roadtrip και ελευθερο camping στη νοτια Κρητη

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

elen@ δημιούργησε το θέμα: roadtrip και ελευθερο camping στη νοτια Κρητη

Καλησπέρα σε όλες/ους!

Επέστρεψα πρόσφατα από τη Κρήτη, όπου ήμουν 3 εβδομάδες (τις 3 πρώτες του Αυγούστου) μαζί με άλλα τρια άτομα και ταξιδέψαμε από το νομό Ηρακλείου έως τα Χανιά κάνοντας ελέυθερο, οπότε έχω πρόσφατες πληροφορίες και θέλησα να τις μοιραστώ, ελπίζω να φανούν χρήσιμες!

Αρχικά από νομό Ηρακλείου επισκεφθήκαμε τη παραλία Κουδουμάς, Δυσκός, Κομμό και Αγιοφάραγγο. Σε όλα τα παραπάνω γινόταν ελεύθερο, στον Κουδουμά έχει σκιά, 2 μεγάλες σπηλιές και ωραία θάλασσα αλλά υπάρχει ένα μοναστήρι ακριβώς από πάνω από την παραλία με αρκετούς προσκυνητές, ακολουθίες, καμπάνες κτλ. Επιπλέον ο δρόμος για να φτάσει κανείς είναι ένας ατελείωτος και κουραστικός χωματόδρομος. Εμείς δεν στήσαμε, διανυκτερεύσαμε απλά ένα βράδυ καθώς δεν αντέχαμε να πάμε πισω εκείνον τον χωματόδρομο. Παρόλα αυτά υπήρχε κόσμος που έμενε εκεί και μάλλον για αρκετό καιρό, κυρίως οικογένειες.
Για Δυσκό, η παραλία είναι στενή, χωρίς ιδιαίτερες σκιές και όταν πήγαμε εμείς είχε πολλές σκηνές. Πάνω από την παραλία έχει αρκετά ταβερνάκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια, δεν στήσαμε καθώς δεν ήταν αυτό που ψάχναμε και συνεχίσαμε για Κομμό. Εκει βρήκαμε μια πραγματικά μεγάλη παραλία με άμμο και αρκετά δέντρα στους αμμόλοφους. Μείναμε 4 μέρες, στην μια άκρη της παραλίας έχει μια καντίνα, τουαλέτες και ντουζ καθώς και ξαπλώστρες. Στη παραλία βγάινουν χελώνες καρέτα καρέτα, αν είστε τυχερές/οί θα δείτε μικρα χελωνάκια. Όσο κόσμο κι αν έχει δεν ενοχλεί καθώς είναι τεράστια η παραλία και έχει πάρα πολλά μέρη για να στήσει κανείς. Επίσης ο δρόμος φτάνει αρκετά κοντά στη παραλία οπότε δεν ταλαιπωρηθήκαμε με κουβαλήματα. Η μόνη δυσκολία ήταν ότι συνήθως είχε αέρα όλη τη διάρκεια της μέρας, τη νύχτα σταμάταγε. Ένα αρνητικό που μας συνέβη ήταν ότι κλάπηκε μια τσάντα με συσκευασμένα τρόφιμα που κρεμόταν από το δέντρο στο οποίο είχαμε κι άλλα πράγματα μας.
Τέλος, στο Αγιοφάραγγο, πήγαμε μονοήμερη, αλλά υπήρχαν αρκετές σκηνές, ήταν το πιο όμορφο μέρος που είδαμε στο νομό. Κατέβαινες ένα μονοπάτι εύκολο, περίπου 20', το τοπίο ήταν πολύ όμορφο και η θάλασσα φανταστική. Εκεί ο κόσμος που έμενε ήταν πιο νέοι και φιλικοί. Επιπλέον στην αρχή του μονοπατιού υπάρχει καντίνα που μπορείς να προμηθευτείς τα απαραίτητα. Μια δυσκολία ίσως υπάρχει με τον ίσκιο αλλά ακόμα κι αν δε βρεθεί καλό σημείο στη παραλία πάντα μπορείς να στήσεις στα δέντρα που συναντάς στο μονοπάτι για να κατέβεις!

Στη συνέχεια περάσαμε στο νομό Ρεθύμνου όπου υπάρχουν μόνο δύο παραλίες στις οποίες μπορείς να στήσεις στις Περιστερές και στην Αγία Μαρίνα που η τελευταία είναι σα συνέχεια της πρώτης. Επιλέξαμε την Αγ. Μαρίνα και μαγευτήκαμε από το τοπίο! Από πάνω ήταν βουνό, είχε χαμηλά δέντρα και βραχώδης παραλία με μικρά κολπάκια. Βρήκαμε εύκολα σημείο να στήσουμε παρόλο που είχε κόσμο. Νέες παρέες, ζευγάρια και κανα δυο οικογένειες. Υπάρχει επίσης μια ταβερνούλα κοντά στην Αγ. Μαρίνα ενώ πάνω από τις Περιστερές υπάρχει καντίνα. Δυστυχώς μείναμε λιγότερες μέρες απ΄ότι θέλαμε κι αυτό λόγω αέρα. Και εδώ ο δρόμος ήταν δίπλα από την θάλασσα και από που θα έστηνες οπότε δεν υπήρχε κούραση στη μεταφορά και το κουβάλημα.

Τέλος στο νομό Χανίων μείναμε 1 μέρα Σούγια, 3 στη παραλία Γραμμένο και 7 στο Κεδρόδασος.
Για Σούγια, φτάσαμε 14 Αυγούστου, γινόταν πανικός! Είμασταν ο ένας πάνω στον άλλο! Ωραία παραλία, ευκολία με το μίνι μάρκετ δίπλα, τα μαγαζιά, ντούζ στη παραλία αλλά δεν μπορούσαμε να χαλαρώσουμε με τόοοσο κόσμο, αυτός ήταν και ο λόγος που φύγαμε την επόμενη. Θα ξαναγύρναγα για να το ξαναδώ αλλά με το ένα τρίτο του κόσμου. Πάντως απ΄ότι κατάλαβα αν πας αριστερά της παραλίας προς τη σπηλιά είναι πιο ωραία και ο κόσμος πιο "εναλλακτικός". Στο Γραμμένο υπάρχει ένα μικρό κεδρόδασος δίπλα από τη παραλία, που γενικά δε στήνουν και υπάρχει και μια μεγάλη πινακίδα που το ξεκαθαρίζει. Εμείς όταν πήγαμε υπήρχαν άλλες 2 σκηνές αρκετά καλά κρυμμένες. Οπότε βρήκαμε κι εμείς ένα σημείο και στήσαμε, αλλά με προσοχή να μην φαινόμαστε. Το δασάκι είναι πολύ όμορφο και έχει 2-3 κολπάκια που κολυμπάς εντελώς μόνο σου!!! Στη παραλία τη βασική του Γραμμένου έχει ντουζ και μια καντίνα, ενώ λίγο πιο δίπλα υπάρχει ένα οργανωμένο καμπινγκ που έχει ένα πολύ όμορφο beach-bar που ότι φάγαμε ήταν πολύ νόστιμο αλλά το service πολύ αργό, πραγματικά αργό! Τέλος στο Κεδρόδασος ήταν φανταστηκά! μεγάλο δάσος με χώρο για όλους, είχε σκηνές αλλά όχι να νιώθεις ότι δεν μπορείς να ησυχάσεις! στήσαμε δεξιά από την κεντρική παραλία, όπου υπάρχουν επίσης 3 μικρότερες παραλιούλες με λιγότερο κόσμο, μπορούσαμε να κάνουμε άνετα γυμνισμό. Το μέρος ενδείκνυται για ελεύθερο, θέλει καλή προετοιμασία για τις προμύθιες διαφορετικά θα πρέπει να ανεβοκατέβεις το σχεικά δύσβατο μονοπάτι, να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας κανα δεκάλπετο μακριά που θα βρεις το κοντινότερο μινι-μάρκετ. Δεν είναι απαγορευτικό σα διαδικασία αλλά σε βγάζει από τη φάση και τη χαλάρωση. Είναι δίπλα στο ελαφονήσι, εμείς ακολουθήσαμε το μονομάτι που οδηγεί εκεί, το Ε4, είναι περίπου 20'. Επίσης μετά τη κεντρική παραλία αν περάσεις τα βράχια που έχει στα αριστερά, βρίσκεις ένα μονοπατάκι για να περάσεις, υπάρχουν ακόμα 2 μικρές παραλίες, όπου μπορείς να κάνεις γυμνισμό, και είναι πολύ γραφικά, όμορφα και έχει και ροζ άμμο!

Σε γενικές γραμμές αυτά.... Αν θες παραπάνω πληροφορίες μη διστάσεις να ρωτήσεις!
#23652
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": heisenberg

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

trelirodia απάντησε στο θέμα: roadtrip και ελευθερο camping στη νοτια Κρητη

Kαλησπέρα! Ετοιμάζομαι να κατέβω Κρήτη με μια φίλη και ψάχνουμε που να κάνουμε ελεύθερο στη Νότια Κρήτη κάπου κοντά σε Χανιά ή Ρέθυμνο. Δυστυχώς δεν έχουμε μεταφορικό μέσο οπότε είμαστε με ΚΤΕΛ. Από αυτά που προτείνεις ξες αν είναι προσβάσιμα με ΚΤΕΛ (εκτός από Σουγια που ξέρω ότι είναι, έχω πάει αλλα θα γίνεται χαμός αρχες Αυγούστου....). Αφού δεν έχουμε μεταφορικό μας ενδιαφέρει η ευκόλη πρόσβαση σε καμια καντίνα/ ταβέρνα. Κεδρόδρασος έχω παει και πριν 10 χρονια και αν θυμαμαι μπορείς να περπατήσεις απο ελαφονήσι για κεδροδρασος ε; ποση ωρα ειναι; στο ελαφονησι εχει ταβερνες ε;
Γενικα οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχουμενη!
#24378

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Helena434 απάντησε στο θέμα: roadtrip και ελευθερο camping στη νοτια Κρητη

Λατρεύω το κάμπινγκ στη Νότια Κρήτη. Απίστευτη ομορφιά! Για να απολαύσω πλήρως τις διακοπές μου στην Ελλάδα, βρήκα έναν ιστότοπο όπου η σε ένα καζινο ρουλετα δωρεαν , βοηθάει πολύ να περιμένω τη ζέστη όταν ο ήλιος είναι ζεστός το μεσημέρι.
#25655

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ