Λεπτομέρειες αξιολόγησης

2.7 33 0.5
Hot
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ & ΣΙΚΙΝΟΣ 62320
Άλλο περίμενα, άλλο είδα
Γενική βαθμολογία
 
3.8
Σκιά
 
3.5
Καθαριότητα
 
4.0
Παροχές
 
4.5
Τοποθεσία
 
3.0
Από τα σχόλια έως και σσ άλλες σελίδες είχα προετοιμαστεί για κάτω του μετρίου καταστάσεις αλλά εφόσων είχα κλείσει τα εισητήρια είπα να το δοκιμάσω.
Φτάσαμε στο λιμάνι κοντά στις 2. Υπήρχε το πουλμανακι του κάμπινγκ, φυσικά δωρεάν που μας πήγε μέχρι τις εγκαταστάσεις καθώς είναι ένα 15-20' περπάτημα από το λιμάνι σε μια κοντινή παραλία το λιβάδι.
Την στιγμή που φτάσαμε ο κόσμος δεν ήταν πάρα πολύς και είχαμε την ευκαιρία να διαλέξουμε την θέση. Γενικώς είχε σκιές και καλαμωτές και από ότι παρατήρησα τις επόμενες μέρες, δεν χτύπαγε ο ήλιος πολύ τις σκηνές.
Το κάμπινγκ και το νησί γενικότερα είναι γεμάτο από οικογένειες, ξένες και ελληνικές, ζευγάρια και παρέες με κοπέλες και για αυτό και στο κάμπινγκ είχε πολύ ησυχία, και σεβόταν ο ένας τον χώρο του άλλου.
Τα παιδιά που λειτουργούσαν την κουζίνα, ήταν πάρα πολύ ευγενικά, να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς και να σου δωσουν πληροφορίες για παραλίες για το νησί και ότι άλλο. Πολύ καλοσυνάτοι, γεγονός που μέτρησε πολύ θετικά γιατί νιώσαμε καλοδεχούμενοι και γενικά δεν ειναι απρόσωπο όπως άλλα κάμπινγκ.
Η κουζίνα είναι πραγματικά εξοπλισμένη με ότι σκεύος μπορεί να θελήσεις, δύο μάτια με γκάζι και 2 ψυγεία. Πρίζες υπάρχουν πολλές, στις τουαλέτες, στο εστιατόριο μέσα αλλά κ έξω στην αυλή. Οι τουαλέτες επίσης ήταν αρκετές και σε σχετικά καλή κατάσταση.
Ο χώρος είναι όμορφος, κοντά στην παραλία Λιβάδι η οποία όπως και πολλές παραλίες του νησιού δεν είναι οργανωμένες. Ένα κοινό στοιχείο σε όλο το νησί είναι τα πεντακάθαρα νερά και η άγρια ομορφιά του. Η χώρα ίσως και από τις καλύτερες των Κυκλάδων και το ηλιοβασίλεμα επίσης στην χώρα μπορεί να συγκριθεί και με αυτό της Σαντορίνης.
Το κάμπινγκ είναι φιλικό προς τα ζώα, και εμείς είδαμε πολλά σκυλάκια και τα παιδιά είχαν πολύ καλή αντιμετώπιση. Το μόνο αρνητικό που θα έλεγα είναι η τιμή της διαμονής (8€ το άτομο και 4€ η σκηνή) και οι ψιλοτσιμπημενες τιμές του εστιατορίου που για γενικές γραμμές Φολεγάνδρου, είναι οκ, αλλά σε βγάζουν λίγο έξω από τον προϋπολογισμό. Πάντα μπορείς όμως να μαγειρέψεις στην κουζίνα μιας και δεν χρειάζεται να φέρεις ούτε πιάτα που λέει ο λόγος. Το νερο στο μπάνιο είναι ανάλογα την ώρα που θα το πετύχεις αλλά γενικά δεν παγωσαμε.
Επίσης η απόσταση από το λιμάνι είναι λίγο δεσμευτική αν δεν έχεις αμάξι, μηχανή ή γουρούνα. 15-20' με μκα μικρή ανηφόρα αλλά όμορφη θέα. Πάντως το πουλμανακι μπορεί να σε κατεβάσει όταν έρχεται πλοίο μια ώρα νωρίτερα.
Επιλέξαμε να κάνουμε το γύρο του νησιού με καραβάκι ιδιωτικό το οποίο πάει 40€, διαρκεί από τις 11 το πρωί έως τις 5-6 το απόγευμα, έχει γεύμα, φρούτο, γλυκό και ποτό στην τιμή και σε πάει σε 5 παραλίες στο βόρειο, νότιο ή και τα δύο μέρη του νησιού ανάλογα με τους ανέμους που επικρατούν.
Από μεταφορικά υπάρχουν τα εξής δρομολόγια: λιμανι-χωρα, χωρα-ανω μεριά, χωρα-αγκαλη και το αντίστροφο. Μπορείς να ζητήσεις να σε κατεβάσουν για να πλησιάσεις κ τις υπόλοιπες παραλίες αλλά γενικά λένε ότι το νησί είναι κατάλληλο για πεζοπορία αλλά δεν το δοκιμάσαμε. Υπάρχουν μονοπάτια που ενώνουν όλο το νησί γτ πολλές παραλίες δνε είναι προσβάσιμες με μέσα ή αυτοκίνητο. Οι τιμές του επίσης λίγο τσιμπημενες. 1,80 για λιμάνι χώρα και 2€ χώρα αγκάλη οι οποίες αποστάσεις είναι πολύ κοντινές και βγαίνει πιο οικονομικό η ενοικίαση αυτοκινήτου (60€ την μερα την υψηλή σεζόν).
Γενικότερα είναι ένα πολύ όμορφο νησί που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει, με ήρεμους ρυθμούς για χαλάρωση.
Όσο για το κάμπινγκ, εάν οι απαιτήσεις σου δεν είναι στο θεό και περιμένεις εξωπραγματικά πράγματα για 10€ την μέρα σε ένα τόσο ακριβό νησί, αξίζει να το επισκεφτείς. Σίγουρα δεν είναι σαν το κάμπινγκ της Σερίφου για όσους ξέρουν, για αυτό θα πρέπει να αφεθείς στους ρυθμούς του νησιού, να χαλαρώσεις και να μην ρίξεις λίγο τα στάνταρ σου, καλοκαίρι είναι.
Χαλάρωσε, θα περάσεις πολύ όμορφα!

ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΡΟΦΙΛ

  • Ιδανικό για παρέες νέων
  • Ιδανικό για οικογένειες
  • Ιδανικό για χαλάρωση
  • Κατάλληλο για σκηνές
  • Επιτρέπονται τα κατοικίδια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Άφιξη
01 Αυγούστου 2017
Αναχώρηση
08 Αυγούστου 2017
Ταξίδεψα με
Ζευγάρι
Έμεινα
Μικρή σκηνή (2-3 ατόμων)
Αναφέρετε αυτή την αξιολόγηση Σας βοήθησε αυτή η αξιολόγηση; 0 0
 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Online E-Campers

Today 6760

Yesterday 6270

Week 25491

Month 104305

All 12609423

Αυτή τη στιγμή online 182 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 6760

Yesterday 6270

Week 25491

Month 104305

All 12609423

Αυτή τη στιγμή online 182 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions