Πριν κάνετε camping για πρώτη φόρα

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath δημιούργησε το θέμα: Πριν κάνετε camping για πρώτη φόρα

Καλησπέρα σε όλους,

Σε αυτό εδώ το link ελεύθερο camping (είναι το ίδιο με αυτό στο τέλος του post )αναφέρει 3 από βασικούς λόγους που πολλοί μου αναφέρουν σε συζητήσεις που κάνω μαζί τους και είναι σχετικές με την ελεύθερη κατασκήνωση, τουλάχιστον είναι οι ποιο κλασικοί που λένε αυτοί που δεν ασχολούνται.
Οπότε κάποιος ο οποίος είναι νέος και ψάχνετε σε τέτοια πράγματα ίσως τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάποιες φοβίες..

Αν θέλετε μπορείτε να αναφέρετε και εσείς πράγματα τα οποία ακούτε συχνά από άλλους σαν δικαιολογία ότι το free camping είναι επικίνδυνο!

Free camping - Φοβίες
#13581

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: Πριν κάνετε camping για πρώτη φόρα

Διάβασα το κείμενο στο blog αλλά θεωρώ ότι απέχει πολύ από ένα κείμενο που θα ενθάρρυνε κάποιον αρχάριο η κάποιον που φοβάται. Παρουσιάζοντας το ελεύθερο κάμπινγκ ως κάτι τόσο απλό και με τόση άνεση, ακόμα κι αν πράγματι είναι έτσι, δεν πείθεις κάποιον που φοβάται και διστάζει. Πολύ περισσότερο όταν απαντάς στις φοβίες με υπερβολή, με ειρωνεία και με διάθεση υποτίμησης . Μου θυμίζει πολλές, παρά πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που μόλις ενταθήκαν σε ένα χόμπι έγιναν ειδικοί, συμβουλάτορες, επιστήμονες. Θυμίζει αυτόν που ξεκίνησε αναρρίχηση σε πίστα, περπάτησε ένα βράχο στα Μετέωρα, αγόρασε εξοπλισμό και άρχισε να συζητάει για Κ2 και Everest. Όταν πραγματικά κατέχεις τη γνώση για κάτι είσαι ταπεινός. Όταν μάλιστα θέλεις να βοηθήσεις είσαι ακόμη πιο προσεκτικός. Δεν απαντώ επικριτικά στον Spath, κρίνω το κείμενο.
#13583

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Πριν κάνετε camping για πρώτη φόρα



Καλησπέρα, το κείμενο είναι δικιάς μου συγγραφής και σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις και να μου απαντήσεις κιόλας.

Οπότε υπό το πρίσμα ότι κρίνεις το κείμενο, θα δώσω μία απάντηση υπό τον ίδιο όρο.

Το αν θα ενθάρρυνε κάποιον αρχάριο που φοβάται, είναι κάτι το οποίο το ξέρει πραγματικά μόνο ο ίδιος που θα κάτσει να το διαβάσει (δει) , όπως εξάλλου ισχύει και για εσένα διότι μόλις το είδες σχημάτισες την γνώμη σου απέναντι στο κείμενο που έγραψα.

Έτσι σύμφωνα με την δική σου γνώμη, που αυτομάτως νοούμε μία γνώμη που έχει περισσότερο εμπειρία σε σύγκρισή με κάποιον “αρχάριο” ΄, κρίνεις ότι δεν βοηθάει ή μήπως ανήκεις στην “κατηγορία” των “αρχάριων”? Όπως και να έχει, η κρίση αυτή είναι κάτι το οποίο σεβομαι και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω τον χρόνο να σου απαντήσω.

Το αν είναι κάποιος ποιο έμπειρος από κάποιον άλλο έτσι γενικά και αόριστα δεν το γνωρίζει γιατί δεν ξέρει με ποιον γίνετε η “σύγκριση", αλλά ευθαρσώς πιστεύω ότι η διαφορά εμπειρίας μεταξύ δύο ατόμων είναι πραγματικότητα, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου ***υποτιμητικό***, γιατί όταν κάποιος έχει παραπάνω γνώση από έναν άλλο και του το λέει, εξ’ υπακούετε ότι πρέπει να γίνετε χωρίς να τον μειώνει και φυσικά να μην το κάνει με κάποιον απώτερο “σκοτεινό” σκοπό, αυτόν δεν πρέπει να τον πειράζει, συνεπώς μπορείς να εκ λάβεις ότι αυτός με την λιγότερη γνώση δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του αλλά το ίδιο ισχύει και για τον άλλο, αφού βρίσκετε στην ίδια θέση με τον άλλο αλλά σε διαφορετικό σκαλί, έτσι την νοώ την ταπεινότητα.

Δεν θαρρώ ότι ανήκω στην περίπτωση που λες, γιατί δεν υιοθετώ καν αυτή την λογική που όντως έχει κάποια άλλη “κατηγορία ”ανθρώπων, , αλλά αν κάποιος ενθουσιάζεται με κάτι που ξεκινάει και το εκδηλώνει με ταπεινότητα δεν είναι κατακριτέο, ελπίζω το στυλ του κειμένου που έχεις στο μυαλό σου, να καταλαβαίνεις ότι δεν το έγραψε κάποιος τέτοιος άνθρωπος και το αναφέρω για να διαλευκάνω τυχών λόγους παρεξήγησης

Με τον καιρό ευελπιστώ να καταλάβεις ακριβώς τι προσπαθώ να κάνω, ώστε να σου φύγουν τελείως οι αμφιβολίες.
#13584

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Πριν κάνετε camping για πρώτη φόρα

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι λάτρης της φύσης, διαθέτει ήδη κάποιο τυπικό εξοπλισμό και έχει ήδη τις πρώτες του εμπειρίες σε οργανωμένο camping. Σε αυτή την περίπτωση, δεν τίθεται καν θέμα “φόβου”…
Το επόμενο λογικό βήμα είναι η κατασκήνωση σε μη οργανωμένο χώρο (κοινώς ελεύθερο camping), αλλά σε πολυπληθέστατο μέρος. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα “φόβου”, καθότι σε μια παραλία ή σε ένα βουνό που κατασκηνώνει κάποιος με άλλους π.χ. 10 γύρω του, όπως και να το κάνουμε, νιώθει ασφάλεια (ασχέτως εάν είναι εικονική ή πραγματική).
Τέλος, το επόμενο βήμα, είναι η κατασκήνωση σε μη οργανωμένο χώρο (κοινώς ελεύθερο camping), αλλά σε απομονωμένο – απομακρυσμένο μέρος. Σε αυτή την περίπτωση (και ιδίως σε βουνό), ναι τίθεται θέμα “φόβου” και ανασφάλειας.

Αυτός ο κάποιος, λοιπόν, έχει μία αμφίρροπη ψυχολογία: Από την μία θέλει, από την άλλη φοβάται. Συνεπώς, αυτό που πιθανότατα θα πράξει, είναι (στην προκειμένη περίπτωση) να googλάρει κάποιες λέξεις κλειδιά (που δυστυχώς λείπουν από το εν λόγω άρθρο στο blog) με σκοπό να κάμψει τις όποιες φοβίες και ανασφάλειες έχει, διαβάζοντας posts με συμβουλές, τεκμηριωμένα επιχειρήματα και εμπειρίες.

Θεωρητικά, ο οποιοσδήποτε θα έδινε αρχικά ιδιαίτερη βαρύτητα (επηρεαζόταν περισσότερο) στην επιχειρηματολογία και κατόπιν στον τρόπο – ύφος γραφής. Για παράδειγμα: “ Καταναλώνοντας 1 κιλό τσίπουρο, εξαφανίζονται οι όποιες φοβίες”, δεν είναι, ούτε στέκει σαν επιχείρημα! “Η προμήθεια και η σωστή χρήση θειαφιού, μπορεί να αποτρέψει έστω και μία τυχαία συνάντηση με φίδι”, είναι ένα επιχείρημα, το οποίο μάλιστα μπορεί να τεκμηριωθεί με αναμφισβήτητο τρόπο.

Εν κατακλείδι, spath, εάν πραγματικά επιθυμείς να γίνει το blog σου σημείο αναφοράς, εφόσον έχεις (δεν το αμφισβητώ) την εμπειρία, θεωρώ (προσωπική άποψη) ότι θα ήταν σκόπιμο να εξειδικεύσεις το όποιο κείμενο ή κείμενά σου. Εξάλλου, αυτό ακριβώς λείπει από τα περισσότερα ελληνικά forums, η εξειδίκευση των κειμένων, με εφαρμοσμένες συμβουλές, τεκμηριωμένα επιχειρήματα και αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Σαφώς και υπάρχουν ξενόγλωσσα forums, αλλά καλώς ή κακώς δεν γνωρίζουν όλοι αγγλικά.

Εφόσον μπήκες, λοιπόν, στην διαδικασία συγγραφής (και συγχαρητήρια γι αυτό), ολοκλήρωσέ την ώστε να είναι πραγματικά χρηστική - χρήσιμη… ;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#13587
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": almanous, spath

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Πριν κάνετε camping για πρώτη φόρα

Καλήμέρα σας,

Αγαπητέ, το ποστ δεν είναι τυχαία γραμμένο(δεν λέω ότι είπες κάτι τέτοιο ) και θα διαπιστώσεις στο μέλλον τι εννοώ, μόλις θα ολοκληρώνετε σιγα γιγά η δουλειά μου φίλε Uncle Greorge θα σου γίνει φανερό ότι κάθε τι είναι ένα βήμα για την υλοποίηση του στόχου που έχω θέσει, όλα αυτά που αναφέρεις είναι πράγματα τα οποία έχω σκεφτεί και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι επιβεβαιώνεις ότι η σκέψη μου είναι ορθή!

Επίσης σχετικά με την εμπειρία(όχι ότι υπονόησες κάτι, ήσουν ξεκάθαρος ) θα ήθελα να αναφέρω ότι, δεν το παίζω ειδήμονας και ούτε νομίζω ότι είναι δυνατόν να κατακτήσει κάποιος την κορυφή της απόλυτης γνώσης , καθώς και ότι αυτό αποτελεί αρχή για την αντίληψη μου που έχω στην ζωή, για αυτό τα σχόλια του τύπου “ξερόλας” είναι άστοχα όταν αφορούν το πρόσωπο μου, αλλά μου είναι ευδιάκριτο και απολύτως κατανοητό ότι δεν υφίσταται το να μην υπάρχουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσα να το αναπτύξω αλλά δεν νομίζω ότι αποτελεί μέρος του παρόντος ποστ, βέβαια να επισημάνω ότι είναι καθαρά επιλογή του καθενός το τι πιστεύει και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του να το κάνει, οπότε δεν με βρίσκει αντίθετο στην ελευθερία του αυτή.

Για αυτό το λόγο κάθε παρατήρηση με σκοπό την βοήθεια σαφώς και πάντα είναι ευπρόσδεκτη. Με μεγάλη μου χαρά να ακούσω μερικές σου προτάσεις σχετικά με τις λέξεις κλειδιά που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σε προσωπικό μήνυμα!

Ας είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και εγώ να έχω τον χρόνο να γράφω και εσείς την ευχέρεια να διαβάζετε!
#13588

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ