ελεύθερο στην Πελοπόννησο?

  • Δημοσιεύσεις: 32
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

martha δημιούργησε το θέμα: ελεύθερο στην Πελοπόννησο?

Έχετε καμιά ιδέα για ελεύθερο στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα Λακωνία, Μεσσηνία;
#1320

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Απ:ελεύθερο στην Πελοπόννησο?

Στην Μεσσηνία, στα δυτικά, κοντά στην Κυπαρισσία (λίγο πάνω και λίγο κάτω από αυτή) θα βρεις παραλίες με καλές σκιές (ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια παραλία δεκάδων χιλιομέτρων που ξεκινά από την Κυπαρισία και καταλήγει στο Κατάκολο) και σε πολλά σημεία δημόσιες ντουσιέρες. Πέρυσι γινόταν ελεύθερο χωρίς πρόβλημα, αλλά πάντα διακριτικά και σε μικρές ομάδες των δύο -τριών σκηνών.

Στην Λακωνία στην παραλία Μαρμάρι στη Μέσα Μάνη, στο Ακροταίναρο. Μπορείς να στήσεις στην άκρη της αμουδιάς(που είναι η μακράν καλύτερη στη Μάνη)κοντά στον βράχο. Υπάρχει ντουσιέρα σε ένα μαγαζί στην άλλη πλευρά της παραλίας στο σημείο απ' όπου περνάν τα σκαλιά που οδηγούν στην παραλία (άρα περνάς από εκεί οπωσδήποτε)και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις χωρίς πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να στήσεις μια τέντα πάνω από τη σκηνή γιατί δεν υπάρχει σκιά ούτε για δείγμα. Βέβαια η παραλία είναι δυτική οπότε το πρωί αργεί να χτυπήσει ο ήλιος.

Λίγο πιο κάτω από τη Μονεμβασιά, στον Άγιο Φωκά. Απέναντι από ένα εκκλησάκι -με μικρό νεκροταφείο. Νερό -όχι πόσιμο- υπάρχει στη βρύση που βρίσκεται έξω από τη μάντρα της εκκλησίας. Σκιά πρέπει να δημιουργήσεις πάλι με τέντα υπάρχουν κάποια δέντρα, αλλά συχνά είναι πιασμένα. Το μέρος το προτιμούν πολλοί ξένοι -Ιταλοί, Γερμανοί- με αυτοκινούμενα. Η ακτή είναι βραχώδης. Στην περιοχή υπήρχε, αλλά από πέρυσι έκλεισε, ένα από τα συμπαθήτικότερα κάμπινγκ της Ελλάδας, το Paradise, δεν έχω πληροφορίες, αλλά αν περνούσα από εκεί θα έριχνα μια ματιά να δω τι γίνεται και να μπορεί να πάιξει ελεύθερο στην παραλία που βρισκόταν το συγκεκριμένο κάμπινγκ.

Στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, στην δεύτερη παραλία του όχι αυτή που βρίσκεται κολλητά στο μικρό λιμανάκι δηλαδή, αλλά στην επόμενη. Σκιά κι εδώ υπάρχει μόνο από τους βράχους που βρίσκονται πάνω από την παραλία, αλλά λόγο τοποθέτησεις από το μεσημέρι και μετά σου εξασφαλίζουν αρκετή. Όπως και να έχει χρειάζεται μια τέντα γιατί η παραλία είναι ανατολική θα θα ξυπνάς από τις έξι. Γενικώς -και πάντα διακριτικά- δεν υπάρχει πρόβλημα και κάθε καλοκαίρι στήνονται αρκετές σκηνές, χωρίς όμως να γεμίζει η παραλία. Νερό μπορείς να βρεις στα μαγαζιά της περιοχής που σε γενικές γραμμές, σ' αφήνουν να γεμίσεις ένα εικοσάλιτρο δοχείο χωρίς πρόβλημα.

Επίσης στις περισσότερες παραλίες στο πρώτο πόδι, κατεβαίνοντας προς Νεάπολη υπάρχει δυνατότητα να στήσεις όπου βρεις σκιά.


Αυτά για αρχή, για την υπόλοιπη Πελοπόννησο υπάρχουν και άλλα μέρη.
#1326

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Hyaena απάντησε στο θέμα: Απ:ελεύθερο στην Πελοπόννησο?

H Μεσσηνία έχει αρκετά μέρη για ελεύθερο και κυρίως απολαυστικά, καθώς δεν ειναι πολύ γνωστά και απολαμβάνεις φύση και ηρεμία...
Θα πρότεινα
1)παραλία Μάτι ή αλλιώς Χρυσή Άμμος, κάτω από την Τραγάνα και πριν το Μάραθο (μεγάλη παραλία με ψιλό χαλίκι. τα δέντρα πάνω από την παραλία προσφέρουν πυκνή σκια και είναι μια πραγματική κρυψώνα! αν πας , θα καταλάβεις... Βέβαια δεν ερχεσαι εδω χωρίς μεταφορικό μέσο)
2)παραλία Ρωμανού για ένα από τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα (όχι και τόσο ερημική και με έλλειψη ίσκιων. επιφυλάσσομαι γιατι λίγο πιο δίπλα χτίζεται γνωστό μεγαθήριο-ξενοδοχειακό συγκρότημα, κομμάτι του οποίου θα αρχίσει να λειτουργεί από φέτος, οπότε δεν ξέρω τι μπορει να αλλάξει όσον αφορά το ελεύθερο εκεί. πάντως ως τώρα πάει πολύς κοσμος, κυρίως με τροχόσπιτα, χωρίς προβλήματα. άσε που είσαι μόλις μια ανάσα από την απίστευτη παραλία της
3)Βοιδοκοιλιάς! εδώ έρχεσαι για ελεύθερο μόνο αν δεν εχεις πρόβλημα με τα σμήηηηηνη κουνουπιών!
, αλλά όταν φεύγουν όλοι... μαγεία! δίδυμη παραλία δίπλα ή Γλώσσα, για εντελώς πριβέ κατάσταση, μόνο που εδώ έχει πέτρες.
4)Τσαπί, κάπου μετά την Κορώνη (λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω, ακόμα δεν έχω πάει εκεί)
5)παραλία Φονιάς στη Μάνη (μετά την Καρδαμύλη με κατεύθυνση προς Στούπα. στο κοίλωμα του βράχου αριστερά έχω δει αρκετες φορές κόσμο να στήνει.πάντα μιλάμε για 1-2 σκηνες, δεν ειναι και για παραπάνω.η καντίνα μπορεί να προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα) Καλύτερα όχι 1-15 Αυγούστου.

αυτά προς το παρόν...
enjoy...
#1361

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 32
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

martha απάντησε στο θέμα: Camping Τσαπί

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, αν και έχω κάνει ελεύθερο σχεδόν σε όλα τα προτεινόμενα από εσάς μέρη, οπότε συμφωνώ μαζί σας και επαυξάνω. Τελικά, χθες επέστρεψα από τη Μεσσηνία και την παραλία Τσαπί, μεταξύ Κορώνης και Φοινιούντας, κατεβαίνοντας από τη Χρυσοκελλαριά. Περάσαμε καταπληκτικά. Δεν υπάρχει οικισμός, παρά μονάχα ένα οργανωμένο κάμπινγκ, επάνω στην παραλία, με μπόλικη σκιά, καθαρές τουαλέττες, ντουζιέρες και υπαίθρια κουζίνα. Είχε ελάχιστο κόσμο, υπέροχη αμμώδη παραλία με κρύα νερά (σημειωτέον) και 2 ταβερνούλες επάνω στην αμμουδιά, με καλό φαϊ. Ήταν ήσυχα και ιδανικά ασφαλές για παιδιά, αφού το πεδίο δράσης τους ήταν μικρό και ελεγχόμενο. Ηρεμήσαμε και γεμίσαμε μπαταρίες μέχρι την επόμενή μας εξόρμηση. Κι απ΄ό,τι είδα στη γύρω περιοχή υπάρχουν μικρά κολπάκια που μπορείς να κάνεις και ελεύθερο.
#1584

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 208
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 47

ηλίαση απάντησε στο θέμα: Απ:ελεύθερο στην Πελοπόννησο?

Πρακαλω θα ήθελα λίγες πληροφορίες.Αυτό το καμπινκ λέγεται Τσαπί ? γιατι δεν αναφέρεται πουθενά.Απ ότι βλέπω στο χάρτη πηγαίνει άσφαλτος απο Χρυσοκελαριά και μετα χωματόδρομος? Μηπως υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας ? Ευχαριστώ
#1585

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ