Φούρνοι Ικαρίας (Κορσέων) - Τι παίζει πλέον Χρυσομηλιά, Αγία Τριάδα

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

DistroHopping δημιούργησε το θέμα: Φούρνοι Ικαρίας (Κορσέων) - Τι παίζει πλέον Χ

Καλησπέρα παιδιά,

Είχα πρόταση πριν χρόνια για παραλία Αγίας Τριάδας στην Χρυσομηλιά Φούρνων. Πλέον βλέπω έχει ιδιοκτήτη πίσω από τα αρμυρίκια.

Ξέρει κανείς τι παίζει εκεί πλέον?
Φιλικότητα προς το ελεύθερο, χώροι για τουαλέτα κτλ?

Επισυνάπτω φωτό της παραλίας όπως φαίνεται google maps:
#25206

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

billlear απάντησε στο θέμα: Φούρνοι Ικαρίας (Κορσέων) - Τι παίζει πλέον Χ

Εγώ που πήγα πέρυσι μόνο στο Ελιδακι έκαναν, και κάποιοι σε μια παραλία ακριβως δίπλα, στην Ασπα. Για χώρους για τουαλέτα ουτε λογος.
#25254

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 79
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10

elias74gr απάντησε στο θέμα: Φούρνοι Ικαρίας (Κορσέων) - Τι παίζει πλέον Χ

Καλό καλοκαίρι σε όλους,

Για να είμαι ειλικρινής όταν αντίκρισα το σύμπλεγμα των Φούρνων από τα ψηλά της Ικαρίας εντυπωσιάστηκα.

Έτσι δράττοντας την ευκαιρία διακοπών στην Ικαρία επισκέφτηκα τους Φούρνους Κορσέων, για μία μονοήμερη εκδρομή τέλη Μαΐου 2022.

Το πως θα πήγαινα εκεί ήταν ένα θέμα μια και από τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας αποπλέει ένα μικρό πλοιάριο η ''Μεγαλόχαρη΄΄'' χωρητικότητας 2-3 αυτοκινήτων αλλά τα δρομολόγια δεν ήταν καθορισμένα. Τέλος πάντων Κυριακή πρωί αποπλεύσαμε! την ώρα του απόπλου αντίκρισα να καταφθάνει στο λιμάνι ένα άλλο πλοιάριο γρηγορότερο και πιο σύγχρονο της www.12ne.gr/el/ που εκτελεί δρομολόγια Σάμο - Φούρνους - Ικαρία - Πάτμο- Κω κτλ. Κρατήστε αυτή την πληροφορία γιατί μπορείς να μεταβείς εύκολα και γρήγορα στα παραπάνω νησάκια.

Πρώτο λιμάνι στα Θύμαινα, το 2ο κατοικημένο νησί του συμπλέγματος. Δεν κατέβηκα, θα το εξερευνήσω άλλη φορά αν και νομίζω δεν ε΄χασα και τίποτα!

Τελικός προορισμός το μεγαλύτερο νησάκι οι Φούρνοι Κορσέων. Το Κορσέων βγαίνει από τους Κουρσάρους. Πραγματικά το νησί και ειδικότερα οι όρμοι ήταν από την αρχαιότητα μέχρι την τουρκοκρατία ορμητήριο και λημέρι πειρατών. Αυτό φαίνεται από το ανάγλυφο του νησιού, ένα ανάποδο Λ με κέντρο το λιμάνι και χώρα του νησιού με παραλίες απομονωμένες η μια από την άλλη.

Φυσικά και χρειάζεται μεταφορικό μέσο.
Λιμάνι - Χρυσομηλιά περίπου 16 χλμ. Σημείωση. Οι δρομοί σε αρκετά καλή κατάσταση ιδίως στον ανατολικό άξονα. Προσοχή στα ελεύθερα κατσίκια και σε κάποιες πέτρες πεσμένες από τις παρακοίμενες πλαγιές.

Μία γρήγορη περιήγηση του δεξιού (δυτικού) βραχίονα και στη συνέχεια στη Χρυσομηλιά στην γνωστή ψαροταβέρνα ο Βαγγέλης. Μία οικογενειακή λιτή απέριττη ταβέρνα στην αρχή του μώλου με φρεσκότατο ψάρι και σε ικανοποιητικές τιμές. Εκεί πρέπει να συνομιλήσετε με τον Καπετάν Βαγγέλη και θα σας εξιστορήσει πολλά για το μυστηριώδες αυτό νησί.

Εκεί έτυχε να βρίσκεται ένας αξιόλογος νεαρός αντιδήμαρχος του νησιού και εννοείται του απηύθυνα την ερώτηση φυσικά που επιτρέπεται η κατασκήνωση. Μου απάντησε στα δυτικά του νησιού σε 2 παραλίες ''Πετροκόπιο'' και ''Ελιδάκι'' (ίσως να κάνω λάθος στα ονόματα).

Σίγουρα άξιζε η μονοήμερη στους Φούρνους αν και για κατασκήνωση θα προτιμούσα στην Ικαρία, όχι ότι αυτή δεν είναι δυνατή στους Φούρνους για λίγες ίσως μέρες με προμήθειες από τα μίνι μαρκετ του λιμανιού. Εννοείται υποδομές στις παραλίες μην περιμένετε.

Ο αρχικός σχεδιασμός πριν το ταξίδι ήταν λίγες ημέρες στην Ικαρία και τις περισσότερες στους Φούρνους. Ετυχε και έκατσα όλες τις ημέρες Ικαρία και δεν το μετάνιωσα (τέλη Μαΐου, που κ΄΄οσμο πολυ δεν έχει ακόμα).

Θα ξαναπήγαινα για τον μύθο των Κουρσάρων και να τους αφουγραστώ.
#25653

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ