Ελεύθερο στην Ηρακλειά

  • Δημοσιεύσεις: 44
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 20

nikolas_asimos απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

Καλησπέρα σε όλους.Φρεσκες πληροφοριες για το capming στην Ηρακλεια!

Εμεινα στο νησι απο τις 13/8 εως σήμερα 24/8

Το νησι


Το κραραβι φτανει απο πειραια 3 φορες την εβδομαδα στις 01.00 το βραδυ. Εχει συνδεση με Ναξο, Σχοινουσα και Μικρες Κυκλαδες καθε μερα (εκτος Κυριακης) με τον γνωστο Σκοπελιτη! Εισητηριο 7ευρω. To νησι εχει 2 βασικους οικισμους τον Αγ. Γεωργιο (λιμανι) και το Ανω Χωριο (Παναγια). Οι αποστασεις ειναι μικρες εως 4 χιλιομετρα! Το ανω χωριο δεν εχει τιποτα (παρα μονο μια πολυ καλη ταβερνα του φουρναρη του νησιου) οποτε δε θα χρειαστει να πατε πολλες φορες. Ολοι η ζωη ειναι στον Αγ. Γεωργιο και στο Λιβαδι (βλεπε παρακατω). 2 ή 3 φορες την ημερα εκτελει δρομολογια ενα μικρο πουλμαν για οσους δε θελουν να περπατουν ουτε στο ελαχιστο. Το νησι εχει λιγο κοσμο γενικα οποτε προσφερετε για ανετες-χαλαρες-ξεκουραστες διακοπες. Δεν υπαρχει βενζιναδικο οποτε οσοι σκοπευετε να παρετε αμαξι-μηχανη εστω και σε αυτο το νησακι να προσεξετε εκ των προτερων!

Camping

Το ελεύθερο οπως εχει γραφτει γινεται στο Λιβαδι. Σκηνες δεν ειδα σε κανενα αλλο μερος του νησιου! Η αποσταση απο το λιμανι (Αγ. Γεωργιος) ειναι 20 λεπτα με τα ποδια με μια ανηφορα σε καποιο κοματι του δρομου. Εχει λιγο ζορυ την πρωτη μερα με το κουβαλημα αλλα τις υπολοιπες βγαινει για πλακα (το εκανα καθε μερα 2 φορες). Η παραλια του Λιβαδιου ειναι μεγαλη και χωριζεται σε 2 κοματια. Το πρωτο ειναι μεχρι το φιλε του βολευ οπου ερχονται καθημερινα για μπανιο ντοπιοι και παραθεριστες (μην ξεχνατε ειναι η βασικη παραλια του νησιου) και το δευτερο μετα το φιλε οπου ξεκινανε οι σκηνες. Η παραλια εχει παχια και βαθια αμμο οποτε παιρνετε τα αντιστοιχα πασαλακια, εχει αρμυρικια και αρκετες συστοιχιες δεντρων για σκια. Οι πολυ καλες ειναι συνηθως πιασμενες οταν πας, αλλα επειδη καθημερνα γινεται αλλαγη κοσμου (αλλοι ερχονται αλλοι φευγουν) 2η ή 3η μερα θα βρειτε σιγουρα καλο μερος. Μη διστασετε να στησετε ψηλα στην πλαγια ή πιο πισω στα οικοπεδα. Εχει αρκετα μερη, ειδα σκηνες και στο πιο περιεργο μερος! Σκυλια φερνετε κανονικα (ειχαν αρκετοι). Γενικα ειδα συνειδητοποιημενο κοσμο, δεν ειδα σκουπιδια, καθολου φασαριες, οχι καγκουροκοσμος και δεν υπηρχαν οι γνωστοι-αγνωστοι που κανουν τα camping μπ@@@λο. Ελπιζω να μεινει ετσι το μερος αυτο.

Για την Ηρακλεια διαβασα αποκλειστικα απο το φορουμ και εχω να επισημανω τα εξης. Οι σκηνες δεν ειναι πολλες. Το "πολυς κοσμος στο μερος" που αναφερουν καποιοι προφανως ειναι με σημειο αναφορας την απομονωση. Οποτε το κλιμα ειναι χαλαρο, παρειστικο και ενδεικνυται για πολυ χαλαρωση!

Μαγαζι camping-Προμηθειες


Ακριβως πανω απο την παραλια βρισκεται το Pera Panda το οποιο ειναι μπαρ-καφετερια-εστιατοριο. Εχει οτι χρειαστεις αλλα οι τιμες ειναι λιγο τσιμπημενες (ειναι ο μονος κοντα στη σκηνη που σου προσφερει οτι χρειαστεις ) οποτε για πρωινο-φαγητο κτλ θα σας προτεινα να πηγαινετε στον Αγ. γεωργιο και για προμηθειες πατε σε 2 σουπερ μαρκετ που υπαρχουν εκει. Το ενα απο τα δυο σουπερ μαρκετ ειναι και ο πρακτορας του νησιου που βγαζει εισητηρια Blue Star επιστροφης. Να προτιμησετε αυτο γιατι ειναι πιο φθηνο απο το αλλο! Ο τυπος στο Pera Panda εκει εχει 2 τουλετες (καθαρες σιγουρα τις πρωινες ωρες και κανονικες αργοτερα) αλλα δεν εχει ντουζιερες-λαστιχο οπως ειχε γραφτει καπου! Το νησι εχει προβλημα με το νερο (δεν εχει αυτονομο δικτυο ΕΥΔΑΠ, η μοναδα αφαλατωσης δεν λειτουργει). Ο περισοτερος κοσμος του camp αραζει εκει ή στον αγιο γεωργιο κατα τη διαρκεια της ημερας. Τα βραδια βαζει και μουσικη οποτε ακουγεται σε ολο το camping!

Γυμνισμος

Κλασικα, μετα το φιλε οποιος θελει κανει γυμνισμο. Αναλογικα γυρω στο 30% του κοσμου εκει κανουν γυμνισμο θα ελεγα.

Αερας

Προσοχη προσοχη προσοχη. Για Δονουσα ειχα ακουσει, στην Ηρακλεια τα ειδα! Το Λειβαδι ειναι ανοιχτος ορμος και το χτυπανε μερικες μερες δυνατοι ανεμοι με αποτελεσμα τις σκηνες που ειναι στην παραλια (λιγες κατα γενικη ομολογια) να της μαζευει ακομα και με καλα δεσιματα. Ειδα με τα ματια μου σπασμενες μπανελες απο σκηνες τις μερες που φυσαγε δυνατα! Φερτε πολυ σχοινι για πολλα πλαϊνα δεσιματα και να προτιματε μερη που κοβει ο αερας!

Αστυνομια


Δημιουργειτε προβλημα με τις σκηνες πριν απο το φιλε του βολλευ (μου το ειπαν ντοπιοι). Δεν θελουν εκει σκηνες. Οποτε στηνουμε απο εκει και μετα. Στο Λιβδι εχει μερικα δωματια οποτε ισως η καταγγελιες γινονται απ αυτον. Εγινε φετος ενα μικρο πεσιμο αρχες αυγουστου που πηραν απλα καποια ονοματα κατασκηνωτων χωρις ομως να γραψουν προστιμα. Το σκηνικο εχει ως εξης. Οι μπατσοι ερχονται με φουσκωτο απο το κουφονησι και το αραζουν στον Αγιο Γεωργιο. Επειδη το νησι ειναι μικρο οταν γινεται αυτο, μαθαινεται σε dt και ειναι ολοι ενημερωμενοι οποτε απλα δεν κοιμομαστε στις σκηνες τη μερα που ερχονται μπατσοι (μια μερα συνηθως αραζουν και αν τους ερθει πανε βολτα στο λειβαδι). Κανενα απολυτως θεμα, απλα το ξεχνατε! Εγιναν αρκετες συζητησεις και με ντοπιους και τα σχολια ειναι θετικα για το ελευθερο :)

Παραλίες

1. Αγ. Γεωργιος (λιμανι): αμμο, αρκετες σκιες, πολυ καθαρο νερο
2. Λιβαδι: βλεπε παραπανω
3. Τουρκοπηγαδο: καθαρα νερα, αλλα εχει αγριο βοτσαλο (μεγαλες πετρες) οποτε κανεις μια βουτια να το δεις και εφυγες! Προσβαση απο την Παναγια με αμαξι / πεζοπορια ειναι 2.5 χιλιομετρα ασφαλτοστρωμενος δρομος. Προσοχη στην πεζοπορια στην επιστροφη ειναι ολο ανηφορα.
4. Βορεινη Σπηλια: δεν πηγα γιατι μου ειπαν εχει σκουπιδια συχνα. Πεζοπορια 20 λεπτα ειναι απο τον Αγ. Γεωργιο
5. Καρβουνολακος: θεωρω η καλυτερη, προσβαση μονο με καραβακι (βλεπε παρακατω). Κρυσταλινα μαγευτικα νερα και η παραλια εχει μικρο βοτσαλο.
6. Αλιμνια: εκει βρισκεται ενα ναυαγιο αξιζει να το δειτε, προσβαση ειτε με καραβακι (βλεπε παρακατω) ειτε με πεζοπορια απο την Παναγια. Ειναι περιπου 1.30 - 2 ωρες και στο τελευταιο κομματι δεν εχει εμφανες μονοπατι οποτε προσοχη μην χαθειτε. Το επιχειρουν αρκετοι
7. Μεριχας: προσβαση μονο με δικο σου σκαφος (δεν παει κατι απο λιμανι), δεν πηγα αλλα μου ειπαν οτι ειναι καταπλητικη

Το βαρκακι λεγεται ανεμος, εισητηρια βγαζετε απο το σουπερ μαρκετ, σε παει στις παραλιες 5 και 6. Φευγει καθε μερα απο λιμανι στις 11.00 και επιστρεφει στις 17.00 Σε αφηνει 2 ωρες στην καθε παραλια. Κοστιζει 12 ευρω.

Σπηλαιο Αγ. Ιωαννη

Το μεγαλυτερο σπηλαιο των κυκλαδων. Πατε εκει μονο με πεζοπορια απο Παναγια. Ειναι περιπου 60-70 λεπτα βατο και εμφανες μονοπατι. Ειναι το μονοπατι 3 οποτε σε ολα τα σημεια τις διαδρομης θα βλεπετε τον αριθμο αυτο. Να πατε οπωσδηποτε και να εχετε μαζι σας φακο, ανετα ρουχα και αρκετο παγωμενο νερο. Μπειτε μεσα και εξερευνειστε ειναι τεραστιο και μπορεις να προχωρας επι ωρες μεσα! Καταπληκτικο μερος πραγματικα!

Φαγητό-Διασκέδαση

Για οσους δεν μεγειρευοουν στο ελευθερο προτεινω τα εξης.
- Πρωινο: εχει αρκετα μαγαζια με καλο πρωινο. Το πιο φθηνο και ποιοτικο το βρηκα στο Περασμα στον Αγ. Γεωργιο. Σφολιατες, κρεπες, βαφλες, παγωτα, ομελετες, τοστ, καθεδες. Ολα εξαιρετικα και φθηνα.
- Γευματα: Ψωμι δινει σε ολο το νησι ο Φουρναρης που βρισκεται στην Παναγια. Στο σπιτι του λειτουργει και ταβερνα που εχει πολυ καλο φαγητο αλλα ειναι ακριβο δυστηχως. Για κυριως πιατα εχω να προτεινω μια γριουλα (Γιαλιρια) διπλα απο την παραλια του Αγ. Γεωργιου. Η τυπισα κραταει μονη της το μαγαζι και μαγειρευει εξαιρετικα. Μεριδες μεγαλες, πολυ πολυ φθηνες. Το μονο κακο ειναι οτι επειδη ειναι μονη της εχει λιγα φαγητα. Να πατε και θα με θυμηθειτε!
- Για σουβλακια πατε στον Πευκο στον Αγ. Γεωργιο. Καλο και φθηνο φαγητο.
- Για ουζα - ρακες και τετοια φαση θα πατε στο Συρμα στον Αγ. Γεωργιο. Πολυ καλο μερος και λογικες τιμες.
-Να δοκιμασετε επισης το 'βαφλακι' στο μαγαζι πανω απο το Περιγιαλι τον Αγ. Γεωργιο. Εξαιρετικο γλυκο!
- Για πιτσα να πατε σιγουρα στον Αιολο στον Αγ. Γεωργιο. Καλο φαγητο, καλες τιμες και πολυ ωραια θεα. Βλεπεις ολο τον οικισμο!
#13413
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ηλίαση, Sotiriz, heisenberg, harvest moon, logic, elinazelina, giannisk777, born to loose

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 34
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 33

heisenberg απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

Δυστυχως το οτι πηραν ονοματα κατασκηνωτων σημαινει οτι θα τους ερθει κληση στο σπιτι... Ειναι συνηθης τακτικη των μπατσων αυτη..
Να σημειωσω επισης οτι και για τον καρβουνολακο παει μονοπατι ευθεια πανω απο το σπηλαιο του Αγ. Ιωαννη. Ειναι λιγο πιο δυσκολο απο της Αλιμιας. :tent:
#13415
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Sotiriz, nikolas_asimos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

mariafe απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

ξέρεις κανείς σας αν το μπαράκι στο λιβάδι παίζει δυνατά μουσική αργά το βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κοιμηθείς;
επίσης, οποιαδήποτε άλλη πρόσφατη πληροφορία για το ελεύθερο εκεί θα ήταν παραπάνω από επιθυμητή. Λέω να πάω ηρακλειά μέσα ιούλη.
#14198

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 44
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 20

nikolas_asimos απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

όχι δεν είναι δυνατή η μουσική! κοιμάσαι άνετα.
απλά να ξέρεις ότι ήμουν αυτή την εβδομάδα Δονούσα και άκουσα με ντόπιους που λέγανε ότι στην Ηρακλειά αποφάσισαν οι ντόπιοι φέτος να γίνουν αυτηροί σε σχέση με τεο ελεύθερο και να μην αφήσουν σκηνές.
οπότε ψάξε λίγο να μην έχεις απρόοπτα!
#14248

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

mariafe απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

τι να ψάξω δηλαδή; άλλο μέρος στην ηρακλειά για ελεύθερο ή αλλο νησί γενικά; ή τι; αυτό είναι κάτι που δεν θα το ξέρω αν θα συμβεί παρά μόνο αν πάω εκεί και το δω και το πάθω....
τι να ψάξω;
#14250

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 44
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 20

nikolas_asimos απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

οχι να πας Ηρακλειά αλλά με προσοχή, δες το κλίμα εκεί μίλα με άλλους camper τι έχει παίξει με αστυνομία, και αν χρειαστεί μη στήσεις από την πρώτη νύχτα. αν δεις οτι το κλιμα είναι οκ, στήσε κανονικά.
#14252

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

mariafe απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

θα πάω και στην τελική δεν στήνω και σκηνή.. ελεύθερο τελείως
#14256

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 44
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 20

nikolas_asimos απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

ναι ενοείται πήγαινε κάτω από ένα αρμυρίκι για σκιά το πρωί και άνοιξε μόνo sleeping bag. αν μπορείς βάλε και γύρω γύρω καλαμια για να μη σου σκάει η άμμος στη μάπα (η άμμος στο λειβάδι με τον αέρα μεταφέρεται κατά μάζες).
#14261

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Sotiriz απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

Τελικά έχουμε κάποιο νεότερο σχετικά με το… «αντι-ελεύθερο κάμπινγκ» κλίμα;;;
#14284

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

mariafe απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο στην Ηρακλειά

γύρισα από ηρακλειά! λίγος κόσμος και καλός, αντι κάμπινγκ κλίμα όντως υπάρχει, οι κάτοικοι δεν θέλουν τους καμπίτες, θέλουν όμως τα λεφτά τους, το νησί είναι χωρισμένο στα δύο, βασικά δεν ξέρουν τι θέλουν, θέλουν και ελπίζουν να γίνουν κουφονήσι... εμάς δεν μας πείραξε κανείς αλλά γενικά το ελεύθερο είναι το θέμα συζήτησης όλου του νησιού, δεν το βλέπω να αντέχει για πολύ ακόμη, όσοι προλάβαμε προλάβαμε από του χρόνου μάλλον γιοκ. Παίζει να φτιάξουν οργανωμένο, το ψάχνει ιδιοκτήτης ενός από τα μπαρ στο λιβάδι, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτο, ελεύθερο αντίος.
#14601
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Sotiriz

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ