Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπινγκ;

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS δημιούργησε το θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα σε συνέχεια του θέματος που άνοιξε ο Καστρινός, αλλά και γιατί όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω καταφέρει να βρω ούτε ένα ουσιαστικό λόγο ύπαρξης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
#16028

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Αρκετοι προτιμουν τα οργανωμενα για διαφορους λογους,εγω το ακουω περισσοτερο απο αυτους που ειναι πρωταρηδες στο θεμα καμπινγκ,αισθανονται μια ασφαλεια οσο αναφορα το χωρο οπου και αν υπαρχει βεβαια φυλακας,οσο αναφορα το θεμα της τουαλετας ειδικα απο γυναικες οπου η συντριπτικη πλειοψηφια αν συνεχισει να κανει καμπινγκ αργοτερα δεν εχει τετοιο προβλημα ουτε στο ελευθερο,ειναι θεμα αγχους περισσοτερο,οταν δεν ξερεισ τι θα συναντησεις και ακους διαφορα τεινεις προς την ασφαλεια οτι και αν σημαινει αυτο,το θεμα του φαγητου,νερου,καφεδων,παγου,πρωτων βοηθειων κτλ
καποιοι δεν ξεκουνανε απο το χωρο που στηνουν και θελουν και ολες τις ανεσεις τους,ειναι κυριως αυτοι που το καμπινγκ το βλεπουν σαν οικονομικη λυση διακοπων αν και πλεον ειναι τα ιδια χρηματα περιπου με τα δωματια,επισης δεν παιζει προβλημα με διωξη-προστιμο σε αντιθεση με το ελευθερο,αυτα νομιζω σε γενικες γραμμες
#16029

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 186
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 64

kastrinos απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Φοβάμαι ότι η απάντηση μου μάλλον θα δυσαρεστήσει ορισμένους αλλά μιας και ο φίλος άνοιξε το θέμα θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε και αληθινές απαντήσεις.
Προτιμώ το οργανωμένο γιατί δεν μου αρέσουν όλα όσα συμβαίνουν στους χώρους του ελευθέρου. Αταξία, βρωμιά, συνθήκες υγιεινής αμφισβητήσιμες. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, αυτά που γράφω δεν πιστεύω ότι αφορούν το σύνολο αυτών που κάνουν ελεύθερο camping αλλά ένα σημαντικό ποσοστό αυτών. Για να μην σας κουράζω ένα δείγμα είναι εδώ e-camping.gr/forum?view=topic&catid=19&id=10304.
Λοιπόν
Κάνω οργανωμένο camping γιατί υπάρχουν οι βασικές παροχές, ρεύμα, νερό, τουαλέτες, ντούζ.
Προτιμώ το οργανωμένο διότι υπάρχει μια δομή, μια τάξη, σε γενικές γραμμές σέβονται τους βασικούς κανόνες που διέπουν μια οργανωμένη κοινωνία.
Διότι υπάρχει μια σχετική ασφάλεια για την οικογένεια μου.
Θα ¨διαβαστεί κάπως¨ αλλά ναι γιατί δεν μου αρέσει να είμαι ¨παράνομος¨.
Τα παραπάνω τα θεωρώ αρκετούς λόγους για την ύπαρξη αυτών των επιχειρήσεων. Και στην τελική το οργανωμένο camping δεν αποτελεί Ελληνική εφεύρεση.

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”
#16030

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Συμφωνώ με όσα αναφέρει ο Καστρινός.
1) Θέματα υγιεινής: υπάρχουν άνθρωποι που δεν αρκούνται στο να κάνουν μπάνιο σε ένα ποτάμι. Θέλουν το ντους τους. Ακόμα κι αν αυτό φαίνεται υπερβολικό για κάποιους, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σχετικά με την ευαισθησία των γυναικών σε τέτοια θέματα. Είναι δύσκολο, ιδίως για αρκετές μέρες. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για μικρά παιδιά/μωρά.
2) Ασφάλεια. Είναια διαφορετικό να είσαι σε ένα οργανωμένο περιβάλλον με κάποιους κανόνες (αρκεί βέβαια να τηρούνται) από το να είσαι σε ένα χώρο μόνος σου ή και με άλλους κατασκηνωτές. Δεν ισχυρίζομαι ότι στο ελεύθερο είναι πιθανό να σου επιτεθούν/να σε ληστέψουν ή οτιδήποτε άλλο αλλά είναι σαφώς μικρότερη η αίσθηση ασφάλειας. Και πάλι αυτό μεγεθύνεται λόγω ύπαρξης παιδιών ή ατόμων που θεωρείς ότι είναι υπό την προστασία σου.
3) Άνεση. Πολλοί θα μπορούσαν να απαρνηθούν το δωμάτιο/ξενοδοχείο για κάποιες μέρες κάμπινγκ αλλά δύσκολα θα το έκαναν σε ελεύθερο, τουλάχιστον για αρχή. Γιατί να υπάρχει, λοιπόν, το χάσμα: Ξενοδοχείο ή τελείως χύμα. Αυτός θέλει να κοιμάται στη σκηνή, να πίνει τον καφέ του στο γρασίδι, να πάει με 5 βήματα στην παραλία αλλά και να έχει μια κανονική τουαλέτα, μια ντουζιέρα, κάπου να φορτίσει το κινητό, κάπου να προφυλαχτεί σε περίπτωση βροχής επειδή δεν έχει την εμπειρία.
4) Νομιμότητα. Ο υποστηρικτής του ελεύθερου θα ισχυριστεί ότι είναι άδικο να του απαγορεύεται να κατασκηνώσει σε κάποιο χώρο όταν επιτρέπεται σε μεγαλοεπιχειρηματίες να καταπατούν εκτάσεις, να εκμεταλλεύονται κοινά αγαθά κλπ. Κάποιος άλλος θα πει ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο ελεύθερος κατασκηνωτής δεν σέβεται το περιβάλλον, βρωμίζει την περιοχή.
Και ας το τραβήξω: Αν λοιπόν νομιμοποιηθεί το ελεύθερο κάμπινγκ, μπορώ να στήσω μια σκηνή για όλο το χρόνο; Για μια ζωή; Μπορώ να τη μεγαλώσω και να βάλω και μια τέντα για βεράντα και να δεσμεύσω 30 τετραγωνικά; Μπορώ να φέρω και κάποιους φίλους να κάνουν το ίδιο; Κι αν έρθει κάποιος και στήσει κολλητά στη δική μου μπορώ/δικαιούμαι να αντιδράσω; Αν πάλι ξεστήσει προσεκτικά τη δική μου όσο λείπω και την πακετάρει και στήσει τη δική του επειδή εκεί του άρεσε μπορώ να ισχυριστώ ότι παρανόμησε και να κινηθώ νομικά εναντίον του; Και λέω νομικά διότι αλλιώς είναι απλό: νόμος της ζούγκλας, βρίσιμο, μπουνιά κλοτσιά κλπ.
Μπορώ να ανάψω φωτιά για να ζεσταθώ ή για να μαγειρέψω; Πρέπει κάποιος να κρίνει ή όχι αν μπορεί να προκαλέσω κάποια πυρκαγιά;
Τα "μπορώ" είναι πολλά. Θέλω να πω ότι:
1) πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες/νόμοι σε μια κοινωνία. Κάθε απαίτηση/οπτική μας μπορεί να οδηγήσει σε κάποια άλλη απαίτηση κάποιου άλλου κ.ο.κ.
2) σε ποιους νόμους τελικά υπακούμε; Σε όσους θεωρούμε σωστούς; Σε όσους μας συμφέρουν; Κι αν κάποιος άλλος δεν υπακούει σε κάποιο νόμο πότε εναντιωνόμαστε και τον κατακρίνουμε; Όταν αφορά και εμάς; Όταν μας ενοχλεί; Όταν μας ζημιώνει; Όταν θεωρούμε -με όσο μυαλό κουβαλάει καθένας- ότι αποτελεί κάποιου είδους απειλή για την κοινωνία; Δεν είμαι νομικός, κατανοώ ότι γράφω πολύ απλοϊκά και είμαι βέβαιος ότι είναι σύνθετα και πολυδιάστατα θέματα. Ας κινητοποιηθεί η μερίδα των ανθρώπων που στηρίζουν το ελεύθερο ώστε να ανοίξει σοβαρά ένα τέτοιο θέμα και να καταργηθεί/αλλάξει ο νόμος. Ας κινητοποιηθεί η κοινωνία ώστε να μην συμβαίνουν όσα κατακριτέα συμβαίνουν με νομιμοφανείς κλπ διαδικασίες σε οργανωμένα κάμπινγκ/παραλίες/ξενοδοχειακά συγκροτήματα κ.α.
Έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν έχει διάθεση να σπαταλήσει ενέργεια, χρόνο και ψυχική ηρεμία για κάτι τέτοιο και προτιμά να λειτουργεί όποτε μπορεί κατά βούληση και όποτε δεν μπορεί ή αναγκάζεται σύμφωνα με τους νόμους.
#16032

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Θεωρώ πως η απάντηση μπορεί να δοθεί σχετικά εύκολα, εάν προκαταβολικά πραγματοποιούσαμε μία «τυπική» σύγκριση μεταξύ των 3 περιπτώσεων…

Οργανωμένο:

1. Ελεγχόμενος χώρος & ελεγχόμενες δραστηριότητες – Για κάποιους campers αυτό (ελεγχόμενος χώρος, κατά κάποιο τρόπο), δημιουργεί μία «ασφάλεια» και ιδίως για όσους έχουν «ανήσυχα» παιδάκια. Για το κράτος αυτό (ελεγχόμενες δραστηριότητες) δημιουργεί μία «ασφάλεια» επίσης, (γι αυτό ουσιαστικά και δεν διώκεται ποινικά).
2. Τυπικές Ανέσεις (τουαλέτες, ντουζιέρες, ρεύμα) – Για αρκετούς campers (και ιδίως για το γυναίκες) αυτές οι τυπικές ανέσεις είναι άκρως σημαντικές. Σαφέστατα υπάρχει και η λύση της προμήθειας κατάλληλου εξοπλισμού παροχής αυτών των ανέσεων, αλλά το κόστος αυξάνει, ο όγκος εξοπλισμού μεγαλώνει και η όποια «άνεση» τελικά μειώνεται.
3. Περισσότερες Ανέσεις (café, mini market, χώρος λάτρας, κ.α.) – Για κάποιους campers αυτές οι ανέσεις είναι επιθυμητές, ιδίως εάν έχουν μικρά παιδιά ή θέλουν να κατασκηνώσουν για σεβαστό χρονικό διάστημα και θέλουν να αποφύγουν τις πολλές μετακινήσεις.

Ελεύθερο (πολυσύχναστο):

1. Παρέα – Είναι αρκετοί οι campers που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε πολυσύχναστα μέρη ελεύθερου camping, μόνο και μόνο για την παρέα που έχουν δημιουργήσει εκεί.

Ελεύθερο (απόμερο):

1. Απόλυτη Ησυχία, Ηρεμία, Φύση - Για κάποιους campers αυτό είναι το Α και το Ω. Κακά τα ψέματα, την ησυχία, την ηρεμία και την φύση που μπορεί κάποιος να απολαύσει σε αυτού του είδους το ελεύθερο, δεν την βρίσκει πουθενά αλλού.


Κατά την γνώμη μου, καταλήγω στο ότι το οργανωμένο camping εξυπηρετεί πρώτα και πάνω απ’ όλα την άνεση και κατά δεύτερον (που ενδεχομένως για αρκετούς να μην ισχύει) το αίσθημα της «ασφάλειας». Συνεπώς, είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων και για πολλούς (όπως και να το κάνουμε) η άνεση (έστω και τυπική) είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές τους…

Τέλος, όσον αφορά στα περί νομιμότητας, εφόσον πολλοί ήδη παρανομούν και θα παρανομούν, τα οργανωμένα campings ΔΕΝ υπάρχουν για να κλείσουν το "κενό" της νομιμότητας! Εάν δεν είχαν να προσφέρουν κάτι παραπάνω (και ήταν απλά ένα συγκεκριμένο χωράφι), όλοι (τουλάχιστον στην Ελλάδα) θα παρανομούσαν (με το σκεπτικό του γιατί να κατασκηνώσω στο συγκεκριμένο χωράφι και όχι σε άλλο με καλύτερη θέα ή πιο κοντά στην θάλασσα, κ.τ.λ.).

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#16034

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Μιας και όταν άνοιξα το θέμα δεν είχα χρόνο να γράψω περισσότερα, επανέρχομαι με τη δική μου άποψη επί του θέματος:
1. Ασφάλεια: Στα 37 χρόνια που κάνω ελεύθερο δεν έτυχε ποτέ να μου κλέψουν ούτε ένα μανταλάκι. Αντιθέτως ξέρω αρκετούς ανθρώπους που τους έχουν βουτήξει από κωλόχαρτο μέχρι και πορτοφόλι σε κάποιο από τα "ασφαλή" οργανωμένα.
2. Ρεύμα: Λύνεται εύκολα με απλές μπαταρίες ή ηλιακό φορτιστή.
3: Νερό-ντους: Λύνεται επίσης εύκολα με τη μεταφορά νερού σε υδροδοχείο και με χρήση μιας φορητής ντουζιέρας.
4. Τουαλέτα: Θέμα ψυχολογίας και μόνο. Λύνεται με μια τρύπα στο χώμα και μια σακούλα για το χαρτί.
5. Συνθήκες υγιεινής: Να συγκρίνουμε τις συνθήκες υγιεινής που υπάρχουν στη φύση με αυτές των περισσότερων οργανωμένων που δεν έχουν ούτε καθαρίστρια; Άστο καλύτερα...
6. Αίσθηση ελευθερίας και γαλήνης: Ποιος αισθάνεται ελεύθερος όταν είναι περιτριγυρισμένος από συρματοπλέγματα; Ποιος βρίσκει γαλήνη και ηρεμία όταν έχει στο μισό μέτρο κολλημένη τη διπλανή σκηνή ενώ μπορεί να στήσει ακόμα και μόνος του στην πιο όμορφη παραλία;
7. Οικονομία: Νομίζω δεν τίθεται θέμα για το πια είναι πιο οικονομική λύση μεταξύ ελεύθερου και οργανωμένου.
8. Νομιμότητα: Ποιος αισθάνεται νόμιμος όταν βρίσκεται εντός ενός χώρου που ο δείκτης παρανομοίας του κυμαίνεται από 1% έως και 100%; Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα οργανωμένο που να είναι 100% νόμιμο.
Και ξαναρωτώ: Ποιος ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ λόγος ύπαρξης των οργανωμένων;
#16035

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Τίγρη, στο τελευταίο σχόλιο κάνεις σύγκριση μεταξύ οργανωμένου και ελεύθερου. Ακόμα κι αν αποφανθούμε ότι το ελεύθερο υπερτερεί έναντι του οργανωμένου, ότι είναι καλύτερο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο κλπ αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το άλλο δεν χρειάζεται να υπάρχει. Άλλωστε αφού υπάρχει κόσμος που το στηρίζει έχει λόγο ύπαρξης. Με ανάλογο τρόπο σκέψης θα σου πω:
-Το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι δεν χρειάζεται, αφού μπορείς να ζεσταθείς με ξυλόσομπα, να μαγειρέψεις με υγραέριο και να πλύνεις τα ρούχα στο χέρι
- Οι καφετέριες και τα μπαράκια δεν χρειάζονται. Γιατί να πληρώσω 3€ ή 8€ για καφέ ή ποτό, θα πάρω από το σπίτι, θα πάρω και μια πλαστική καρέκλα και θα καθήσω σε κάποιο πεζοδρόμιο με έναν φίλο. Γλιτώνω και την άθλια μουσική, είμαι και κάτω από ένα δέντρο κι όχι μέσα σε 4 τοίχους.
- Οι κινηματογράφοι γιατί να υπάρχουν; Εντάξει, ωραία εικόνα αλλά μπορώ να πάρω με τους κολλητούς μου έναν ποιοτικό προτζέκτορα και από ένα άνετο κάθισμα και θα βγούμε στο πάρκο της πόλης μας και θα δούμε ταινία κάτω από τα άστρα.
Προφανώς υπάρχει θέμα νομιμότητας στα οργανωμένα, εννοείται πως πρέπει να αντιμετωπιστεί και να ησυχάσουμε από διάφορους έξυπνους στην κοινωνία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, αν και το ανέφερα πιο πάνω. Στο ελεύθερο δεν βρίσκομαι σε παράνομο χώρο/παράνομο κτήριο/παράνομη επιχείρηση αλλά -καλώς ή κακώς- είμαι εγώ παράνομος. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα.
Σχετικά με την ασφάλεια, ε όσο φανατικός εχθρός του οργανωμένου και να είναι κανείς πώς μπορεί να υποστηρίξει ότι το να κοιμηθεί ένα ζευγάρι στο βουνό ή σε μια παραλία όπου θα είναι μόνοι τους είναι το ίδιο ασφαλές με το να κοιμηθεί μέσα σε ένα κάμπινγκ.
- Θεωρείς ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την όρεξη να μπουν στη διαδικασία της αγοράς ηλιακών φορτιστών( που μπορεί να φορτίζουν ένα κινητό σε 10 ώρες κάθετα στον Ήλιο), να κουβαλάνε λάστιχα, δεξαμενές για νερό, πόσιμο νερό, τρόφιμα, ψυγεία;
- Στο θέμα της υγιεινής: υπάρχουν γυναίκες που απλώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Φοβούνται! Έχουν πάθει ουρολοιμώξεις στο παρελθόν! Θέλουν να νιώθουν τελείως καθαρές. Και άντρες βέβαια, λιγότεροι. Πώς να το κάνουμε. Κι εγώ θεωρώ απαράδεκτες τις συνθήκες σε πολλά κάμπινγκ, σε πολλές καφετέριες, σε πολλά μπαρ, με εξοργίζει. Κι εγώ στη φύση δεν έχω πρόβλημα. Ε άλλοι έχουν.
Δεν είμαι ιδιοκτήτης κάμπινγκ, δεν τους υποστηρίζω αλλά δεν έχω λόγο να τους πολεμήσω σχετικά με την ύπαρξή τους αλλά σίγουρα για τη συμπεριφορά τους, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το κόστος, τη νομιμότητα των επιχειρήσεών τους.
#16038
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kvasilek

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Tigri, γιατί μου τα "χαλάς" τώρα???

- Το ίδιο είναι κουβάλα μπαταρίες, ηλιακούς φορτιστές, γεννήτριες, κ.τ.λ., με το να βάλεις το κινητό σου, την camera σου, το gps σου στην πριζούλα?
- Το ίδιο είναι προμηθεύσου, γέμισε, κρέμασε, χρησιμοποίησε, ξεκρέμασε, επαναγέμισε, ξανακρέμασε, ξαναχρησιμοποίησε σακούλα ντους, με το να γυρίσεις απλά την βάνα και να κάνεις ντους για όση ώρα θέλεις?
- Το ίδιο είναι τρύπα στο χώμα, σακούλα, χαρτί, με το να χρησιμοποιήσεις υγρό ειδικό απολυμαντικό ή betadine στο καπάκι και να καθίσεις σαν άνθρωπος και όχι σαν μαϊμού?

Είπαμε, είναι ΚΥΡΙΩΣ θέμα άνεσης, συνεπώς υπάρχει (το οργανωμένο) και απευθύνεται σε αυτούς που την επιζητούν (έστω και αυτή την "τυπική")...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#16039

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Επίσης, πολλοί μπορούν να το παίζουν εναλλακτικοί και άνθρωποι της φύσης για δέκα μέρες και τις υπόλοιπες 355 (ή 356) να είναι απόλυτα αφομοιωμένοι στον τρόπο ζωής που τόσο δείχνουν ότι περιφρονούν. Άλλοι πάλι σε μια παραλία 1000 ατόμων αποφασίζουν ότι μπορούν να κυκλοφορούν και γυμνοί! Έτσι τους αρέσει! Ελευθερία! Δεν το κάνουν όμως στην πόλη!
Εντάξει, ο τύπος που περιγράφεις Uncle George είναι υπερβολικός σε όλα, υπάρχει κλιμάκωση, χαίρομαι όταν κάποιος αποφασίσει να αφήσει το ξενοδοχειάκι, το λάπτοπ και την τηλεόραση και στήσει μια σκηνή. Όχι απαραίτητα σε κάθε εξόρμηση/εκδρομή/ φάση διακοπών. Όχι απαραίτητα ελεύθερο. Αρκεί να δοκιμάζει, να "γεύεται", να πειραματίζεται.
#16040

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Ποιος ο λόγος ύπαρξης των οργανωμένων καμπι

Εντάξει ρε παιδιά, μη βαράτε. Ίσως είμαι λίγο περισσότερο φανατικός του ελεύθερου από όσο σηκώνει η πλειοψηφία, κάτι το οποίο φαίνεται άλλωστε και από τις αναρτήσεις μου.
Κώστα, θεωρώ ότι οι συσχετισμοί που κάνεις με τα μπαρ, τις καφετέριες και τους κινηματογράφους είναι λίγο άστοχοι ως προς το θέμα του καμπινγκ γενικότερα και αυτό διότι σε μπαρ, καφετέριες και κινηματογράφους λίγο πολύ πάμε όλοι. Κατασκήνωση όμως, είτε ελεύθερη είτε οργανωμένη, δεν κάνουν όλοι.
Θείε, για να κερδίσεις κάποια πράγματα σ'αυτή τη ζωή θα πρέπει να απαρνηθείς κάποια άλλα, έτσι δεν είναι; Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του...
#16041

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ