Προσοχη οταν στηνουμε σε παραλιες...

  • Δημοσιεύσεις: 24
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

alexis δημιούργησε το θέμα: Προσοχη οταν στηνουμε σε παραλιες...

Εχθες το πρωι ειχα μια πολυ δυσαρεστη εμπειρια και αποφασισα να τη μοιραστω μαζι σας. Επισκευτηκα την παραλια Αλμυριχι στην Ευβοια για να κατασκηνωσω. Φτανοντας στον προορισμο μου βρεθηκα προ εκπληξεως: 25 σκηνες στημενες μπροστα στη θαλασσα(και οταν λεω μπροστα εννοω στο σημειο που σκαει το κυμα). Οσοι εχουν επισκεφτει την παραλια αντιλαμβανονται τι σημαινει αυτο. Για τους υπολοιπους πρεπει να πω οτι η παραλια δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη, με αποτελεσμα ο αριθμος αυτος να ειναι αρκετος ωστε να μην αφηνει κανεναν αλλο (κατασκηνωτη ή λουομενο) να ευχαριστηθει το μπανιο του και την παραλια. Ο χωρος πισω απο την παραλια, οπου κανονικα κατασκηνωνουμε ωστε να μενει η παραλια ελευθερη και να την χαιρονται ολοι, ηταν εντελως ελευθερος. Δεν υπηρχε ουτε μια σκηνη! Οι περισσοτεροι απο τους κατασκηνωτες αυτους καταλαβα οτι ανηκαν σε μια παρεα που πηγαν στην παραλια για πρωτη φορα και μαλλον εκαναν ελευθερο καμπινγκ για πρωτη φορα στη ζωη τους. Εκπληξη μου προκαλεσε το γεγονος οτι ουτε ο ιδιοκτητης της ταβερνας αλλα ουτε και ο ιδιοκτητης της καντινας που υπαρχουν εκει δεν εκαναν καμια υποδειξη στους ανθρωπους αυτους για το που θα πρεπει να κατασκηνωσουν. Απογοητευμενος αποχωρησα απο την παραλια και δυστυχως δεν τραβηξα ουτε μια φωτογραφια για να καταλαβετε την κατασταση που περιγραφω. Κατι παρομοιο συναντησα και στην παραλια Ποταμι στην οποια κατεληξα την ιδια μερα για να κατασκηνωσω. Μονο που επειδη η παραλια αυτη ειναι περιπου 1 χιλιομετρο και αρκετα φαρδια, και επειδη ο αριθμος των σκηνων που ειχαν στηθει διπλα στη θαλασσα ηταν η εξαιρεση και οχι ο κανονας-4 μονο, πρακτικα δεν ενοχλουσαν κανεναν.
Οσοι κατασκηνωνουμε ελευθερα στη φυση για χρονια γνωριζουμε οτι οι σκηνες στηνονται οχι μπροστα στη θαλασσα αλλα πισω, στην αρχη της παραλιας και αν ειναι δυνατον σε μια μονη σειρα, ωστε να μην ενοχλουν κανεναν, ειτε αυτος ειναι λουομενος, ειτε κατασκηνωτης. Οσοι κατασκηνωνουν για πρωτη φορα ομως καλο ειναι να ξερουν οτι η παραλια ειναι ενας τοπος αναψυχης για ολους, οχι μονο για την παρτυ μας! Πρεπει να κατασκηνωνουμε σε τετοια σημεια, λοιπον, που δεν θα ενοχλουν κανεναν και θα αφηνουν οσο το δυνατον ελευεθερη την παραλια.
#1453

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 7
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

betterpace απάντησε στο θέμα: Απ:Προσοχη οταν στηνουμε σε παραλιες...

Σωστος! Οταν λεμε να χρησιμοποιουμε ελευθερα τη φυση, δε σημαινει οτι δε σεβομαστε κ ολους τους αλλους που θελουν να κανουν το ιδιο..Ειδικα η καφρικη νοοτροπια που εχουν καποιοι ελευθεροι, οτι η παραλια απ'τη στιγμη που ηρθαν πρωτοι τους ανηκει, κι εσυ ο καινουριος εισαι παρεισακτος,μονο προβλημα δημιουργει. Και για την εικονα των ελευθερων κατασκηνωτων, κ για τις μεταξυ μας σχεσεις..Λιγος σεβασμος δε βλαπτει!
#1701

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 85
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

giorgos_bek απάντησε στο θέμα: Απ:Προσοχη οταν στηνουμε σε παραλιες...

Πολύ σωστή ανάρτηση. Μπράβο Αλέξη! Δυστυχώς πάντα υπάρχουν και αυτοί που δυσφημίζουν τους ελεύθερους κατασκηνωτές... Ας ελπίσουμε να λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο.
#2115

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 76
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

vix απάντησε στο θέμα: Απ:Προσοχη οταν στηνουμε σε παραλιες...

πολύ σωστά.συμφωνώ κι εγώ.ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι το ελεύθερο δεν επιτρέπεται.το στήσιμο στην παραλία χώρια απ'όλα τα άλλα είναι και κάρφωμα!
#3816

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 311
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 53

navajo απάντησε στο θέμα: Απ: Προσοχη οταν στηνουμε σε παραλιες...

Στην παραλια ποταμι της ευβοιας το συναντησα κ γω αυτο μονο που ηταν λιγοι κ οντως δεν ενοχλουσαν πρακτικα.Αλλα στην αισθητικη κ στην οψη ηταν ασχημο.Παντως αυτοι που ειχαν στησει μπροστα εκαναν μπαμ οτι δεν εχουν καμια σχεση με το καμπινγκ κ οτι απλα το εκαναν ετσι για την εμπειρια κ την φαση.Κατι ζευγαρακια που ειχαν ερθει μονο για το βραδυ κ ειχαν μαζι μονο σκηνη κ σακους,κατι τρεντυδες μπιλτεραδες με λαδια πασαλειμμενοι που ειχαν ερθει να δειξουν τα μουσκουλα τους κ γενικα εβλεπες απο την συμπεριφορα τους οτι δεν τους ειναι οικεια η κατασταση.

against racism
#3838

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 263
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 49

Tesla απάντησε στο θέμα: Απ: Προσοχη οταν στηνουμε σε παραλιες...

Μὲ κάτι τέτοια περιστατικὰ ἔρχεται στὸ μυαλό μου ἔνας ἐπχίας στὸ ΚΕΤΘ ὁ ὀποῖος εἶχε πεῖ: πὰς ἕλλην μ*λ*κ*ς.

Ὀρισμένοι πιάνουν ἕνα μέρος δημόσιου χώρου νομίζοντας ὄτι τοῦς ἀνήκει.

Ζώα ἄλλης κατηγορίας κάνουν ὄτι κάνουν χωρὶς νὰ μποῦν στὴν διαδικασία νὰ σκεφτοῦν μήπως ἡ ὅποια πράξη τους ἐπηρεάζει ἄλλους.

Ἀν ὁ άριθμὸς σκηνῶν εἶναι μικρὸς σὲ σχέση μὲ τὸ μῆκος τῆς παραλίας ἀς τὶς βάλουν ἐκεὶ ποὺ σκάει τὸ κύμα. Ἀλλὰ ἀν ἀρχίσει νὰ μαζεύεται κόσμος καλὸ εἶναι νὰ τὶς μεταφέρουν.

Τὸ νὰ τηροῦνται κάποιοι κανόνες πρέπει νὰ θεωρεῖται δεδομένο σὲ κάθε περίπτωση. Ἔνας ἐπιπλέον λόγος εἶναι ὄτι ἠ ἐλεύθερη κατασήνωση εἶναι παράνομη.

Ἐλεύθερος κατασκηνωτὴς ὁ ὁποῖος δημιουργεῖ προβλήματα σὲ ἄλλους εἶναι μεγάλος βλὰξ μιὰ καὶ ὀ ἐνοχλούμενος μπορεῖ μὲ ἕνα τηλεφώνημα στὸ 100 ἤ τὸ ΛΣ νὰ τοῦ χαλάσει τὰ σχέδια.
#3847

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ: Προσοχη οταν στηνουμε σε παραλιες...

Το ελεύθερο στηρίζεται στον σεβασμό, για τη φύση, τον χώρο και για τους λοιπούς κατασκηνωτές. Δυστυχώς η νοοτροπία να καβαντζωθώ εγώ και στο διάολο οι άλλοι έχει περάσει σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας.

Όλοι κάποια στιγμή θελήσαμε να κοιμηθούμε παραλία αλλά υπάρχουν οι υπνόσακοι για το λόγο αυτό, δε φτιάχνουμε οχυρό με σκηνές για να μη κάνουμε 2 βήματα. Δυστυχώς είναι η ομάδα αυτή ανθρώπων που αναφέρει και ο navajo, σεβασμός και ήθος μηδέν, τι να πεις :angry:

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#3867

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ