Αστυνομική Ταυτότητα σε Κάμπινγκ - Ξενοδοχεία

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

sylver23 δημιούργησε το θέμα: Αστυνομική Ταυτότητα σε Κάμπινγκ - Ξενοδοχε

Καλησπέρα. Έψαξα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.
Περσυ που είχα πάει σε καμπινγκ στην Ελαφόνησο και εφέτος στην Κυλλήνη μου ζήτησαν να κρατήσουν την ταυτότητά μου έως την αναχώρησή μου.
Στην Ελαφόνησο τους εξήγησα ότι ταυτότητα δεν αφήνω για κανένα λόγο και μου ζήτησαν να πληρώσω την πρώτη ημέρα διαμονής αλλά και να την βγάλουν έστω φωτοτυπία.
Στην Κυλλήνη δεν ήθελαν καν φωτοτυπία αλλά ο κύριος επέμενε να κρατήσει την ταυτότητα ακόμα και όταν του είπα ότι θα τον πρόπληρώσω λέγοντάς μου ότι δεν χάνεται . Επειδή θα έμενα ένα βράδυ και ήταν ήδη αργά για να ψάχνω κάτι άλλο υπαναχώρησα.

Από όσο γνωρίζω ταυτότητα/δίπλωμα δεν πρέπει να σου κρατάνε για κανένα λόγο ούτε και να την σκανάρουν παρά μόνο να γράφουν τα στοιχεία σου και να στη ξαναδίνουν.
Για φωτοτυπία το τοπίο είναι λίγο θολό και γνωρίζω μόνο την συμβουλή του να τραβάς διαγώνια γραμμή και να γράφεις για που προορίζεται και ημερομηνία.

Γνωρίζει κάποιος τί ισχύει και τί μπορούμε να κάνουμε σε περιπτώσεις που το καμπινγκ / ξενοδοχείο επιμένει;
Πολλά κάμπινγκ επίσης το αναφέρουν ως όρο στους κανόνες τους ότι πρέπει να παραδίδεται η ταυτότητα στην ρεσεψιόν έως την αναχώρηση.
*Αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα ζητώ συγγνώμη και παρακαλώ τους mods να το μεταφέρουν εκεί.
#23651

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Stavrianos απάντησε στο θέμα: Αστυνομική Ταυτότητα σε Κάμπινγκ - Ξενοδοχε

Πολύ σωστή απορία, καθώς πρόκειται για τακτική που μόνον στα κάμπινγκ παρατηρείται και δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς εξασφαλίζονται περισσότερο με την διακράτηση από την απλή καταγραφή των στοιχείων της.
Δεύτερον, θεωρώ μάλλον καταχρηστικό και επικίνδυνο να διακρατά ένα τόσο σημαντικό δημόσιο έγγραφο, προσδιοριστικό της ταυτότητας του ατόμου κάποιος ιδιώτης. Ούτε για δημόσια αρχή ισχύει τέτοια υποχρέωση πλην του στρατού, όπου όμως εκδίδεται ειδική στρατιωτική ταυτότητα.
Ίσως κάποιος ειδικός και γνώστης της σχετικής νομοθεσίας μπορεί να μας διαφωτίσει.
#23656

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 26
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7

swartz απάντησε στο θέμα: Αστυνομική Ταυτότητα σε Κάμπινγκ - Ξενοδοχε

Την ταυτότητα μπορείς να την πάρεις πίσω οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις,ακόμα και να την δώσεις όπως αναφέρθηκε για την καταγραφή των στοιχείων στο computer του camping ή του Ξενοδοχείου και να σου επιστραφεί άμεσα. Είναι προσωπικό επίσημο έγγραφο και δεν δικαιούται να στο παρακρατήσει κάνεις χωρίς την θέληση σου. ΚΑΝΕΝΑΣ. Ίσως είναι όμως το πιο ασφαλές μέρος για να μη την χάσεις στις διακοπές.
Ο επιχειρηματίας (του camping ή ξενοδοχείου κ.λ.π.)έχει το δικαίωμα να προπληρώνετε κάθε μέρα για την διαμονή σου στην επιχείρηση του.

Αυτά από εμένα ......20 χρονιά πείρα στη reception.
#23676
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Athens Geo, sylver23

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Demis196 απάντησε στο θέμα: Αστυνομική Ταυτότητα σε Κάμπινγκ - Ξενοδοχε

Δυστυχως και σε μενα την κρατησαν στο καμπινγκ στην Αστυπαλαια Σεπτ 2018.
Ρωτησα τη ρεσεψιον : "αν μου κανει ελεγχο η αστυνομια οταν οδηγω? "
απαντηση : "Πες τους οτι μενεις στο καμπινγκ "..!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ειπα να παω Αστυνομια να τους καταγγειλω,αλλα εδωσα τοπο στην οργη,...
Θα μπορουσε ομως να μου ζητησει τη πιστωτικη μου καρτα..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ??
#23692

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

LeonC απάντησε στο θέμα: Αστυνομική Ταυτότητα σε Κάμπινγκ - Ξενοδοχε

Η ταυτότητα παιδιά βάση νόμου ΠΟΤΕ δεν δίνεται, αλλά μόνο ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ
Δεν μιλάμε για ρεσεψιόν κλπ. Αυτά είναι αστεία. Αλλά Ούτε καν στα χέρια αστυνομικού ούτε στα χέρια κανενός. Ακόμα και εάν σε έχουν στο κρατητήριο την ταυτότητα την έχεις ΠΑΝΩ σου. Ολα τα άλλα είναι παράνομα._
Αλλά αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις. Εάν είχατε χάσει φίλοι μου όπως εγώ 1) μια ταυτότητα σε ξενοδοχείο 2) Μια 2η ταυτότητα σε στρατόπεδο όπου συνόδευα ως εκπαιδευτικός μαθητες κ μου την κράτησαν στην Πυλη κ μετά δεν την εβρισκαν. (Ήρθαν διοικητές ταξίαρχοι τα σήκωσαν όλα στον αέρα, Χίλια συγνώμη, αλλά τι να την κάνω τη συγνώμη ή να τους κάνω μήνυση;) 3) μια 3η ταυτότητα σε εκλογικό τμήμα που μου έλεγαν σας την δώσαμε, ψαχτείτε καλύτερα κ τους έλεγα γδυστε με δεν είναι πάνω μου κ ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να βρει να καλέσει τους 2-3 προηγούμενους πολιτες. Εάν είχατε περάσει όλα αυτά καιτο τρέξιμο που έχω φάει εγώ, όχι σε ρεσεψιόν δεν θα την δίνατε -καλα, είναι για γελια- αλλά θα την είχατε δέσει με αλυσίδα πάνω σας. Και ο έξυπνος άνθρωπος προλαμβάνει πριν γίνει παθών.
Σήμερα έχουμε εκλογές. Δεν την αφήνουμε την ταυτότητα ούτε μέχρι να βγούμε από το παραβάν. Την Επιδεικνυουμε. Κρατώντας την στο χέρι μας. Και για να μην γκρινιάζουν τους λέτε: Δηλ. εάν κάποιος έχει ψηφιακή ταυτότητα, του κρατάτε το κινητό μέχρι να βγει από το παραβάν; Μετά με το καλό τους λέτε ότι δεν αναφέρει πουθενά ο νόμος κανένα άλλο ρήμα από το επιδεικνύω και στη συνέχεια πιο σοβαρά ζητάτε τα ονόματά τους για να προβείτε σε μήνυση για παρακώλυση έργου.
Να είστε καλά και καλή ψήφο!!
#26208

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ