Σέριφος & Φολέγανδρος 2013 ---> info

  • Δημοσιεύσεις: 80
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 39

warmup δημιούργησε το θέμα: Σέριφος & Φολέγανδρος 2013 ---> info

Όπως είχα υποσχεθεί όταν γυρνάγα θα έφερνα πληροφορίες και υλικό...

Λοιπόν ξεκινάμε...

Σέριφος
Το πλοίο έφτασε 12 το μεσημέρι και εμείς ξεκινήσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή το όργωμα του νησιού...Το yaris πήρε μπρος και αρχίζουμε...
Πρώτη στάση για πάγο (2,5 ευρώ) και κάποια μικροπραγματάκια για εφοδιασμό...
Επιλέγουμε την βορειοανατολική πλευρά του νησιού...

Ψιλή Άμμος
Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού με αρκετό κόσμο. Αρκετά καλή και με πολλά αλμυρίκια σε όλη την παραλία για σκιά (οπώς και στις πιο πολλές παραλίες του νησιού). Δεν με τρέλανε ίσως γιατί είχε βαβούρα και πολύ κόσμο αλλά ήταν ωραία παραλία.

Άι Γιάννης
Πολύ κοντά απο την Ψιλή Άμμό βρίσκεται αυτή η φοβερή παραλία. Μου άρεσε πάρα πολύ. Περίπου ίδια με την Ψιλή Άμμο αλλά με λιγότερο κόσμο και πιο μεγάλα αλμυρίκια αριστερά και δεξιά της παραλίας με φοβερή σκιά. Φοβερά νερά (αλλά πολύ παγωμένα) ήταν φανταστικά. Εκεί γνωρίσαμε και ενα ζευγάρι Γάλλων που είχε στήσει την σκηνή τους και ήταν εκεί 3-4 μέρες χωρίς πρόβλημα. Σημειώνουμε την παραλία για ελεύθερο απολαυμάνουμε το μπάνιο μας και φεύγουμε...Οι εντυπώσεις πάρα πολύ καλές.

Πλατύς Γιαλός
Το μέρος έχει 2 τμήματα ένα μικρό κολπίσκο και μια πιο μεγάλη παραλία. Περιεργή παραλία με μεγάλες πλάκες μέσα στη θάλασσα στο μεγαλύτερο κομμάτι της μιας παραλίας αλλά προς τα αριστερά οπού δεν έχει τις πλάκες ήταν ωραία. Και εδώ τα νέρα πολύ καλά αλλά δεν με συγκίνησε και ήταν και ταλαιπωρία λίγο να κατέβεις μεχρί εκεί με το αμάξι. Αν δεν είχε τις πλάκες στην θάλασσα καθώς μπαίνεις σίγουρα θα είχε πολλά +. Στον κολπίσκο ακριβώς δίπλα ήταν πιο ήρεμα τα πραγματά και ήταν ωραία. Και εδώ όπως και τις πιο πολλές παραλίες της Σέριφου είχε αρκετά αλμυρίκια για σκιά.

Συκαμιά
Φανταστική παραλία στο βόρειο τμήμα του νησιού. Εύκολα προσβάσιμη, μεγάλη παραλία με πολλά και μεγάλα αλμυρίκια με μικρό βότσαλο και απίστευτα νερά. Έχει συνηθώς ένα κυματάκι μιας και το πιάνει βορίας αλλά είναι ωραία. Από τις καλύτερες παραλίες για μένα. Εχεί και μια καντίνα-ταβερνά εκεί για προμήθειες. Εκέι αποφασίζουμε να στήσουμε για βράδυ μιας και είχε πάει 7 το απογεύμα. Προς τα αριστερά πετυχένουμε 2 σκήνες οπού είχαν στήσει μια παρέα. Μας είπαν ότι ήταν απο χτες εδώ χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά αυτό που μου άρεσε ήταν ότι δεν υπηρχέ τίποτα άλλο εκεί γύρω οπού δηλαδή έπιανε το μάτι σου. Κατά τις 8 και κάτι έκλεισε και η καντίνα και ήταν το απόλυτο σκηνικό.
Στήσαμε πίσω από ένα τεράστιο αλμυρίκι όπου έκοβε πολύ ο αέρας, δέσαμε την σκηνή μας καλά για να είμαστε οκ και περάσαμε ένα θαυμάσιο βράδυ αγναντεύοντας τα αστέρια και ακουγοντας τον ήχο της θάλασσας. Την άλλη μέρα ξυπνήσαμε με το καλύτερο τρόπο μια βουτιά στην φοβερή αυτή παραλία, καφεδάκι, αράξαμε λιγό με την παρέα που βρήκαμε εκεί χτες με τις σκήνες τα είπαμε, μαζέψαμε την σκηνή και ξεκινήσαμε πάλι...

Δεύτερη μέρα και δυστυχώς μαθαίνουμε τα δυσάρεστα για την φωτιά στο νησί. Από το Μεγάλο Λιβάδι μέχρι τον Αβεσσαλό έχει κάψει ότι μπόρει να κάψει δηλαδή σε αυτό το ξερό νησί. Ευτυχώς απότι μάθαμε δεν είχαμε θύματα και πολλές καταστροφές σε σπίτια κλπ.
Θα πω και παρακάτω τι αντίκρισαμε από τις φωτιές...

Φεύγουμε από την Συκαμιά από τον ίδιο δρόμο που ήρθαμε προς ανατολικά, μπορείς να φύγεις και απο κεντρικά απο το χωριό Παναγιά και να μπείς στην Χώρα.

Άγιος Σώστης
Πολύ καλή παραλία αμμουδερή με φανταστικά νερά! Όχι τόσο γνωστή οπότε δεν πετύχαμε πολύ κόσμο. Έχει λίγα αλμυρίκια για σκιά. Πας με το αυτοκίνητο ως ένα σημείο και από εκεί με τα πόδια περίπου κανα 5 λεπτο. Στα αριστερά έχει και μια πιο μικρή παραλία εξίσου ωραία αλλά με λίγο κυματάκι.

Λιβάδι
Το τουριστικό μέρος του νησιού μαζί με την Χώρα. Είναι στο λιμάνι, αρκετά μεγάλη, με πολλά αλμυρίκια διάσπαρτα στο αριστερό κομμάτι της παραλίας. Ητάν ωραία παρόλο που γινόταν χαμός αλλά με χάλασε που ήσουν σε μικρή απάσταση απο τον δρόμο. Πάντως πεντακάθαρα νερά παρόλό που είναι δίπλα στο λιμάνι. Μια βουτιά στα γρήγορα και φύγαμε για την επόμενη.

Αφήνουμε τα Λιβαδάκια και το Καράβι μιας και θα πήγαιναμε την επόμενη μέρα να μείνουμε και στο κάμπινγκ και πάμε στο Καλό Αμπέλι.

Καλό Αμπέλι
Η καλύτερη μακράν παραλία της Σέριφου...Υπέροχος κολπίσκος, απίστευτα νερά, μαγευτικό τοπίο...από τις καλύτερες παραλίες που έχω πάει...τα λόγια είναι λίγα...Εδώ δεν έχει καθόλου αλμυρίκια αλλά έχει μεγάλους βράχους όπου μπορείς να βρεις λίγη σκιά.
Είναι η πρώτη παραλία στον δρόμο για Βαγιά, Γάνεμα, Κουταλάς στρίβεις αριστερά στον δρόμο για να πας στην παραλία, μετά έχει χωματόδρομο (πάει άνετα το αμάξι) ως ένα σημείο και μετά περπάτημα περίπου 10 λεπτά για να φτάσεις! Ανταμίβεσαι και με το παραπάνω...Κάνεις και στάση στο εκκλησάκι και χαζεύεις τη θέα. Μείναμε εκεί μέχρι το ηλιοβασίλέμα που ήταν φανταστικό. Μαγικές στιγμές...

Άι Γιάννης
Αποφασίσαμε να στήσουμε εκεί το 2 βράδυ μας και ήταν φανταστικά. Δεν μας ενόχλησε κανείς και λέγαμε ιστορίες με το ζευγάρι που ήταν εκεί με την σκηνή τους. Ήσυχο βράδυ με βουτιές και μπυρίτσα...Στήσαμε κάτω από ένα τεράστιο αλμυρίκι και ήταν τέλεια.

Coralli Camping
Την τρίτη μέρα πήγαμε να μείνουμε στο κάμπινγκ. Η πρώτη εντύπωση που μου έβγαλε ήταν ότι είναι οργανωμένο όσο δεν πάει. Προσωπικά δεν είναι το style καμπινγκ που μου αρέσουν παραήταν οργανωμένο.

Θετικά
Πολύ εξηπυρετικοί και φιλικοί άνθρωποι. Επαγγελματισμός.
Πάρα πολύ καλό φαγητό ιδιαίτερα τα μαγειρευτά, σε καλές τιμές και πολύ καλές ποσότητες.
Καθαρό μέχρι αηδίας. Βαριόσουνα να βλέπεις την καθαρίστρια στις τουαλέτες και στα ντούζ και τους ανθρώπους να μαζεύουν τα σκουπίδια.
Καλή παραλία και καθαρή μπροστά από το κάμπινγκ, παρόλο που είχε άπειρο κόσμο και φασαρία είναι πολύ μεγάλη οπότε μπορείς να βρεις και την ησυχία σου.
Πολύ καλή κοινόχρηστη κουζίνα, δυνατό καταψήκτη και ψυγείο.
Υπερπλήρες mini market.
Αέρα για το στρώμα (σε ένα λεπτό είχε φουσκώσει).
Ο χώρος που στήνεις είναι σε άμμο, οπότε μαλακό έδαφος και ωραία αίσθηση να ξυπνας και να πατάς στην άμμο.

Αρνητικά
Σκιά απειροελάχιστη. Έπρεπε να στήσεις έξυπνα για να έχεις σκιά μέχρι το πολύ στις 11 το πρωί και μετά έβραζε ο τόπος. Λίγα δέντρα που δεν προσφέρουν την σκιά που θα έπρεπε. Εμείς στήσαμε κάπως καλά και είμασταν οκ μέχρι τις 11 αλλά πολλές σκήνες βράζανε από πολύ πρωί.
Πάρα πολύς κόσμος. Εντάξει ευχάριστο να βλέπεις μια επιχείρηση να πηγαίνει καλά (εξαιρετικά θα έλεγα) αλλά οι σκηνές ήταν σχεδόν η μία δίπλα στην άλλη. Εμείς ευτυχώς είχαμε τον χώρο μας μια χαρά και δεν είμασταν κολλήτα. Τέλη Ιουλίου και ήταν γεμάτο φούλ.
Ώρες κοινής ησυχίας. Πραγματικά δεν υπήρχαν. Το κάμπινγκ μαζεύει κυρίως νεαρό κόσμο και κόσμο ο οποίος δεν έχει και πολλές γνώσεις με το αντικείμενο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ησυχία. Την πρώτη και την τελευταία μέρα πραγματικά δεν κοιμηθήκαμε απο τις φωνές, μουσικές, ουρλιαχτα και γέλια δίπλα απο τις σκηνές μέχρι τις 4-5 τα ξημερώματα. Στο τσακ έλειψε να μην πλακωθουμε με τα πιτσιρίκια, στο τμήμα που ήμασταν εμείς οι 28+ ήμασταν 4 σκηνές και προσπαθούσαμε να δώσουμε μαθήματα κατασκήνωσης σε μεθυσμένα παιδάκια. Το τραγικό είναι ότι προτιμούσαν να μείνουν και να γκαρίζουν έξω από την σκηνή τους με θέα τις υπολοιπές σκήνες παρά να κατέβουν στην παραλία να μην ενοχλούν κανέναν και να φτιάξουν ώραια κατάσταση με θέα την αμμουδερή παραλία :idea1:

Σίγουρα για μένα το κάμπινγκ είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν να ξεσαλώσουν, είναι μικρότερης ηλικίας η είναι τέτοιας φάσης. Θα περάσει τέλεια. Και επίσης είναι πολύ ασφαλές. Αυτό έλεγα με την κοπέλα μου ότι ένας γονιός αν ήξερε το καμπινγκ σίγουρα θα ήταν πολύ ήσυχος αν το παιδί του πήγαινε πρώτη φορά διακοπές στο κάμπινγκ αυτό. Θα εστανόταν ασφάλεια. Ναυαγοσώστες, εξυπηρετικό προσωπικό, πολύ καλό φαγητό, μπαράκι στο κάμπινγκ, πεντακάθαρο, μεταφορά από και πρός το λιμάνι, ότι πληροφορία θες στην reception κλπ. Για τέτοια φάση πάντως το προτείνω με χίλια...αξίζει αν είσαι του τζέρτζελου...
Πάντως αν εξέρεσουμε τα 2 βράδια που δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε, καλά περάσαμε!!!

Λιβαδάκια
Πολύ μεγάλη αμμουδερή παραλία και αυτή με αρκετά αλμυρίκια για σκιά, είναι η παραλία που βρίσκεται και το κάμπινγκ εκεί. Όμορφη παραλία, με θέα και την Χώρα. Πολύς κόσμος αλλά αν θες και ησυχία μπορείς να την βρείς.

Καράβι
Δίπλα από την παραλία 5-10 λεπτά από τα Λιβαδάκια φτάνεις σε αυτή την πανέμορφη παραλία. Πολύ πιο ήσυχη, ηρεμείς και απολαμβάνεις το μπάνιο σου. Μου άρεσε αρκετά.

Βαγιά
Από τις 3 καλύτερες παραλίες για μένα του νησιού. Φτάνεις και βλέπεις ένα λόφο από άμμο, περπατάς και αντικρίζεις μια πανεμορφη παραλία. Εδώ δεν έχει αρκετή σκιά οπότε πας προς τα αριστερά και βρίσκεις λίγη σκιά στους βράχους. Φανταστικά καταγάλανα νερά που σε μαγεύουν.

Γάνεμα
Μετά την Βαγιά πολύ κοντά είναι αυτή η μεγάλη όμορφη παραλία. Παρκάρεις το αμάξι πάνω στο δρόμο και κατεβαίνεις τα σκαλοπατάκια για να φτάσεις. Και εδώ υπέροχα νερά! Έχει αρκετά αλμυρίκα για να βρείς την σκιά σου. Πολυσύχναστη παραλία είναι λίγο του λαού αλλά είναι μεγάλη οπότε έχει αρκετό χώρο να βρείς και ησυχία.

Κουταλάς
Τιπότα το ιδιαίτερο εδώ μια απλή καθάρη παραλία. Σε σχέση με τις υπόλοιπες δεν μου άρεσε.

Μετά τις 3 αυτές παραλίες που είναι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους συνεχίζουμε τον δρόμο προς δυτικά, εδώ αντικρίζουμε το λυπητερό θέαμα που άφησε πίσω της η φωτιά. Παντού ένα μαύρο τοπίο, έχει κάψει ακόμα και τις πέτρες και το χώμα. Παντού μαυρό και το έδαφος να αχνίζει. Κατεβαίνουμε στο Μεγάλο Λιβάδι και το θέαμα εκεί είναι τραγικό. Μας λεγανέ οι κάτοικοι εκεί ότι πηδάγανε στην θαλασσά να σωθούν. Δεν μπορούσαμε να κάτσουμε υπήρχε ακόμα καπνός...ένα μικρό καλιβάκι ακόμα άχνιζε....τραγικό!
Πάντως αν ήταν αλλίως η κατάσταση θα καθόμασταν αν και η παραλία δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο είχε 2 ταβερνάκια που φαινόντουσαν πολύ ωραία...θα κάναμε και καμιά βουτιά και εκεί...
Φεύγουμε από κει και πάμε προς Αβεσσαλό, κάνουμε το λάθος και ξεκινάμε να κατεβαίνουμε αυτον το ατελείωτο χωματόδρομο που έχει μέχρι να φτάσεις στην παραλία. Με όσα είχαν γίνει με τις φωτιές και με αυτόν τον χωματόδρομο που ήταν πολύ μεγάλη απόσταση μέχρι να κατεβεις κάτω στην παραλία ήταν επικινδυνο. Φτάνουμε στην παραλία, τελείως απομονωμένη, μόνο ένα ζευγάρι υπήρχε, βλέπαμε αρεά και πού διάφορες εστίες καπνού. Μέχρι που είδαμε και πολύ κοντά μας και έτσι τα μαζέψαμε γρήγορα και πάλι πίσω. Πολύ λάθος επιλογή να πάμε εκεί. Η παραλία πάντος ήταν ωραία, όχι κατι το ιδιαίτερο αλλά τόσος κόπος να φτάσεις μια βούτια την άξιζε...

Χώρα
Εντυπωσιακή και ιδιαίτερη! Μου άρεσε πολύ! Πολύς αέρας όμως και σε ορισμένες στιγμές υπερβολικός θα έλεγα και στην Χώρα αλλά και γενικότερα στο νησί. Σε κούραζε αρκετά. Όμορφες βόλτες στα σοκάκια πάνω κάτω...Βόλτα στο κάστρό που ήταν φανταστικά Πανέμορφη είναι και η κάτω Χώρα για βόλτα δεν έχει τίποτα όμως από μαγαζιά κλπ αλλά είναι πολύ γραφικά. Φοβερό ηλιοβασίλεμα επίσης....
Από μαγαζάκια δεν έχει πολλά, λέγαμε να πάμε στο αέρινο που έχει happy our τα cocktails 5 ευρώ μέχρι τις 10 το βράδυ αλλά φύσαγε πολύ και ήταν κουραστικό. Στα 2 καφενεία που έχει στο δημαρχείο ήταν πολύ ωραία αλλά ήταν αρκετά τσιμπημένες οι τιμές όμως έλεγε για μια μπύρα η έναν ελληνικό που σε αυτά ήταν πολύ κομπλέ οι τιμές, κάτσαμε σε αυτά 2 φορές. Για φαγητό ένα βράδυ κάτσαμε στον Λούη με πολύ καλές τιμές φάγαμε πολύ καλά και πληρώσαμε 18 ευρώ 2 άτομα. Στα άλλα μαγαζιά που είναι μόλις μπεις στην Χώρα δεν κάτσαμε οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Πάντως θα ήθελα να είχε ένα πιο παραδοσιακό μαγαζάκι με ρακόμελα κλπ νομίζω θα του ταίριαζε πολύ του νησιού και ιδιαίτερα στην Χώρα.

Γενικά για το νησί
Οι εντυπώσεις μου από το νησί ήταν πολύ καλές. Ωραίες παραλίες, με πεντακάθαρα νερά αλλά λίγο παγωμένα. Πολύς αέρας που σε κάποια φάση γινόταν κουραστικός. Παρόλο που είναι πολύ ξέρο νησί μου έκανε εντύπωση ότι στις πιο πολλές παραλίες υπήρχαν πολλά αλμυρίκια για σκιά...Πανέμορφες χρυσαφένιες αμμουδιές. Περίεργο τοπίο αλλά πολύ ιδιαίτερο και όμορφο. Οι τιμές σε γενικές γραμμές πολύ καλές. Στο λιμάνι πχ φάγαμε σουβλάκι καλαμάκι (τούμπανο) και στο έφερνε με πατάτες και ψωμάκι ψημένο 1,50 ευρώ. Το φαγητό επίσης στο κάμπινγκ όπως είπα πολύ καλό ( το προτείνω με χίλια) αλλά και στη Χώρα. Για έξω το βράδυ να πω την αλήθεια δεν μου γέμισε κάτι το μάτι, ήθελα κάτι πιο χαλαρό να πιω την ρακή μου με λίγο ρεμπέτικο αλλά δεν βρήκα κάτι. Είχε κάτι μαγαζάκια όπως μπαίνεις στην χώρα αλλά εκεί ο αέρας πήγαινε και ερχόνταν. Το μπαράκι στο κάμπινγκ είναι καλό είχαμε πάει 2 φορές νωρίς το βράδυ για μπυρίτσα και ήταν ωραία, μετά chill στην παραλία αλλά δεν μπορούσες και πολύ με τον αέρα.
Τώρα για ελεύθερο παρόλο που δεν πολύακούγεται το νησί εμείς όπως είπα είδαμε κάποιες σκηνές αλλά όχι πολλά πράγματα. Πάντως μπορείς να στήσεις σε αρκετές τουλάχιστον για ένα βράδυ μιας και οι περισσοτερες είναι απομονωμένες και δεν είχει ξενοδοχεία και μαγαζιά τριγύρω κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ στη Σέριφο.

Αυτά για την Σέριφο...

"happiness only real when shared"
#13222
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": samano

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 660
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Σέριφος & Φολέγανδρος 2013 ---> info

Warmup με απογοήτευσες!!! :( Έτυχε να πάμε στην Σέριφο στα μέσα του Ιουλίου και για μια εβδομάδα μας "πέθανε" ο αέρας. Με αποτέλεσμα να μην πάμε σε καμία παραλία στα βόρεια του νησιού.
Και από τις νότιες, λόγο μικρών παιδιών δεν πήγαμε στο Καλό Αμπέλι.

Hey Ho, Lets Go
#13226

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 80
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 39

warmup απάντησε στο θέμα: Σέριφος & Φολέγανδρος 2013 ---> info

Φίλε Μιχάλη ειλικρινά σου μιλάω το Καλό Αμπέλι είναι μαγευτικό...Κρίμα που δεν μπορέσατε να πάτε. Έχει και αυτή την διαδρομούλα που πας με τα πόδια για να φτάσεις στην παραλία και οι εικόνες είναι μαγευτικές. Επίσης και για την Συκαμιά, πραγματικά πολυ όμορφη παραλία. Εμείς την πετύχαμε στα ψιλοκαλά της (φαντασού) και ήταν φοβερά.

Θα ανεβάσω και φωτογραφίες κάποια στιγμή (βγάλαμε πάρα πολλές) οπότε θα πάρεις μια γεύση...

"happiness only real when shared"
#13227

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 80
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 39

warmup απάντησε στο θέμα: Σέριφος & Φολέγανδρος 2013 ---> info

Φολέγανδρος
Φτάσαμε με το καράβι από Σέριφο στις 11.30 το βράδυ, είχαμε 2 επιλογές να στήσουμε πρόχειρα σε καμιά παραλία κοντά στο λιμάνι η να ξεκινήσουμε για Αγκάλη και απο κει μονοπάτι για Άγιο Νικόλα. Αρχίκα πάμε να δούμε τις κοντινές παραλίες στο λιμάνι Λατινάκι, Βιτσέντζο και Πουντάκι. Ωραίες και καβατζώτικές παραλίες αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε καλά το βράδυ και επίσης ήταν λίγο κάπως να κατεβείς βράδυ κάτω λίγο απότομα. Το αφήνουμε αυτό το σενάριο και πάμε προς Αγκάλη. Εκεί πετυχένουμε και ένα ζευγάρι που γνωρίσαμε στο καράβι και θα πηγαίνανε και αυτοί στον Άγιο Νικόλα. Πέρνουμε τα πράγματα μας και μαζί με 2 Γάλλους που πηγαίνανε και αυτοί εκεί ξεκινάμε το μονοπάτι. Περίπου 20 λεπτά περπάτημα με πολύ γέλιο και προσοχή ήταν ωραία, είχε περιπέτεια....

Άγιος Νικόλας
Φτάνουμε αργά το βράδυ όπου βρίσκουμε εκεί γυρώ στις 11+ σκηνές. Βρίσουμε ένα μέρος πίσω πίσω στήνουμε την σκηνή μας ρίχνουμε μια βουτιά και πέφτουμε για ύπνο.
Ξυπνάμε κατά τις 11 και βλέπουμε μια γεμάτη παραλία από κόσμο...Το καραβάκι σε πάει εκεί κάθε μισή ώρα από την Αγκάλη. Ωραία παραλία αλλά δεν με τρέλανε. Μου άρεσαν πολύ τα βράχια που είχε δεξιά ήταν εντυπωσιακά μέσα στη θάλασσα.Την περίμενα αλλίως να πω την αλήθεια. Τα αλμυρίκια που έχει πίσω πίσω είναι μια χαρά για σκιά. Φαντάζομαι όμως ότι σε λίγες μέρες θα γίνεται πανικός. Με χάλασε λίγο το σκηνικό της πολυκοσμίας...κάθε μισή ώρα ερχόταν το καραβάκι γεμάτο με τουρίστες. Στην δεξιά πλευρά είχε κάποιος την φαεινή ιδέα να μαζέψει όλα τα σκουπίδια (σιδερένια κοντάρια από ομπρέλες, κουτάκια, χαρτιά, σακούλες κλπ) και να τα κάψει σε μια τρύπα μέσα στους βράχους. Ήθελες να άραξεις λίγο στα δεξία εκεί που ήταν οι ωραίοι βράχοι και είχες αυτό το φοβερό θέαμα. Προς τα δεξιά οι γυμιστές και αριστερά το μπούγιο. Πιο πολύ δεν μου άρεσε αυτή η απόσταση των 20 λεπτών για να ξαναπάς Αγκάλη. Όταν πας σε ένα νησί 5 μέρες θες να το γυρίσεις κιόλας, εγώ ειδικά όταν πάω κάπου πραγματικά το οργώνω το μέρος, όταν όμως έχεις 20 περπάτημα κάθε φορά το πράγμα γίνεται δύσκολο πόσο μάλλον το καραβάκι που έχει 5 ευρω! (ναι και όμως 5 ευρω!!! έπαθα πλάκα και μιλάμε για απόσταση ούτε 2 λεπτά από Αγκάλη δεν προλαβαίνεις να μπεις στο καράβι και έχεις φτάσει). Αν πήγαινα για πιο πολλές μέρες μπορεί και να καθόμουνα 2-3 μέρες. Χαιρετάμε τα παιδιά και φεύγουμε το απογευματάκι.

Λιβάδι Camping
Φτάνουμε στο κάμπινγκ...Η πρώτη εντύπωση που μου δίνει είναι ότι έχει μείνει 2 δεκαετίες πίσω...μια νοσταλγία από τέλη 80s αρχές 90s κάμπινγκ με γονείς κλπ...
Στο κάμπινγκ παίζει πολύ καλαμωτή οπότε στήνουμε πραγματικά όπου θέλουμε μιας και το κάμπινγκ είναι ψιλοάδειο 13 σκηνές είχε ολές και όλες. Αρχίζει και με πιάνει νευρικό γέλιο...ότι και να δω γύρω μου με κάνουν και γελάω. Στήνουμε την σκηνή μας καθώς μπαίνεις λίγο πιο κάτω εντελώς μόνοι μας για πάρτη μας....πολύ ώραια. Ο Άρης που δουλεύει εκεί πάρα πολύ εξυπηρετικός...μας βοηθάει στα πάντα.
Εν κατακλείδι το κάμπινγκ έχει ελάχιστες παροχές για να μην πω καμία αλλά για κάποιο μαγικό λόγο σε κάνει να νιώθεις πολύ ωραία. Έχει μόνο 2 ντουζ με ζεστό νερό και τα υπόλοιπα είναι με κρύο. Δεν έχει καταψήκτη μόνο ψυγείο και κουζίνα μικρότερη από φοιτητικό σπίτι. Ητάν το άλλο άκρο σε σχέση με το Coralli. Όπως είπα όμως εμείς περάσαμε τέλεια. Πάρα πολύ ήσυχο και καθαρό. Όλα τα παιδιά εκεί πολύ ξηγημένα να σε βοηθήσουμε όπως μπορόυν. Δεν θα επεκταθω σε αρνητικά και θετικά...Νομίζω ότι αν κάτι άλλαζε η έφευγε από το κάμπινγκ θα χάλαγε η περιεργη μαγεία που έχει...Εμείς λιώσαμε στο γέλιο πραγματικά....Είναι αλλού το κάμπινγκ από άλλη εποχή και μπορεί και από άλλο πλανήτη αλλά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Ώρες ώρες ένιωθες ότι είχε πέσει κάποιος ιός στο μέρος και δεν υπήρχε κανείς, ήσουνα μόνος σου...Ακόμα και το βανάκι που μεταφέρει κόσμο από το λιμάνι στο κάμπινγκ είναι παλιάς εποχής...
Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά πέρασα τέλεια σε αυτό το κάμπινγκ. Έχει ένα τρελό vibe και μια τρελή ηρεμία. Έκανες φοβερό ύπνο, φύσαγε κιόλας το βραδάκι μια χαρά. Τα αστέρια όλα πιάτο! Εμείς βγαίναμε το βράδυ και γυρνάγαμε κατά τις 1-2 και αράζαμε στις κούνιες που έχει εντελώς μόνοι μας.
Η παραλία που έχει ακριβώς κάτω είναι αρκετά καλή, και μπορείς να πας και με τα πόδια μέχρι το λιμάνι για εφοδιασμό (δεν έχει μινι μαρκετ το κάμπινγκ) αλλά και στις κοντινές παραλίες Λατινάκι, Βιτσέντζο και Πουντάκι αλλά και στο Κάτεργο που πας με μονοπάτι 20-25 λεπτών (θα πω παρακάτω). Επίσης αν ανέβεις τον δρόμο περνάει και το λεωφορείο που σε πάει Χώρα, Αγκάλη και Άνω Μεριά (πολύ κοντινές αποστάσεις γενικά στο νησί). Αυτά για αυτούς που δεν έχουν αυτοκίνητο.
Όταν ξαναπάω στο νησί σίγουρα θα πάω πάλι στο κάμπινγκ, για πολλές μέρες είναι ιδανικό για χαλάρωση.

Αμπέλι
Από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Ένας μαγευτικός κολπίσκος με εντυπωσιακά μεγάλα βράχια αριστερά και δεξιά και απίστευτα νερά. Μικρή παραλία γεμάτη ψιλό βότσαλο. Βορειοδυτικά του νησιού μετά το ωραίο χωριουδάκι της Άνω Μεριάς εκεί που κάνει στάση το λεωφορείο στο τέρμα πέρνεις το δρόμο που έχει και σε οδηγεί στις παραλίες. Φτάνεις σε ένα σημείο όπου έχει 2 ταμπέλες η μια σε πάει στο Βάλσαμο και στο Αμπέλι και η άλλη στο Αγ. Γεώργιο και στην Λυγαργιά. Πέρνεις τον δρόμο για Αμπέλι που είναι χωματόδρομος αλλά πάει μια χαρά το αμάξι. Την επισκεφτήκαμε 3 φορές!!! Είναι φανταστικά...

Αγ. Γεώργιος
Πολύ ωραία παραλία όπου έχει και το ομώνυμο εκλησάκι εκεί. Αρκετά αλμυρίκια για σκιά ιδανικό για χαλάρωση. Η διαδρομή για να φτάσεις είναι φανταστική...έχει χωματόδρομο αλλά πάει μια χαρά το αμάξι. Οι εικόνες που συναντάς στη διαδρομή είναι φανταστικές. Περνάς την μικρή παραλία της Λυγαργιάς και φτάνεις στον Αγ. Γεώργιο. Και στις 2 παραλίες δεν υπάρχει τίποτα εκεί γύρω.

Λυγαριά
Πριν την παραλία του Αγ. Γεωργίου βρίσκεται αυτή η μικρή πανέμορφη παραλία. Πολύ ωραία νερά απολαμβάνεις το μπάνιο σου χαλαρώνοντάς. Μου άρεσε αρκετά!

Αγκάλη
Η πολυσύχναστη παραλία του νησιού. Απο δω πέρνεις και το καραβάκι για Λιβαδάκι και Αγ. Νικόλα. Πολύ καλή παραλία με πεντακάθαρα νερά. Είναι αμμώδης με πολύ ωραία χρώματα. Έχει και μια μικρή παραλία προς τα αριστερά όπου πας βουτώντας και είναι φανταστική. Έχει μερικά ταβερνάκια και μαγαζάκια.

Λιβαδάκι
Η καλύτερη και η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού. Είναι πραγματικά απίστευτη! Νομίζεις ότι βρίσκεσαι αλλού. Απίστευτα κρυστάλινα νερά, μαγευτικό χρώμα λόγο της πράσινης πέτρας. Έχει αρκετά αλμυρίκια για σκιά. Και εδώ τα λόγια είναι περιτά...
Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι (τσουχτερό το εισητήριο πολύ) από Αγκάλη είτε από το μονοπάτι 20-25 λεπτά περπάτημα. Αξίζει με χίλια...

Κάτεργο
Βρίσκεται πολύ κοντά από το Λιβάδι που πας από το μονοπάτι περίπου 30 λεπτά περπάτημα (ψιλό δύσκολο και πολύ αέρας και άμμος) είτε με καραβάκι απο το λιμάνι (8 ευρώ πολυ τσουχτερά δεν μας έπερνε να ξαναδώσουμε τόσα). Αποφασίσαμε να πάρουμε τοι μονοπάτι. Τυλίξαμε μαντίλι αλά zapatistas (για την ζέστη και τον αέρα) και παρέα με ξένους τουρίστες ξεκινήσαμε το μονοπάτι...Φανταστικές ομορφιές σε όλη την διαδρομή. Δύσκολη αλλά η προσμονή της παραλίας σου έδινε δύναμη. Η δυσκολία σε ανταμείβει...Απίστευτη παραλία! Αρκετά μεγάλη παραλία, με βότσαλο και άμμο, με γαλανά νερά και εντυπωσιακούς βράχους στην θάλασσα. Άξιζε τον κόπο 100%.

Λατινάκι / Βιτσέντζο / Πουντάκι
Πολύ όμορφες παραλίες που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Είναι ανάμεσα απο το Λιβάδι και το λιμάνι. Είναι μικροί κολπίσκοι, πανέμορφοι με φανταστικά νερά. Πιο πολύ μου άρεσε το Πουντάκι όπου το τιμήσαμε 2-3 φορές. Οι παραλίες βρίσκονται πολύ κοντά στο κάμπινγκ και πας και με τα πόδια άνετα.

Λιβάδι
Η παραλία όπου βρίσκεται το κάμπινγκ. Αρκετά καλή και ήρεμη, ιδανική για άραγμα το απογευματάκι. Το πρωί μαζέυει κόσμο αλλά είναι μια χαρά!

Χώρα
Πανέμορφη η Χώρα και ενυπωσιακή. Πολλά ωραία μαγαζάκια και γραφικά σοκάκια. Φανταστικό το ηλιοβασίλεμα και εκεί όπως και στην Σέριφο. Ποικιλία για φαγητό και ποτό. Μαγαζάκια για ποτό άλλα λίγο πιο ακριβά αλλά λίγο πιο φτηνά. Τα περισσότερα παίζουν έντεχνα και ροκ και σε συνδιασμό με καλή ρακή και μπύρα είναι ιδανικά. Για φαγητό επίσης υπάρχουν άπειρες επιλογές με καλές τιμές για το νησί. Εμεις δίναμε περίπου 19-20 ευρώ και χορτέναμε με φοβερές γεύσεις. Έχει απίστευτο φαγητό το νησί. Να δοκιμάσετε και ματσάτα πολύ γευστικά!!!Δεν χόρτενες να κάνεις βόλτες στην Χώρα. Πολύ ωραία είναι και η θέα πάνω στην εκλησία που είναι πάνω από το Δημαρχείο.

Γενικά για το νησί
Και εδώ όπως και στην Σέριφο οι εντυπώσεις ήταν πολύ καλές. Σίγουρα πιο ακριβό νησί από την Σέριφο αλλά όχι και απλήσίαστο. Πολύ μικρό νησί από το Λιβάδι μέχρι την Άνω Μεριά με το αμάξι το κάναμε ούτε 10 λεπτά. Πολύ καλό φαγητό και ωραία μαγαζάκια για ρακόμελά κλπ. Γενικά έχεις πάρα πολλές επιλόγές για έξω. Απλά νομίζω ότι 3-4 μέρες έχεις γυρίσει σχεδόν όλο το νησί μιας και είναι πολύ μικρό. Αν ξαναπάω θα πάω για πιο πολλές μέρες για λίώσιμο και χαλάρωση. Είναι όλα σχετικά κόντα οπότε είναι ιδανικό. Κορυφαίες παραλίες το Λιβαδάκι και το Αμπέλι αλλά και οι μικρές Λατινάκι / Βιτσέντζο / Πουντάκι.
Για το ελευθέρο τα είπαμε. Στον Άγιο Νικόλα στήνεις άνετα χώρις πρόβλημα με το αρνητικό της απόστασης για Αγκάλη από το μονοπάτι και το τσουχτερό εισητήριο για το καραβάκι.

Αυτά και για την Φολέγανδρο.

Όλα ήταν φοβέρα...Και τα 2 νησιά είχαν τις ομορφιές τους...
Απλά έκανα την μ@λ@κι@ και γύρισα στην Αθήνα :silly:

"happiness only real when shared"
#13228
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lenablabla

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 80
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 39

warmup απάντησε στο θέμα: Σέριφος & Φολέγανδρος 2013 ---> info

Ξεχάσα να αναφέρω κάτι ευχάριστο

Το 90% των παραλιών και των 2 νησιών ήταν πεντακάθαρες. Με δυσκολία κατάφερα να μαζέψω μια μικρή οικολογική σακούλα σκουπιδιών. :cool11:

"happiness only real when shared"
#13232

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

matina09 απάντησε στο θέμα: Σέριφος & Φολέγανδρος 2013 ---> info

Σ'ευχαριστούμε για τις περιγραφικότατες αναρτήσεις σου. Θα επισκεφθώ και εγώ τη Φολέγανδρο φέτος το καλοκαίρι 16-22 Αυγούστου και θα μείνω στο κάμπινγκ. Ευελπιστώ να μην γινεται πανικός από άποψη κόσμου, λογικά εκείνες τις ημερομηνίες θα αρχίσει να πεφτει η κινηση θέλω να πιστεύω.
#13244

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Nobo απάντησε στο θέμα: Σέριφος & Φολέγανδρος 2013 ---> info

Γεια χαρά!
Θέλω να ρωτήσω κάτι για τη Φολέγανδρο.
Περπατιέται η απόσταση από τη Χώρα έως το camping;
Δηλαδή, αν θέλει κάποιος -που δεν έχει μεταφορικό μέσο- που μένει στο camping να βγει βράδυ στη Χώρα, μπορεί να γυρίσει πίσω περπατώντας;
Είναι πάνω από μια ώρα περπάτημα;
#13270

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ