ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ. ΚΑΜΠΙΝΓΚ

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

PASALAKI δημιούργησε το θέμα: ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ. ΚΑ


Αυτο το αρθρο το γράφω για ένα απο τα μεγαλύτερα κάστρα του ελεύθερου καμπινγκ στην ελλάδα την παραλία του ΚΑΙΑΦΑ.Δεν ξέρω αν πρέπει να νιώθω απο τους τυχερούς που πρόλαβανε να κάνουν ελεύθερο καμπινγκ κάτω απο τα πανύψηλα πεύκα, της ατελείωτης 17χλμ παραλίας του,της περημετρικης φυλαξης απο σχοινόθαμνους της καθε καβάτζας οπου ένιωθες οτι έχεις τον δικό σου ζωοτικό χώρο,απόλυτη αρμονία φύσης και ανθρώπου.
Ενα μέρος που σου φέρνει στο μυαλό τις φοτογραφίες με τις καταγάλανες παραλίες των εξωτικών νησιών.Μόνο όσοι το έχουν βιώσει ξέρουν και μπορούν να το καταλάβουν.Αυτός ο παράδεισος καταστράφηκε στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007.Η φωτια έφτασε μέχρι την παραλία και πολλοί κάμπερς μπήκανε στην θάλασσα για να γλυτώσουν όπως έμαθα απο φίλους που ήταν εκεί και οι σκηνές τους κάηκανε.Με στεναχορεί που αυτό που είδα και το αναφέρω όσοι δεν έχουν πάει δεν θα πάνε.Αυτοι που εχουμε πάει,δεν θα ξανα αντικρύσουμε αυτό το μέρος όπως ήταν και ειδικά τα παιδιά που πάνε χρόνια και κάνουνε μεγάλη προσπάθεια απο την πρώτη στιγμή της καταστροφής να επαναφέρουν το μέρος σε μια καλύτερη κατασταση να μην έχουν στήρηξη απο την πολιτεία που προσπαθει να φτιαξει ακόμα περησότερα ξεναδοχεία και τους περηβάλοντες χώρους.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΑΦΑ Η ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΑΦΑ
#1000

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 406
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 89

vassilis απάντησε στο θέμα: Απ:ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ.

Θα ήθελα πάρα πολύ να είχα πάει στον Καϊάφα, έχω ακούσει πολλά. Έχω πάει σε άλλες παραλίες της δυτικής ακτής και είναι πολύ ωραία, οπότε φαντάζομαι πόσο καλά θα ήταν εκεί. Δυστυχώς δεν θα το ξαναδούμε σε αυτή τη ζωή..
#1004

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

petrosk απάντησε στο θέμα: Απ:ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ.

Απολυτο δικιο!!! εξωτικο μερος σαν να ητανε φτιαγμενο για καμπινγκ ολο το δασακι!!!

Ειχα παει το 2007 1 εβδομαδα πριν τις φωτιες πρωτη φορα τοτε και εχω να πω οτι ειχα μεινιε με τις μακραν καλυτερες εντυπωσεις απο οπουδηποτε αλλου!!!

Η θαλασσα ισως να μπορουσε να ειναι το μονο αρνητικο για εμενα διοτι αν ειχε λιγο κυματακι ητανε πολυ θολη.

το 2007 ειχα παει με αντροπαρεα και περασαμε ατελειωτες ωρες με παιχνιδια στην απεραντη αμμουδα και την επομενη χρονια μετα τις φωτιες αποφασισα να παω με την κοπελια μου με την ελπιδα πως δεν θα ειχε καει μεχρι την θαλασσα αφου ειχε τον δρομο και το τρενο και θεωρησα οτι θα καταφερανε να την σταματησουνε σε ορισμενες καβαντζες προς τα κατω!!!

Αλλα οπως ρωτησα και στην ζαχαρω μετα μου ειπανε οτι τι λες παιδακι μου! αυτος ητανε και ο σκοπος τους να καουνε τα δεντρα στη θαλασσα για να τα εκμεταλευτουνε αυτοι ειτε με τα γηπεδα Γκολφ ειτε με τα τεραστια ξενοδοχεια και δεν τους πειραζε αν μας καψουν ζωντανους εμας!!!

τελικα οπως ειπα ολα καμμενα ενα δεντρακι ειχε μια πρασιναδα που ξεπροβαλε μεσα απο τον καμμενο κορμο και αποφασισα να στησω εκει περα για 3 βραδυα.

Το τοπιο πολυ καταθλιπτικο ειδικα αν ειχες ζησει την φυση που υπηρχε και πραγματικα οργιαζε τα ποδια μας ειχανε ποτισει απο την καρβουνιλα που καναμε 5-6 φορες μπανιο μετα για να φυγει αλλα αυτο που μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση ητανε που βρηκα εναν αλλο κατασκηνωτη ο οποιος μου ειπε οτι το πρωι 1 μερα πριν να παω εγω πηγανε αστυνομικοι και γραφανε ολους τους κατασκηνωτες!!!

Δεν ξερω αν ισχυει η οχι αλλα πραγματικα απαραδεκτο ισως να ειναι οι μονοι που προσπαθουνε να φτιαξουν το τοπιο με το να ζωντανευουν το νεκρο τοπιο και οι απαραδεκτοι τους διωχνουν και αυτους!!! ΑΙΣΧΟΣ

πολυ πιθανον παντως φετος να ξαναπαω γιατι οταν γινουν τα μεγαλοξενοδοχεια δεν με βλεπω να περναω απο εκει!!!
#1026

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

safaiak2009 απάντησε στο θέμα: Απ:ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ.

Παιδιά, εγώ πήγα προς το σεπτέμβρη του 2008 απλά για επίσκεψη και υπήρχαν αρκετές σκηνές. επίσης αν προχωρήσεις, υπάρχει φυσικό περιβάλλον άκαυτο. Μου φαίνεται ότι το ένα τρίτο κάηκε. όντως υπήρχαν καρβουνάκια, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξαναζωντανέψουμε το τοπίο. Ο δήμαρχος Ζαχάρως (πριν τις φωτιές) είχε δηλώσει ότι η κοινότητα υποστηρίζει τους κατασκηνωτές.

Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε!
#1036

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

maria 33 απάντησε στο θέμα: Απ:ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ.

Ειχα παει 2005 και 2006. Οντως ο Παραδεισος του ελευθερου camping. Πια δεν τολμω να παω γιατι φοβαμαι το τι θ΄αντικρύσω.
Πραγματικα υπαρχουν ακομα πρασινα σημεια?
#1170

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Απ:ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ.

Ο Καϊάφας υπήρξε όντως ο παράδεισος της ελεύθερης κατασκήνωσης. Σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον με κατασκηνωτές στην μεγάλη τους πλειοψηφία συνειδητοποιημένους και προσεκτικούς να μην προσβάλουν το παραμικρό από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Όταν κάηκε το 2007 αισθάνηκα πως κάηκε ένα κομμάτι του εαυτού μου, αλλά και ένα κομμάτι,απ' τα πιο όμορφα, μιας Ελλάδας που αξίζει σίγουρα να είναι καλύτερη απ' όσο της επιτρέπουν.
Πέρασα πάλι περύσι -κατευθυνόμενος προς Κυπαρισσία- και σταμάτησα να περπατήσω λίγο εκεί που υπήρχε το πευκοδάσος. Φυσικά τα πόδια μου γίναν μαύρα από το κάρβουνο, όμως είδα ότι υπήρχαν και κομμάτια του δάσους που έχουν σωθεί.
Το μεγάλο ζήτημα τώρα είναι να μπορέσει να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν και για να γίνει χρειάζεται να μην επιχειρηθεί η εμπορική του εκμετάλλευση. Η επιμονή στην ελεύθερη κατασκήνωση σε όσα σημεία έχουν απομείνει στον Καϊάφα, νομίζω πως βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
Θα πρότεινα μάλιστα και τη διοργάνωση κατασκηνωτικών δράσεων στην περιοχή με σκοπό να γίνει σαφές πως ο Καϊάφας πρέπει να ξαναγίνει όπως ήταν.
#1327

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Hyaena απάντησε στο θέμα: Απ:ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ.

Πραγματικά ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πελοποννήσου. Για ελεύθερο και όχι μόνο. Κρίμα που έπεσε και αυτό (και μαζί του και εμείς) θύμα της αδιαφορίας και της αναισθησίας που κυριεύουν την Ελλάδα.
Καλό θα ήταν, αφού άνοιξες το topic, αν μαθαίνεις τίποτα από την περιοχή πχ αναδασώσεις να μας ενημερώνεις... έτσι μπορουμε να σταματησουμε μόνο να γκρινιάζουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας;-)
#1363

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 7
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

betterpace απάντησε στο θέμα: Απ:ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ.

Κι εγω προλαβα τον Καϊάφα λίγο πριν τον κάψουν. Μεγάλη στεναχώρια. Αλλά τότε καιγόταν όλη η χώρα, δεν προλάβαινες ούτε να θρηνήσεις τα μέρη που είχες αγαπήσει! Αλήτες.. Ο Καϊάφας είχε ένα "αρχαίο" πευκόδασος πίσω απ΄την παραλία, τα πεύκα εκεί φτιάχναν θόλο που έκρυβε τον ήλιο,15 μέτρα πάνω απ'το χώμα. Τι να πεις. Ήτανε και στέκι για πολύ κόσμο, εγώ πρόλαβα και γνώρισα και τους θρυλικούς "Πατρινιούς" του Καϊάφα, μια μεγάλη παρέα τρελοχίπιδων απ'την Πάτρα που κατασκήνωναν τακτικά εκεί, πολύ γέλιο! Άμα έχει άκαφτο, ίσως-λέω ίσως-ξαναπεράσω. Άκουσα ότι χτίζουν ξενοδοχείο στα καμένα για "ανάπλαση και προστασία" με ανοχή των ντόπιων. Δε θα ήταν παράλογο να συμβαίνει αλλά είναι αλήθεια; Ξέρουμε;
#1702

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

PASALAKI απάντησε στο θέμα: Απ:ΚΑΙΑΦΑΣ.ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ.

ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΥΡΓΟΣ
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Καταπατητές και οικονομικά συμφέροντα επιδιώκουν την τσιμεντοποίηση, μέσω τουριστικών επενδύσεων, του προστατευόμενου υγροβιότοπου Κοτυχίου-Στροφυλιάς και του οικοσυστήματος του Καϊάφα (Νατούρα 2000). Ορισμένοι μιλούν για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ, τη στιγμή που η λειψυδρία πλήττει Αχαΐα και Ηλεία.




Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) και οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν ότι, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και της Πολιτείας, επιχειρείται η αλλαγή χρήσης γης στις εν λόγω περιοχές και συγκαλύπτονται οικολογικά εγκλήματα.

Η ΟΙΚΙΠΑ καταγγέλλει ότι πρόσφατα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Μπεκίρη για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ στην περιοχή Κοτυχίου-Στροφυλιάς και τονίζει πως η κατασκευή υδροβόρων γηπέδων γκολφ σε περιοχές υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας, αλλά και ιδιαίτερης οικολογικής αξίας, φαντάζει, αν μη τι άλλο, ανεδαφική. Την ίδια στιγμή, η στάθμη του νερού στο φράγμα του Πηνειού βρίσκεται στο κατώτατο όριο· εκτιμάται ότι δεν θα έχει νερό τον προσεχή Οκτώβριο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους αγρότες.

«Η πρόταση του βουλευτή δημιουργεί έντονο προβληματισμό, καθώς αναμένεται εδώ και 11 χρόνια η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία, σύμφωνα με την πρόσφατη δημόσια δέσμευση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννη στη Βουλή, θα ήταν έτοιμη εντός του Ιουνίου. Σύμφωνα με το σχέδιο της ΚΥΑ, τέτοιες δραστηριότητες και κατασκευές είναι ασύμβατες με τη φυσιογνωμία της περιοχής ως προστατευόμενου υγροβιότοπου», λέει το μέλος της ΟΙΚΙΠΑ, Θωμάς Κουτρούμπας.

Ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Τουριστικής Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν προ ημερών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Νίκος Τσούκαλης, ζητώντας άμεση απαγκίστρωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) από τον βιότοπο Καϊάφα του Νομού Ηλείας και την υπαγωγή του σε ειδικό καθεστώς προστασίας.

«Δεν έχει λογική ν' ανήκει ο βιότοπος του Καϊάφα στην ΕΤΑ.

Πολυσύνθετος και σημαντικός βιότοπος, τεράστιας οικολογικής σημασίας και εξαιρετικής ομορφιάς, περιλαμβάνει θάλασσα, αμμοθίνες, ιαματικά λουτρά, πευκοδάσος, κουκουναριές και λιμνοθάλασσα», λέει στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Χαρακτηρίζει «βλακώδη» την προσπάθεια κατασκευής γηπέδων γκολφ στον υγρότοπο Κοτυχίου-Στροφυλιάς, επισημαίνοντας την παλιά εμπλοκή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Γεωργακόπουλου και την «καρατόμηση» του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νίκου Παπαβασιλείου, επειδή δεν έκανε τα χατίρια επενδυτών...

«Ο Καϊάφας είναι εδώ και χρόνια το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, που συνδυάζει ιαματικά λουτρά, δάσος και ατέλειωτη αμμουδιά. Από εκεί βέβαια, θα περάσει και η Ιόνια Οδός! Παρά τη γενική κατακραυγή φορέων και κατοίκων, το υπουργείο επιμένει. Οι εξαγγελίες των κυβερνητικών παραγόντων, περί προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ισοπεδώνονται μπροστά στη σκοπιμότητα των έργων και των ποικίλων συμφερόντων», τονίζει ο υπεύθυνος της ΕΠΟΠ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Διονύσης Κράγκαρης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/08/2008
#1721

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ