διακοφτι-καψαλι με ποδηλατο!!!!

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

thalk δημιούργησε το θέμα: διακοφτι-καψαλι με ποδηλατο!!!!

Καλησπερα. Θελουμε να πμε στο καμπινγκ στο καψαλι στα κυθηρα και το μονο προβλημα που προκυπτει ειναι η αποσταση που πρεπει να διανυσουμε με ποδηλατο απο το λιμανι μεχρι το καψαλι. Μπορει καποιος να μου πει τη κατασταση του δρομου και αν ειναι ατος για ποδηλατο και εμπειρικα κανενας αμα ξερει ποση ςρα χριαζεται να διανυθει μια αποσταση 35 χιλιομετρων με ποδηλατο. ευχαριστω εκ των πρωτερων.
#9869

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

orestis απάντησε στο θέμα: διακοφτι-καψαλι με ποδηλατο!!!!

Δεν είμαι ποδηλάτης, αλλά γύρισα χτες από Κύθηρα με αυτοκίνητο. Οι δρόμοι στο νησί είναι γενικά καλοί.

Η διαδρομή Διακόφτι-Καψάλι είναι αρκετά μεγάλη αλλά μόλις ανέβεις μια ζόρικη ανηφόρα (200 μέτρα διαφορά σε περίπου 2χλμ) είναι και σχετικά ίσια. Θα συναντήσεις χωριά (Φριλιγκιάνικα-Αρωνιάδικα) μετά από 15χλμ όπου μπορείς να ξεκουραστείς.

Μετά τα Αρωνιάδικα το Λιβάδι είναι άλλα 11 χιλιόμετρα αλλά πλέον συναντάς χωριά αρκετά συχνά, πάλι σχετικά ίσιος δρόμος απ'ότι θυμάμαι και κοιτάω και στο χάρτη.

Μετά το Λιβάδι έχεις άλλα 6 χιλιόμετρα για Καψάλι, όπου ο δρόμος αρχίζει και αποκτά λίγες υψομετρικές διαφορές με αποκορύφωμα την κατηφόρα από Χώρα προς Καψάλι (την οποία θα ανεβαίνεις κάθε μέρα για να πας οπουδήποτε στο νησί). Και πάλι συναντάς αρκετά χωριά.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με το πόση ώρα θα σου πάρει με το ποδήλατο. Σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να το κάνεις μέρα αφού δεν υπάρχει φως πουθενά, άρα θα σε φάει ο ήλιος. Πιθανόν να σε συμφέρει να συνεννοηθείς με ένα ταξί ή αγροτικό ή ΚΤΕΛ να σου κουβαλήσει τα ποδήλατα. Πάρε στο κάμπινγκ πρωινή ώρα μήπως μπορεί η κυρία Κατερίνα να σε διαφωτίσει. Όπως και να'χει αν το κάνεις, ψάξε τον χάρτη του ΣΚΑΙ-TERRAIN καθώς είναι κατατοπιστικότατος και δείχνει και διαδρομές για mountain bike.

Γνώμη μου είναι ότι αν δεν είσαι δεινός ποδηλάτης δεν αξίζει τον κόπο. Η πιο κοντινή παραλία (μετά το Καψάλι και το Σπαραγγαρείο) είναι ο Χαλκός στα 7 χιλιόμετρα και μετά ξεφεύγεις με διαδρομές άνω των 15-20 χιλιομέτρων.
#9998

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ