ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George δημιούργησε το θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

Το eBay είναι η μεγαλύτερη και πλέον γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών στον κόσμο. Αποτελεί δε, μία άριστη (και αρκετές φορές ιδιαίτερα συμφέρουσα, από οικονομικής άποψης) πηγή αγοράς - πώλησης ειδών camping.
Στο κείμενο που ακολουθεί, δίδονται διάφορες συμβουλές (για όσους έχουν ήδη λογαριασμό ή πρόκειται να αποκτήσουν) σχετικά με το θέμα των ΑΓΟΡΩΝ…

ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ:
Ι. Η αρχική – βασική πλατφόρμα δημοπρασιών είναι το eBay.com @ ΗΠΑ. Πέραν αυτής, σχεδόν κάθε άλλη μεγάλη χώρα στον κόσμο διαθέτει την δική της τροποποιημένη πλατφόρμα (π.χ. eBay.co.uk @ Αγγλία, eBay.de @ Γερμανία, κ.τ.λ.).
ΙΙ. Το listing ενός προϊόντος π.χ. στο eBay.com, ΔΕΝ συνεπάγεται ότι εμφανίζεται πάντα και π.χ. στο eBay.de. Αυτό οφείλεται σε πολλούς και διάφορους λόγους.
TIPS:
1. Με το ίδιο username και password μπορούμε να κάνουμε login στο eBay οποιασδήποτε χώρας.
2. Εάν επιθυμούμε την εύρεση – αγορά προϊόντος αμερικανού κατασκευαστή, τότε ψάχνουμε κυρίως στο eBay.com. Εάν επιθυμούμε την εύρεση – αγορά προϊόντος ευρωπαίου κατασκευαστή, τότε ψάχνουμε κυρίως στο eBay.co.uk. Για όσους γνωρίζουν την γερμανική γλώσσα, το eBay.de αποτελεί και αυτό μία πάρα πολύ καλή επιλογή.

ΕΥΡΕΣΗ

ΓΕΝΙΚΑ:
Ι. Για την εύρεση προϊόντων χρησιμοποιούμε το Advance Search. Το πώς ακριβώς πρέπει να συντάξουμε τις λέξεις, για να έχουμε όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα, αναφέρετε εδώ .
ΙΙ. Επιλέγουμε πάντα το πεδίο: Search including -> Title and description, ώστε να πραγματοποιηθεί εύρεση λέξεων κλειδιών ΚΑΙ στις περιγραφές (όχι μόνον στον τίτλο).
ΙΙΙ. Επιλέγουμε (σχεδόν πάντα) το πεδίο: Location -> From preferred locations -> Worldwide, ώστε τα αποτελέσματα να περιλαμβάνουν ΟΛΑ τα προϊόντα ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης ή πλατφόρμας upload.
TIPS:
1. Όλες οι χώρες ΔΕΝ χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια πλατφόρμα στο eBay. Συνεπώς τα , “φίλτρα” στο αριστερό menu (μετά την εμφάνιση των πρώτων αποτελεσμάτων) ΔΕΝ είναι ακριβώς τα ίδια (πέραν των: Condition, Price, Format).
2. Όσα παραπάνω “φίλτρα” χρησιμοποιούμε (π.χ. Categories), τόσο περισσότερο “περιορίζουμε” τα αποτελέσματα της εύρεσης στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Άρα, καλό είναι να τα αποφεύγουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΓΕΝΙΚΑ:
Ι. Υφίστανται πωλητές, οι οποίοι αποστέλλουν τα προϊόντα τους Ελλάδα (αναφέρεται και το σχετικό κόστος) και άλλοι που δεν αποστέλλουν.
TIPS:
1. Εάν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για κάποιο προϊόν, όπου ο πωλητής θεωρητικά δεν αποστέλλει Ελλάδα, μπορούμε να του στείλουμε προκαταβολικά (μέσω eBay) ένα μήνυμα με την σχετική ερώτηση (εάν αποστέλλει και πιο το κόστος αποστολής). Και αυτό διότι έχει αποδειχθεί άπειρες φορές στο παρελθόν, ότι κατόπιν ζήτησης (μας) ο εκάστοτε πωλητής μπορεί να δεχθεί τελικά την πραγματοποίηση αποστολής στην χώρα μας (και συνήθως με λογικό κόστος).
2. Επίσης, θα πρέπει στο μήνυμά μας να αναφέρουμε ότι (εάν τελικά κάνει αποστολή) θα πρέπει να “ξεκλειδώσει” το listing του προϊόντος, ώστε να επιτρέπεται το biding από οποιαδήποτε χώρα.

ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ:
Ι. Θεωρητικά, οτιδήποτε προέρχεται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, υφίσταται εκτελωνισμό κατά την εισαγωγή του στην χώρα μας.
ΙΙ. Θεωρητικά ισχύει ότι εκτελωνίζεται οτιδήποτε ξεπερνάει σε κόστος τα 100 ευρώ. Πρακτικά, αυτό δεν ισχύει. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι μπορεί να εκτελωνιστεί κάτι με κόστος αγοράς π.χ. 70 ευρώ και μπορεί να μην εκτελωνιστεί κάτι με κόστος 500 ευρώ.
ΙΙΙ. Το κόστος εκτελωνισμού κυμαίνεται από το 10% έως και το 40% της αξίας του προϊόντος!
TIPS:
1. Εάν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για κάποιο προϊόν, όπου προέρχεται από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούμε να στείλουμε προκαταβολικά (μέσω eBay) ένα μήνυμα στον πωλητή, ρωτώντας εάν είναι εφικτό να ΜΗΝ αναγράφεται πουθενά το κόστος αγοράς του προϊόντος, παρά μόνον η ένδειξη “gift”. Αυτό είναι ένα εφαρμοσμένο trick, το οποίο κάποιες φορές (όχι όλες) αποδίδει.
2. Για να αποφύγουμε διαδικασίες και μπερδέματα, προτείνεται η χρήση του eBay.co.uk @ Αγγλία και η επιλογή: Location -> From preferred locations -> Europe. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, στα αποτελέσματα εμφανίζονται ΜΟΝΟΝ προϊόντα από χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ότι αυτό θετικά συνεπάγεται.

ΑΓΟΡΑ

ΓΕΝΙΚΑ:
Ι. Υφίστανται 2 περιπτώσεις πώλησης: α΄) Auction: Η πώληση είναι ενεργή και πρέπει να περιμένουμε μέχρι να λήξει και β΄) Buy It Now: Η πώληση μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα.
TIPS:
1. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, καλό είναι να πραγματοποιήσουμε μία έρευνα αγοράς. Από το αριστερό menu (φίλτρα), εάν επιλέξουμε το πεδίο: Show Only -> Completed listings μπορούμε να αποκτήσουμε μια εικόνα στο πόσο πουλήθηκε στο παρελθόν (από διάφορους sellers) το προϊόν για το οποίο ενδιαφερόμαστε.
2. Στις πωλήσεις τύπου Auction, κάνουμε πάντα bid με μέτρο και ΠΟΤΕ δεν ενθουσιαζόμαστε – παρασυρόμαστε, ώστε να bidάρουμε ποσό μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά αξίζει να διαθέσουμε.
3. Δεν κάνουμε bid ποτέ προκαταβολικά, αλλά πάντα τελευταία στιγμή (π.χ. 10sec πριν την λήξη της δημοπρασίας) για πολλούς και διάφορους λόγους.

ΠΛΗΡΩΜΗ

ΓΕΝΙΚΑ:
Ι. Η πληρωμή των αγορών πραγματοποιείται συνήθως μέσω PayPal και αρκετές φορές μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Σπανιότερα, ο πωλητής αποδέχεται άλλους τρόπους πληρωμής.
TIPS:
1. Η πληρωμή – εξόφληση μέσω PayPal είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδος.
2. Η πληρωμή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στο γκισέ χρεώνεται (έξοδα τραπέζης) τουλάχιστον 12,5 ευρώ επιπλέον. Εάν όμως διαθέτουμε Internet Banking και πραγματοποιήσουμε την συνδιαλλαγή μέσω αυτού, τότε η χρέωση (έξοδα τραπέζης) περιορίζεται στα 0,50 ευρώ, με ότι αυτό θετικά συνεπάγεται.
3. Η πληρωμή μέσω Western Union, Money Gram, κ.τ.λ. ΔΕΝ μας εξασφαλίζει και ΔΕΝ συνίσταται ποτέ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΓΕΝΙΚΑ:
Ι. Υφίστανται πωλητές, οι οποίοι δέχονται επιστροφές (υπό όρους), άλλοι που δεν δέχονται και άλλοι που δεν αναφέρουν τίποτε.
ΙΙ. Οι επιστροφές προϊόντων πραγματοποιούνται πάντα με δικά μας έξοδα.
TIPS:
1. Εάν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για κάποιο προϊόν, όπου δεν αναφέρεται το θέμα της επιστροφής, μπορούμε να στείλουμε προκαταβολικά (μέσω eBay) ένα μήνυμα στον πωλητή, ρωτώντας εάν είναι δέχεται επιστροφές και με ποιες προϋποθέσεις.


Βρίσκομαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15769
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostasngr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

πολύ χρήσιμο το άρθρο, Uncle George.
Να συμπληρώσω:
1) Ελέγχουμε επίσης τη βαθμολογία του πωλητή, έχει rating κάτω από το όνομά του, δεξιά στη σελίδα. Αυτό θα είναι καλό να είναι πάνω από 99%. Όσο περισσότερο γίνεται.
2) Μπορούμε να δούμε τα feedback, δηλαδή τις αξιολογήσεις όσων έχουν αγοράσει από κάποιον πωλητή που μας ενδιαφέρει, όπου υπάρχουν θετικές, ουδέτερες και αρνητικές κατηγορίες. Μάλιστα, ο αγοραστής ψηφίζει ξεχωριστά σχετικά με την επικοινωνία του με τον πωλητή, με την ποιότητα του προϊόντος και με το χρόνο παράδοσης κλπ. Μπορούμε λοιπόν να δούμε παράπονα και το λόγο για τον οποίο έγιναν. Όπως επίσης αν η πτώση της βαθμολογίας του οφείλεται πχ σε 1-2 προϊόντα που μπορεί να μη μας ενδιαφέρουν και στο δικό μας να είναι άριστος.
3) Στο κόστος πρέπει να υπολογιστεί και περίπου 4% προμήθεια του Paypal
4) Aν και εννοείται, αν χρειαζόμαστε μεγάλες ποσότητες από ένα προϊόν και δεν βιαζόμαστε παραγγέλνουμε πρώτα ένα για να ελέγξουμε την ποιότητα.
5) Αγορά πολλών μονάδων προΙόντος μπορεί να θεωρηθεί εισαγωγή για εμπορικούς σκοπούς.
6) Αν το προϊόν δεν παραδοθεί στον αναμενόμενο χρόνο, ελέγχουμε μήπως έχει ξεχαστεί σε καμια γωνιά του ταχυδρομείου και επικοινωνούμε μετά με πωλητή. Συνήθως είναι διαθέσιμοι να το ξαναστείλουν, αν είναι μικρής αξίας. Αλλιώς ελέγχουν.
7) Εννοείται ότι απαιτείται καλή γνώση αγγλικών, μια λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά.
8) Σε κάποιες περιπτώσεις, δίνεται από τον πωλητή κατα την αγορά tracking number, ένας κωδικός που βάζουμε στη σελίδα της μεταφορικής του πωλητή και μπορούμε με αυτόν να παρακολουθούμε πού βρίσκεται το προϊόν( πολη, αεροδρόμιο, κλπ). Δεν χάνουμε τίποτα να ρωτήσουμε με μήνυμα για το αν μπορεί να μας δοθεί ένας τέτοιος κωδικός.
9) Προσοχή, όσο γενικό κι αυθαίρετο κι αν είναι αλλά πολλές φορές η φθήνια τρώει τον παρα. Δεν πατάμε το κουμπάκι αγοράς κατευθείαν μόνο με κριτήριο το πιο φθηνό.
10) Καλό το ebay αλλά ας στηρίζουμε και την ελληνική αγορά. Πχ όταν ψάχνω φορτιστή λάπτοπ και εδώ έχει 50€ ενώ στο ebay 15€ τότε παίνω από ebay αλλά για μικροποσά που δικαιολογούνται (απόσταση, ΦΠΑ, κόστος συντήρησης φυσικού καταστήματος κλπ) ε τότε δώσε 45 αντί για 40 και παρ'το από εδώ.
#15770

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY


Την συγκεκριμένη φράση πρώτη φορά την ακούω και οφείλω να ομολογήσω ότι μου άρεσε πολύ! +1


+1

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15771

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

Θείε, να συμπληρώσω ότι αυτή η φράση έχει διπλή ανάγνωση. Πέραν του κινδύνου της κακής ποιότητας λόγω τιμής, χρηιμοποιείται κυρίως εννοώντας πως βλέποντας μεγάλη προσφορά και ποικιλία φθηνών προϊόντων αγοράζουμε χωρίς μέτρο,, είτε είναι πραγματικές ανάγκες είτε όχι. "ελα μωρέ, πάρε κι αυτό, πάρε κι εκείνο κάπου θα χρειαστεί, 0,50€ έχει". Κι έτσι καταλήγεις να σου φύγει το πενηντάρικο/κατοστάρικο χωρίς να πάρεις χαμπάρι. Όταν μάλιστα το χρήμα είναι πλαστικό ή ηλεκτρονικο όπως στο διαδίκτυο τότε είναι ακόμη πιο εύκολο να ξεφύγεις.
#15772

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

Επίσης, αν και κάποια από όσα έχω γράψει είναι προφανή, συνεχίζω γιατί ίσως αφορά σε ανθρώπους που έχουν ελάχιστη σχέση με ηλεκτρονικές αγορές, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κλπ. Το επίπεδο ασφάλειας σε γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα είναι υψηλό. Μάλιστα, οι τράπεζες έχουν δικλείδες ασφαλείας, έχουν συστήματα που διασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό τα χρήματά μας. Έτυχε περιπτωση όπου κάποιος έκανε ενοικίαση μέσω της δικής μου χρεωστικής σε ένα ξενοδοχείο - δεν θυμάμαι πού, εξωτερικό- και μου τηλεφώνησαν από την τράπεζα, διαπίστωσαν ότι δεν είμαι εγώ και μπλόκαραν τη μεταφορά χρημάτων. Από εκεί και πέρα, επειδή το ρίσκο ποτέ δεν θα μηδενιστεί, αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε κάρτες από λογαριασμούς όπου έχουμε πολλά χρήματα ή λογαριασμούς μισθοδοσίας κλπ. Μπορούμε να έχουμε ένα λογαριασμό μόνο για αγορές στο διαδίκτυο όπου θα έχουμε συνεχώς ένα μικρό ποσό, όσο τέλος πάντων μας καλύπτει.
#15773

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

Κωστή,

Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, είναι απολύτως σωστά, αλλά ας ΜΗΝ ξεφεύγουμε απ’ το θέμα μας: “ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ (ειδών camping) ΜΕΣΩ EBAY”.

Συνεπώς:
- Δεν τίθεται θέμα μεγάλων ποσοτήτων αγοράς! Ψάχνουμε για αγορά συγκεκριμένου εξοπλισμού, μέσω eBay...
- Δεν τίθεται θέμα “Jumbo”, άρα πάρε κι αυτό, πάρε κι εκείνο! Επαναλαμβάνω, ψάχνουμε για αγορά συγκεκριμένου εξοπλισμού, μέσω eBay…
- Δεν τίθεται θέμα γενικότερων e-shops, άρα και “προφύλαξη” πιστωτικής κάρτας! Αναφέρομαι (thread) αποκλειστικά στο eBay, άρα το PayPal και Bank to Bank money transfer είναι τα δεδομένα (και τα απολύτως αξιόπιστα).

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της πιστωτικής κάρτας και επειδή κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει αρκετές (στο PayPal), θα πω (χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση) ότι η καλύτερη επιλογή είναι (ίσως) μία Visa Card από την Τράπεζα Πειραιώς. Και αυτό διότι:
1. Σε ενημερώνουν στο κινητό (μέσω sms) σε πραγματικό χρόνο και αναλυτικότατα για οποιαδήποτε συνδιαλλαγή πραγματοποιηθεί.
2. Σε καλούν άμεσα, για οποιαδήποτε ασυνήθιστη συνδιαλλαγή.
3. Δεν σου τα κάνουν τσουρέκια (τηλεφωνικές κλήσεις), όταν την έχεις αφήσει απλήρωτη 2 και 3 μήνες (βασικό αυτό στις μέρες μας... ;) )

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15774

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

εεεεε θείε, δεκτό αλλα δεν είδα κάπου να το περιορίζεις σε είδη κάμπινγκ (αν εξαιρέσεις ότι το γράφεις σε φόρουμ για κάμπινγκ :)).
#15776

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

Ok, σωστή - αποδεκτή η παρατήρηση... ;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15780

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 178
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 35

LOI απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

Μπράβο για το θέμα παιδιά. Είναι αλήθεια ότι χρειαζόταν οι συμβουλές μιας και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. :worthy: :thumbup:
#15898

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ EBAY

Επειδή σε αρκετά πρόσφατα posts έχει αναφερθεί το θέμα των εμβασμάτων στο εξωτερικό για διάφορες αγορές και για να μην ανοίγω νέο thread, ενημερώνω στο παρόν thread πως έχει η κατάσταση ΑΥΤΗ την στιγμή, λόγω capital controls.

ΔΕΝ είναι εφικτή η οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων (προς πληρωμή αγορών) στο εξωτερικό, είτε μέσω κάρτας ταμιευτηρίου, είτε μέσω προπληρωμένης κάρτας, είτε μέσω πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω e-banking, είτε μέσω Western Union, είτε μέσω MoneyGram.

Ο ΕΦΙΚΤΟΣ και πλέον ΕΥΚΟΛΟΣ τρόπος αγοράς προϊόντων από το εξωτερικό (προς το παρόν), είναι ο ακόλουθος:

- Επικοινωνούμε με το e-shop που θέλουμε να αγοράσουμε το προϊόν / προϊόντα και τους ζητάμε να μας αποστείλουν:
Α΄) Τα πλήρη στοιχεία τους (επωνυμία, πλήρης διεύθυνση, τηλέφωνα).
Β΄) Τα πλήρη στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (Τράπεζα, IBAN, BIC/SWIFT, ονοματεπώνυμο δικαιούχου).
Γ΄) Ένα δελτίο παραγγελίας ή προ-τιμολόγιο, όπου θα αναγράφονται τα προϊόντα και τα κοστολόγια (κόστος προϊόντων + μεταφορικών).

- Με αυτά τα στοιχεία πάμε στην τράπεζα (στο τμήμα εμβασμάτων, όχι στο ταμείο), συμπληρώνουμε μία σχετική αίτηση με όλα τα άνωθεν στοιχεία και επισυνάπτουμε το δελτίο παραγγελίας ή το προ-τιμολόγιο.

- Σε 3 – 5 εργάσιμες ημέρες έχουμε την τελική απάντηση – έγκριση του εμβάσματος μας προς το εξωτερικό και κατόπιν ενημερώνουμε ανάλογα το e-shop.

Σε περίπτωση κατά την οποία έχουμε συγγενικό πρόσωπο στο εξωτερικό και θέλουμε να του αποστείλουμε χρήματα (για να προβεί στην αγορά εκείνος – εκείνη), τότε πάλι απαιτείται σχετική (διαφορετική) αίτηση, οπότε ποιος ο λόγος να μην την κάνουμε εμείς απ’ ευθείας.

Χρήματα εντός φακέλου, είναι εφικτό μεν, αλλά παρακινδυνευμένο δε…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#18047

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ