Ας μην κλείνουμε και τους ορίζοντες μας λοιπόν.

  • Δημοσιεύσεις: 186
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 64

kastrinos δημιούργησε το θέμα: Ας μην κλείνουμε και τους ορίζοντες μας λοι

Διαβάζω τα post του forum σχεδόν καθημερινά. Παρακολουθώντας λοιπόν τα τελευταία topic νιώθω την ανάγκη να γράψω τα παρακάτω:
Δεν αποτελεί γνώρισμα αυτού του forum. Σε όσα fora που ασχολούνται με το θέμα ¨camping¨ και να ¨μπεις¨ θα εντόπισής την ¨διαφορετικότητα¨ που εκφράζεται σε ότι αφορά το είδος, ελεύθερο, οργανωμένο, μόνιμοι, μετακινούμενοι κ.ο.κ.
Ολόκληρη η κοινωνία, ολόκληρος ο κόσμος, βασίζεται στη διαφορετικότητα. Κινήματα ξεπηδούν για να υποστηρίξουν το δικαίωμα στο ¨διαφορετικό¨ έστω και για χάρη ενός και μόνο ατόμου.
Γιατί πρέπει να κατακρίνουμε το ένα ή το άλλο είδος; Γιατί κάποιο είδος να είναι ¨καλύτερο¨ από το άλλο. Γιατί πρέπει ο καθένας μας να ¨απολογείται¨ για τις επιλογές του;
Οι άνθρωποι του camping είναι από τη φύση τους ποιο ελεύθεροι, ανοικτά μυαλά, δεν θέλουν να κλείνονται μέσα σε τοίχους. Ας μην κλείνουμε και τους ορίζοντες μας λοιπόν.
Όσο, αυτοί που ασχολούνται με οποιαδήποτε μορφή camping, σέβονται τον εαυτό τους, την κοινωνία, την φύση, δεν νομίζω ότι δεν είναι άξιοι του σεβασμού μας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”
#16102
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostasngr, logic, akisarmaos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: Ας μην κλείνουμε και τους ορίζοντες μας λοι

Πάρα πολύ σωστός και περιεκτικός. Συμφωνώ απόλυτα. Τόσο στα θέματα του συγκεκριμένου φόρουμ, όπου κανείς δεν πιστεύω ότι γράφει με μισαλλοδοξία, απλώς υποστηρίζει ένθερμα τη μια ή την άλλη άποψη, όσο και σε όσα βλέπουμε στη ζωή μας, στην κοινωνία μας, στην καθημερινότητά μας. Εκεί οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και ορατοί και πραγματικά χαίρομαι διαβάζοντας τέτοια κείμενα.
#16103

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Ας μην κλείνουμε και τους ορίζοντες μας λοι

kastrinos ωραίο θέμα.
Εννοείται οτι συμφωνώ με το πρώτο μέρος. Κι εγω είμαι υπέρμαχος της διαφορετικότητα αλλα δεν πάω στο άλλο άκρο, όπου το "συνηθισμένο" γίνεται κατακριτέο. Γιατι σε πολλά γνωστά μέρη κάμπινγκ ΑΝ δεν έχεις το κλασσικό χιπικο-καλλιτεχνικό στυλάκι, είσαι υπόλογος. Άλλο η διαφορετικότητα και άλλο ο ελιτισμός. Το σιχαίνομαι αυτό όταν το βλέπω σε κόσμο.

Για τον παραπάνω λόγο, δεν συμφωνώ στο δεύτερο μέρος. Σε ελεύθερες κατασκηνώσεις έχω συνατήσει του πιο συντηρητικούς "προοδευτικούς" ανθρώπους. Γιατι όταν πας σε μία παραλία (χωρίς τζίβες και τατουάζ) και σε κοιτάνε κάτι τυπάκια λες και ένας εξωγίηνος μπήκε στο χωράφι τους, μου κάνει ίδια αντίδραση με αυτη των φασιστών, όταν ένα μελαμψός περνάει απο δίπλα τους.

Το κάμπινγκ είναι πολλά πράγματα και τίποτα μαζί. Γιατι εξαρτάται απο το πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Ο ένας το βλέπει σαν μέσο για να κάνει διακοπές, για άλλον είναι αυτοσκοπός για έρθει σε επαφή με την φύση κτλ. κτλ. Και επειδή είναι τόσο αφηρημένο, δεν νομίζω οτι μπορείς να προσδώσεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο "Κατασκηνωτή".

Στο τελείωμα σου, εννοείται οτι συμφωνώ. Αλλα θα συμπληρώσω οτι όχι μόνο όσοι ασχολούνται με κάποια μορφή κάμπινγκ είναι άξιοι σεβασμού, αλλα γενικότερα όλα τα πλάσματα που κυκλοφορούν γύρω μας. :)

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#16106

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ