Η κρίση «χτυπά» και τα κάμπινγκ

  • Δημοσιεύσεις: 660
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis δημιούργησε το θέμα: Η κρίση «χτυπά» και τα κάμπινγκ

Σας παραθέτω ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με τα camping και τις κρατήσεις στην Βόρεια Ελλάδα.

Μειωμένες κατά 40% οι κρατήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Η κρίση χτυπά και τα κάμπινγκ της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι κρατήσεις θέσεων για τη φετινή τουριστική σεζόν, μέχρι στιγμής, είναι μειωμένες κατά 40%, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2011.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι μόνιμοι παραθεριστές κάμπινγκ, στη Χαλκιδική, την Πιερία και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, «έστηναν» τα τροχόσπιτα και τις σκηνές τους στις παραλίες και απολάμβαναν τον ήλιο και τη θάλασσα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την ολοκλήρωση της σεζόν. Παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ μείωσαν τις τιμές, κατά 20 και 30% σε σχέση με πέρσι, η προσέλευση είναι περιορισμένη, γεγονός που θα προκαλέσει μείωση του τζίρου και στις τοπικές αγορές.

«Πολλοί πελάτες μας, που μας επισκεπτόταν κάθε χρόνο, «στήνοντας» τροχόσπιτα και σκηνές δίπλα στο κύμα, φέτος δεν θα έρθουν. Αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, λόγω της κρίσης, ενώ οι περισσότεροι είναι «μουδιασμένοι» και δεν έχουν διάθεση για διακοπές και διασκέδαση», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Χαλκιδικής και αντιπρόεδρος της Πανελλήνια Ένωσης, Αντώνης Δεληδημητρίου.

Οι τιμές στα κάμπινγκ της Σιθωνίας Χαλκιδικής, για μια τετραμελή οικογένεια με τροχόσπιτο, κυμαίνονται από 1.000 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχει το κάμπινγκ, ενώ η διανυκτέρευση στοιχίζει από 20 μέχρι 30 ευρώ.

Πριν ξεσπάσει η κρίση πολλοί παραθεριστές από τη Θεσσαλονίκη και από άλλα αστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας τοποθετούσαν στις αρχές κάθε καλοκαιριού τα τροχόσπιτα σε κάποιο κάμπινγκ και μόλις εύρισκαν ευκαιρία (συνήθως τα Σαββατοκύριακα) τα επισκεπτόταν. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί μόνιμοι επισκέπτες κάμπινγκ μετέφεραν τα τροχόσπιτά τους σε κάποιο πάρκινγκ, αντί για τις παραλίες, αφού η ανεργία, οι μειώσεις μισθών, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης, δεν τους το επιτρέπει.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, εκτός από το κόστος ενοικίασης, μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να ξοδέψει γύρω στα 150 ευρώ κάθε Σαββατοκύριακο, για να επισκεφθεί το τροχόσπιτο στο κάμπινγκ, χρηματικό ποσό που είναι πλέον δυσεύρετο για τα δεδομένα της εποχής. «Η πλειοψηφία των πελατών μας θα κάνει φέτος ολιγοήμερες διακοπές στα κάμπινγκ, οι περισσότεροι στα μέσα Αυγούστου», είπε ο κ. Δεληδημητρίου, που προσπαθεί με τα υπόλοιπα μέλη των ιδιοκτητών κάμπινγκ να προσελκύσουν παραθεριστές, κυρίως από χώρες των Βαλκανίων, με διάφορες εκδηλώσεις και προσφορές.

Εκτός από τους Έλληνες όμως, και οι ξένοι τουρίστες αποφεύγουν τα τελευταία δύο χρόνια να επισκεφθούν τα κάμπινγκ της Βόρειας Ελλάδας, γεγονός που οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών το αποδίδουν, κατά κύριο λόγο, στις αρνητικές ειδήσεις μεταδίδονται στο εξωτερικό για τη χώρα μας. «Κυρίως Ολλανδοί, Γερμανοί, Βέλγοι, Γάλλοι και Ιταλοί έφθαναν οδικώς στην Ελλάδα, με αυτοκινούμενα κάμπερ, και στη συνέχεια έφθαναν μέχρι την Πελοπόννησο. Για φέτος υπολογίζουμε ότι οι αφίξεις θα είναι μειωμένες, κατά 30%, συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2011, αφού οι ξένοι εμφανίζονται φοβισμένοι και αποφεύγουν να μας επισκεφθούν μετά από τα όσα δυσμενή σχόλια ακούγονται καθημερινά για την Ελλάδα», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Χαλκιδικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Χαλκιδικής λειτουργούν 40 περίπου κάμπινγκ, από τα οποία τα 26 στη χερσόνησο της Σιθωνίας και διαθέτουν περίπου 4.000 θέσεις για τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα. Σε περίπτωση που η πληρότητα φθάσει στο 100% μπορούν να φιλοξενήσουν 16.000 επισκέπτες, γεγονός που δίνει οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά.

Πηγή: Newsbeast.gr

Hey Ho, Lets Go
#8771

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ