιχες τοποθεσίες του κειμένου.


Τα αποσπάσματα από τους χάρτες είναι από το TopoNavigator της χαρτογραφικής εταιρείας AnaDigit.
#18320
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nudi, Karpouzoeispraktoras

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 174
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 25

PanagiotisR απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Ωραία διαδρομή Γιώργο, κάτι τέτοιο ήθελα να κάνω και εγώ φέτος, αλλά δεν μου έκατσε.
Να σε ρωτήσω, πόσες μέρες σύνολο και πόσα χιλιόμετρα έγραψες; Πόσα άτομα; Με τι σκηνή πήγες;
Σε ρωτάω γιατί είδα ότι αν είναι να στήνεις αλλού κάθε βράδυ, είναι λίγο ζόρικα αν η σκηνή δεν είναι pop-up.
#18325

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Προτάσεις για Ελεύθερο στην Έυβοια

Ξεκίνησα απόγευμα Δευτέρας από Καλαμάτα και το βράδυ κοιμήθηκα έξω από τον Άγιο Αθανάσιο στους πρόποδες της Δίρφυς.
Γύριζα Τρίτη, Τετάρτη και την Πέμπτη το βραδάκι έφυγα για Καλαμάτα.
Στην Εύβοια δηλαδή από την Χαλκίδα και μέσα, έκανα 750 χιλιόμετρα.

Ήμασταν δύο άτομα με μια σκηνή δύο ατόμων και αυτοφούσκωτα στρωματάκια.

Όσο είχε φως γυρίζαμε με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια, σταματάγαμε μόνο για καφέ. Φαγητό σε ταβέρνα, στήσιμο σκηνής και χαλαρή βόλτα, μόνο αφού νύχτωνε. Μπάνιο στην θάλασσα δεν προλάβαμε να κάνουμε. :)

Αυτή την δραστηριότητα εγώ την λέω trekking car ή camping car.
#18326

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ