Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

 • Δημοσιεύσεις: 1
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

LiaCamper απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Μένω στην Καλαμάτα.

Το χειμώνα εδώ έχει ΚΡΥΟ. Το ξέρω γιατί ξέρω τι ρούχα φοράω, και πόσα πληρώνω στη ΔΕΗ για τη θέρμανση με το κλιματιστικό μου.

Επίσης, το χειμώνα εδώ ΒΡΕΧΕΙ.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λίγο για να κατανοήσεις τις καιρικές συνθήκες. Για τους προορισμούς σού τα έχουν πει τέλεια οι άλλοι :-)
#22500

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 416
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 71

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

LiaCamper έγραψε:

Μένω στην Καλαμάτα.

Το χειμώνα εδώ έχει ΚΡΥΟ. Το ξέρω γιατί ξέρω τι ρούχα φοράω, και πόσα πληρώνω στη ΔΕΗ για τη θέρμανση με το κλιματιστικό μου.

Επίσης, το χειμώνα εδώ ΒΡΕΧΕΙ.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λίγο για να κατανοήσεις τις καιρικές συνθήκες. Για τους προορισμούς σού τα έχουν πει τέλεια οι άλλοι :-)


Να γιατί δεν πρέπει να λαμβάνεις τοις μετρητοίς ούτε ότι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες.:laugh:
#22502

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 311
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 132

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Το χειμώνα φυσικά κάνει κρύο. Παντού. Και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη και στην Ρόδο. Ακόμα και στη Βηθλεέμ χιόνιζε τα Χριστούγεννα. Όμως άλλο το κρύο στο Γύθειο ας πούμε κι άλλο εκείνο στο Νοβοσιμπίρσκ. Άλλο στο Ναύπλιο κι άλλο στο Νευροκόπι.
Και βεβαίως άλλο το θερινό και άλλο το χειμερινό κάμπινγκ. Άλλος εξοπλισμός και άλλος σχεδιασμός χρειάζεται για το πρώτο και άλλος για το δεύτερο.

Επειδή όμως συμβαίνει να είμαι λάτρης της χειμερινής κατασκήνωσης και την Πελοποννήσου ταυτοχρόνως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν είναι καθόλου απαγορευτικό το κάμπινγκ στην Πελοπόννησο (σε πολλά σημεία της τουλάχιστον) κατά τους χειμωνιατικους μήνες. Εγώ το κάνω συχνά σε μέρη έως τα 800 μ. υψόμετρο. Πέρυσι τα Χριστούγεννα φερ'ειπείν έκανα δύο διανυκτερεύσεις στον Φενεό, στη λίμνη Δόξα. Εννοείται πως πριν ενημερώνομαι για τις κλιματικές συνθήκες που προβλέπονται. Οι καλές μέρες μέσα στον χειμώνα δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο στον Μοριά.

Βεβαίως έχω αντιληφθεί το πνεύμα με το οποίο μιλάει o Pankan. Θεωρεί πως ο χειμώνας προσφέρεται για άλλου τύπου δραστηριότητες και οπωσδήποτε δεν κάνει λάθος. Αλλά γιατί κάποιος να μην δοκιμάσει και την εμπειρία της χειμερινής κατασκήνωσης. Κι αν δεν του αρέσει στο κάτω-κάτω, ας βρει μετά κάποιο δωμάτιο να μείνει. Ίσως στη φουλ σεζόν των Χριστουγέννων να είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάτι σε νορμάλ τιμές μέσα στο Ναύπλιο ή στη Δημητσάνα ή στα Καλάβρυτα. Αλλά σίγουρα δεν θα είναι δύσκολο να βρεις λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά. Στο Τολό ή στην Ολυμπία ας πούμε. Η τουριστική υποδομή της Πελοποννήσου είναι τεράστια.

Επίσης ο φίλος μας μάς είπε πως διαθέτει μια maggiolina. Μιλάμε δηλαδή για την ναυαρχίδα των σκηνών οροφής παγκοσμίως. Σχεδιασμένη να ανταπεξέρχεται σε ένα ευρύτατο φάσμα κλιματικών συνθηκών και χρησιμοποιημένη κατά κόρον σε ταξιδιωτικές περιπέτειες από τη Γη του Πυρός ως τις ασιατικές στέπες και από τη Σαχάρα μέχρι την Ισλανδία. Ιδανική για road trip όπως αυτό στην Πελοπόννησο. Εγώ πάντως τον ζηλεύω. Κι αν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή είναι να προμηθευτεί ένα αερόθερμο αυτοκινήτου (12 v. από αυτά που συνδέονται στον αναπτήρα του οχήματος) με καλώδιο 2μ. για να ζεσταίνει για λίγο πριν τον ύπνο τη σκηνή οροφής. Επίσης κι ένα καμινέτο για να ζεσταίνει νερό όποτε το χρειαστεί. Κυρίως για τα παιδιά.

Άλλωστε στην Πελοπόννησο λειτουργούν τον χειμώνα και αρκετά κάμπινγκ. Σίγουρα ένα στο Γύθειο (εγώ έχω ήδη κλείσει για τα μέσα Νοεμβρίου) και ένα στον Μυστρά, στην Ολυμπία επίσης, αλλά και στην Αργολίδα. Πιθανότατα αυτά δεν είναι τα μόνα, θυμάμαι υπάρχει ένα σχετικό νήμα εδώ στο φόρουμ.

Όσο δε για την περίπτωση του ελεύθερου κάμπινγκ κι αυτή δεν είναι απαγορευτική. Εννοείται πως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις πας βλέποντας και κάνοντας. Αν δεις ας πούμε πως πάνω στον Λογκανίκο στον Ταϋγετο ή στην Παναγία τη Μαλεβή στον Πάρνωνα ή στη Στεμνίτσα κάνει κρύο το βράδυ, θα οδηγήσεις 20-30 χιλιόμετρα πιο κάτω, που θα βρεις λιγότερο ζόρικες θερμοκρασίες. Αυτό άλλωστε είναι το νόημα της σκηνής οροφής:η ελαστικότητα και η ευκολία στις μετακινήσεις.

Υ. Γ.) Pankan, με εκπλήσσει είναι η αλήθεια που θεωρείς δήθεν τη Βάθεια. Ένα απ'το λίγα μέρη-καρτ ποστάλ στην Ελλάδα, που παραμένει κανονικό μέρος. Με τους κανονικούς της ανθρώπους, που ζουν (το καλοκαίρι δηλαδή οι περισσότεροι που γυρίζουν στο χωριό τους) στα υπέροχα αλλά κανονικά σπίτια τους (πυργόσπιτα εν προκειμένω) και έχουν τις κανονικές ζωές τους. Εννοώ όχι τις τουριστικές τους μάσκες. Μάλλον το μόνο που δεν είναι κανονικό στη Βάθεια είναι η μεγαλειώδης απεραντοσύνη του τόπου.
#22503

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 362
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 118

pankan απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Nikos L. έγραψε: Το χειμώνα φυσικά κάνει κρύο. Παντού. Και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη και στην Ρόδο.

Στη Νότια Κρήτη δεν κάνει κρύο. Μια φορά μέσα στο καταχείμωνο, με ψόφο στην Αθήνα και ψόφο στο Ρέθυμνο, κατέβηκα στη Πρέβελη και έκανες μπάνιο στη θάλασσα. Όχι χειμερινό. Κανονικό καλοκαιριάτικο. Στη Πελοπόννησο δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος με θερμοκρασίες Σούγιας. Μη τον μπερδεύετε με αυτά τα περί ίδιου κλίματος, γιατί θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Χοντρά ρούχα, σκούφοι, γάντια, αδιάβροχα, ομπρέλες, χοντροί υπνόσακκοι, αλυσίδες για το αυτοκίνητο, είναι στον απολύτως απραίτητο εξοπλισμό. Όχι ότι θα τα χρησιμοποιήσει όλα οπωσδήποτε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Nikos L. έγραψε: Πέρυσι τα Χριστούγεννα φερ'ειπείν έκανα δύο διανυκτερεύσεις στον Φενεό, στη λίμνη Δόξα. Εννοείται πως πριν ενημερώνομαι για τις κλιματικές συνθήκες που προβλέπονται.

Ο Φενεός μάλιστα, είναι ένα από τα καλυτερα μέρη για χειμερινό κάμπινγκ στη Πελοπόννησο. Ούτε σκηνή δεν χρειάζεται. Έχω κοιμηθεί Χριστούγεννα μέσα στο εκκλησάκι της λίμνης. Με τον πουπουλένιο υπνόσακο φυσικά. Και έχει πάρα πολλά ακόμη τέτοια μέρη κάτω από τ' αυλάκι. Αλλά όταν δεν έχει ξανάρθει στη Πελοπόννησο αυτά θα πάει να δει;
Αν δηλαδή κάποιος απλά θέλει να κάνει κάμπινγκ σε όμορφα μέρη, γιατί να ξεσηκωθεί να έρθει στου διαόλου τη μάνα και να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά στα πλοία και τα διόδια, και να μη μείνει πχ στη Νότια Κρήτη; Έτσι κι αλλιώς τη Πελοπόννησο δεν θα τη δεί (ζήσει).

Nikos L. έγραψε: Άλλωστε στην Πελοπόννησο λειτουργούν τον χειμώνα και αρκετά κάμπινγκ. Σίγουρα ένα στο Γύθειο (εγώ έχω ήδη κλείσει για τα μέσα Νοεμβρίου) και ένα στον Μυστρά, στην Ολυμπία επίσης, αλλά και στην Αργολίδα. Πιθανότατα αυτά δεν είναι τα μόνα, θυμάμαι υπάρχει ένα σχετικό νήμα εδώ στο φόρουμ.

Τα κάμπινγκ θέλουν σίγουρα τηλέφωνο. Φυσικά δεν υπάρχουν καθόλου κάμπινγκ σε μερικά όμορφα μέρη (Καλάβρυτα, Δημητσάνα, Ναύπλιο (στα 20 χλμ).
Προτείνω πάντως απλή σκηνή και όχι απόλυτα δεσμευτικό αυτοκινούμενο ή (λιγώτερο δεσμευτικη) σκηνή οροφής.
Όταν φτάνω καπου σαν την Ολυμπία, θελω να ετοιμάσω το χώρο του ύπνου, να αράξω λίγο για να ξεκουραστώ από το ταξίδι, να πεταχτώ με το αυτοκίνητο μια βόλτα στο κοντινό χωριό ή το μουσείο, και όταν γυρίσω, το κρεβάτι μου να είναι εκεί και να με περιμένει. Και όχι να στήνω και να αλφαδιάζω μεσα στη νύχτα σκηνές οροφής. Που καλές είναι αν δεν πρόκειται να μετακινηθώ καθόλου, αν δεν υπάρχει επίπεδο έδαφος, ή αν είμαι στην Αφρική με τα λιοντάρια. Αλλά στην Ολυμπία και το Ναύπλιο, πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο. Δε πα να 'ναι και η φεράρι των σκηνών οροφής. Το κάθε πράγμα έχει τη χρήση που του ταιριάζει.

Nikos L. έγραψε: Υ. Γ.) Pankan, με εκπλήσσει είναι η αλήθεια που θεωρείς δήθεν τη Βάθεια. Ένα απ'το λίγα μέρη-καρτ ποστάλ στην Ελλάδα, που παραμένει κανονικό μέρος. Με τους κανονικούς της ανθρώπους, που ζουν (το καλοκαίρι δηλαδή οι περισσότεροι που γυρίζουν στο χωριό τους) στα υπέροχα αλλά κανονικά σπίτια τους (πυργόσπιτα εν προκειμένω) και έχουν τις κανονικές ζωές τους. Εννοώ όχι τις τουριστικές τους μάσκες. Μάλλον το μόνο που δεν είναι κανονικό στη Βάθεια είναι η μεγαλειώδης απεραντοσύνη του τόπου.

Για να γελασουμε λίγο, θυμάμαι ότι έφαγα τέτοια ήττα με τη Βάθεια (αλλα και ολόκληρη τη Μάνη), που όταν έφτασα (κατάκοπος από το πολύωρο οδήγημα), και τη γύρισα λίγο, έγινα τόσο έξαλλος που απαίτησα να φύγουμε άμεσα. Και φαντάσου είχα ξεκινήσει από ένα χωριό κοντά στη Κυπαρισσία. Αν είχα ξεκινήσει από Αθήνα, θα της είχα βάλει φωτιά να τη κάψω :smiley-cool. Έφτασα μέχρι το Πόρτο Κάγιο και ήταν η τελευταία ευκαιρία που έδωσα στη Μάνη. Κάτι Στούπες και κάτι Καρδαμύλες επειδή έχουν πέντε πύργους, εγώ δεν τις λέω Μάνη. Σκατάνθρωποι είναι κι εκεί πολλοί από τους ντόπιους που έμειναν, αλλά παρόλο τον τουρισμό αντέχονται. Τις σώζει το βουνό. Πιο κάτω είναι που αρχίζει η ...έρημος.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι δεν έχω πάει στο φάρο στο Ταίναρο. Και για να πάω, θα πρέπει δυστυχώς να διασχίσω τη Μάνη από άκρη σε άκρη. Ίσως όταν γίνω πλούσιος να πάω με ελικόπτερο.
#22504

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 311
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 132

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Στη Νοτια Κρήτη έχω ξεχειμωνιάσει κι εγώ, κάποτε στα νιάτα μου, σε μια καλύβα καλά μένα. Όντως δεν έχει κρύο, αλλά στην Κρήτη γενικώς (και δεν εννοώ πάνω στον Ψηλορείτη) έχει κι εκεί κρύα τον χειμώνα.

Πάντως δεν μιλάμε για τροχοσκηνή. Για σκηνή οροφής λέμε. Που ανοίγει και κλείνει σε δευτερόλεπτα.
#22505

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 362
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 118

pankan απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Nikos L. έγραψε: Πάντως δεν μιλάμε για τροχοσκηνή. Για σκηνή οροφής λέμε. Που ανοίγει και κλείνει σε δευτερόλεπτα.

Σκηνή οροφής εννοούσα. Το διόρθωσα.
Μακάρι να ήταν τροχοσκηνή.
Που τη στήνεις στο Τολό, την αφήνεις, και φεύγεις να πας στο Ναύπλιο, στο Παλαμήδι, στην Επίδαυρο, στις Μυκήνες.
Εδώ μιλάμε για μια κατασκευή που πρέπει να την ανοιγοκλείνεις συνέχεια κι αν σου έρθει κατούρημα μέσα στη νύχτα μπορεί και να σκοτωθείς κιόλας.
Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να πηγαίνει και να 'ρχεται με τροχοσκηνή. Όπου τη στήνουν εκεί μένουν. Όχι ότι αποκλείεται η μετακίνηση. Απλά φαίνεται ότι βαριούνται να μπουν στη διαδικασία. Που εκτός των άλλων είναι δεσμευτική για τη μετακίνηση όλων μαζί.
#22506

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 311
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 132

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο


Βιντεάκι για το στήσιμο μιας maggiolina. Εντάξει σούπερ κ@υλα!!!

Υ.Γ.Στην Κρήτη πάντως στάνταρ βρέχει πιο συχνά από το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου.
#22507

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 17
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Tsalapos απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Ευχαριστώ για το χρόνο σας να αποτυπώσετε τις εμπειρίες σας στην Πελοπόννησο.
Για μενα αν ήμουν μόνος η maggiolina δεν θα ηταν προς διαπραγμάτευση. Το αφήνω ομως στιν ακρη λογω των οικογ. υποχρεώσεων.
Το αυτοκινούμενο το σκεφτόμασταν ως λύση εναλλακτικων διακοπών αλλα τα χιονια - αλισιδες και ο χωρος διαμονής εκτός των δημοφιλοι προορισμών του δίνει αρκετά μειων.
Μένει η διαμονή σε κατάλυμα ως η πιο ορθή επιλογή αλλά όχι αυτο που είχα στο μυαλο μου. Οχι λογω χρηματων αλλα λογω εμπειρίας
#22508

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 362
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 118

pankan απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Τα χιόνια που λες, είναι ακραία αλλά όχι πρωτοφανής πιθανότητα. Είναι ένα ρίσκο που δεν το αγνοείς, αλλά πολύ εύκολα το αναλαμβάνεις. Όχι χωρίς αλυσίδες βέβαια.

Το αυτοκινούμενο μπορείς να το παρκάρεις και στο κέντρο του Ναυπλίου. Δεν θα βγάλεις καρέκλες βέβαια και θα έχεις να λύσεις και κάποια θέματα με τα νερά της τουαλέτας. Η ενοικίαση όμως και τα διόδια, το κάνουν πολύ ακριβό. Οι μικρομετακινήσεις του επίσης είναι δύσκολες. Είναι εντελώς άβολο. Εξαιτίας του θα χάσεις αυτό που ζητάς. Τη γνωριμία με τον τόπο. Και αυτό είναι ακόμη χειρότερο και από το χρήμα που θα δώσεις.

Για μένα η λύση για να διατηρήσεις ένα μέρος των προσδοκιών σου, είναι ένας συνδυασμός αντίσκηνου σε ανοικτά οργανωμένα κάμπινγκ (Ολυμπία, Μυστράς), και ξενώνα (Καλάβρυτα, Δημητσάνα). Μιλώντας πάντα για τους mainstream προορισμούς.
Στο Ναύπλιο μπορείς να μείνεις σε κάποιο κάμπινγκ στο Τολό ή το Δρέπανο (αν είναι ανοικτά), αλλά και η ατμόσφαιρα σε ένα ξενοδοχείο στη παλιά πόλη είναι ξεχωριστή. Διαλέγεις και παίρνεις.

Κι αν θελήσεις να γνωρίσεις την Πελοπόννησο που δεν πατιέται τόσο πολύ, να ξέρεις ότι κι αυτή είναι όμορφη και μεγάλη. Και δεν χρειάζεσαι πάντα ξενώνες και κάμπινγκ.
Αν έχεις μέρες θα μπορούσες να προσθέσεις και έναν τέτοιο προορισμό στην εκδρομή σου.
#22509

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 416
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 71

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο

Nikos L. έγραψε: Επίσης ο φίλος μας μάς είπε πως διαθέτει μια maggiolina. Μιλάμε δηλαδή για την ναυαρχίδα των σκηνών οροφής παγκοσμίως. Σχεδιασμένη να ανταπεξέρχεται σε ένα ευρύτατο φάσμα κλιματικών συνθηκών και χρησιμοποιημένη κατά κόρον σε ταξιδιωτικές περιπέτειες από τη Γη του Πυρός ως τις ασιατικές στέπες και από τη Σαχάρα μέχρι την Ισλανδία. Ιδανική για road trip όπως αυτό στην Πελοπόννησο.


Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την αντοχή της σκηνής σε κακό καιρό άμα έχεις μια καλούτσικη σκηνή.
Το πρόβλημα είναι τι κάνεις έξω από το αυτοκίνητο και έξω από την σκηνή, ειδικά άμα βρέχει.
#22510

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Περισσότερα Θέματα »

Online E-Campers

Today 2117

Yesterday 3942

Week 6059

Month 117893

All 3421697

Αυτή τη στιγμή online 157 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 2117

Yesterday 3942

Week 6059

Month 117893

All 3421697

Αυτή τη στιγμή online 158 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions