Safety is paramount

  • Δημοσιεύσεις: 186
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 64

kastrinos δημιούργησε το θέμα: Safety is paramount

Το forum είναι ¨τόπος¨ ανταλλαγής πληροφοριών, απόψεων, ιδεών. Είναι λογικό κάποιος νεοεισερχόμενος στον ¨χώρο¨ να θέλει να μάθει και φυσικά θεωρώ ¨ιερή υποχρέωση¨ των παλαιοτέρων να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους.

Για ανθρώπους που ¨πιάνουν¨ τα χέρια τους το camping είναι πεδίο δράσης λαμπρό. Πάντα κάτι βρίσκεις να κάνεις, να φτιάχνεις, να βελτιώνεις και να τροποποιείς. Είμαι σίγουρος ότι το έχουμε στο αίμα μας. Μας αρέσει, κατά βάση δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Ίσως μερικές φορές μας σπρώχνει εκεί το κόστος που δεν μπορούμε να καλύψουμε, ίσως πάλι το ότι μας αρέσει να ψαχνόμαστε, ίσως πάλι και η έλλειψη ανταλλακτικού. Όπως και να έχει κάπου πριν από (ένας θεός ξέρει πόσα) χρόνια μια πράξη ονοματίστηκε ¨πατέντα¨.

Όλοι λίγο πολύ, έχουμε κάνει την πατέντα μας. Το θεωρούμε πρόκληση? Ίσως. Ποίος από εμάς δεν χάρηκε όταν αυτό που δημιούργησε με τα χέρια του λειτούργησε. Θεωρώ ότι μερικές φορές μετά από ψάξιμο αυτό που έφτιαξα ήταν πιο λειτουργικό από το πρωτότυπο προϊόν.

Όμως οι Έλληνες έχουν και ένα κουσούρι. Ημιμάθεια. Κάτσε σε μια παρέα με Έλληνες και συζήτα από γεωργικά προβλήματα μέχρι αστροφυσική. Σιγά μην βρεθεί κάποιος που να μην γνωρίζει τα θέματα από καλά έως αρκετά καλά. Δεν το συζητάμε βέβαια όλο και κάποιος έκανε διατριβή στο πανεπιστήμιο της ζωής άρα απλά είναι τέλειος.

Αν τώρα αυτά τα δύο ¨καλούδια¨ τα συνδυάσεις έχεις πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Στα τροχόσπιτα μας, στα αυτοκινούμενα, ακόμα και στις σκηνές μας όλο και κάτι προσπαθούμε να φτιάξουμε. Όμως όλοι μας οφείλουμε να ξέρουμε που πρέπει να σταματήσουμε. Η έστω που πρέπει να ζητήσουμε την βοήθεια του επαγγελματία τεχνίτη. Άλλο να παίζεις με ένα παράθυρο του τροχόσπιτου που το άντε και έσπασε, άλλο όμως να παίζεις με τα ρεύματα ή με το γκάζι, αυτά απλά σκοτώνουν. Θεωρώ ότι οι επεμβάσεις πρέπει να γίνονται από ειδικευμένο τεχνίτη για να έχεις και την εγγύηση του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι το ρεύμα και το υγραέριο σκοτώνουν. Με κανένα από αυτά τα δύο δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε (όσο εμπιστοσύνη και να έχουμε στις γνώσεις μας).


Από τα πρώτα μου βήματα στον επαγγελματικό στίβο έμαθα κάτι πολύ σημαντικό ¨Πάνω από όλα η ασφάλεια¨.

Κάπου εδώ τώρα, πρέπει όλοι εμείς που κατά περίπτωση απαντάμε σε διάφορους ¨φίλους¨ που διψούν για γνώση, να μην ξεχνάμε αυτό ¨Πάνω από όλα η ασφάλεια¨.

Safety is paramount

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”
#11450
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": michalis, kraken, TheChald

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 660
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Safety is paramount

Kastrinos θα το κάνω μόνιμο γιατί πραγματικά καλό είναι το φιλότιμο και η "παπάτζα" ή αλλιώς πατέντα, αλλά με την ασφάλεια δεν είναι να παίζουμε.

Hey Ho, Lets Go
#11451

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ