Ελεύθερο στη Λίμνη Δασίου

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. δημιούργησε το θέμα: Ελεύθερο στη Λίμνη Δασίου

Η Λίμνη Δασίου βρίσκεται λίγο πάνω από τα Τρίκαλα Κορινθίας, σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων. Είναι εποχική λίμνη που στην πλήρη έκτασή της φτάνει τα 120 στρέμματα. Αυτό συμβαίνει στη διάρκεια του χειμώνα όπου συχνά μάλιστα τα νερά παγώνουν και μπορεί κανείς να περπατήσει πάνω σ' αυτά.
Η ιδανικότερη περίοδος για ελεύθερο είναι τα τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου, όπου -αν και η έκταση της είναι αρκετά περιορισμένη- οι κλιματικές συνθήκες είναι ιδανικές.
Τους προχωρημένους μήνες του καλοκαιριού στεγνώνει εντελώς. Περιβάλλεται από λιβάδια και έλατα κάτω απ' τα οποία στήνεις άνετα τη σκηνή σου.
Από τη λίμνη και την ευρύτερη περιοχή περνούν πολλά μονοπάτια, καλά σηματοδοτημένα, ιδανικά για πεζοπορία και μότο-κρος.
#2784
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": santinistas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 178
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 35

LOI απάντησε στο θέμα: Απ: Ελεύθερο στη Λίμνη Δασίου

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ Η ΚΑΤΑΣΚΙΝΩΣΗ;
#2803

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Απ:Ελεύθερο στη Λίμνη Δασίου

Τι θα πει αν επιτρέπεται το κάμπινγκ; Αυτά είναι γνωστά. Το ελεύθερο κάμπινγκ δεν επιτρέπεται πουθενά στην Ελλάδα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου και επιτρέπεται σχεδόν παντού από τη δύση μέχρι την ανατολή. Πρακτικά αυτό βεβαίως δεν σημαίνει τίποτα, διότι κανείς δεν σκοπεύει να ξυπνάει πριν χαράξει για να ξεστήσει τη σκηνή του και να περιμένει τη δύση του ήλιου για να την ξαναστήσει. Η συγκεκριμένη νομοθεσία φυσικά είναι προφανώς αντισυνταγματική μια και απαγορεύει στους πολίτες να χρησιμοποιούν δημόσιο χώρο, ενώ το σύνταγμα κατοχυρώνει ακριβώς αυτό το δικαίωμα, αλλά ουδείς μέχρι τώρα έχει σκεφτεί να απευθυνθεί σε κάποιο αρμόδιο δικαστήριο.
Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι που εφαρμόζεται ο νόμος και που όχι.

Στην ουσία ο νόμος εφαρμόζεται μόνο σε μέρη και σε εποχές που η ελεύθερη κατασκήνωση θίγει -ή που οι ενδιαφερόμενοι νομίζουν ότι θίγει- τα οικονομικά τους συμφέροντα. Σε απλή μετάφραση αυτό σημαίνει πως κατακαλόκαιρο σε πολύ τουριστική περιοχή δεν μπορείς να στήσεις γιατί όσοι πλουτίζουν στις περιοχές αυτές από τον τουρισμό θα σου στείλουν πρωί-πρωί την αστυνομία, που από μόνη της δεν θα έμπαινε ποτέ σε τέτοιον κόπο. Στο δικαστήριο βεβαίως 99 στις 100 φορές θα απαλλαγείς, αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Στις υπόλοιπες περιοχές τέτοια προβλήματα δεν υπάρχουν. Μια από αυτές τις υπόλοιπες λοιπόν είναι η Λίμνη Δασίου.

Χάρτη βαριέμαι να βάλω, αλλά αν ανοίξεις οποιονδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό και κοιτάξεις στην Κορινθία θα βρεις εύκολα τα Τρίκαλα. Ε, λίγο πάνω από αυτά είναι η λίμνη.
#2817
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": santinistas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ