ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

  • Δημοσιεύσεις: 98
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

aektsis δημιούργησε το θέμα: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Αποφάσισα το περασμένο καλοκαίρι να πάω τις πρώτες διακοπές μαζί με την κοπέλα μου. Ψάξαμε απο δώ, ψάξαμε απο κει, καταλήξαμε στο Αγκίστρι, άπειρα ξενοδοχεία (όπως τα περισσότερα ελληνικά νησιά), πολύ πράσινο και μικρό νησάκι (ήταν απαραίτητο για μας, αφού δεν είχαμε μεταφορικό). Εμείς διαλέξαμε να πάμε με την σκηνούλα μας, μίας και απο μικρός είχα μια τρέλα με την εξοχή και με την ζωή και κουλτούρα των ινδιάνων (μην γελάς, έχω τρέλα σου λέω).

Ξεκινάω λοιπόν κάτα τις 8 το πρωί απο το Κορωπί με τον προαστιακό για να περάσω απο Αγίους Αναργύρους και να πάρω την κοπέλα μου. φτάνουμε κάτα τις 10 Πειραιά. Ψάχνουμε που θα βγάλουμε εισητήρια, τελικά βρίσκουμε τα εκδοτήρια της minoan, αλλά είχε πολύ κόσμο και το καράβι έφευγε σε 5 λεπτά (και το επόμενο θα ήταν 2-3 ώρες αργότερα). Πολυς κόσμος δεν ξέρει οτι μπορείς να βγάλεις εισιτήρια και απο άλλα γραφεία (εγώ τουλάχιστον δεν το ήξερα, και θα περιμέναμε σαν μ..κες) . Οσο η κοπέλα μου περίμενε, εγώ βγήκα έξω για τσιγάρο βρίζοντας μέσα μου αποφασισμένος οτι θα περιμένουμε το επόμενο. Λίγο πιο κάτω ένας τύπος έξω απο το κατάστημα του φώναζε οτι έχει εισητήρια, πάω τον ρωτάω, τρέχω πίσω στην κοπέλα μου, την σέρνω έξω, παίρνουμε τα εισητήρια και μπαίνουμε. Υπάρχουν 2 τρόποι να πάτε στο αγκίστρι, ο ένας είναι με το αργό καράβι (φερρυ μποτ) που κάνει περίπου 1μιση ώρα, και ο άλλος είναι με δελφίνι, που κάνει 30-40 λεπτά. Το δελφίνι σας αφήνει στο νέο λιμάνι του Μεγαλοχωριου και απο εκεί παίρνετε λεωφορείο για την Σκάλα. Αξίζει να πάρετε το αργό, και εκτός του οτι θα γλιτώσετε μερικά χρήματα.. η διαδρομή θα είναι απολάυστική. Εμείς χαζέυαμε έναν γλάρο που πέταγε ακριβώς απο πάνω μας για όλη σχεδόν την διαδρομή, και δεν καταλάβαμε πότε πέρασε η ώρα :huh: . Εξάλλου διακοπές πάμε, γιατί να αγχωνόμαστε για το αν θα φτάσουμε γρήγορα;

Μόλις κατεβήκαμε απ το καράβι, περπατάμε 5-10 λεπτά ακολουθώντας ένα μονοπάτι (τις οδηγίες μου τις έδωσε ο φίλος navajo, και ηταν πού χρήσιμες - τον ευχαριστώ), εκεί που τελείωνε το μονοπάτι, είχε απ την δεξιά μας πλευρά πέτρινα σκαλάκια όπου οδηγούσε στην "Σκληρή", μικρό καλά κρυμμένο κολπάκι μέσα στο πράσινο (έχει φωτό πιο κάτω). Μπροστά μας ήταν η "είσοδος" του δάσους, όπου και μπήκαμε. Δεν περπατήσαμε 10 μέτρα και είδα την πρώτη σκηνή, περπατήσαμε να εξερευνήσουμε το δάσος και να βρούμε μέρος για να στήσουμε. Αφού στήσαμε την σκηνή, ξεκουράστήκαμε λίγο συνεχίσαμε την εξερέυνηση. Το μονοπάτι που ακολουθείς για να μπεις στο δάσος οδηγεί στην "Χαλκιάδα", παραλία γυμνιστών και η πρόσβαση σε αυτήν είναι λίγο extreme αφού είναι ένας γκρεμός 90 μοιρών όπου πρέπει να κατέβεις, (έχει σκαλάκια για να κατέβεις αλλά... :unsure: ). Ενθουσιάστικα όταν είδα μεγάλους ανθρώπους (κυρίως ντόπιους, αλλά όχι μόνο) να κατεβαίνουν εκεί για μπάνιο. Δεν πρέπει να είσαι γυμνιστής για να πάς εκεί για μπάνιο (οι γυμνιστές είναι μειονότητα εκεί). Επίσης αν θες εκτός απο το δάσος, μπορέις να στήσεις και στην Χαλκιάδα, (υπήρχαν πάρα πολλές σκηνές) αλλά σε χτυπάει ο ήλιος απο την ανατολή του εώς το μεσημέρι γι αυτό το βρήκα κακή ιδέα. Για όσους ακολουθήσετε το μονοπάτι απο την "είσοδο" του δάσους για να πάτε Χαλκιάδα, θα το δείτε πολλές φορές να "σπάει", εσείς ακολουθήστε όποιο σας βολέυει μιάς και όλα ξαναενώνονται για βγαίνουν στο ίδιο σημείο (με 1-2 μέτρα διαφορά).

Αφού ανακαλύψαμε την Χαλκιάδα και το δάσος, (για το οποίο κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες με νεράιδες απ ότι μου είπε ο φίλος tribalr21) κατεβήκαμε για βόλτα στην "πόλη". Αρκετά μαγαζιά με θαλασινά και αυτό που μου έκανε εντύπωση και μου άρεσε είναι το οτι το Αγκίστρι είναι το πρώτο νησί που πάω και δεν υπάρχουν άπειρα μαγαζιά με τουριστικά είδη (ζήτημα να υπάρχουν πάνω απο 3).

Το κάμπινγκ σε φέρνει πιο κοντά με τους υπόλοιπους, αντίθετα με οποιοδήποτε ξενοδοχείο. Εμένα ήταν η πρώτη μου φορά που έκανα κάμπινγκ και αυτό που έζησα μια εβδομάδα στο κάμπινγκ, δεν το έζησα-ούτε πρόκειται να το ζήσω σε ξενοδοχεία 100000 αστέρων.

Κάθε βράδυ μερικοί κατασκηνωτές έπαιζαν μουσική με διάφορα όργανα (κυρίως τύμπανα-τουμπερλέκια) φτιάχνοντας μια μαγική ατμόσφαιρα. 1 βράδυ πήγαμε σε έναν βράχο όλοι οι κατασκηνωτές (όχι δεν είχαν βάλει αφίσες, απλά μαζευτήκαμε όλοι εκεί επειδή ήταν η παρέα που έπαιζε μουσική εκεί), ήμασταν περίπου 30-40 άτομα, κοιτώντας την θάλασσα με το φώς των κεριών και των αστεριών και ακούγοντας τον ρυθμό του τυμπάνου. Ημασταν σαν κάποια φυλή ζουλού. Ολοι αγνωστοι μεταξύ μας, και άγνωστοι παραμείναμε αφού τα πρόσωπα μας δεν φαινόντουσαν λόγω φωτισμού (σαν κάποια ιερή τελετή). Απλή μαγεία εαν σκεφτεί κανείς πως αυτό γινόταν μόλις 1 ώρα μακριά απ τον πολιτισμό, την βρωμιά και τα φώτα της Αθήνας.

Το επόμενο, πήρα την κοπέλα μου και μερκούς φίλους και κατεβήκαμε στην Σκληρή. Ξενύχτισαμε στην παραλία ουζάκι, φωτιά και βραδινές βουτιές, είχε σχεδόν ξημερώσει και εγώ πίστευα πως είχε περάσει μόλις μία ώρα. Βλέπαμε τους ψαράδες να πηγαίνοέρχονται γύρω απ το νησί για να εφοδιάσουν τα μαγαζιά.

Εφτασε και η μέρα να φυγουμε, είχαμε μείνει απο λεφτά, είχαμε μόλις 2 ευρώ (τα χρήματα για εισιτήρια του καραβιού τα είχαμε βάλει στην άκρη ευτυχώς). Λίγο πρίν μπούμε στο καράβι συμφωνήσαμε πώς και οι επόμενες διακοπές μας θα ήταν εκεί.
Αξίζει να το επισκευτείτε, είναι πάρα πολύ κοντά απ την Αθήνα, είναι αρκετά φτηνά (ακόμα και τον Αυγουστο), οι ντόπιοι είναι πολύ φιλόξενοι.. πολύ μίλησα, εαν δεν το έχεις επισκευτεί ότι και αν γράψω είναι πολύ λίγο.


Η παραλία Σκληρή (αυτή είναι όλη)


(περπάτημα στα βράχια απο την Σκληρή πρός την Χαλκιάδα (όχι δεν έφτασα μέχρι την χαλκιάδα). Στην φωτογραφία βλέπετε ένα pitbull να πλατσουρίζει :P


το λιμάνι του Αγκιστρίου (Σκάλα), δείτε να νερά :woohoo: !!


(ΑΕΚτσής λέμε) ;)
#7996
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen, RED_BEAR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ωραία ζωντανή περιγραφή σαν να ... ήρθαμε και εμείς να 'σαι καλά φίλε αν και αεκτσής ;) :laugh:

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#7998
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RED_BEAR, aektsis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 152
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 31

Tribal21r απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ωραία η ιστορία φίλε ΑΕΚτζή κ όπως είπε ο saracen,πολύ ζωντανή!!

Απλά θέλω να πω 2 πραγματάκια πάνω σε αυτά που είπες...καταρχάς το φέρρυ μποτ κανει 1 ώρα κ 50 λεπτά κ το δελφίνι κάνει 50 λέπτα με 1 ώρα(κ σε πάει σε άλλο λιμάνι)! ;)

Κ επίσης δεν μου άρεσε καθόλου που αναφέρεις ότι οι γυμνιστές είναι μειονότητα!! Οχι οτι λες ψέμματα αλλά είναι παραλία γυμνιστών κ είναι άσχημο να "διαφημίζεις" την παραλία με αυτόν τον τρόπο!! Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...
#7999

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 98
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

aektsis απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

υπάρχει δελφίνι που σε πάει στην σκάλα, το είχα δει και το είχα βρεί όταν κοίταγα στο ιντερνετ για εισιτήρια, αλλά είναι απο αίγινα-αγκίστι (αγκίστι εξπρές λέγεται) τώρα για την ώρα που κάνει το φέρυ μποτ, πιθανότατα να έχεις δίκιο αφού όπως είπα "δεν καταλαβα το πότε πέρασε" :P. την ώρα που κάνει το δελφίνι μου την είπε ένας φίλος που έχει σπίτι εκεί, αλλά τώρα που το έψαξα, έχεις και σε αυτό δίκιο.. :blush:
και δεν είχα σκοπό να δυσφημίσω την παραλία, ίσα ίσα που συμφωνώ οτι είναι πολύ άσχημο σε μια παραλία γυμνιστών να είσαι μειονότητα όταν σε όλες τις "κανονικές" παραλίες απαγορέυεται να γδυθείς ;)
#8000

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 152
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 31

Tribal21r απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

#8001

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Εγω δεν ήξερα οτι υπάρχουν παραλίες γυμνιστών. Για εξηγήστε μου μία γιατι έχω περιέργια. Δηλαδή υπάρχουν περιοχές όπου απαγορεύεται να είσαι ντυμένος;; Για κάντε μου παράθεση κάποιον νόμο.

Τώρα στο θέμα μας, σκέφτομαι κι εγω να πάω το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο για ελεύθερο στο δάσος της Χαλικιάδας. Δώστε καμια πληροφορία για καθημερινά πράγματα, όπως τοποθεσίες και τιμές μινι μάρκετ, κανα ταβερνάκι κτλ.

Το καράβι το αργό πόσο πάει; Και αν ξέρει κάποιος σε ποιο γεωγραφικό πλάτος και μήκος είναι περίπου αυτή η παραλία, θα με βοηθούσε αρκετά.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#8426

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 98
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

aektsis απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Νόμος δεν νομίζω να υπάρχει, αλλά απ ότι έχω ακούσει εαν πας και δεν γδυθείς σε διωχνουν οι γυμνιστές. Προσωπική εμπειρία δεν έχω, δεν μπορώ να σου πώ σίγουρα.
Σχετικά με την τιμή για το αργό (ferryboat), εμεις πληρώσαμε φοιτητικό 11€ νομίζω, το κανονικό δεν θυμάμαι, μπορείς μάθεις με ένα γκουγκλάρισμα (λογικά κάτι θα έχει). Για φαί έχει πολλά, εμείς τρώγαμε στο "Γυροκομείον", είχε μια πίτα "Αγκιστριώτικη" λεγότανε (αξίζει να την δοκιμάσεις). Την παραλία θα την βρείς.. με το που βγείς απ το καράβι, ακολουθείς τον δρόμο αριστερά σου μέχρι το τέρμα. Εδώ είναι η παραλία .
#8429

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Μια χαρά, ευχαριστώ... Για τον νόμο ρώτησα, ώστε να ξέρω σε περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να με διώξει. Αυτό έλειπε ρε παιδιά να φτιάχουμε για κάθε κοινωνική ομάδα και ειδικούς χώρους. παραλίες μεταλλάδων, παραλίες χοντρών, παραλίες γυμνιστών κτλ.

Εμένα το γυμνό φυσικά δεν με ενοχλεί. Σε αρκετά μέρη έχω συνυπάρξει με γυμνιστές (οχι απο επιλογή αλλα πολυ απλα γιατι στα πιο όμορφα απομονωμένα μέρη θα βρείς γυμνιστές), εγω φυσικά ήμουν ντυμένος γιατι δεν με εκφράζει κάτι τέτοιο. Αλλα κανένας γυμνιστής δεν είχε θέμα μαζί με εμένα ούτε με την παρέα μου.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#8430
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": aektsis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 263
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 49

Tesla απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ξεκίνησα σὲ ἄλλο φόρουμ συζήτηση γιὰ τὴν νομικὴ πλευρὰ τοῦ θέματος (γυμνισμός).
www.ecfpo.gr/forum/viewtopic.php?t=5046
#8442
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": aektsis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 199
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

almanous απάντησε στο θέμα: Απ: ΧΑΛΚΙΑΔΑ-ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα : προφανώς ο γυμνισμός είναι παράνομος , προφανώς δεν υπάρχει νομική βάση σε κατοχύρωση παραλίας αποκλειστικά γυμνιστών και προφανώς κανένας δε θα σε διώξει από μία παραλία αν δεν τα κατεβάσεις .
Επίσης δεν μου έχει τύχει ποτέ να δω διωγμό από παραλία , παρόλο που έχω επισκεφθεί πολλές φορές και την Χιλιαδού και την Χαλικιάδα .
#8444

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ