Λεπτομέρειες αξιολόγησης

3.7 14 0.5
ΜΑΓΝΗΣΙΑ (ΠΗΛΙΟ) 27857
ΚΑΜΠΙΝΚ ΚΑΣΤΡΙ
ή
Εκεί που η μακρινή γραμμή των οριζόντων δίνει νόημα στην φαντασία και το όνειρο.
Πολύ πριν με κέντριζε η ιδέα να γράψω τις εντυπώσεις μου, για την διαμονή μου σε αυτή την κουκίδα γης, που μεσοπέλαγα πεταρίζει η ψυχή όταν αγγίζουν τα μάτια τον αιγαιοπελαγίτικο ουρανό.
Ελπίζω να προσθέσω μια κουκίδα άμμου ακόμη στους λάτρεις της κατασκηνωτικής ξενάγησης της πάτριας γης.
Εν αρχή αναζητώντας μια δροσερή γωνία της Ελλάδος για ξεκούραση επιλέξαμε (αρκετά μεγάλη παρέα με ιστορικούς δεσμούς φιλίας) το ανατολικό Πήλιο και πάλι.
Αναζητώντας κριτικές και μη θέλοντας να κάνουμε επιλογή στα τυφλά , πέσαμε στην βάσανο αντίξοων, αντίθετων και παραπλανητικών μαρτυριών και εκτιμήσεων.
Πήγαμε.
Το τολμήσαμε ευτυχώς.
Εξιστορώ.
Αφού διανύσαμε μια εκπληκτική διαδρομή βγαίνοντας από τον βόλο και συναντώντας εκπληκτικής ομορφιάς περιοχές και χωριά όπως, Αργαλαστή, Λαύκο, Μετόχι, Προμύρι και ένθεν αυτής τα μαγευτικά χωριά, Μηλιές, Μηλίνα , Άφησος και ένα σωρό άλλα, είναι αμέτρητα, αρχίσαμε να κατηφορίζουμε προς το κάμπινγκ Καστρί.
Μια υποσημείωση την οποία θεωρώ πολύ απαραίτητη, στους αναγνώστες αυτού του ψυχοβγαλτικού κειμένου, ενώ είχε αποπνικτική ζέστη, 2 Αύγουστου ήταν μεσημέρι, την ώρα που συναντήσαμε την κορυφή του Πηλίου , ακριβώς την στιγμή που πατήσαμε επάνω της και αντικρίσαμε το Αιγαίο από την άλλη μεριά , αισθανθήκαμε την απαλή αύρα ενός πολύ δροσερού αέρα.
Ήταν σαν με ένα βήμα να περνούσες στην αιωνιότητα.
Φτάσαμε λοιπόν στο Καστρί, ένα μέρος αρκετά περίεργο, εν αρχή βεβαίως.
Τα φαινόμενα απατούν και εξαπατούν τις περισσότερες φορές.
Γυρίσαμε το κάμπινγκ αναζητώντας θέση.
Εδώ αντιμετωπίσαμε το γνωστό πρόβλημα των τετράτροχων σκουπιδοτενεκέδων, που ονομάζονται τροχόσπιτα και υπάρχει η κακή συνηθεια σχεδόν σε όλα τα κάμπινγκ να
τοποθετούνται μπροστά στον ορίζοντα της θαλασας.
Υπήρξαν κάποιες συνεννοήσεις με την Κυρία που ήταν και ιδιοκτήτρια του εν λόγο χώρου μάλλον απογοητευτικές στην αρχή.
Πολλά έχουν γραφτεί για αυτή την Κυρία σε όλο το δίκτυο.
Η συνέχεια μας έδειξε ότι δεν ήταν καθόλου έτσι, καλόβολη ήταν , λιγάκι υποψιασμένη με τους Έλληνες καθότι στην καταγωγή είναι γερμανίδα, και επίσης λόγο του ότι είχε κενά στην κατανόηση της γλώσσας ίσως γινόταν επιθετική, όλα αυτά εν αρχή.
Στήσαμε λοιπόν τις σκηνές, τον εξοπλισμό, γυρίζοντας την κλεψύδρα του χρόνου ανάποδα να κλέβει σταλιά σταλιά τον πολύτιμο χρόνο της ανεμελιάς.
Η παραλία αέρινη , αμμώδης με ανοιχτό ορίζοντα , πεντακάθαρα νερά , ελαφρύ κυματάκι και πολύ όμορφο ανάγλυφο βλέποντας από μέσα από τα νερα την ενδοχώρα.
Πρωί στις 10 ξεκινούσε το Άγιο μελτεμάκι, αυτή η αέναη δροσιά που σου χαϊδεύει την ψυχή και σε ξεκουράζει απαλά, έσβηνε στις 7 το απόγευμα δίνοντας την ζωογόνο δράση του τις ώρες που χρειαζόταν.
Το κάμπινγκ αν και κατάστικτο από ελιές προσέφερε ικανοποιητική σκιά.
Τουαλέτες, μπάνια, όλα σε άψογη κατάσταση , χωρίς να σου δίνουν την αίσθηση της πλεονασματικής πολυτελείας, έχοντας μια γήινη αισθητική και μια πολύ καλή καθαριότητα αισθανόσουν οικεία πηγαίνοντας εκεί.
Αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούσαν χωρίς τον λόγο της εγκατάστασης η απεγκατάστασης κάποιων κατασκηνωτών .
Το κάμπινγκ έχει δυο βασικά ανισόπεδα μέρη(άλλα και επιμέρους χώρους) ένα μπροστά στην θάλασσα και ένα λιγάκι ψηλότερα προσφέροντας τον ανοιχτό ορίζοντα σε όλους τους κατασκηνωτές.
Προμήθειες αν χρειαζόσουν ήταν ο πλατανιάς μερικά χιλιόμετρα διαδρομή που δεν το θεωρώ απαραίτητα μειονέκτημα αυτό.
Ήσυχος χώρος χωρίς υπερβολές, άλλα και χωρίς απαγορεύσεις και επιλοχίες, το κάμπινγκ αυτό νομίζω έχει βρει την ηχητική του ισορροπία.
Τιμές ίδιες με όλα τα άλλα , στην Ελλάδα νομίζω έχει καταργηθεί ο ανταγωνισμός τιμών στα κάμπινγκ και υπάρχει πλήρης ομογενοποίηση.
Νύχτες μαγικές χωρίς πολύ υγρασία, χωρίς αποπνικτική ζέστη και πεντακάθαρος πελαγίσιος αέρας.
Πήλιο βέβαια….. με ατέλειωτες διαδρομές, για πρωι ,για βράδυ, για μεσημέρι .
Χωριουδάκια, κεφαλοχώρια, ο μουτζούρης στις μηλιές, το Τρίκερι ιστορικός τόπος εξορίας, δάση ατέλειωτα, νερά στην βόρεια πλευρά του βουνού, φακίστρα, Μυλοπόταμος, Νταμούχαρι ίσως οι πιο γραφικές παραλίες της Ελλάδος και όλα αυτά ένα υφαντοκοσμος βγαλμένος μέσα από παραμύθι.
Εν κατακλείδι το κάμπινγκ είναι υπέροχο η κυρία που το έχει είναι καλόβολος άνθρωπος και ας γκρινιάζει λιγάκι(τους άλλους να φοβάστε).
Αν επιζητάτε ησυχία, φυγή , ορίζοντα, ξεγνοιασιά και κάτι διαφορετικό από το καρακιτσαριό της πλαστικής Νεοελληνικής κουλτούρας είναι ο χώρος σας.



Αναφέρετε αυτή την αξιολόγηση Σας βοήθησε αυτή η αξιολόγηση; 1 0
 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Online E-Campers

Today 1236

Yesterday 7236

Week 26556

Month 160625

All 12486649

Αυτή τη στιγμή online 229 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 1236

Yesterday 7236

Week 26556

Month 160625

All 12486649

Αυτή τη στιγμή online 229 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions