Camping στην Δονούσα.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

saligkari απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.

Έμεινα Κέδρο από 30/7 μέχρι 7/8.. Τις τελευταίες ημέρες γινόταν πανικός. Σε αποζημίωνε η υπέροχη παραλία και τα ενίοτε ωραία liveάκια στο μπαρ αλλά κατά τ'αλλα όσο περνούσαν οι μέρες τόσο πιο πολλές οι σκηνές. Για ίσκιο δεν το συζητώ καν.
Λιβάδι πήγα μόνο μία μέρα. Πολύ όμορφο, ακόμα πιο όμορφο από τον Κέδρο. Εκεί είναι σαφώς πιο ήρεμα, αν και επίσης έχει κόσμο αυτή την εποχή. Για να ανέβεις στο χωριό πάνω από το Λιβάδι (Μερσίνι) χρειάζεται ένα 30λεπτο (αν το υπολόγισα σωστά) περπάτημα σε ένα μονοπάτι στο βουνό. Στο χωριό έχει και στάση λεωφορείου όπως και δύο ταβέρνες.

Όντως, αν θες να πας κατευθείαν Λιβάδι θα πρέπει να μείνεις λιμάνι το βραδυ. Νομίζω γύρω στις 11 το πρωί έχει καικάκι αλλά τσέκαρέ το.
#17901

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 70
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9

RED_BEAR απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.

Με ψυγειο τι παιζει εκει? υπαρχει καμια λυση ? (εχω κατι φαρμακα που θελουν συντηρηση και δεν εξυπηρετουμαι με τα ατομικα ψυγεια για camping)
#17903

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.


Στο Λιβαδι εισαι εσυ και η φυση οποτε το ξεχνας για ψυγειο,στον Κεδρο μπορει να σε εξυπηρετησει το μπιτσομπαρο μπορει και οχι δεν μπορεις να το ρισκαρεις αν συντρεχει σοβαρο θεμα
#17904
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RED_BEAR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

goldenmedusa απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.

Γεια σε όλους.
Θα ήθελα να κάνω 2 πολύ σύντομες ερωτήσεις σε όσους έχουν πάει στη Δονούσα.
Η πρώτη είναι κατά πόσο μπορεί κανείς να δει το νησί σε 2 μέρες και αν όχι πόσες μέρες πιστεύετε ότι χρειάζονται για να επισκεφθεί κανείς όλες τις παραλίες.
Η δεύτερη είναι αν υπάρχει σύνδεση ιντερνετ στο νησί, π.χ. wifi σε κάποιο καφέ κι αν είναι επαρκώς γρήγορο ώστε να μπορεί κανείς να δουλέψει εκεί.
Ευχαριστώ πολύ και καλές διακοπές σε όσους είναι ήδη ή ξεκινάνε τώρα.
#17915

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.

Το νησι ειναι πολυ μικρο και μπορεις να το δεις ανετα σε δυο μερες,το wi fi στο νησι ειναι χαλια οπως και το σημα στη κινητη τηλεφωνια,αν το ψαξεις μπορεις να βρεις ομως σχετικα καλη συνδεση αν σου δωσει καποιος κατευθειαν απο το router και οχι απο τα ελευθερα που μπαινουν ολοι
#17916

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

goldenmedusa απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.

Σ' ευχαριστώ πολύ!
#17925

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.

Λοιπόν μόλις γύρισα κι εγω απο Δονούσα. Έμεινα Κέδρο γιατι η παρέα ΔΕΝ το έχει για πιο απομόνωση. Δεν νομίζω οτι έχει αλλάξει έστω και λίγο απο πριν 3 χρόνια. Ίσως μόνο το γεγονός οτι πήγαν τις ντουζιέρες πιο απόμερα, βάλανε κάτι καλλιέργειες μπροστά απο το καφέ-μπαρ και οτι πλέον δεν μπορείς να στήσεις στο τειχάκι και στην παραλία (δλδ επουσιώδης αλλαγές).

Θετικά Κεδρου:
1.Τέλεια η παραλία του Κέδρου και φοβερά τα νερά,
2.Όμορφο το μπαράκι (ήρεμο την μέρα και λίγο πιο άγριο τα βράδια)
3.Ο μεγάλος αριθμός του κόσμου δεν γίνεται αντιληπτός, μπορείς να χαλαρώσεις, όσο τραβάει η ψυχή σου.
4.Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου αποτελείται απο ωραία τυπάκια.
5. Έχει πολυ χώρο για σκηνές. Έγω πήγα πιο high season πεθαίνεις και είχα καλή θέση. Μην περιμένεις όμως και σκιά ή να στήσεις αιώρα. Αν θες τέτοια πήγαινε Ιούνιο με μέσα Ιουλίου.
Αρνητικά Κέδρου:
1.Οι δυο τουαλέτες είναι πολυ λίγες.
2. Δεν υπάρχει κάπου να πλένουμε ρούχα και πιατικά.
3. Έχει δυο ντουζιέρες αλλα απο το απόγευμα και μετα λειτουργεί μόνο η μία. Δεν φτάνει η πίεση.
4. Το μαγαζί δεν έχει χαρακτήρα. Το οποίο είναι θετικό γιατι πιάνει πολλά γούστα αλλα επίσης ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακούσεις το βράδυ.
5. Ακριβό

Κάποια επιπλέον σχόλια για τον Κέδρο.
Θα μπορούσαν με τα άπειρα φράγκα που βγάζουν να φτιάχνανε άλλες δυο τουαλέτες. Δηλαδή θέλουν να βλέπουν τον κόσμο να βασανίζεται για να χέσει (Μπορεί να περίμενες και 40 λεπτά εύκολα). Αλλα δεν μου φαίνεται και παράξενο αφου 15 Αυγούστου ήταν κλειστός ο Κέδρος και δεν μας άφησαν ΚΑΝ ανοιχτές τις τουαλέτες και ντουζιέρες. Δηλαδή να πάμε να πνιγούμε εμείς. Μακάρι να έχει γεμίσει σκατά παντού και να τα μαζεύουν. Αυτό δείχνει οτι δεν μας σέβονται και οτι απλα μας βλέπουν σαν πορτοφόλια. Γιαυτο και δεν έχουν φτιάξει μία τουαλέτα παραπάνω. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΟΝΟΥΣΑ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ. Σου μιλάνε άσχημα και σε προσβάλλουν αν έχουν την ευκαιρία.


Τώρα κάποια γενικά σχόλια για το νησί.
Στην Δονούσα ΔΕΝ πας για να φας. Δεν δοκίμασα πολλά μαγαζιά (γιατι μαγειρεύω) αλλα
1.Στον ΚΕΔΡΟ μέτριο φαΐ και τσιμπημένες τιμές. Μία μακαρονάδα (που είναι ποσότητα για κοπέλα ύψους 1,50 και 48 κιλά) έχει 6€. Εγω δηλαδή ΑΝ έτρωγα θα έπρεπε να σκάσω 12€. Ο καφές μέτριος και ακριβός. Νομίζω οτι το μόνο που αξίζει είναι τα sandwitch (καλό μέγεθος, καλη τιμή).
2. Στον Captain George καλούτσικι ποιότητα αλλα δεν θα ξαναπάταγα γιατι κάποιοι απο το προσωπικό ήταν αγενέστατοι. Δεν μας πουλάγανε φαΐ στο χέρι, επειδή είχε κόσμο. Και μας είπαν άμα θέλαμε να κάτσουμε (που οι τιμές ήταν 1/3 πάνω). Και αυτό μου το είπε αφου περίμενα 10 λεπτα στο ταμείο. ΒΡΕ ούστ απο δώ....
3. Καλα για το ΚΥΜΑ τι να πρωτοπώ. Έχω ακούσει καλα λόγια για το φαΐ (και για να τρώνε οι ντόπιοι, καλό θα είναι) αλλα εννοείται οτι δεν έκατσα σε ένα μαγαζί που ο σκατόγερος που το έχει βρίζει όποιον μπει μέσα. Έριξε ένα λογύδριο σε μία συμπαθέστατη κοπελίτσα γιατι τον ρώτησε ΑΝ έχουν κρύο νερό. Πρέπει να μίλαγε και 15 λεπτά. Η κοπελιά μόνο που δεν έβαλε τα κλάμματα. Μετα κατηγόρησε έναν κύριο οτι έκλεψε και όταν κατάλαβε οτι είχε άδικο, αντι να ζητήσει συγνώμη, έβριζε τον γιο του. ΟΛΑ τα παραπάνω έγινα καθώς προσπαθούσα να διαλέξω ένα παγωτό απο το χάος του ψυγείου τους.
4. Η κόρη του Μιχάλη. Συμπαθέστατο προσωπικό,πολυ καλα ορεκτικά και σαλάτες αλλα απαίσια κυρίως πιάτα (δοκίμασα απο όλους και είμασταν παρέα 12 ατόμων, πήραμε σχεδόν απο όλα. Κάποια δεν τρωγόντουσαν και δεν είμαι περίεργος στο φαΐ. Τρώω τα πάντα.) Επίσης δεν έχει κατάλογο, ενω για τα πιάτα που σερβίρει είναι απαραίτητο. Τσιμπημένες τιμές.
5. Ο Μήτσος είναι κατ'εμέ το διαμάντι του νησιού. ΠΑΡΑ πολυ συμπαθητικό προσωπικό (η σερβιτόρα και ο παππούλης γλυκύτατοι), ωραίο φαΐ και καλές τιμές. Έχεις επίσης πολυ καλη θέα καθώς τρως. Εκεί να πάτε σίγουρα.

Απο τις παραλίες η καλύτερη είναι το Λιβάδι, μετα ο Κέδρος, η Καλοταρίτισσα (και μία κοντινή της no name)
και τέλος του Λιμανιού. Εγω όταν θα ξαναπάω (γιατι πέρασα πολυ καλα), θα πάω ή Λιβάδι ή στην παραλία κοντά σε αυτήν της Καλοταρίτισσας για να κατασκηνώσω.

Ο κτελατζής είναι πολυ συμπαθητικός και κάνει αρκετά δρομολόγια. Φέτος το πήγαινε πολυ αργα το πούλμαν. Πριν τρία χρόνια που ήταν ένας μικρός πίσω απο το τιμόνι, μας είχε πάει με 1000 και κοντέψαμε να πάθουμε ανακοπή...

Το καϊκάκι λίγο τσιμπημένο αλλα ωραία εμπειρία και πρακτική μετακίνηση.

Για ποτό πας κατα 80% Κέδρο και στο υπόλοιπο Σκαντόχοιρο αν έχει κανα live. Ή απλα στα σκαλάκια του λιμανιού με ούζα.

ΠΑΡΑ τα αρνητικά η Δονούσα είναι ένα πολυ όμορφο μέρος για Διακοπές, έχω πάει 2 φορές και θα ξαναπάω σίγουρα. Θα μπορούσα να το κάνω και μόνιμο προορισμό για λίγες μέρες τον χρόνο. Απλα την επόμενη φορά ΜΑΛΛΟΝ θα πάρω και ψυγειάκι για να είμαι ακόμα πιο ανεξάρτητος.

Γενικά ΠΑΤΕ όσο προλαβαίνετε γιατι μου άφησε την αίσθηση οτι σε 5-10 χρόνια θα μας κυνηγάνε με καραμπίνα τους κατασκηνωτές. Ο Κέδρος είναι που μας κρατά ακόμα στο νησί. Άμα αλλάξει πολιτική, τέλειωσε για μας. Μακάρι να βγω λάθος.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#17973
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vassilis, RED_BEAR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 11
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

chrismilaki απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.

Γειά χαρά! Εξαιρετιξες πληροφορίες! Μια.ερώτηση έχω από άποψη αέρα τι έπαιζε? Κινδυνεύε να σπάσει η σκηνή ? Ήταν εφικτό να στηθεί τέντα από πάνω ? Ευχαριστώ πολυ
#17976

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.

Κοίτα τα θέματα με τον αέρα τα είχαμε όταν στήναμε στην παραλία και το τειχάκι. Στο οικόπεδο δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Δεν έπεσα βέβαια σε δυνατούς αέρηδες αλλα άμα την στήσεις καλα στο υπογράφω οτι θα μείνει. Έχει καλό έδαφος και πολλές πέτρες για να την στήσεις ιδανικά.

Θα σου δώσω και ένα παράδειγμα. Εγω πήγα με δύο φίλε μου, οι οποίες είναι λίγο άμπαλες και ήρθαν με σκηνή, με μία σπασμένη μπανέλα και μία λάθος (απο άλλη σκηνή). Αναγκαστικά έφτιαξα την μπανέλα και την έστησα όσο καλύτερα γινόταν περιμετρικά και η σκηνή στεκόταν αεικίνητη 10 μέρες και μάλιστα κάποιες με αρκετό αέρα και έφαγε και μία δυνατή μπόρα.

Μπορείς να βάλεις τέντα μόνο αν είσαι στα περίχωρα του χωραφιού και το έχει με τις κατασκευές. Αλλα εντάξει άμα είναι ψηλή η σκηνή θα ξυπνάς κατα τις 10. Δεν είναι και άσχημα... Θέμα θα έχεις μόνο αν έχει άπνοια, εκει θα τα χρειαστείς. Ένα tip. Έχε μαζί σου ΘΕΡΜΟ 750ml με λίτρο και έχε μέσα στην σκηνή κρύο νερό (που θα έχει βάλει απο βραδύς). Αν πίνεις μερικές γουλιές όταν πιάνει η ζέστη το πρωΐ, κοιμάσαι άλλη μία ώρα και με ντάλα ήλιο άνετα.

Αφου έμεινε αυτή η σκηνή (που ήταν μάρκα μ'έκαψες, 1,70 και κατεστραμμένη), θεωρώ οτι δεν έχει να φοβάσαι τίποτα. Απλα μην βαρεθείς και στήσε την σωστά, με όλα τα σχοινιά περιμετρικά.

Αααα μία λεπτομέρεια που ξέχασα. Μία τύπισσα μεσήλικας μας χαρακτήρισε Γκρούβαλους. Εγω που είμαι μικρός σε ηλικία δεν την ήξερα την έννοια και δεν παρεξηγήθηκα απο αυτό αλλα απο το ύφος της. Τέσπα, μην τους δίνεται σημασία και θα περάσετε τέλεια.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#17977
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RED_BEAR, chrismilaki

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Camping στην Δονούσα.


Ο Μητσος ποια ταβερνα ειναι?
#17981

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ