Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μας [Συμβουλές]

  • Δημοσιεύσεις: 60
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 44

vasilios δημιούργησε το θέμα: Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μα

17 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Eίστε επιτέλους έτοιμοι για διακοπές, καθώς το καλοκαίρι ήρθε πια για τα καλά! Φύγετε επιτέλους! και ασφαλώς το φιλαράκι σας θα έρθει μαζί σας , και δεν θα το αφήσετε σε κάνα ξενοδοχείο, η να ψήνετε στη ζέστη..ωστόσο μην ξεχάσετε να τσεκάρετε τα παρακάτω 17 μυστικά των πετυχημένων διακοπών με σκύλο, έτσι ώστε να μην υπάρχει τίποτα που να σας χαλάσει τις διακοπές (εκτός από τα «βουντού» που θα σας κάνουν όλοι οι υπόλοιποι « κακοί γείτονες και λοιποί..» που δε θα πάνε!)

1. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας (που λογικά έχει ήδη και microchip- κάποτε ήμουν εντελώς αντίθετος..) φορά το κολάρο με την κτηνιατρική του ταυτότητα / αριθμό.

2. Πάρτε μαζί το λουρί του σκύλου σας, την τροφή του, το αγαπημένο του παιχνίδι, τη βούρτσα / χτένα του, ένα φίμωτρο (χρήσιμο στο καράβι, τρένο κλπ) και την πετσέτα του, αμπούλες - και σπρέι σιτρονέλας για τα εξωπαράσιτα, μαζί με πολλά μωρομάντιλα και χάρτινα (οικολογικά και πιο φθηνά) σακουλάκια μίας χρήσης – για να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του.

3. Βάλτε στην τσάντα σας, το Βιβλιάριο Υγείας του σκύλου σας, όπου φαίνονται οι εμβολιασμοί ή και οι νόσοι του – ιδιαίτερα αν πρόκειται να ταξιδέψει σε ειδικά (κυνο-κοινόχρηστα!) κλουβιά στο κατάστρωμα του καραβιού.

4. Πάρτε μαζί σας τις βιταμίνες (συμπληρώματα διατροφής), και τα φάρμακά του, φτιάχνοντας ένα ενημερωμένο «Κουτί Πρώτων Βοηθειών» βάλτε κάποια από τα παρακάτω (δραμαμίνες, γάζες, αντισηπτικό, σπρέι - ανασταλτικό για αιμορραγίες, τσιμπιδάκι, για να βγάλετε κάτι που θα πατήσει, σταγόνες για τα μάτια και τα αυτιά, κ.ά. που θα σας πει ο κτηνίατρος).

5. Καλό θα ήταν μέχρι να φτάσετε όπου είναι να πάτε, να έχετε μαζί σας ένα θερμός γεμάτο με παγάκια η απλά δροσερό νερό, και το μπολ του (πάντα), για να μπορεί να πίνει δροσερό νεράκι.

6. Μία μέρα πριν την αναχώρηση, μειώστε τη δοσολογία της τροφής του σκύλου σας και αποφύγετε να τον ταϊσετε 2 με 3 ώρες πριν από το ταξίδι σας – μειώνοντας τις πιθανότητες για τις «ανεπιθύμητες εξελίξεις» μιας ταρακουνημένης πέψης! Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να του δώσετε και νερό πριν το ταξίδι για να μην του δημιουργήσει υπερβολική σιελόρροια...

7. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε οδικώς, βάλτε το σκύλο σας μέσα στο ειδικό (μεταλλικό ή πλαστικό) ταξιδιωτικό κλουβί του στο χώρο των αποσκευών (έχοντας αφαιρέσει το «κάλυμμά» του) ή δέστε τον με την ειδική ζώνη μέσα στο πάνινο (κλειστό) καλάθι του, στο πίσω κάθισμα – μόνο έτσι θα ταξιδεύει με ασφάλεια.

8. Αν ταξιδεύετε με Ι.Χ. αυτοκίνητο / τροχόσπιτο, προτιμήστε τις συχνές ενδιάμεσες στάσεις (κάθε 2-3 ώρες), καθώς ο σκύλος πρέπει να ξεμουδιάζει, μπορεί να διψάσει, ή να θέλει να κάνει «πιπί» του...

9. Πάρτε μαζί το «σπιτάκι» του σκύλου σας, όταν αλλάζετε περιβάλλον: θα τον βοηθήσει να αντεπεξέλθει χωρίς άγχος στις αλλαγές γύρω του, δίνοντάς του μια αίσθηση οικειότητας και ασφάλειας….Αν δεν είναι κάνα θηριάκι σε μέγεθος εννοείτε ! αν είναι τέτοιο, τότε το χαλάκι που συνηθίζει να κοιμάται είναι μια χαρά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
10. Μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο. Ούτε για λίγο, ούτε με ανοιχτά παράθυρα!

11. Μην αφήνετε το σκύλο σας μόνο μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για πολλή ώρα, καθώς μπορεί να γαβγίσει, ή να αρχίσει το κλαψούρισμα και να ενοχλήσει τους άλλους (αυτούς τους άλλους τυχερούς που θα κάνουν διακοπές!).

12. Μην παίρνετε μαζί το σκύλο σας κάπου, όπου δε γνωρίζετε με βεβαιότητα αν επιτρέπεται η είσοδος στους σκύλους (καλοκαιρινά εστιατόρια, καφέ μπαρ στο ηλιοβασίλεμα κλπ).

13. Αν ο προορισμός είναι το εξωτερικό, προμηθευτείτε τα ειδικά κτηνιατρικά δελτία, που απαιτούνται από την πρεσβεία της χώρα στην οποία πρόκειται να ταξιδέψετε και να ενημερωθείτε έγκαιρα για τους κανονισμούς της εκάστοτε πολιτείας.

14. Πάντα να κυκλοφορείτε το σκύλο σας δεμένο με λουρί, έχοντας μαζί σας το Βιβλιάριο Υγείας του ή και άλλα επίσημα έγγραφα (αριθμό microchip)

15. Ανταμείψτε το σκύλο σας στο τέλος του ταξιδιού: πέστε του γλυκόλογα ή δώστε του ένα (αποξηραμένο) θρεπτικό μπισκοτάκι, δείχνοντάς του την ευχαρίστηση σας για τη συμπεριφορά του στη μεγάλη, κουραστική βόλτα που κάνατε μαζί.

16. Επιτρέψτε στο σκύλο σας να εξερευνήσει διακριτικά το καινούργιο του περιβάλλον, με το δικό του ρυθμό - ενθαρρύνοντάς τον αν χρειαστεί.

17. Αν έχετε σκοπό να επιστρέψετε μελαψοί και αγνώριστοι, βεβαιωθείτε πως ο σκύλος σας, όπου κι αν βρίσκεται, έχει σκιά και δροσερό νερό. Μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας εκτεθειμένο στον ήλιο για περισσότερα από 10 λεπτά (κίνδυνος θερμοπληξίας) και βάζετέ του αντηλιακό κοντά στη μύτη, που το δέρμα του είναι ροζ και ευαίσθητο.

Μαρία Περρή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

Εγώ Να συμπληρώσω λίγα ακόμα όσον αφορά την ελεύθερη κατασκήνωση, γιατί σε κάποιες ‘‘οργανωμένες’’ κατασκηνώσεις η πινακίδα « ΑΠΑΓΟΡΈΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΏΑ » είναι η πρώτη που βλέπει κανείς..!

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Να έχετε μαζί σας στο φαρμακείο του κάποια αλοιφή για τα τσιμπήματα σφίγγας η μέλισσας , συνήθως οι σκύλοι τις κυνηγάνε με συνέπεια αυτές να τα τσιμπούν στα χείλη, βάλτε του αμέσως τη αλοιφή και αν δείτε πως μέσα σε ‘’εύλογο’’ διάστημα δεν ξεπρίζετε, τότε δώστε του κάποιο αντιαλεργικό χάπι, η…στην χειρότερη περίπτωση ένεση κορτιζόνης, επίσης να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε κάποιο χάπι για τις διάρροιες και τους εμετούς που θα προκληθούν αν πιει πολύ θαλασσινό νερό.

Τώρα όσον αφορά ένα πολυσυζητημένο θέμα Παραλία και Σκύλος, δείτε παρακάτω:

1. Η παραλία αποτελείται από ξηρά και θάλασσα.

Στην ξηρά ο νόμος 3170 (ΦΕΚ 191/Α/29/07/03) αναφέρει: "Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Για την αποφυγή ατυχημάτων, ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται να κρατά το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση απ' αυτόν".

Για το θαλάσσιο κομμάτι της παραλίας υπεύθυνο είναι αποκλειστικά το Λιμενικό Σώμα και στην εγκύκλιο 3111.10/1993 με ημερομηνία 20-05-1993 αναφέρεται :ότι "απαγορεύεται η παρουσία ζώων στη θάλασσα, όπου υπάρχουν οργανωμένες παραλίες, αλλά η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένες ακτές, ακόμη και αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι".

Διαβάζοντας λοιπόν τι ακριβώς λεει η νομοθεσία σε ξηρά και θάλασσα, μπορούμε να πούμε σε απλά Ελληνικά ότι, μπάνιο στη θάλασσα με το σκύλο μας μπορούμε να κάνουμε μόνο σε ελεύθερες παραλίες, βέβαια…βάζοντας πάντα την κοινή λογική να λειτουργήσει…

Αν εμείς σεβαστούμε αυτούς που δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με τα ζώα, η απλά δεν θέλουν να κολυμπούν μαζί με το σκυλάκι μας, να είστε σίγουροι πως θα μας σεβαστούν κι αυτοί.

Να τι θα συνιστούσα :

Διαλέγουμε μια παραλία όσο πιο ερημική γίνεται ή πηγαίνουμε σε μια άκρη, σε ένα σημείο που δεν θα ενοχληθεί κάποιος από τους λουόμενους που υπάρχουν ή θα έρθουν μετά.
Έχουμε απαραίτητα το σκύλο μας στο λουρί προσέχοντας να μην ενοχλεί και μαζεύουμε τις τυχόν ακαθαρσίες (όπως θα κάναμε και στο δρόμο).!!!

Έχουμε λοιπόν κάνει τα πρέποντα και απαραίτητα σύμφωνα με το νόμο και την κοινή λογική.

Αν κάποιος, παρόλα ταύτα παραπονεθεί, του εξηγούμε ευγενικά πώς έχει η κατάσταση (σύμφωνα με το νόμο) και, αν επιμένει, τον αγνοούμε ή καλούμε την αστυνομία για παρενόχληση. Θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την ύπαρξη του διπλανού μας και να φερόμαστε ανάλογα, με κατανόηση και λογική.

Να αντιλαμβανόμαστε τη θέση στην οποία βρίσκεται ο συνάνθρωπός μας και να μην προβαίνουμε σε υπερβολικές αντιδράσεις που φουντώνουν τα νεύρα μας (εκατέρωθεν).

Εγώ προσωπικά ακόμα κι αν βρίσκομαι σε κάποια μοναχική παραλία και τυχαίνει να κολυμπώ μαζί με τον σκύλο μου και εμφανιστούν κάποιοι που θα μπουν να κολυμπήσουν, τότε αμέσως θα βγάλω έξω το σκυλί, ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά- όχι από θέμα καθαριότητος – αλλά διότι δεν έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας την ίδια αντίληψη με μας, και προσπαθώ να μην ‘’προκαλώ’’ αντιθέτως δείχνω να σέβομαι την παρουσία τους εκεί.

Εύχομαι καλές και ήρεμες διακοπές για εσάς και για το φιλαράκι σας..

Συγνώμη για το μακροσκελές του πόστ, αλλά ήδη άφησα έξω πολλά ακόμα..!
#10115
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kraken, RottenLungs, diovolteros, ctsg, ektorasmarria

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μα

vasilios ωραίος. Μην αγχώνεσαι, όταν πρόκειται για συμβουλές (και μάλιστα από expert, που από ότι κατάλαβα είσαι), όσο μεγαλύτερο είναι το πόστ, τόσο καλύτερα. Οπότε αν έχεις αφήσει πολλά απέξω απλα γράψτα σε ένα δεύτερο πόστ μετά το δικό μου.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#10116

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12

mari απάντησε στο θέμα: Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μα

Πραγματικά πολύ χρήσιμο το ποστ σου για ειδικά για εμάς που κυκλοφορούμε παρέα με τετράποδα.
#10189

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 15
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

diovolteros απάντησε στο θέμα: Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μα

πολύ χρήσιμο το ποστ! ευχαριστούμε πολύ!!!!

να προσθέσω κάτι και εγώ από προσωπική εμπειρία, ένα καλό αξεσουάρ είναι ένα σίδερο σε σχήμα βίδας (πωλείται στα pet shop)όπου διευκολύνει στο να δέσεις το σκύλο κάτω απο την ομπρέλα σου (όπου θα είναι μια απλή ομπρέλα, μιας και μιλάμε για μη οργανωμένες παραλίες) όταν κάνεις το μπάνιο σου ή όταν θα κοιμάσαι.

και πάλι ευχαριστούμε για το ποστ!!! δώσε κι' άλλες συμβουλές εάν έχεις.
#10190
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ctsg

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 4
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

ctsg απάντησε στο θέμα: Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μα

Πολύ χρήσιμο!!!!!!!!!!!!!!!! Μπράβο και ευχαριστούμε!!!
#10879

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

fitsoulas απάντησε στο θέμα: Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μα

Φίλτατε vasilios
Αφού σου δηλώσω φιλόζωος και ειδικά σκυλόφιλος
Θα ηθελα και την γνώμη σου στα παρακάτω
Τα γεγονότα σε οργανωμενο κάμπινγκ και στην παραλία μπροστα από αυτο
1)Φιλικότατο Λαμπραντόρ που ο ιδιοκτήτης του θέλησε να το αφήσει ελευθερο να κολυμπήσει έβαλε πλώρη προς μια παρέα 4-5 μικρων παιδιών που έπαιζαν μεχρι που πάτωναν και σκόρπισε έναν πανικό γιατι απλουστατα τα παιδάκια δεν μπορεσαν να καταλαβουν τις προθέσεις του.Ειδικά ενα από αυτα θα κατεβασε μπόλικο θαλασσινο νερό στον πανικό του.
Και τότε αρχισε ο καυγας!!!!
2)Πρωινά γυρω στις 8:30-9:00 καμμια δεκαριά ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκύλων εβγαζαν βολτίτσα για την ανάγκη τους τα σκυλιά τους στην παραλία.
Πέραν του ότι μερικές φορές φαγώθηκαν μεταξυ τους μερικά ανακουφίστηκαν διπλα και κάτω από ομπρέλες.
Και τότε αρχισε ο καυγας!!!!
3)Ενώ οι περισσοτεροι τα έβγαζαν εξω μεσω της εισόδου του κάμπινγκ στα διπλανα χερσα οικοπεδα αρκετοί τα έκαναν περιπατο μεσα στο καμπινγκ κι αφου άφηναν μερικές "τούρτες" κυριολεκτικά 1 μετρο μακρυα απο την σκηνή καποιου άλλου ναι προσπαθουσαν να τα μαζεψουν με γαντακια και σακουλίτσες
Η μύγα όμως σύνεφο ακομα και μετα την αποκομιδη τους
Να σου πω για τις περιπτώσεις που τα αφηναν να σηκώσουν πόδι σε στύλους που στηριζαν σκηνες ή τεντες για ισκιο????
Ε εκει να δεις καυγά!!!
και η απάντηση???
-Μα τι να κανω? Ζώο είναι πως να το ελεγξω!
Απάντηση ειδικά από κυρίες!!!
4)Μερικοί τα είχαν και κουτάβια από 4-5-6 μηνών
Ανήσυχα τα καυμένα σε ξενο χώρο και με τόσο κόσμο να πηγαινοέρχεται κι ενω τα ειχαν σε σκιά με δροσερό νεράκι Χαλούσαν τον κόσμο από το γαυγισμα και το κλάμα.
Οι ιδιοκτήτες αραχτοί στην παραλία και σε κάποιες περιπτώσεις εκδρομούλα σε κοντινά αξιοθέατα.
Μόλις γυριζαν κοντα τους φυσικά αυτα τα καυμένα ησυχαζαν κάπως
Κι αν τους έλεγες και κάτι ευγενικά σου απαντούσαν
-Ε τι να κάνουμε το καυμενο προσαρμόζετε στον χώρο!!!!!!!!!!!
Δυστυχως γι αυτα δεν προλάβαιναν να προσαρμοστούν γιατι εφευγαν αρων αρων από την κατακραυγή των υπόλοιπων παραθεριστών (ακόμα κι αυτων που ειχαν σκυλιά γιατι τα ξεσηκωναν κι αυτα)που κι αυτοι λιγες μερες ξεκουρασης και ηρεμιας ηθελαν.
Παρ΄όλα αυτά από τις 88 θέσεις του χώρου σχεδόν στις μισες υπήρχε σκύλος.
Αναρωτηθήτε λοιπόν όσοι έχετε σκυλο γιατι ευτυχως στις περισσοτερες δεν ακουγόταν γαυγισμα δεν έκαναν τις αναγκες τους εντος του χωρου ουτε και στην παραλία και οι ιδιοκτήτες τους τα κρατουσαν δεμενα στις ομπρέλες τους και μάλιστα εμπαιναν για βουτιες εναλάξ
Ο καθενας από εμας ναι μπορει να γνωρίζει πόσο καθαρό ειναι το σκυλί του αλλά δυστυχως ο διπλανός δεν το γνωριζει.
Ε μην προσδοκατε ότι θα θελήσει να κολυμπήσει δίπλα από ενα μεγαλόσωμο λυκόσκυλο ή ροτβάηλερ!!!
Κοντα στον νου και η γνώση
Ευχαριστω :tent:
#13340
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ektorasmarria

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 60
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 44

vasilios απάντησε στο θέμα: Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μα

Αγαπητέ φίλε Fitsoulas καλημέρα:
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε οσα ανέφερες, και αν διάβασες με προσοχή σε όσα ανέφερα στο αρχικό μου σχόλιο, τότε θα πρόσεξες ανάμεσα στα άλλα, και αυτό, που για μένα είναι το πιο σημαντικό και στάση ζωής μου:

1. Αν εμείς σεβαστούμε αυτούς που δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με τα ζώα, η απλά δεν θέλουν να κολυμπούν μαζί με το σκυλάκι μας, να είστε σίγουροι πως θα μας σεβαστούν κι αυτοί.

2.Θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την ύπαρξη του διπλανού μας και να φερόμαστε ανάλογα, με κατανόηση και λογική.

3.Εγώ προσωπικά ακόμα κι αν βρίσκομαι σε κάποια μοναχική παραλία και τυχαίνει να κολυμπώ μαζί με τον σκύλο μου και εμφανιστούν κάποιοι που θα μπουν να κολυμπήσουν, τότε αμέσως θα βγάλω έξω το σκυλί, ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά- όχι από θέμα καθαριότητος – αλλά διότι δεν έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας την ίδια αντίληψη με μας, και προσπαθώ να μην ‘’προκαλώ’’ αντιθέτως δείχνω να σέβομαι την παρουσία τους εκεί.

Τώρα όσον αφορά την σωματική τους ανάγκη...ε! ελα να γελάσουμε, γιατί θα σου πω πως σε πάαααρα πολλές ελεύθερές κατασκηνώσεις που έτυχε να κατασκηνώσω στα 30+ χρόνια που γυρίζω τη πανέμορφη Ελλάδα μας, εμείς οι "άνθρωποι" να δεις πως και που κάνουμε την ανάγκη μας..και πόσες βρομώμυγες μαζεύουμε με τις δικές μας" τούρτες" τις οποίες σημειωταίον ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝ, εκεί να δεις βρώμα και δυσοδία, και τα κολώχαρτα να ανεμίζουν δεξιά κι αριστερά με τον αέρα, και η βρώμα απο το σκατό να μην σε αφήνει να αναπνεύσεις..αν σου τύχει κάτι παρόμοιο τότε θα εκτιμήσεις είμαι σίγουρος τις "τούρτες" των τετράποδων :) αλλά ωστόσο συμφωνώ πως θα πρέπει να πηγαίνουμε το σκυλάκι μας κάπως μακρύτερα απο τους κατασκηνωτές, και ακόμα κι αν είναι σε χωράφι, να τα μαζεύουμε γιατί 1,2,3,5, θα αρχίσει η βρώμα, όπως επίσης και για το κατούρημα το ίδιο.

Τώρα αν τηρώ ευλαβικά τα σημαντικά αυτά θέματα, και μια φορά μου ξεφύγει και τα κάνει και στην παραλία, ε δεν θα το ακρωτηριάσουμε το ζώο, ούτε και θα φάμε τα μουστάκια μας με τον γείτονα, αρκεί να μαζευτούν επιμελώς και αμέσως - και ενα συγνώμη με λίγο χαμογελάκi στον γείτονα που μας κοιτάζει "περίεργα" δεν έβλαψε ποτέ κανέναν :)

Επίσης για το θέμα του γαυγίσματος δεν νομίζω πως μπορούμε εδώ να κάνουμε κάτι, πέραν των αυτονόητων, οτι δηλαδή θα πρέπει να εχουμε πάντα κοντά μας το σκυλάκι μας, και να φροντίζουμε για την ησυχία των διπλανών μας, και ασφαλώς όταν θα φύγουμε για καμιά εκδρομούλα να το πάρουμε μαζί μας, αλλιώς απλά νοιαζόμαστε για την πάρτη μας..και εύλογα θα τα "πάρει" ο γείτονας-ειδικά αν είναι πολύ φασαριόζος σκύλος.

Ελπίζω αγαπητέ φίλε με όσα έγραψα να έγινε κατανοητή η άποψή μου, και να απάντησα σχετικά με το ποιά είναι η γνώμη μου περί του θέματος.

Αν σέβεσαι, θα σε σεβαστούν. Η Συμπεριφορά γεννάει συμπεριφορά.

Καλά να περνάς.
#13344
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ektorasmarria

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Jannis86 απάντησε στο θέμα: Διακοπές μαζί με τα τετράποδα φιλαράκια μα

Για ελευθερο σε δάσος καμια σημβουλή ? πως αποφευγουμε τουσ σκορπιουσ και φιδια ?
#13911

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ