Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛΕΥΘΕΡΟ Camping?

Δημοσκόπηση: Για πιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛΕΥΘΕΡΟ Camping?

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ...
Χωρίς ψήφους 0%
2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...
4 26.7%
3. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΑΣ...
8 53.3%
4. ΠΑΡΕΑΣ...
Χωρίς ψήφους 0%
5. ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ HOBBIES...
3 20%
6. ΑΛΛΟΣ...
Χωρίς ψήφους 0%
Συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων: 15 ( vagtnt13, ecamping, AGGELIS-LIZA, Kopanos, saracen ) Δείτε περισσότερα
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δημοσκόπηση
 • Δημοσιεύσεις: 928
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 245

Uncle George δημιούργησε το θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

Όχι ότι δεν είναι γνωστοί οι πλειοψηφικοί λόγοι, αλλά για να δούμε ποιοι έχουν τα “κότσια” να απαντήσουν ειλικρινά…

Επεξηγήσεις:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ – Το ελεύθερο camping αποτελεί αναμφισβήτητα τον πλέον οικονομικό τρόπο διακοπών. Συνεπώς, από την στιγμή κατά την οποία και δεν διαθέτω (ή δεν θέλω να διαθέσω) τα απαραίτητα χρήματα για οργανωμένο (πόσο μάλλον για ξενοδοχείο) και δεν θέλω να στερηθώ τις πολυήμερες διακοπές μου (γιατί το να πάω κάπου μόνον για 3 – 4 ημέρες όλο το καλοκαίρι, δεν μου αρκεί), το ελεύθερο είναι μονόδρομος.

2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - Το ελεύθερο camping μου παρέχει την δυνατότητα να κάνω ότι θέλω, όποτε θέλω, όταν θέλω, όπως θέλω. Συνεπώς, από την στιγμή κατά την οποία δεν υφίστανται περιορισμοί (ωραρίου – κοινής ησυχίας, ντυσίματος, συμπεριφοράς, κ.α.), το ελεύθερο είναι η καλύτερη επιλογή.

3. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΑΣ - Το ελεύθερο camping μου παρέχει την δυνατότητα να βρίσκομαι στην φύση, κάτι το οποίο και πραγματικά λατρεύω και στερούμαι όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αποτελεί δε μία άριστη ευκαιρία για καθαριότητα του ευρύτερου χώρου όπου θα κατασκηνώσω, εάν και εφόσον βέβαια απαιτείται.

4. ΠΑΡΕΑΣ - Το ελεύθερο camping δεν είναι πρώτη μου επιλογή μεν, αλλά κάνω γιατί κάνει η παρέα – φίλοι μου δε.

5. ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ HOBBIES - Το ελεύθερο camping δεν είναι πρώτη μου επιλογή μεν, αλλά κάνω γιατί είναι η καλύτερη (εάν όχι “αναγκαστική”) επιλογή, όταν συνδυάζω ταυτόχρονα και άλλο hobby (π.χ. ψάρεμα ή πεζοπορία ή ορειβασία, κ.τ.λ.).

6. ΑΛΛΟΣ – Όποιος / όποια επιλέξει αυτή την επιλογή, μπορεί να περιγράψει τον λόγο, αρκεί να μην υπάγεται (έστω και έμμεσα) σε κάποιον από τους άνωθεν.


Διευκρινήσεις:

Α. Το θέμα του ενθουσιασμού, δεν το έθεσα ως λόγο - επιλογή, διότι με την περιοδικότητα – επανάληψη – συστηματικότητα, παύει (κατά κανόνα) να υφίσταται ο ενθουσιασμός.

Β. Το θέμα της ανακάλυψης καινούριων μερών, δεν το έθεσα ως λόγο - επιλογή, διότι επιλέγοντας διαμονή σε οργανωμένο ή ξενοδοχείο και χρησιμοποιώντας το μεταφορικό μας μέσον, μπορούμε να “ανακαλύψουμε” εξίσου καινούρια μέρη (μονοήμερες εξορμήσεις).

C. Το θέμα της πρωτόγνωρης εικόνας - εμπειρίας, δεν το έθεσα ως λόγο - επιλογή, διότι δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί (στο συγκεκριμένο forum), οι οποίοι το ένα καλοκαίρι να κατασκηνώνουν στις Άλπεις, το άλλο στα Καρπάθια, το άλλο στα Ουράλια, κ.ο.κ.

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21866

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 318
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 139

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

Ωραία δημοσκόπηση!

Ψήφισα φυσικά "Ελευθερία", γιατί αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που κάνω ελεύθερο κάμπινγκ.
Άλλωστε αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που κάνω κάμπινγκ γενικώς.

Δεν είμαι ο τύπος που τον λες φυσιολάτρη. Δεν τρελαίνομαι με τη φύση, για την ακρίβεια δεν επιλέγω ποτέ ένα μέρος διακοπών με βασικό κριτήριο τη φυσική ομορφιά. Άλλωστε πιστεύω πως όλη η ιστορία του ανθρώπινου γένους δεν είναι παρά η διαρκής μάχη του ανθρώπου ενάντια στη φύση και ο αγώνας του να της επιβληθεί. Μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιλογή του τόπου των διακοπών μου, έχουν ας πούμε η ιστορική παράδοση του μέρους, η αρχιτεκτονική αυθεντικότητα και η "αύρα" του ή οι άνθρωποι που θα συναντήσω εκεί.
Ταυτοχρόνως, απεχθάνομαι το αλάτι στο δέρμα μου και κάνω ντους τρεις φορές τη μέρα, μισώ τα κουνούπια, την υγρασία της παραλίας και επίσης έχω μια ψιλοαλεργία στη γύρη και στο πεύκο.
Δεν μου λέει και πολλά να ξυπνάω με την ανατολή και να κοιμάμαι με τη δύση του ήλιου. Οπωσδήποτε προτιμώ να ξενυχτάω πίνοντας και να κοιμάμαι τα ξημερώματα.
Ίσως το μόνο πράγμα που με βολεύει και με ξεκουράζει στο κάμπινγκ είναι να κοιμάμαι στη γη.

Δεν παίζω κιθάρα και δεν τραγουδάω στην παραλία. (Γενικώς δεν τραγουδάω καθώς για λόγους δημόσιας υγείας μου το απαγορεύει ο αστικός κώδικας). Δεν χορεύω ξυπόλητος στην άμμο, ούτε καν τον 15αύγουστο σε πανηγύρι στην Αιγιάλη, άλλωστε δεν χορεύω γενικώς παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες και μόνο το Μπιρ Αλλάχ ή το Epitaph, που δεν χορεύεται...

Βγάζω καμία υποβρύχια φωτογραφία που και που, αλλά στα βουνά ανεβαίνω μόνο με όχημα, δεν ορειβατώ, δεν κάνω ψαροτούφετο, δεν ψαρεύω με κανέναν τρόπο (άντε να μαζέψω κανένα μύδι αν πέσω σε ανάλογο μέρος), δεν κυνηγώ, δεν αιωροπτερώ, δεν παραπεντίζω, δεν ραφτίζομαι, γενικά δεν ασχολούμαι με τα extreme sports.
Χόμπι μου (και επάγγελμά μου) είναι το ποδόσφαιρο και στη θάλασσα πάω κυρίως για να παίξω μπάλα.

Δεν κατασκηνώνω για οικονομικούς λόγους. Αντίθετα στην υπόθεση κάμπινγκ, ειδικά στην υπόθεση ελεύθερο κάμπινγκ, έχω καταναλώσει μέχρι σήμερα μια μικρή περιουσία που οπωσδήποτε θα μου επέτρεπε να επιλέξω άλλους τύπους διακοπών. Από χρονομερίδιο στο Porto Fino μέχρι αυθαίρετο στη Λούτσα...

Αλλά πάρα ταύτα, η αίσθηση ότι κουβαλάς το σπίτι σου στην πλάτη σου, στη σχάρα της μηχανής ή στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου, η αίσθηση ότι μπορείς να μείνεις εδώ το βράδυ και ν'ακούς τη θάλασσα, αύριο στο βουνό δίπλα στο ποτάμι και μεθαύριο στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Αυτή η πουτάνα αίσθηση ελευθερίας, δεν συγκρίνεται με τίποτα...
#21874
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 508
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

Ψηφίζω το 2, το 3 και το 6.
Ο "άλλος" λόγος που κάνω ελεύθερο (όχι απλώς συστηματικά αλλά ΜΟΝΟ ελεύθερο), είναι η δυνατότητα που μου παρέχεται για απομόνωση και ησυχία.
#21877

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 22
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

Nir_Beer απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

κιομως δεν θα επρεπε να υπαρχει "μαχη εναντια στη φυση", ισα ισα κατασκηνωνουμε γιατι θελουμε να ερθουμε πιο κοντα στη φυση.... προσωπικα με χαρακτηριζει το "φυσιολατρης" και ειναι απο τους βασικους λογους που ασχολουμαι με το ελευθερο και την κατασκηνωση γενικοτερα. Συνδυαζεται και με τα χομπι μου (σπηλαιολογια και snorkeling).

PS1. καπου εχει παρει το ματι μου στο φορουμ ενα παλαιοτερο παρεμφερες poll νομιζω...

PS2. το πρωινο ξυπνημα στο βουνο με ενα τσαι βουνου να σου ζεσταινει το χερι ενω αραζεις και χαζευεις τη θεα δεν συγκρινεται με τιποτα... κοντραρεται ασχημα με μια παγωμενη μπυρα το μεσημερι στην παραλια μεν, αλλα και παλι προτιμω το πρωτο μου φαινεται!
#21878

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 318
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 139

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

Nir_Beer έγραψε: κιομως δεν θα επρεπε να υπαρχει "μαχη εναντια στη φυση", ισα ισα κατασκηνωνουμε γιατι θελουμε να ερθουμε πιο κοντα στη φυση....


Η μάχη του ανθρώπου ενάντια στη φύση δεν εννοείται βεβαίως σαν πόλεμος με σκοπό να την καταστρέψει (πράγμα που άλλωστε ως μόνο βέβαιο τελικό αποτέλεσμα θα είχε την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους). Ούτε φυσικά ως αποστροφή για τη φύση, στην οποία -σωστά λες- όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας επιθυμούμε να έρθουμε πιο κοντά, ειδικά όσοι από μας, οι περισσότεροι, ζούμε σε ακραία αστικοποιημένο περιβάλλον.

Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως στην ιστορική του πορεία, ο άνθρωπος επεδίωξε και συνεχίζει να επιδιώκει την επιβολή του πάνω στη φύση και την απαλλαγή από την εξάρτησή του από το φυσικό περιβάλλον. Δεν είναι σίγουρα τυχαία η χρήση των λέξεων. Λέμε ότι ένα σκάφος δαμάζει τα κύματα ή ότι ένας ορειβάτης κατέκτησε το Έβερεστ. Όροι σχεδόν πολεμικοί.
Ο φυσιολάτρης αίφνης δεν κάνει τίποτα διαφορετικό, εξοπλίζεται με όλα εκείνα που του επιτρέπουν να χαίρεται τη φύση χωρίς να εξαρτάται από αυτή και τις δυσκολίες της. Ντύνεται με ρούχα που τον προστατεύουν, χρησιμοποιεί προϊόντα που κάνουν τη διαβίωση στο φυσικό περιβάλλον πιο εύκολη κ.ο.κ.

Το ίδιο άλλωστε κι οι κατασκηνωτές. Προσέχουμε την αδιαβροχοποίηση της σκηνής για τη βροχή, τον εξαερισμό της για τη ζέστη, την αντηλιακή της προστασία, τις θερμοκρασίες comfort στους υπνόσακους, τα εύχρηστα δοχεία μεταφοράς νερού, τα αντικουνουπικά στικ και τόσα άλλα είδη στον εξοπλισμό μας που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα μικροπεριβάλλον ικανό για να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές αντιξοότητες. Με λίγα λόγια για να επιβληθούμε στη φύση.
#21879

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 22
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

Nir_Beer απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

Ενδιαφερουσα η οπτικη σου, αν και ομολογω πως δεν την συμμεριζομαι. Ολα αυτα που λες ειναι τα σωστα εφοδια για να χαρεις την φυση αποφευγοντας καταστασεις που θα σου ανακοψουν την διασκεδαση/ξεκουραση/ασφαλεια. Δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο οτι "επιβαλλομαι" στην φυση, δεν βρισκω κανενα νοημα σε αυτο...

Μπα δυστυχως δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα εξαφανιζοταν το ανθρωπινο ειδος σε εναν φανταστικο "πολεμο" με την φυση, μια χαρα τα καταφερνουμε τοσα χρονια :)
#21880

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 1
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

al bundy απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

Αναφορικά με το οικονομικό, δεν μπορώ να πω κάτι καθώς αυτό είναι ανάλογα με την οικοπνομική κατάσταση του καθενός. Αλλά όσο αφορά το ότι κάνω ελεύθερο camping για Φυσιολατρεία και για Ελευθερία δεν το δέχομαι.

-Ελευθερία δεν σημαίνει ότι κάνεις ότι γουστάρεις αν υπάρχουν άλλοι γύρω σου. Αν είσαι μόνος σου το καταλαβαίνω, αλλά αν κάνεις ελεύθερο και δεν εισαι μόνος σου, τότε θεωρώ ότι όλοι πρέπει να σέβονται σε λογικά πλαίσια τους λοιπούς κατασκηνωτές συνεπώς είτε είσαι σε οργανωμένο είτε σε ελεύθερο, δεν έχει διαφορά για το αν σέβεσαι τον διπλανό σου.
-Όσο αφορά τη φυσιολατρεία, έχω κάνει ελεύθερο camping σε σημεία που να γίνεται ο κακός χαμός από άποψη κόσμου, με ασχήμια και κακό σχετικά με αυτοκίνητα παντού, καμία καθαριότητα στους περιβάλλοντες χώρους και γενικά κανένα σεβασμό στο περιβάλλον (π.χ. Χιλιαδού, Λημνιώνας). Από την άλλη έχω πάει σε οργανωμένα που είσαι μέσα στη φύση με σεβασμό σε αυτή χωρίς να υπάρχουν οι άσχημες εικόνες που προανέφερα.

Αν κάποιος κάνει ελεύθερο camping και προσανατολίζεται σε μέρη που είναι πιο απομονωμένα το σεβομαι, αλλά το να πηγαίνεις σε μέρη που η παραλία δεν έχει ελεύθερη σπιθαμή από τις σκηνές, συγνώμη αλλά δεν είναι το ελεύθερο camping που επιθυμώ και έχω στο νου μου ως λόγο για να το προτιμήσω.
#22044
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": antonisd

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 1160
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 212

saracen απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

al bundy έγραψε: Αναφορικά με το οικονομικό, δεν μπορώ να πω κάτι καθώς αυτό είναι ανάλογα με την οικοπνομική κατάσταση του καθενός. Αλλά όσο αφορά το ότι κάνω ελεύθερο camping για Φυσιολατρεία και για Ελευθερία δεν το δέχομαι.

-Ελευθερία δεν σημαίνει ότι κάνεις ότι γουστάρεις αν υπάρχουν άλλοι γύρω σου. Αν είσαι μόνος σου το καταλαβαίνω, αλλά αν κάνεις ελεύθερο και δεν εισαι μόνος σου, τότε θεωρώ ότι όλοι πρέπει να σέβονται σε λογικά πλαίσια τους λοιπούς κατασκηνωτές συνεπώς είτε είσαι σε οργανωμένο είτε σε ελεύθερο, δεν έχει διαφορά για το αν σέβεσαι τον διπλανό σου.
-Όσο αφορά τη φυσιολατρεία, έχω κάνει ελεύθερο camping σε σημεία που να γίνεται ο κακός χαμός από άποψη κόσμου, με ασχήμια και κακό σχετικά με αυτοκίνητα παντού, καμία καθαριότητα στους περιβάλλοντες χώρους και γενικά κανένα σεβασμό στο περιβάλλον (π.χ. Χιλιαδού, Λημνιώνας). Από την άλλη έχω πάει σε οργανωμένα που είσαι μέσα στη φύση με σεβασμό σε αυτή χωρίς να υπάρχουν οι άσχημες εικόνες που προανέφερα.

Αν κάποιος κάνει ελεύθερο camping και προσανατολίζεται σε μέρη που είναι πιο απομονωμένα το σεβομαι, αλλά το να πηγαίνεις σε μέρη που η παραλία δεν έχει ελεύθερη σπιθαμή από τις σκηνές, συγνώμη αλλά δεν είναι το ελεύθερο camping που επιθυμώ και έχω στο νου μου ως λόγο για να το προτιμήσω.


Από προσωπική εμπειρία, τα μέρη που γέμισαν με "ελεύθερους" κατασκηνωτές στην εποχή μας την χωρίς κόπο και τρόπο εύρεσης του μέρους και της καβάντζας, είναι μέρη που μαζεύουν τζαμπατζήδες.

Εγώ για τους δύο λόγους που απέρριψες κάνω (όταν μπορώ πια) ελεύθερο, γιατί δεν υπάρχει (για μένα) τίποτα πιο όμορφο από την αίσθηση της θαλασσινής αύρας να σε ξυπνάει στην ανατολή ή θέα των φυλλωμάτων μέσα από το "φίλτρο" της μπροστινής σήτας.

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#22303
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nir_Beer

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 10
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

soking απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

γιατι το βραδυ ξαπλωσα ο μισος εξω απο τη σκηνη.ειχα διπλα τη συντροφο μου,επανω θεα τα αστερια κ στα 4 μετρα τον ηχο της θαλασσας.
αν αυτο μπορουσε να μου το προσφερει ενα οργανωμενο καμπινγκ μαζι με τις χρησιμες υπηρεσιες (ντουζ,τουαλετα,ψυγειο) που προσφερουν η αξια του θα ηταν ανεκτιμητη.ομως πουθενα δε βρηκα κατι τετοιο
#22316
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": antonisd

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 1
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

WhiteWaterGnome απάντησε στο θέμα: Για ποιο ΚΥΡΙΩΣ λόγο κάνετε (συστηματικά) ΕΛ

soking έγραψε: γιατι το βραδυ ξαπλωσα ο μισος εξω απο τη σκηνη.ειχα διπλα τη συντροφο μου,επανω θεα τα αστερια κ στα 4 μετρα τον ηχο της θαλασσας.
αν αυτο μπορουσε να μου το προσφερει ενα οργανωμενο καμπινγκ μαζι με τις χρησιμες υπηρεσιες (ντουζ,τουαλετα,ψυγειο) που προσφερουν η αξια του θα ηταν ανεκτιμητη.ομως πουθενα δε βρηκα κατι τετοιο


Καλησπέρα !!!! Έζησα το ίδιο σε οργανωμένο .... απλά χωρίς ίσκιο .... αλλά χωρίς να θέλω να πω ότι είναι το καλύτερο , μπορείς να Τσέκαρης το tsolis camping στο Λαμπιρη Αχαΐας . Οι κάτω κλιμακωτές θέσεις σκηνής είναι απομονωμένες, 4 μέτρα από το κύμα και όλα τα αλλά.... πάντως ναι... για αυτό αξίζει !!!


Sent from my iPad using Tapatalk
#22331

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Online E-Campers

Today 1100

Yesterday 5639

Week 18260

Month 6739

All 6713026

Αυτή τη στιγμή online 432 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 1100

Yesterday 5639

Week 18260

Month 6739

All 6713026

Αυτή τη στιγμή online 432 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions