Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωσης" [Για ελεύθερο camping]

  • Δημοσιεύσεις: 110
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 47

Antigoni87 απάντησε στο θέμα: Απ: Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωση

Πολύ ενδιαφέρον λινκ! ;)
Και ένα υπο-λινκ από το λινκ του RottenLungs, χρήσιμο για όσους πάνε κάμπινγκ σε ηπειρωτικές περιοχές! Μου έχει τύχει να μαζέψω χελώνες 1-2 φορές με το αυτοκίνητο, Πελοπόννησο, και όταν ξαναπάω θα εχω σίγουρα μαζί μου μερικές τέτοιες πινακίδες :)
www.herpetofauna.gr/forum/index.php/topic,1050.0.html

Ο φασισμός νικιέται με το διάβασμα. Ο ρατσισμός νικιέται με το ταξίδι.
#9297

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 63
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 18

VALIA CALDA απάντησε στο θέμα: Απ: Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωση

κι ότι είχα ψηθεί να πάρω φιδόσκινο :huh:
#9319

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απ: Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωση

<<Τεχνικές και μέθοδοι που ΔΕΝ έχουν αποτέλεσμα στην απώθηση φιδιών ή είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον:


- Θειάφι: Ενοχλητικό στην οσμή για τον άνθρωπο αλλά και αρκετά τοξικό, χωρίς κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση φιδιών.

- Σκόρδο ή κρεμμύδι: Κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση φιδιών.

- Πετρέλαιο ή Βενζίνη: τοξικά για τον άνθρωπο, καταστρεπτικά για το περιβάλλον, χωρίς κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση.

- Ναφθαλίνη: Επικίνδυνο υλικό, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, τα μάτια και το αναπνευστικό, βλάβες στο συκώτι, τους νεφρούς, το αίμα και το νευρικό σύστημα, ακόμα και καρκίνο. Δεν έχει αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση.

- Απωθητικά εμπορίου : Σχεδόν όλα τους είναι βασισμένα σε ναφθαλίνη, θειάφι ή άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες, έχουν αμφίβολη σύσταση και κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση φιδιών. Μάλιστα έχουν βρεθεί φίδια σε κατοικίες περιτριγυρισμένες από απωθητικά εμπορίου βασισμένα στην ναφθαλίνη που υπόσχονταν απώθηση.>>

Πηγή

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#9394

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 60
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 44

vasilios απάντησε στο θέμα: Απ: Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωση

Φίλοι γεια και χαρά σας :
Με αφορμή τα τελευταία σχόλια περί φιδιών θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ αυτό ακριβώς που διάβασα ‘’λινκάροντας’’ η καλύτερη αποδεδειγμένη αποφυγή συνάντησης με φίδια valia calda και φίλοι, είναι να αποφεύγουμε να το προσελκύουμε, στα 30 + χρόνια συσσωρευμένης εμπειρίας σε κατασκηνώσεις σε μέρη με δασώδη υφή, η κατά κύριο λόγο, σε ερημικές περιοχές που σίγουρα ‘’κρατούσε’’ φίδια, αφού τα ξερόχορτα, και γενικά η άγρια βλάστηση οργίαζε, δεν έχω ούτε μια δυσάρεστη συνάντηση μαζί τους, ποτέ δεν χρησιμοποίησα κανενός είδους δηλητήρια σχοινιά θειάφια κλπ, απλώς προσπαθούσαμε να τηρούμε κάποιες σταθερές, όπως π.χ τα νερά να είναι σε κάποια απόσταση από την σκηνή και να τρέχουν – αν γίνεται- προς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν, πάντα εκεί που πλενόμαστε προσπαθώ να βάζω κάποια μπαλέτα που πατάμε επάνω, η έστω να καθαρίζω το σημείο, και να βάζω βότσαλα ώστε να είναι ο χώρος καθαρός από χόρτα και πευκοβελόνες εκεί που πατάνε τα πόδια.

Επίσης αποφεύγουμε όσο γίνετε τα τρόφιμα να βρίσκονται εκτεθειμένα και κρεμασμένα σε κλαριά, τα μπιτόνια με τα νερά – εφ όσον υπάρχουν- σε καθαρό σημείο και να μην στάζουν έτσι ώστε να μην υπάρχει υγρασία στο σημείο.

Κατά το στήσιμο της σκηνής καλό θα είναι – εγώ σχεδόν πάντα το κάνω – αν το σημείο έχει ξερόχορτά η πευκοβελόνες, να καθαρίζεται καλά ώστε στρώνοντας το ‘’υποδάπεδο’’ (λινάτσα) να είναι σε καθαρό έδαφος.

Τα φερμουάρ της σκηνής να μην μένουν ανοιχτά, ( ανοίγεις > μπαίνεις > κλείνεις.) στα τόσα χρόνια ποτέ δεν έχουμε δει τίποτα μέσα στη σκηνή εκτός από κάποια κουνουπάκια, επίσης δεν κάνει κακό μπαίνοντας για ύπνο να κάνεις με το φακό μια ‘’περατζάδα’’ για τυχόν επισκέψεις- κουνούπια ως επί το πλείστον, και καλού κακού μια ματιά κάτω από τα μαξιλάρια.

Τα βασικότερα πράγματα που μπορεί να προσκαλέσουν ‘’επισκέψεις’’ είναι τα τρόφιμα και τα νερά, αν προσέξουμε αυτά τα δύο τότε μην ανησυχείτε για τίποτα.

Σημαντικό : Για όσους έχουν μικρά παιδιά και πίνουν γάλα η τρωνε κρέμες, τότε αυτά τα προσέχουμε ιδιαίτερα καθώς το γάλα ελκύει τα φίδια και γενικώς ποντίκια κλπ, καλό θα είναι να κλείνονται σε κάποιο κουτί μέσα στο ψυγείο, η σε κάποιο σακ βουαγιάζ, και τα υπολείμματα να καθαρίζονται λίγο μακρύτερα από την σκηνή.

Επίσης οι σακούλες με τα σκουπίδια λίγο μακρύτερα από την σκηνή – έτσι κι αλλιώς μυρίζουν δυσάρεστα και καλύτερα να τα απομακρύνουμε.

Τώρα αν συναντηθείτε με κανένα φιδάκι δεν είναι ανάγκη να το
Σκοτώσετε, άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως εμείς κάναμε κατάληψη στον χώρο του και εμείς είμαστε οι ακάλεστοι, ας το απομακρύνουμε όπως μπορούμε αν είναι κοντά στη σκηνή, η αλλιώς….κάντε πως δεν το είδατε..

Επίσης μια και μιλάμε για φίδια και κινδύνους – αν και ίσως θα έπρεπε να γράψω περισσότερα πάνω σ΄ αυτό μια και είναι σοβαρό θέμα,- θέλω μόνο να αναφέρω για ένα επίσης κάπως ‘’τρομαχτικό’’ είδος τους σκορπιούς, οι οποίοι όμως βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε μέρη με ελιές, γι αυτό αναφέρομαι κυρίως σε εκείνους που κατασκηνώνουν σε ελαιώνες, το μόνο ίσως που μπορεί να τους κρατήσει ( και όχι να τους σκοτώσει) μακριά είναι το σκέτο θειάφι φυτοπροστασίας, μάλιστα για να έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα θα πρέπει να σκαφτεί ένα αυλάκι 5 εκατοστών βάθους και 10 εκατοστών φάρδους, και να πέσει εκεί μέσα το θειάφι, λένε πως αυτός ο Τρόπος κρατάει μακριά όχι μόνο τους σκορπιούς αλλά και διάφορα άλλα είδη ερπετών, αλλά όπως είδαμε και παραπάνω αυτό δεν επιβεβαιώνετε επαρκώς ( προσωπικά ούτε αυτόν τον τρόπο χρησιμοποίησα ποτέ )

Και μια και είπαμε για σκορπιούς και επειδή είναι μικρός σε μέγεθος, αν εκεί που είστε έχετε εντοπίσει πως κυκλοφορούν, καλό θα είναι όταν πάτε να φορέσετε παπούτσια, καθώς τους αρέσει να λουφάζουν σε σκιερά και δροσερά μέρη το πρωί – να τα ελέγχετε πρώτα, η αν πάτε να πάρετε μια κρεμασμένη πετσέτα, να την τινάζετε καλά και να κοιτάτε προσεχτικά, μου έχει τύχει να βρω και στα δυο παραπάνω, αυτά τα κατά τα άλλα συμπαθητικά αραχνοειδή, μάλιστα κάποια φορά πήρα και γεύση από τσίμπημα…ευτυχώς αφού είμαι εδώ και σας γράφω τώρα, ήταν αρκετά οδυνηρό το τσίμπημα, αλλά δεν ήταν μοιραίο.

Ίσως πρέπει να κάνουμε ένα ποστ για τέτοιου είδους κινδύνους και γενικότερα για τους κινδύνους της ελεύθερης κατασκήνωσης, ώστε να ενημερωθούν και τα νεώτερα μέλη του φόρουμ, η ελεύθερη κατασκήνωση είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, αλλά χρειάζεται οργάνωση, καλή προετοιμασία, και γνώσεις, π.χ δεν ανάβουμε φωτιά στην παραλία καίγοντας ξύλα που μαζέψαμε, με τον αέρα να έρχεται από την θάλασσα και να ‘’σπρώχνει’’ την φωτιά στα σκίνα η τια πεύκα που θα βρίσκονται κοντά( Βασικά δεν ανάβουμε πλέον πουθενά φωτιά ).

Συγνώμη για την πολυλογία μου, αλλά είναι δύσκολο σε τέτοια θέματα να περιοριστώ σε ‘’επικεφαλίδες’’
Καλές και ασφαλείς κατασκηνώσεις
Φιλικά
Βασίλης
#10226
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen, Antigoni87, mariannax91

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

faidrag απάντησε στο θέμα: Απ: Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωση

bykou @bykou μπορείς να στείλεις ενα άλλο λινκ για το τύπου γιο γιο, γτ αυτό δεν λειτουργεί;να καταλάβουμε, γιατί ακούγεται πλ καλή ιδέα ;)
#19639

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 50
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10

nxen απάντησε στο θέμα: Απ: Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωση

Ε, αν πρόσεξες, η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε πριν 5 χρόνια. Οπότε θα ήταν παράξενο αν λειτουργούσε ο σύνδεσμος. Φαντάζομαι ότι θα το έχει ήδη ξεχάσει κι αυτός/ή που το έβαλε...
#19644

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωσης&quo

Οδηγός επιβίωσης

Το συνημμένο αρχείο δε βρέθηκε

#20811
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": albatross

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 99
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 28

georgeps απάντησε στο θέμα: Απ: Συμβουλές υγιεινής αλλα και "επιβίωση


καλησπέρα, μπορεί να το έχεις δει ήδη αλλα υπάρχει μία ωραία κατασκευη που κυκλοφορει τελευταια!

survivalknowhow.net/how-to-build-a-porta...aka-business-bucket/

βεβαια ειπαμε μακρυα απο εκει που κατασκηνωνουμε και τα χαρτια στη σακουλα που θα πεταξουμε μετα :)
#21338

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ