Ελεύθερο Camping Ικαρία - Φούρνοι 2014

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο Camping Ικαρία - Φούρνοι 2014

Στην Ικαρία η θάλασσα θέλει σεβασμό. Περισσότερο από άλλα μέρη που έχω πάει.

Περιστατικό πριν πολλά χρόνια στη θάλασσα μπροστά στο Να, στο οποίο ήμουν αυτόπτης μάρτυς.
Ήταν μεσημεράκι και ήμουν αραχτός στη σκηνή μου. Ξαφνικά ακούω φωνές και φασαρία από τη παραλία και ως γνήσιος Έλληνας πήγα κι εγώ να δω τι γίνεται.
Και τι γινόταν;
Ένας νεαρός από μια παρέα δύο ζευγαριών που είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα είχε βγει από τον στενό κόλπο του Να και δεν μπορούσε με τίποτα να ξαναμπεί μέσα. Σε κάθε του προσπάθεια να μπει στον κόλπο, η θάλασσα τον πέταγε πίσω στα ανοιχτά.
Οι τύποι ήταν φορτωμένοι στολές και ψαροντούφεκα και μάλλον θεωρούσαν ότι οι προειδοποιήσεις που τους έδωσαν να μη βγούν σε καμμία περίπτωση από τον κόλπο, δεν αφορούσαν αυτούς. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο παραλίγο πνιγμένος δεν φόραγε ούτε στολή ουτε πέδιλα. Είχε βγεί για ένα πλατσούρισμα.
Δεν μπορώ να σας περιγράψω το χάος που επικρατούσε στη παραλία.
Ο κόσμος ήταν μαζεμένος και τον περίμενε να πνιγεί. Κανείς δεν τόλμαγε να μπεί να τον βοηθήσει. Ούτε ο φίλος του. Η κοπέλα του ήταν εκεί και έκλαιγε σπαρακτικά και παρακαλούσε για βοήθεια και τέρμα στα βραχάκια, κάτι τελειωμένα φρικιά που έπιναν μπάφους, είχαν δέσει κάτι σχοινάκια σαν σπάγγους και προσπαθούσαν να του τα πετάξουν. Πού να καταλάβουν στο χάσιμό τους, ότι αν το κύμα τον κτύπαγε στα βράχια ο τύπος είχε τελειώσει.
Δεν κράταγα ώρα αλλά η ιστορία κράταγε πάνω από μισή ώρα. Τότε έλεγα μια ώρα αλλά τώρα το σκέφτομαι και μου φαίνεται απίστευτο. Το σκηνικό απόλυτα σουρεαλιστικό. Πλήθος κόσμου να περιμένει ένα τύπο να πνιγεί και μια γυναίκα να σπαράζει.
Ο τύπος όμως πρέπει να ήταν πολύ δυνατός και καλός με τη θάλασσα και άντεχε. Δεν τα κατάφερνε να μπει μέσα στον κόλπο παρά τις συνεχείς προσπάθειες που έκανε, αλλά δεν πνιγόταν κιόλας.
Και τότε έκανε κάτι που τον έσωσε. Αντί να προσπαθήσει ακόμη μια φορά να μπει στον κόλπο πήγε κατευθείαν για τα βράχια. Εγώ είπα πάει θα γίνει κομμάτια. Αλλά το αντιμάμαλο τον άρπαξε και τον πέταξε μέσα στον κόλπο. Και τη γλύτωσε.
Μόλις βγήκε στη παραλία έπεσε ξάπλα με τη μούρη όπως κάτι ναυαγοί σε ταινίες. Και αυτό που θυμάμαι και μου έκανε εντύπωση, ήταν ένας ντόπιος που αφού τον στόλισε με διάφορα γαλλικά, του έδωσε κι ένα χαστούκι λέγοντάς του να πάει να πνιγεί στην Αθήνα. Χωρίς καμιά αντίδραση από τον παραλίγο πνιγμένο.
#21292

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Fotis-N. απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο Camping Ικαρία - Φούρνοι 2014

Μόλις γύρισα από Φούρνους. Το νησί ήσυχο και παραμένει φτηνό. Μεγάλο πρόβλημα η σκιά που είναι δυσεύρετη. Δεν μπορείς να κάνεις παντού ελεύθερο, δεν αληθεύει αυτό. Ιδανικές παραλίες (τουλάχιστον για Ιούλιο, τον Αύγουστο δεν γνωρίζω πως θα είναι) είναι το Ελιδάκι, η Άσπα και (ως κοντινότερη στο χωριό) η παραλία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Φυλάκιο του στρατού στα 1,2 χλμ από το χωριό. Εκεί μείναμε εμείς και δεν μας ενόχλησε κανείς. Οι δύο πρώτες χρειάζονται μεταφορικό μέσο για προμήθειες. Πανέμορφα και κρύα νερά...
#23441
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pininio_Dimitris_Pajerinio

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 48
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

kiratzos απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο Camping Ικαρία - Φούρνοι 2014

Περί Φούρνων

Για τέλη Ιουλίου, η παραλία Ελιδάκι θα παλεύεται από άποψη κόσμου;
Επίσης η απόσταση της από το λιμάνι είναι υποφερτή (για καμιά βόλτα το βράδυ πχ) ή θέλει όχημα αναγκαστικά;

Επίσης, στην παραλία κάτω από το φυλάκιο δεν κυνηγάνε; Λέει σαν παραλία καθόλου;

Ευχαριστώ πολύ
#24220

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ