ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

 • Δημοσιεύσεις: 39
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11

χαλια απάντησε στο θέμα: Re:ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

ευχαριστω θειο, το περιμενα οτι δεν υπηρχε φορητος τροπος , αλλά τωρα σιγουρευτηκα.
λοιπον σχετικα με την απολυμανση νερου καλο ειναι να διαβασουμε τις σελιδες 48 και 49 στο παρακατω εγχειριδιο www.keelpno.gr/Portals/0/%CE%91%CF%81%CF...ikhs%20_iatrikhs.pdf αλλά καλο ειναι να το διαβασουμε ολο.
παντως camperr προσωπικα θεωρω οτι το φιλτρο care plus ειναι καλλιτερο απο το lifestraw αλλά οπως ειπε και ο θειος πρεπει να προσεχουμε τι κανουμε και δεν πινουμε αν δεν το βρασουμε κανα 5λεπτο

edit
επισης θειε μια γνωμη για αυτο www.amazon.com/Countertop-Reverse-Osmosi...able+reverse+osmosis ειναι λεει φορητο φιλτρο αντιστροφης οσμωσης, δε νομιζω να κανει και πολυ για καμπιγκ αλλά ετσι για να ξερουμε...
#20844
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Uncle George

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 45
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

camperr απάντησε στο θέμα: Re:ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

Χαλια,το ξερω και αυτο.και τα θεωρω ιδιο επιπεδο..εχεις μηπως γνωμη και για ενα παρομοιο στυλ το sawyer???

Θειε ωραιος το χεις παει αλλου το θεμα!!πολυ ενδιαφεροντα πραματα.
#20845
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Uncle George

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 923
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 238

Uncle George απάντησε στο θέμα: Re:ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

Για να μην "ξεχειλώσουμε" το θέμα, θα συνοψίσω ως εξής:

Τα μέσα (που κυκλοφορούν ευρέως στην παγκόσμια αγορά) ή οι τρόποι εξυγίανσης πρωτογενούς νερού, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας camper, είναι:

1. Φίλτρα Πόρων - Επιτυγχάνουν φίλτρανση του νερού, μέσω της διέλευσής του από πόρους συγκεκριμένης διαμέτρου. Όσο μικρότερη είναι η εν λόγω διάμετρος, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα φίλτρανσης, αλλά ταυτόχρονα και πιο δύσκολή η χρήση τους. Σε γενικές γραμμές, η διάμετρος των 0,1micron (0,1μm) αποτελεί την ελάχιστη δυνατή διάμετρο, για αναρρόφηση εκ του στόματος. Πλην, όμως, δεν επαρκεί για την φίλτρανση επιβλαβών χημικών στοιχείων, χημικών ενώσεων και συγκεκριμένου μικροβιολογικού φορτίου.

2. Φίλτρα Ενεργού Άνθρακα - Πέραν του ότι "δεσμεύουν" το υποχλωριώδες νάτριο (χλώριο), δεσμεύουν και όλες (σχεδόν) τις οργανικές ενώσεις, στις οποίες (πέραν όλων των άλλων επιπτώσεων) οφείλεται και η δυσάρεστη οσμή - γεύση του πρωτογενούς νερού.

3. Βρασμός Νερού - Επιτυγχάνει την απολύμανση (και μόνον, το τονίζω) του πρωτογενούς νερού, απ' οποιοδήποτε μικροβιολογικό φορτίο.

Για όλα τα άνωθεν, ισχύει ο κανόνας (άνευ εξαιρέσεων) ότι: Συμβάλουν λιγότερο ή περισσότερο στην εξυγίανση του πρωτογενούς νερού, ΑΡΚΕΙ το πρωτογενές νερό να ΜΗΝ είναι ακατάλληλο προς ανθρώπινη (άμεση ή έμμεση) χρήση, λόγω περιεκτικότητας σε επιβλαβή χημικά στοιχεία, χημικές ενώσεις και συγκεκριμένου μικροβιολογικού φορτίου.

Παράδειγμα:

- Εάν έκανα ελεύθερο στο βουνό, χρησιμοποιούσα βροχή ή χιόνι ή έβρισκα μια πηγή που ανέβλυζε τρεχούμενο νερό, σαφώς και θα χρησιμοποιούσα ένα φίλτρο (π.χ. σαν το Care Plus), για να πιω νερό και πιθανότατα χωρίς να το βράσω.
- Εάν έκανα ελεύθερο και έβρισκα μία λιμνούλα (στάσιμο νερό) ή ένα ρυάκι όπου θα υπήρχε η πιθανότητα να ενυδατώνονται ζώα (π.χ. αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής), σαφώς και δεν θα χρησιμοποιούσα ένα τέτοιο φίλτρο, αλλά αναμφισβήτητα θα έβραζα το πρωτογενές νερό, πριν το καταναλώσω.
- Εάν έκανα ελεύθερο και έβρισκα ένα ποτάμι, όπου υπήρχε η πιθανότητα πιο πάνω κάποια βιομηχανία - βιοτεχνία - εργοστάσιο ή ακόμη και μαντρί να αποβάλλει σε αυτό λήμματα, σαφώς και δεν θα σκεφτόμουν καν να χρησιμοποιήσω το εν λόγω πρωτογενές νερό.

Εννοείται βέβαια, ότι εάν είναι απόλυτη ανάγκη (θέμα επιβίωσης πλέον), θα πάρεις (θέλοντας και μη) τα ρίσκα σου...


Και μερικές λεπτομέρειες (που κάνουν την διαφορά)...

Α. Όλα τα φίλτρα πόρων έχουν το εξής "αδύνατο" σημείο: Όταν τα χρησιμοποιήσουμε προς φίλτρανση νερού, το οποίο δεν περιέχει απολυμαντικό μέσο, όπως το υποχλωριώδες νάτριο (κοινώς χλώριο), είναι πάρα πολύ πιθανό να αναπτύξουν μικροβιολογικό φορτίο στην επιφάνειά τους. Γι αυτό ακριβώς το λόγο θα πρέπει η έκπλυσή τους μετά από κάθε χρήση να πραγματοποιείται με νερό δικτύου, το οποίο περιέχει χλώριο και μάλιστα αρκετό (αλλά όχι πάνω από το όριο ποσιμότητας), όπως π.χ. το νερό δικτύου Αθηνών.

Β. Με τα φίλτρα ενεργού άνθρακα, αυτό δεν είναι εφικτό (γιατί το χλώριο "καταστρέφει" τον άνθρακα). Σε αυτή την περίπτωση, ο ενεργός άνθρακας φίλτρανσης οφείλει να είναι αντι-μικροβιακός - φαρμακευτικός (ο οποίος είναι και αρκετά πιο ακριβός, από τον "απλό" ενεργό άνθρακα).

C. Σαφώς και υπάρχουν συστήματα, τα οποία μπορούν να αποδώσουν άριστο πόσιμο νερό, ακόμη και όταν αυτό έχει κριθεί ακατάλληλο προς οποιαδήποτε ανθρώπινη (άμεση ή έμμεση) χρήση, αλλά τα εν λόγω συστήματα δεν είναι "φορητά" και επιπλέον απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας (όπως π.χ. πίεση τροφοδοσίας νερού, ηλεκτρική ενέργεια, κ.α.), οι οποίες δεν είναι εφικτό να υπάρξουν στο ελεύθερο camping.

D. Όσον αφορά στο μικροβιολογικό φορτίο γενικότερα, ας έχουμε υπόψη μας 3 (κυρίως) πράγματα:
a. Με τον βρασμό του νερού (100 oC), για τουλάχιστον 1 λεπτό της ώρας, επιτυγχάνεται πλήρης απολύμανση, προς πόση.
b. Με την θέρμανση του νερού στους 75οC, επιτυγχάνεται ικανοποιητική απολύμανση, προς λοιπή χρήση. Γι αυτό άλλωστε και επιβάλλεται τουλάχιστον 1 φορά το 2μηνο να πραγματοποιούμε μία πλύση του πλυντηρίου ρούχων μας (ακόμη και άδειο) στους 75οC.
c. Η ανάπτυξη μικροβιολογικού φορτίου, επιβραδύνεται σημαντικά, σε θερμοκρασίες κάτω των -23οC. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, όσοι διαθέτουν - χρησιμοποιούν καταψύκτες αποθήκευσης τροφίμων μακράς διαρκείας, κρίνεται απαραίτητο να επιλέγουν θερμοκρασίες κάτω της προαναφερθείσας.

Και στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει: "Γιατί, εφόσον αυτές οι προϋποθέσεις δεν είναι πάντα εφαρμόσιμες, δεν παθαίνουμε πάντα κάτι", η απάντηση είναι ότι ο εκάστοτε ανθρώπινος οργανισμός αναπτύσσει πάντα αντισώματα (κατά περίπτωση και περίσταση). Όσα περισσότερα αντισώματα διαθέτει, τόσο περισσότερο "ανθεκτικός" παρουσιάζεται (μέχρι βέβαια ενός ορίου).


@ Χαλια...

Μπορώ να σου κάνω μία συνοπτική ανάλυση για το "φορητό" σύστημα αντίστροφης ώσμωσης που ανέφερες, αλλά αισθάνομαι πως θα φάω κράξιμο από τους admins και τα υπόλοιπα μέλη, γιατί ξεφεύγουμε πολύ από το αρχικό μας θέμα... :unsure:

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#20846

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 39
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11

χαλια απάντησε στο θέμα: Re:ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

πολυ κατατοπιστικο θειε , εξαιρετικο θα ελεγα. και ωραιο το τιπ για το πλυντηριο.
για το «φορητο» αν εχεις διαθεση στειλε μου προσωπικο μυνημα.
camperr το care plus αν δεν κανω λαθος ειναι της sawyer (παλιοτερα ειχε ενα άλλο με άλλο ονομα και μπορει να μπερδευεσαι)
#20847
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": michalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 923
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 238

Uncle George απάντησε στο θέμα: Re:ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

Λοιπόν, συνοπτικά και ας με “κράξουν”…

Η μεμβράνη αντίστροφης ώσμωσης αποτελεί (απλοϊκά) ένα “μοριακό φίλτρο νερού”, κοινώς ένα φίλτρο που (πρακτικά) το διαπερνούν μόνον τα μόρια του νερού.

Η εκάστοτε μεμβράνη αντίστροφης ώσμωσης, έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι:

1. Λόγω της απειροελάχιστης (0,001micron) διαμέτρου των πόρων της, φράζει άμεσα από στερεά σωματίδια. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, πριν την εκάστοτε μεμβράνη, απαιτείται η εφαρμογή ενός φίλτρου στερεών σωματιδίων (πολυπροπυλενίου), με διάμετρο πόρων (συνήθως) 1micron.
2. Λόγω της κατασκευής της από πολυαμίδιο, η επιφάνεια της μεμβράνης φθείρεται – “τρυπάει” όταν έρθει σε επαφή με το ελεύθερο χλώριο (απολυμαντικό μέσο νερού δημοσίων δικτύων). Γι αυτό ακριβώς το λόγο, πριν την εκάστοτε μεμβράνη και μετά το φίλτρο πολυπροπυλενίου, απαιτείται η εφαρμογή ενός φίλτρου (συμπαγούς) ενεργού άνθρακα (το οποίο δεσμεύει το ελεύθερο χλώριο του νερού).
3. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, επιλέγεται η εφαρμογή ενός επιπλέον (κοκκώδους) ενεργού άνθρακα μετά την μεμβράνη, προς ραφιναρισμό της τελικής γεύσεως του νερού.


Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, η εκάστοτε μεμβράνη έχει πόρους απειροελάχιστης διαμέτρου, προκύπτουν επιπλέον ιδιαιτερότητες, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι:

4. Εκ κατασκευής της, δεν μπορεί και δεν πρέπει να την διαπεράσει όλος ο όγκος του τροφοδοτούμενου νερού. Ως εκ τούτου, ένα μέρος νερού, καθ’ όλη την διάρκεια επεξεργασίας, θα πρέπει να απορριφθεί ως απόβλητο (το οποίο περιέχει και όλα τα ανεπιθύμητα χημικά στοιχεία και ενώσεις).
Στην καλύτερη των περιπτώσεων (και μόνον για τις οικιακές μεμβράνες) η απόρριψη δύναται να είναι κατ’ ελάχιστον το 50% της τροφοδοσίας.
Παράδειγμα: Τροφοδοτούμε 10lt πρωτογενούς νερού, Απορρίπτουμε 5lt απόβλητου νερού και Παράγουμε 5lt επεξεργασμένου νερού.
5. Εκ κατασκευής της, τα μόρια του νερού δεν μπορούν να διαπεράσουν την μεμβράνη, εάν δεν ασκηθεί απαραίτητη πίεση. Άρα, το τροφοδοτούμενο νερό θα πρέπει να έχει μία πίεση της τάξεως των 3bar (ελάχιστη) έως και 7bar (μέγιστη).
Αυτή η συνθήκη επιτυγχάνεται συνήθως, μέσω της εφαρμογής μικρής (24V) διαφραγματικής αντλίας (και δεν επαναπαυόμαστε ποτέ στην πίεση του νερού δικτύου). Εάν δεν υφίσταται η εν λόγω αντλία (ή δεν υφίσταται επάρκεια πίεσης δικτύου), τότε (πάρα πολύ απλά) η αναλογία απόβλητου νερού, προς επεξεργασμένο νερό αυξάνει, με ότι αυτό αρνητικά συνεπάγεται (κοινώς, απορρίπτουμε πολύ νερό και παράγουμε ελάχιστο).
6. Ακόμη και εάν υφίστανται οι πλέον ιδανικές τεχνικές συνθήκες, μια “οικιακή” (όπως είθισται να χαρακτηρίζονται οι μεμβράνες μήκους 30cm) μεμβράνη 100GPD αποδίδει (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ~500ml/min επεξεργασμένου νερού. Επειδή η εν λόγω παραγωγή είναι (πρακτικά) ελάχιστη (ιδίως για χρήση λάτρας), απαιτείται και η εφαρμογή ενός μικρού (π.χ. 8lt) δοχείου διαστολής, προς αποθήκευση του επεξεργασμένου νερού.
7. Όταν υφίσταται και δοχείο διαστολής, τότε είθισται να εφαρμόζεται και λάμπα UV, προς (προαιρετική) απολύμανση νερού (το οποίο εξέρχεται από το δοχείο)


Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, επειδή την μεμβράνη αντίστροφης ώσμωσης την διαπερνούν (πρακτικά) μόνον τα μόρια του νερού, προκύπτουν επιπλέον των επιπλέον ιδιαιτερότητες, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι:

8. Το επεξεργασμένο – παραγόμενο νερό, είναι (ουσιαστικά) απεσταγμένο. Το απεσταγμένο νερό, πέραν του ότι δεν έχει καμία απολύτως θρεπτική αξία για τον άνθρωπο, δεν πίνετε καθόλου ευχάριστα. Η “λύσεις”, σε αυτό το πρόβλημα είναι 2:
8.1. Εφαρμογή φυσιγγίου ιχνοστοιχείων, προς εμπλουτισμό του απεσταγμένου νερού και μετατροπή του σε πόσιμο ή
8.2. Εφαρμογή διάταξης TDS Adjuster, όπου πραγματοποιείται ανάμιξη προφιλτραρισμένου νερού και απεσταγμένου, προς παραγωγή πόσιμου νερού. Η συγκεκριμένη διάταξη, όμως, απαιτεί ειδικό ψηφιακό όργανο, για την επίτευξη της σωστής ρύθμισης.


Καταλήγοντας, ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα αντίστροφης ώσμωσης:

Α. Μπορεί να αποδώσει επεξεργασμένο νερό άριστης ποιότητας, ακόμη και όταν το πρωτογενές νερό έχει κριθεί “ακατάλληλο”.

Β. Είναι άκρως χρήσιμο, σε όσους διαθέτουν τροχόσπιτο, επιθυμούν να τροφοδοτούνται απ’ οπουδήποτε πρωτογενές νερό και να ξεχάσουν οριστικά το κόστος – κουβάλημα – αποθήκευση εμφιαλωμένου νερού.

C. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου από free campers και με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία από οργανωμένους campers.


Αυτά! Μπορεί τώρα να αρχίσει το “κράξιμο”, για το μακροσκελές και ανούσιο ζάλισμα, αλλά όχι όλοι μαζί! Ένας – ένας, για να αντέξει το κράνος μου… :laugh:

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#20848

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 39
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11

χαλια απάντησε στο θέμα: Re:ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

οσοι εχουν τροχοσπιτο μαλλον θα σε ευγνωμωνουν, και οχι μονο. Οποτε ναι, εισαι για κραξιμο που δεν τα εχεις πει αυτα πιο πριν. παρα πολυ κατατοπιστικο θειε μπραβο, ευγε...
#20849

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 35
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

panGS απάντησε στο θέμα: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

Θείε , για σπιτική χρήση τι φίλτρα προτείνεις ; Ευχαριστώ
#20858

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 923
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 238

Uncle George απάντησε στο θέμα: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

Εξαρτάται από την ποιότητα του πρωτογενούς νερού (νερό δικτύου):

1. Εάν το πρωτογενές νερό κρίνεται “ποιοτικό”, τότε τα μοναδικά “προβλήματα” που θα παρουσιάζει, θα είναι:
A) Τα στερεά σωματίδια, τα οποία οφείλονται στις απαραίτητες (αλλά απρόσεκτες) εργασίες συντήρησης – επισκευής δικτύου.
Β) Στο χλώριο, το οποίο αποτελεί αναπόφευκτο απολυμαντικό μέσο νερού δικτύων.
C) Στις οργανικές ενώσεις (οι οποίες προσδίδουν δυσάρεστη οσμή και γεύση), οι οποίες επίσης είναι αναπόφευκτες.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα φίλτρο συμπαγούς (για να συγκρατεί και τα στερεά σωματίδια) ενεργού άνθρακα, πάντα σε συνδυασμό με μία λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) αποτελεί μία άριστη λύση…

2. Εάν το πρωτογενές νερό κρίνεται “μη ποιοτικό”, τότε τα (επιπλέον των άνωθεν) “προβλήματα” που θα παρουσιάζει, θα είναι:
D) Υψηλή σκληρότητα, αιτία η οποία δημιουργεί (έμμεσα) πέτρα στα νεφρά.
E) Υψηλή αλατότητα, αιτία η οποία δημιουργεί (άμεσα ή έμμεσα) άλλα προβλήματα.

Σε αυτή την περίπτωση, μόνον ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα αντίστροφης ώσμωσης δύναται να μας δώσει άριστο πόσιμο νερό…

3. Εάν το πρωτογενές νερό κρίνεται “οριακό” (ως προς την καταλληλότητα), τότε τα (επιπλέον των άνωθεν) “προβλήματα” που θα παρουσιάζει, θα είναι:
F) Συνήθως, υψηλή παραμετρική τιμή νιτρικών, αιτία η οποία δημιουργεί (έμμεσα) καρκινογενέσεις.
G) Συνήθως, υψηλή παραμετρική τιμή βαρεών μετάλλων, αιτία η οποία δημιουργεί (άμεσα) καρκινογενέσεις.

Και σε αυτή την περίπτωση, μόνον ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα αντίστροφης ώσμωσης δύναται να μας δώσει άριστο πόσιμο νερό…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#20859
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": panGS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 35
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

panGS απάντησε στο θέμα: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

Θείε ευχαριστώ για την απάντηση .
Για δίκτυο Αττικής δηλαδή μας καλύπτει και η πρώτη περίπτωση , αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο σε κάθε περίπτωση το δεύτερο φαντάζει ιδανικό .
Είναι όμως ή επειδή θα βγάζει νερό αποσταγμένο , αν κατάλαβα καλά δεν...
#20864

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 923
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 238

Uncle George απάντησε στο θέμα: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

panGS έγραψε: ...Για δίκτυο Αττικής δηλαδή μας καλύπτει και η πρώτη περίπτωση...

Η Αττική δεν υδρεύεται όλη από το Μόρνο, αλλά κάποια προάστιά (όπως π.χ. η Λυκόβρυση) από τοπικές γεωτρήσεις, οπότε το θέμα απαιτεί διευκρίνηση...

panGS έγραψε: ...σε κάθε περίπτωση το δεύτερο φαντάζει ιδανικό. Είναι όμως ή επειδή θα βγάζει νερό αποσταγμένο , αν κατάλαβα καλά δεν...

Η πλειοψηφία των συστημάτων αντίστροφης ώσμωσης, είναι έτσι δομημένη που, ναι, βγάζει απεσταγμένο νερό (με ότι αυτό "αρνητικά" συνεπάγεται). Υπάρχουν, όμως, και συστήματα που έχουν διάταξη ρύθμισης τελικής "ποιότητας", συνεπώς παράγουν άριστο πόσιμο νερό, καλύτερο από εμφιαλωμένο!

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#20866
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosvam, panGS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Online E-Campers

Today 5267

Yesterday 5985

Week 36924

Month 141561

All 4408086

Αυτή τη στιγμή online 292 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 5267

Yesterday 5985

Week 36924

Month 141561

All 4408086

Αυτή τη στιγμή online 291 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions