Ελεύθερο στη Γαύδο -ΚΙΝΔΥΝΟΙ

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

megaloskosmos δημιούργησε το θέμα: Ελεύθερο στη Γαύδο -ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Καλησπέρα εδώ και έναμιση χρόνο σκεφτόμαστε με την παρέα μου να πάμε για ελεύθερο καμπινγκ στη Γαύδο και συγκεκριμένα στον Αϊ-Γιάννη, συνεχώς όμως το αναβάλλουμε γιατί ακούγεται ότι είναι κάπως επικίνδυνα λόγω των πολλών σκορπιών. Ισχύει κάτι τέτοιο ή απλά είναι ανούσιες φοβίες για ένα ζωύφιο που μπορείς να βρεις σε αρκετά μέρη; Όποιος έχει πάει, ας μου δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει κάποιος να προσέξει στη Γαύδο, πέρα από τους ανέμους! Ευχαριστώ πολύ και καλό καλοκαίρι σε όλους μας :cheer: :)
#2823

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 406
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 89

vassilis απάντησε στο θέμα: Απ:Ελεύθερο στη Γαύδο -ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Εγώ πάντως δεν συνάντησα σκορπιό στη Γαύδο. λένε ότι έχει όπως υπάρχουν άλλωστε σε πολλά άλλα νησιά, αλλά αυτό δεν μας προβληματίζει. γενικά το τσίμπημα από σκορπιό είναι σπάνιο. αν παίρνεις τα βασικά μέτρα δε νομίζω πως θα αντιμετωπίσεις κανένα θέμα. δηλαδή να κοιμάστε μέσα στη σκηνή όπου δεν μπαίνει τίποτα και να έχει και κάτι να στρώνεις στην άμμο όταν πας για μπάνιο. το μέρος είναι τόσο τέλειο που δε θα σε απασχολήσει αυτό το θέμα, σίγουρα πράγματα!
#2860

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

megaloskosmos απάντησε στο θέμα: Απ:Ελεύθερο στη Γαύδο -ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :) αχχχ τώρα θέλω ακόμα πιο πολύ να πάω!
#2862

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 406
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 89

vassilis απάντησε στο θέμα: Απ:Ελεύθερο στη Γαύδο -ΚΙΝΔΥΝΟΙ

και εγώ θα το ήθελα πολύ να ξανακατέβω. Στον Αι Γιάννη πάντως δεν είχε σκορπιούς. Διάβασε εδώ για παραπάνω πληροφορίες: www.e-camping.gr/forum/20-Ελεύθερο-Campi...4-ελευθερο-στη-Γαύδο
#2865

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

koukou απάντησε στο θέμα: Απ:Ελεύθερο στη Γαύδο -ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Πρέπει οπωσδήποτε να πας σε αυτό το μέρος, το πιο κατάλληλο για camping και πραγματικά μοναδικό. Είναι κρίμα να χάσεις την ευκαιρία να ζήσεις μερικές ημέρες εκεί, μόνο και μόνο επειδή ακούγονται πολλά. Στο κάτω κάτω στην φύση είσαι, όλα παίζουν.. Πάρε οπωσδήποτε καπέλο και κλειστά παπούτσια για τα βράχια και φυσικά την καλή σου διάθεση. Πάντως εγώ κατά την παραμονή μου εκεί πέτυχα έναν σκορπιό, (στα βράχια, όχι στην άμμο) αλλά νομίζω ότι εγώ τον φόβισα περισσότερο απ' ό,τι αυτός...
#3003

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

PASALAKI απάντησε στο θέμα: Απ: Ελεύθερο στη Γαύδο -ΚΙΝΔΥΝΟΙ

ο μονος κινδυνος ειναι να κλεισει το ραδιο και παραθετω την συνεντευξη του βασιλη που του κοψανε την κρατικη διαφημιση
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 8:59 μμ
Δημοσίευση από:newstrap.gr

Ο Βασίλης Τζουνάρας, η ψυχή του και ποιοι την. πρωτοκόλλησαν!

Αναρτήθηκε: Κυριακή 17/1/10 01.00

Συνέντευξη στην Χριστίνα Καπετάνη

Ο Βασίλης Τζουνάρας, ο Ακρίτας της Γαύδου μιλάει στην Newstr@p για τον αγώνα του να κρατήσει στον «αέρα» το νοτιότερο Ελληνικό ραδιόφωνο της Ευρώπης. Και όχι μόνο ραδιόφωνο.

Στο διαδίκτυο, ο σταθμός εκπέμπει από το gavdosfm.gr

Χθες, είχαμε αναδημοσιεύσει την επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητούσε οικονομική ενίσχυση ή μια επιχορήγηση, μια διαφήμιση, από τον ΕΟΤ, προκειμένου να συντηρήσει τον τεχνικό εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού,στην ακριτική Γαύδο...
Μια βοήθεια, δηλαδή..

Η επιστολή, του επεστράφη πρωτοκολλημένη (!!!).
Δηλαδή, κάποιοι χαρτογιακάδες στην Αθήνα διάβασαν αυτό το γράμμα και θεώρησαν πώς το μόνο πού έχουν να κάνουν είναι να το πρωτοκολλήσουν και να του το στείλουν πίσω!!!
Και εμείς, ως Πολίτες αυτής της χώρας, αν τους μηνύσουμε για εσχάτη προδοσία ή αρχίσουμε να τους βαράμε μέχρι να πονέσουν, θα είμαστε οι υπερβολικοί;

Δηλαδή, διάβασαν αυτή την επιστολή και την κατέταξαν στα αιτήματα;

Την ώρα που όχι μόνο ο Γενικός Γραμματέας αλλά και ο Υπουργός έπρεπε να είχαν, ήδη φθάσει στην Γαύδο για να σφίξουν το χέρι του Ακρίτα μήπως και καταλάβουν κάτι από την φλόγα που τον καίει, η επιστολή .επεστράφη πρωτοκολλημένη;

Μιλάει ο ίδιος.

«Η Γαύδος είναι μια περιοχή με εδικές ανάγκες. Ζουν ¨Έλληνες εδω. Έχει απίστευτα όμορφα μέρη, ειδικά το καλοκαίρι. Και ο ΕΟΤ θα έπρεπε να ενδιαφερθεί έστω για να εκμεταλλευτεί τουριστικά αυτό το μέρος. Και ένα ραδιόφωνο, αν μη τι άλλο κρατάει συντροφιά σε όσους επιμένουν. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Και τον χειμώνα που οι συνθήκες δυσκολεύουν, οι περισσότεροι κάτοικοι μένουν χωρίς ρεύμα, μιας και, κατηγορούνται από το κράτος πως τα σπίτια τους είναι αυθαίρετα. (!!!)»

O Βασίλης Τζουνάρας ασχολείται επαγγελματικά με τη Ραδιοφωνία τα τελευταία 30 χρόνια.
Τα τελευταία 12 χρόνια προσπαθεί να στήσει και να δουλέψει μόνος του, τον ραδιοφωνικό σταθμό στη Γαύδο.

Ο Σταθμός «ΓΑΥΔΟΣ FM 88,8 Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ», εκπέμπει χωρίς διακοπή από το 2003, με μόνο παρουσιαστή, παραγωγό, τεχνικό, συντάκτη τον ίδιο τον Βασίλη.

Η ιδέα του να δημιουργήσει έναν ραδιοφωνικό σταθμό στη Γαύδο, γεννήθηκε όταν ο ίδιος είχε επισκεφθεί το νησί το καλοκαίρι του 1990 για διακοπές.
Η αλήθεια είναι πώς είχε βρει ανταπόκριση και από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας Θ. Τσιριντάνη, ο οποίος μετά από λίγο καιρό απεβίωσε με αποτέλεσμα ο Βασίλης να προσπαθεί, με τις οικονομίες του, και χωρίς τη βοήθεια άλλου, να παραμείνει στη θέση του.

Συνεχίζει:

.«Ότι οικονομίες είχα στην άκρη για τα γεράματα που λέμε, έχουν κάνει φτερά. Ήταν λίγα , αυτά που έβγαζα και τώρα που το Κρατικό λαχείο έκοψε τη διαφήμιση θα είναι πολύ δύσκολα. Γι΄ αυτό προσπαθώ και μέ ενημερώσεις σε Blog, site, φίλους και επιστολές και τηλέφωνα σε αρμοδίους μήπως γίνει κάτι...»

.«Προσπαθώ να κρατήσω ζωντανή την ελληνικότητα. Όταν πρωτοήρθα , τα μόνα τραγούδια ή εκπομπές που άκουγαν οι κάτοικοι ήταν στην Αραβική γλώσσα.
Ζουν 45 Έλληνες εδώ και είναι ευχαριστημένοι με την ύπαρξη του σταθμού. Μου το λένε συνέχεια».

-Γιατί σταμάτησαν την διαφήμιση από το Κρατικό Λαχείο;

-Δεν ξέρω. Πήρα τηλέφωνο τους ανθρώπους και ντρεπόντουσαν. Δεν ήξεραν τι να μου πουν. Μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το σταθμό, ότι με ακούνε συνέχεια, αλλά δεν είναι στο χέρι τους. Δεν ξέρουν γιατί έγινε αυτό. Πλέον δεν έχω καμία επιχορήγηση. Προσωπικά δεν βγάζω τίποτα. ..

...Στη Νομαρχία Χανίων που απευθύνθηκα, μου είπαν να τους στείλω ένα φαξ, με τα αιτήματα μου, τα έξοδα και λοιπά, όπως και έκανα. Και μου έστειλαν 500 ευρώ(!).

Ο Βασίλης μιλάει η φωνή του δεν είναι παρακλητική. Ελληνική είναι .
Και θεωρεί αυτονόητο ότι κάνει..

Και, διηγείται, με μια αδιόρατη πίκρα:

Πριν από κάποιο καιρό είχα βγει στο SKAI και είχα ζητήσει από τους υπευθύνους της κυβέρνησης να μας φτιάξουν τουλάχιστον ένα ADSL. Δεν έχουμε τηλέφωνα , ιντερνέτ, ξεχασμένοι τελείως.
Και επειδή βγήκα στην τηλεόραση ,κινητοποιήθηκαν (!!!)
Ήρθε ο Χατζηδάκης εδω, ο νομάρχης και άλλοι και έφτιαξαν ένα Hotspot. Αλλά ADSL ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ...

...Πρέπει να περιμένεις να μην υπάρχει άλλος on line για να κάνεις την δουλειά σου. Κάνω την εκπομπή στο ρ/φ και αρχίζουν οι άνθρωποι μου στέλνουν μηνύματα, μεϊλ με τα παράπονα τους ,ή κάτι που θέλουν να πουν και εκείνη την στιγμή πέφτει το σύστημα, διακόπτεται η εκπομπή, η επικοινωνία. Κρίμα. Πολύ κρίμα.

Και συνεχίζει:

Στις αρχές δεν είχα ούτε ηλεκτρικό ρεύμα για το ρ/φ. Με γεννήτρια, όποτε μπορούσα έκανα μετάδοση. Ευτυχώς μου έδωσαν ρεύμα από την VODAFONE, αλλιώς δεν νομίζω ότι θα συνέχιζα χωρίς ρεύμα.
(σ.σ: εδώ εννοεί ότι η Vodafone έχει γεννήτριες και φωτοβολταϊκά στο νησί για τις κεραίες και έτσι είχαν συνδέσει από κει το ρ/φ σταθμό και έδιναν ρεύμα.) Πριν κάνα χρόνο που ήρθε το ρεύμα εδω πήρε και η Vodafone και συνεχίζει ακόμα μέχρι και σήμερα και μου δίνει ρεύμα.

Χρειάζονται σχόλια;

Καταχωρήθηκε από:
Σωτήρης Στανωτας
Διευθυντής

Δημοσίευση απο:
newstrap.gr
Διαβάστε το άρθρο από το www.newstrap.gr
#3738

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 76
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

vix απάντησε στο θέμα: Απ: Ελεύθερο στη Γαύδο -ΚΙΝΔΥΝΟΙ

καλημέρα.όταν είχα πάει πριν 4 χρόνια αν δεν κάνω λάθος είχε γίνει ένα τέτοιο περιστατικό και νομίζω ότι είχε κάνει ένεση κορτιζόνης ο καημένος που την πάτησε.είναι να μην σου κάτσει.στη νίσυρο μας έλεγαν για πολλούς σκορπιούς αλλά ευτυχώς δεν είδαμε τπτ.μόνο σαρανταποδαρούσες...
#3775

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ