Τί σας ενδιαφέρει σε ένα camping;

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

bakalogatos δημιούργησε το θέμα: Τί σας ενδιαφέρει σε ένα camping;

Γεια σας
επειδή σκεφτόμαστε να ανοίξουμε ένα camping σε μια όμορφη περιοχή της Ελλάδας όπου δεν υπάρχει σήμερα κανένα camping.
Ο προβληματισμός μας έχει να κάνει με τις προτιμήσεις των κατασκηνωτών και το χώρο που έχουμε επιλέξει. Δυστυχώς ο χώρος αυτός έχει πρόσβαση σε παραλία μόνο από ένα μικρό κατηφορικό δρομάκι (25 μέτρα) και πολύ κοντά από τα όρια του χώρου (100μέτρα) περνάνε ρεύματα υψηλής τάσης. Το θετικό είναι ότι μία ομαλή πλαγιά και με ελεύθερο, αμφιθεατρικό, πεδίο την θάλασσα με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των κατασκηνωτών να βλέπουν θάλασσα. Τέλος εξαιτίας της ιδιομορφίας του χώρου, τα αυτοκίνητα (ΙΧ) θα έχουν ανεξάρτητο χώρο στάθμευσης στην είσοδο. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα παρέχονται όλες οι βασικές ανέσεις μιας κατασκήνωση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τεχνικής απόψεως.
Θα ήσασταν πρόθυμοι να κατασκηνώσετε σε έναν τέτοιο χώρο.
Ποιοι είναι οι ανασταλτικοί παράγοντες για μια διαμονή σας σε έναν camping;
Θα χαρώ πολύ να μάθω την γνώμη σας.
Φιλικά
Κώστας
#14906

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: Τί σας ενδιαφέρει σε ένα camping;

Με σειρά προτεραιότητας:
1) Σκιά
2) Καθαρές τουαλέτες- κοινόχρηστοι χώροι
3) Οριοθετημένες θέσεις
4) Πάρκινγκ - απαγόρευση στάθμευσης δίπλα στις σκηνές
5) Τήρηση κανονισμών και προσπάθεια επιβολής τους.
Από εκεί και πέρα έιναι πολλά ου μπορεί να είναι θέμα γούστου, οικονομικής δυνατότητας κλπ. Γενικά να είναι φιλικό, ζεστό, δεμένο με τη φύση. Συμμαζεμενο. Και πολύ σκέψη στην τιμολόγηση. Όταν χρεώνεις το ρεύμα 800w 4€ και το πάρκινγκ που ούτε σκίαση δεν έχει 3-4€ τότε βγάζεις φράγκα χωρίς υπηρεσίες. Βέβαια αν γεμίζει τελικά...μαγκιά σου. Εγώ θα έβαζα τιμές σε σετ, σκηνή+1 ατομο, σκηνή+2 άτομα κλπ και δεν θα χρέωνα ρεύμα στις σκηνές. Μόνο στα τροχόσπιτα. Και χωρίς χρέωση το αυτοκίνητο. Αντιστάθμισε τη ζημία με ένα καλό και πλήρες μινι-μαρκετ, εστιατόριο ή ό,τι άλλο σκεφτείς. Επίσης δεν θα είχα χαιδεμένους μόνο τους τροχοσπιτάδες ως συνήθως, που έχουν εξολοκλήρου τα κομμάτια με καλή θέα κλπ. Δώσε και κάτι στις σκηνές.
#14924

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 7
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

THANOSJ3 απάντησε στο θέμα: Τί σας ενδιαφέρει σε ένα camping;

Όπως ανέφερε και ο προλαλήσαντας...
- Καθαρές τουαλέτες- ντουζιέρες
- Οριοθετημένες θέσεις και όχι σκορποχωρι όπως γίνεται σε κάποια camping που κάποιοι με 2 σκηνές μικρές ποιάνουν κάτι κομμάτια 10χ10.
Σε κάθε περιοχή που θα έχεις χωρισμένο το camping σου να έχεις 2-3 μεγάλες θέσεις για να χωράνε μέχρι και οι πιο απαιτητικές σκηνές.
- Εφόσον αναφέρεις ότι υπάρχει parking για τα αυτοκίνητα δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν μέσα και να γεμίζουν βαβούρα-καυσαέριο τον χώρο
-Όσο αφορά τις τιμές με τις σκηνές η πιο καλή λύση σε σχέση με αυτά που βλέπω εγώ τα τελευταία 3 χρόνια..
π.χ έρχεται μια παρέα 7 ατόμων με 2 σκηνές.
--Χρέωσε κάθε σκηνή με 2 άτομα μέσα δηλαδή : σκηνή +2 άτομα= να χρεώνεται μαζί και όχι ξεχωριστά σκηνή, ξεχωριστά άτομα.
Από εκεί και μετά κάθε έξτρα άτομο που θα έρχεται στην παρέα με ήδη υπάρχουσες σκηνές έξτρα..
Το ρεύμα μέχρι και 880 watt που δίνουν οι παροχές σε μία λογική τιμή 2-3 ευρό την ημέρα που υπάρχει σαν τιμή φέτος από ότι είδα δεν είναι κάτι.

Φυσικά οι καλές τιμές στο Mini market σου θα τραβήξουν κόσμο να αγοράσει τα 1,2,5,10,20 πράγματα που θέλει και όχι να τα φέρει από έξω όπως συμβαίνει στα camping πλέον αν πας με αμάξι.

Αυτά από εμένα.

Θάνος
#14930

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Τί σας ενδιαφέρει σε ένα camping;

Καταρχάς αν και 100 μέτρα μακριά τα καλώδια, εγώ δεν θα επέλεγα το camping για αυτό το λόγο εκτός και δεν το ήξερα αλλά αυτό ισχύει μόνο για την πρώτη φορά. Μπορεί το όριο να είναι 20-25 μέτρα σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία αλλά υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, με μία μικρή αναζήτηση μπορείτε να το δείτε.
Αυτό που θα σας πρότεινα είναι πρώτα από όλα αν είναι δυνατόν να αγαπήσετε το camping, ή έστω να κάνετε αρκετές μέρες camping ώστε να δείτε από κοντά τον επικείμενο ανταγωνισμό αλλά και να γνωρίσετε τους ίδιους ανθρώπους που κάνουνε camping οι οπίοι θα είναι και μελλοντικοί πελάτες σας. Συνήθως τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται λόγω του ότι για κάποιους αποτελεί μόνο μία επιχείρηση κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο κακό αλλά αν είναι τις λογικής της αρπαχτής είναι το μέγιστο κακό.
Από εκεί και πέρα, πέρα από τα αυτονόητα, ο καθένας έχει τα δικά του + για ένα camping, οπότε ερχόμαστε πάλι στο προηγούμενο που σημαίνει αν είναι καθ’ εαυτού μία επιχείρηση που θέλετε να είναι με μεράκι και αγάπη για το camping κατ’ εμέ θα πρέπει να είναι όσο πιο ήσυχο και “χωνευτό” στο φυσικό περιβάλλον του, με πολύ ποιο οικονομικές τιμές από τα πιο πολλά camping, πρόσχαρο προσωπικό, μακριά τα αμάξια και όχι τροχόσπιτα δίπλα σε σκηνές, όχι καφετέριες, όχι μπαρ και αν είναι εφικτό θέσεις για σκηνή πάνω στην παραλία, όχι μόνο μπάρμπεκιου αλλά και πέτρινες “θράκες” σε σημεία στην παραλία.
Οπότε χωρίς σειρά προτεραιότητας, ανασταλτική παράγοντες θα έλεγα,
Τιμές.
Φασαρία.
Αρμονία περιβάλλοντος.
Προσωπικό.
Τρόπος μετάβασης στο camping.
Υγιεινή.
Παραλία.
Σκιά.
Τοπίο.
Το προφίλ μου είναι καθαρά κάποιου με σαν κύρια επιλογή το free camping, που για τους περισσότερους ιδιοκτήτες camping δεν τους αφορά αυτή η ομάδα, οπότε στοχεύουν σε όλους τους άλλους, οπότε και εγώ φυσικά δεν επιλέγω οργανωμένα. Πάντως αν και προτιμώ το ελεύθερο, σίγουρα ένα τέτοιο camping θα το επισκεπτόμουν κάποιες φορές.
#14934

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ