Camping Σαμοθράκη-Πρόσφατες πληροφορίες

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

geoniki δημιούργησε το θέμα: Camping Σαμοθράκη-Πρόσφατες πληροφορίες

Καλημέρα! Αν υπάρχει κάποιος που έχει πάει πρόσφατα σε ένα από τα δημοτικά camping στη Σαμοθράκη(οργανωμένο και ελεύθερης διαβίωσης), θα μπορούσε να μου δώσει πληροφορίες για τη διαφορά του κόστους μεταξύ τους και επίσης αν υπάρχει κάποιο άλλο τηλέφωνο εκτός από τα 2551098291 και 98244 ;(είναι εκτός λειτουργίας και τα δύο)
#19510

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 29
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

warez2 απάντησε στο θέμα: Camping Σαμοθράκη-Πρόσφατες πληροφορίες

Πήγα πρόσφατα στο Ελεύθερης Διαβίωσης και γράφω εδώ την άποψη μου.
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι διπλά στον σταθμό του τρένου. Από εκεί με το πλόιο σε 2 ώρες είσαι στην σαμοθράκη. Εισητήριο 15€ το κανονικό και 8€ το φοιτητικό. Το λιμάνι στην Καμαριώτισα απέχει 12 χιλιόμετερα από τα καμπιγκ. Υπάρχει και ΚΤΕΛ του δήμου που κοστίζει 2-3€ για κάθε διαδρομή αλλά στο νησί γίνεται χαμός με οτοστοπ. Πέρνουν πολύ συχνά οπότε αξίζει να το δοκιμάσετε. Βραδινές ώρες είναι πιο δύσκολο.
Προσοχή: ΜΗΝ κανετε οτοστοπ ακριβως απεξω απο το λιμανι διοτι εκει ειναι η πιατσα τον ταξι. Περπατειστε 200μέτρα πιο κάτω και κάντε από εκεί. Οι ταξιτζήδες έχουν συγκεκριμενες ταρίφες (17€ από λιμάνι για καμπιγκ, 6€ απο λιμανι για χώρα, ανεξαρτήτως ώρας). Ντοποιος μας ειπε οτι ταξιτζης του ειχε φωναξει την αστυνομια επειδη ειχε παρει παιδια απο οτοστοπ.
Το ελευθερο καμπιγκ ειναι σε μια τεραστια τοποθεσια με τελεια σκια και δροσια. Ακομα και 15αυγουστο ειχε πολλα μερη να στησεις. Οι παροχές που είχε ήταν: Μινι μαρκετ στην εισοδο (βλεπε παρακατω), τουαλετες τουρκικες (τις περισσοτερες φορες βρομουσαν αλλα μερικες φορες τις εβρισκες και καθαρες), ντουζ (κρυο νερο) και βρυσες. Στην καντινα υπαρχουν καμια 10αρια πολυμπριζα με ρευμα (τα οποια γεμιζαν μερικες φορες). Τουαλετες υπαρχαν αρκετες οποτε οπου και να εστηνες δεν ησουν μακρια απο αυτες. 2 ατομα και 1 μικρη σκηνη (φοιτητες) διναμε 2,25 λεπτα την ημερα ο καθενας.
Το μινι μαρκετ το οποιο ειναι συνεταιρηστικη επιχειρηση εχει ολα τα βασικα που χρειαζεσαι: γαλα (1,2€) ,χυμους(1€), μπισκοτα, καφεδες(1,5€), χαρτακια,αναπτηες,φιλτρακια (ΟΧΙ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΠΝΟΥΣ). Πουλουσε σαντουιτς (2,20€) και διαφορα φουρνιστα το πρωι (μπουγατσες,τυροπιτες,κρουασαν κτλπ - ολα 2€) και μερικες βραδυα εφτιαχναν πιτσες (απο 6 εως 7,5€ οι μεγαλες (30cm) και από 4,5 εως 5,5 οι μικρες (26cm)) . Γενικως τσιμπημενες τιμες σε μερικα πραγματα.
Η παραλια του καμπιγκ ειναι γεματη κοτρωνες, αλλα πεντακαθαρη. Εχει και αρκετα "υποστεγα" απο ξυλο και φυλλα που παρεχουν σκια.
Υπαρχουν δρομοι μεσα στο καμπιγκ που ενιοται θα περασει καποιο αμαξι ή μηχανακι που πηγαινει στην σκηνη του.

Με το που βγεις απο το καμπιγκ βρισκεσαι στον κεντρικο δρομο. Απο εκει τα Θερμα (το χωριο) ειναι περιπου 15 λεπτα με τα ποδια και είτε πας από τον δρόμο είτε πας μέσα από εναν υπεροχο δρομο γεματο πρασινο και χωραφια.

Το χωρίο:
Στο χωριο θα βρεις εκτος απο σουβενιρ ένα σουπερμαρκετ το οποιο εχει παρα πολυ καλες τιμες, εχει οτι χρειαστεις για το καμπιγκ. Ειλικρινα οι τιμες του ειναι τοσο καλες που δεν αξιζει να μεταφερεις τιποτα απο το σπιτι σου. Πουλαει και παγο (δεν θυμαμαι τιμη αλλα ηταν καλη). Επισης πουλαει και κρεατα, τα οποια ειναι λιγο μαρκα μεκαψες και ειναι πανφθηνα. Υπαρχει ομως διπλα κρεοπωλειο αρκετα καλο. Επισης θα βρεις σουβλατζιδικα, στα οποια φτιαχνουν σαντουιτς με κατσικη (πρεπει να το δοκιμασεις), με σνιτζελ, με λουκανικο και φυσικα με σουβλακι. Επιπλεον υπαρχει ενα καφενειο (2€ ο καφες - 7€ το τσιπουρο το 1/4 (!!!)).

Τι θα κανεις το βραδυ
Το βραδυ ο περισσοτερος κοσμος μαζευεται στην πλατεια του χωριου (ή στην καντινα του καμπιγκ για πιο χαλαρη φαση) και μετα υπαρχουν 3 μπαρακια στην παραλια. Το ενα ειχε καθε μερα καποιο συγκροτημα (στυλ reggae), το αλλο επαιζε psy-trance και το τριτο ηταν αφτεραδικο και αναλογα με την νυχτα ειχε hip-hop,psy,reggae κτλπ.

Διαδρομες μεσα στην ημερα
Καποιες απο τις διαδρομες που καναμε εμεις και προτεινω ειναι:
-Φαραγγι του Φονια (ευκολο μεχρι τον πρωτο καταραχτη, μετα γινεται πιο δυσκολοο)
- Γρια Βαθρα (εχει συνολικα 12 βαθρες. ειναι πιο δυσκολο απο του φονια και θελει σκαρφαλωμα μετα απο ενα σημειο αλλα αμα εχεις μια στοιχειωδη φυσικη κατασταση το βγαζεις. Μετα την 12η βαθρα εχει εναν πολυ δυσκολο γκρεμο που ουσιαστικα εκει τελειωνει το μονοπατι. Αν θελετε να συνεχισετε ακομα πιο ψηλα πρεπει να εχετε τον αναλογο εξοπλισμο και να το εχετε το αθλημα γιατι εχουν γινει ατυχηματα.)
-Παραδεισος (εχει αρχικα καποιες βαθρες ησυχες και πιο ψηλα δεν εχει τοσο νερο, κυριως βραχους και δεντρα)
- Κήποι: Πολυ ωραια παραλια ΜΟΝΟ αν δεν φυσαει. Αν φυσαει μην πατε, θα εχει απειρο φυκι και δεν θα το ευχαριστηθειτε. Μπορειτε να νοικιασετε ποδηλατα και να πατε με ποδηλατα (5€ την ημερα, απεχει 13χμ απο το καμπιγκ - πολυ ωραια διαδρομη)
- Παχια Αμμο: Η ωραιοτερη παραλια του νησιου. Ειναι πολυ ομορφη αλλα πας εκει μονο με αμαξι. Το οτοστοπ ειναι λιγο ρισκο γιατι μπορει να ξεμεινεις εκει (να μην σε παρει κανεις πισω). Το ταξι εχει 20€ να σε παει απο το λιμανι (Καμαριωτισα) μεχρι εκει.
- Χωρα: παραδοσιακος οικισμος, πολυ ομορφος. Το πρωι μεχρι τις 13.00 ειναι ανοιχτο το καστρο. Το βραδυ ειναι ακομα πιο γραφικα. Αξιζει να πατε.
-Εχει επισης εναν αρχαιολογικο χωρο που αξιζει να επισκεφτειτε.
Περα απο αυτα υπαρχουν απειρες ακομα διαδρομες με βαθρες που θα μαθετε στην πορεια σας και καθως ειστε στο νησι, αλλες πιο δυσκολες αλλες πιο ευκολες.

Το ελευθερο
Ελευθερο θεωρειτικα μπορεις να κανεις παντου στο βουνο, αλλα οι περισσοτεροι επιλεγουν την γρια βαθρα. Απεχει 10 λεπτα απο τα θερμα και μπορεις να κανεις μπανιο και στο ποταμι. Προσοχη με τα νερα, ναι μεν αναφερεται οτι ειναι ποσιμα αλλα κατα καιρους εχουν ακουστει γαστρεντεριτιδες. Δεν ξερεις τι μπορει να εχει ριξει ο καθενας ο οποιος βρισκεται σε πιο ψηλο σημειο του ποταμιου. Η αστυνομια της Σαμοθρακης και της Αλεξανδρουπολης το εχει παει σε αλλο επιπεδο. Απο τους ελεγχους για ναρκωτικα στον σταθμο των τρενων της και στο λιμανι Αλεξανδρουπολης, στο λιμανι της Σαμοθρακης, ακομα και στον δρομο Καμαριωτισα-Θερμα μεχρι τα πεσιματα σημαινει οτι εγκυμωνει το ελευθερο τον κινδυνο του θα σε γραψουν. Δυστυχως σε οσα πεσιματα εχουν γινει, οι μπατσοι δεν ηταν καθολου ανεκτικοι.

Κλεινοντας να πω τι δεν μου αρεσει στην Σαμοθρακη. Στην Σαμοθρακη δεν γινεσαι ενα με την φυση γιατι εχεις τον πολιτισμο στα 10 λεπτα. Μενεις στο ελευθερο και θες φως το βραδυ; Δεν θα αναψεις κερακια, θα πας στα θερμα. Θες να ακουσεις μουσικη; Δεν θα μαζευτουν παρεες ολες μαζι με κιθαρες, θα πανε στα μπαρακια. Πεινας; Δεν θα μαγειρεψεις, θα πας στα Θερμα. Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα απλα εγω αναφερω την γενικη νοοτροπια.
Οταν λοιπον πας σε ενα τοσο ομορφο τοπιο μεσα στην φυση και το βραδυ θελεις να ακουσεις psy-trance τοτε αποκτας την λογικη του τουριστα. Πως πας σε ενα κοσμοπολιτικο νησι και το πρωι θα το γυρισεις, το μεσημερι θα φας σε κανα σουβλατζιδικο και το βραδυ θα πας στο μπαρακι. Ιδια φαση απλα μενεις στο δασος. Γενικοτερα το νησι εχει μια εναλλακτικη κουλτουρα. Τωρα να βλεπεις σε κολωνα απειρες αφισες για psy party, για reggae μπαντες, για χαλαρωτικη γιογκα και οτι αλλο θελεις σε ενα χωριο που τον χειμωνα εχει 4 μονιμους κατοικους.
Εννοειται πως ο καθενας μπορει να κανει οτι ειδους διακοπες θελει, και δεν μου πεφτει κανενας απολυτως λογος για το που θα περασει ο καθενας την ημερα του και την νυχτα του, αλλα οπως προειπα αναφερω τι κανουν οι περισσοτεροι.

Για οτι αλλη απορια εχετε μπορειτε να με ρωτησετε! :yes: :yes:
#20525
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": logic, vallout, pl6934pl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

kalste απάντησε στο θέμα: Camping Σαμοθράκη-Πρόσφατες πληροφορίες

ευχαριστούμε
#22160

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

fevgath απάντησε στο θέμα: Camping Σαμοθράκη-Πρόσφατες πληροφορίες

Τι γίνεται βρε παιδιά με το (πιο οργανωμένο) δημοτικό camping της Σαμοθράκης? Το τηλέφωνο, δεν υπάρχει, λέει, πώς θα βρω πληροφορίες? Δηλαδή αν είναι ανοιχτό, πόσο στοιχίζει κλπ. Ξέρει κανείς να μου πει?
#22192

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 29
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

warez2 απάντησε στο θέμα: Camping Σαμοθράκη-Πρόσφατες πληροφορίες

Καλά μην περιμένεις να απαντήσουν. Ανοιχτό είναι, εγώ είχα πέρυσι και εβγαίνε 2,5 ευρώ το άτομο (2 φοιτητές - 1 σκηνή) την ημέρα. Μπορείς να βρεις και στο site της σαμοθρακης τιμοκαταλογο.
Πρόσφερε τουαλέτες και ντουζ (δεν ειχε ζεστο νερο).

Τώρα ό,τι θέλεις ρώτησε με να σου πω.


Υ.Γ.: Το ότι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο δίνει μια εικόνα με το πόσο τυπικοί είναι. Και δεν αναφέρομαι σε ζητήματα καθαρίοτητας (μια χαρά ηταν) αλλά π.χ. δεν κάνουν πότε ελέγχους σε σκηνές οπότε υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μην περάσεις πότε από το ταμείο. :whistle: :whistle:
#22197

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

mahar απάντησε στο θέμα: Camping Σαμοθράκη-Πρόσφατες πληροφορίες

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σκηνής στο δημοτικό camping. Σε μια σελίδα που βρήκα το αναφέρει στο τιμοκατάλογο αλλά πρέπει να ναι παλιά και τα τηλέφωνα όπως έχουν αναφέρει και άλλοι εδώ είναι εκτός λειτουργίας.
#22291

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

pl6934pl απάντησε στο θέμα: Camping Σαμοθράκη-Πρόσφατες πληροφορίες

προχτεσ εγινε πεσιμο απο μπατσους και ριξανε προστημα 300 ευρω για ελευθερη κατασκηνωση ...προσοχη παιδια !!!
#23268

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ