Λεπτομέρειες αξιολόγησης

3.5 13 0.5
ΧΑΝΙΑ & ΡΕΘΥΜΝΟ 19767
(Ενημερώθηκε: 13 Αυγούστου, 2019)
Γενική βαθμολογία
 
3.0
Σκιά
 
2.5
Καθαριότητα
 
3.0
Παροχές
 
2.5
Τοποθεσία
 
4.0
Το επιλέξαμε λόγω τοποθεσίας (δίπλα ακριβώς από το Ρέθυμνο) και δεν πέσαμε έξω από αυτήν την άποψη. Πολύ βολική τοποθεσία, το Ρέθυμνο δίπλα και Ηράκλειο - Χανιά περίπου μία ώρα το καθένα με αυτοκίνητο.

Είχαμε κλείσει θέση και είχαμε καταβάλει και προκαταβολή αλλά με την άφιξη μας καταλάβαμε ότι θέση δεν είχε κρατηθεί (μια υποτυπώδη δικαιολογία ότι είχε γίνει μια κράτηση για την προηγούμενη μέρα αλλά αφού δεν ήρθε κάποιος ακυρώθηκε, είναι απλά αυτό, δικαιολογία). Την κράτηση την είχαμε κάνει λόγω του μεγέθους της σκηνής (να χωράει μία και μεγάλη σχετικά) και να έχει σκιά. Τελικά υπήρχε μόνο μια θέση που είχε ελαφρώς σκιά και χωρούσε την σκηνή μας, οπότε αναγκαστικά εκεί.

Κατά την άφιξη δεν υπήρχε κανένας στην υποδοχή (reception) η οποία λειτουργεί μόνο 9:00-14:00 και 17:00 με 21:00 αν θυμάμαι καλά, παρά μόνο οδηγίες ότι αν είναι κλειστή η υποδοχή απευθυνθείτε στην ταβέρνα. Φυσικά εκείνη την ώρα ακόμα σκούπιζαν στην ταβέρνα...

Εν τέλει βρήκαμε έναν άνθρωπο που μας πληροφόρησε τα άνωθε (δεν υπήρχε κράτηση). Επιλέξαμε (την αναγκαστική) θέση και μια, και δεν είχε ρεύμα παντού, μας βοήθησε με ένα καλώδιο να τραβήξουμε (είχα 12 μέτρο αλλά δεν έφτανε). Με το πέρας του στησίματος επισκεφτήκαμε την υποδοχή που είχε πλέον ανοίξει και όπου φαίνονταν η κράτηση, η οποία δεν είχε εκτελεστείι εν τέλει.

Το κάμπινγκ για σκιά έχει κυρίως αρμυρίκια σαν δέντρα και καλάμια (θα διευκρινήσω σε λίγο)!

Στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν είναι επαρκής η σκίαση παρά μόνο σε πολύ μικρές "σπηλιές" από καλάμια για μικροσκοπικές η μικρές σκηνές (2-3 ατόμων επονομαζόμενες). Η σκιά από τις καλαμιές γίνεται από συστάδες καλαμιών που έχουν καταλάβει κάθε σχεδόν ελεύθερο περιμετρικά κομμάτι του κάμπινγκ με κατά τόπου ενισχύσεις από οριζόντια καλάμια για να παρέχεται στήριξη.
(βάση της παρουσίας τόσων καλαμιών υποπτεύομαι ότι τον χειμώνα είναι μικρή λίμνη εκεί επίσης η τοπογραφία συνιστά ότι το μεγαλύτερο μέρος του κάμπινγκ είναι χαμηλότερα από την παραλία οπότε σε περίπτωση βροχής ..... πρόβλημα)

Έχει 2 χώρους για ντουζ και wc με την κλασική λεκάνη τουαλέτας (κατά την γνώμη μου γενικώς πάσχουν σε καθαριότητα σε σχέση με του παλιού τύπου) ένα πολύ μικρό χωριό "κουζίνας" για πλύσιμο πιάτων με πολύ λίγο χώρο κοινόχρηστου ψυγείου (ένα μεγάλο κι ένα μικρό του μέτρου), υπάρχει επίσης και χώρος για το πλύσιμο των ρούχων (υπόψιν είναι μικρό κάμπινγκ σχετικά)

Μια ταβέρνα είναι το μοναδικό κατάστημα στο κάμπινγκ, ΔΕΝ υπάρχει μίνι μάρκετ οπότε ότι θέλετε σε ψώνια από τα κοντινότερα μίνι μάρκετ (5 λεπτά με τα πόδια)

Λόγω του μεγέθους θα συμβούλευα το αυτοκίνητο να το αφήσετε στο δωρεάν πάρκινγκ της εισόδου παρά να το βάλετε μέσα (έχει και χρέωση 4 ευρώ).

Τώρα πάμε στα δύο πραγματικά πρόβληματα του κάμπινγκ την έλλειψη σκιάς και τα τζιτζίκια!

Ξεκινώντας από το πρώτο να διευκρινήσω ότι καλή σκιά μπορείς να απολαύσεις σε αυτό το κάμπινγκ μόνο μέσα στις καλαμιές με πολύ μικρή σκηνή η σε 1-2 ακόμη μέρη που πιάνονται γρήγορα.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έλεγα εγώ. Ο αριθμός των τζιτζικιών είναι τόσο απίστευτα μεγάλος που είναι σοβαρό πρόβλημα ιδιαίτερα κοντά στους χώρους που προσεγγίζουν την παραλία.

Δεν είναι μόνο ο ήχος (τις πρώτες 10 μέρες ξεκινούσε σεις 6:00 περίπου) ο οποίος είναι διαπεραστικός (έχω μετρήσει μέχρι 90db αλλά σκεφτείτε ότι αυτό είναι στην πολύ ψηλή συχνότητα που βγάζει το τζιτζίκι).
Την πρώτη μέρα βγαίνοντας από το κάμπινγκ είχαμε την αίσθηση ότι είχε περιοριστεί η ακοή μας οπότε και αγοράσαμε απλές ωτοασπιδες με τις οποίες ακούγονταν τα τζιτζίκια όπως σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας πάτε για κάμπινγκ το καλοκαίρι).

Το παράλληλο πρόβλημα με τα τζιτζίκια είναι ότι όταν αισθανθούν ότι αποτελούνται η ενοχληθούν πετάν μακριά ενώ κατουράνε τον "εισβολέα"στην διαδικασία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα σας έχει τύχει η αν σας έτυχε θα το περάσατε για σταγόνες από κάποιο δέντρο, όταν όμως μπορεί να σηκωθούν 10δες από δίπλα σου και να σε κατουρήσουν κάποια από αυτά θα σε πετύχουν! Κάθε κίνηση (όχι απαραίτητα δική σας και πουλί να ήταν αρκούσε) γύρω από την σκηνή και γενικά κοντά σε δέντρα είχε αυτό το αποτέλεσμα.

Εν ολίγοις είχε βροχή από ούρα τζιτζικιου που αν και δεν είναι επικίνδυνο η βλαβερό είναι πολύ ενοχλητικό! Τρίο ίδιο συμβαίνει και σε ότι αφήνετε έξω, πχ κατσαρόλες, πιάτα, ρούχα και πετσέτες που στεγνώνουν κοκ.

Ένα ταυτόχρονο πρόβλημα είναι και οι λεκέδες από τον χυμό των κλαδιών που πίνουν τα τζιτζίκια (ανοίγουν μικρές τρύπες και ρουφάνε κάποιες από αυτές δεν κλείνουν μετά και ενώ μερικές φορές δίνουν τροφή σε αλλά ζωντανά -πχ μυρμήγκια- κάποιες φορές γεμίζουν με καφέ λεκέδες τα υπάρχοντα σας (επίσης όχι επικίνδυνο αλλά πολύ ενοχλητικό)

Οι τουαλέτες και τα ντουζ ήταν σχετικά καθαρά (είναι σχετικά άνετος μες το θέμα όμως) κυρίως λόγω περιορισμένης κίνησης (μικρό κάμπινγκ).

Η παραλία αμμουδερή έξω με χοντρό βότσαλο στην είσοδο έκανε την είσοδο στην θάλασσα δύσκολη οπότε θα πρότεινα αν θέλετε να πηγαίνετε εκεί για μπάνιο παπούτσια Θαλάσσης.

Το Ρέθυμνο δίπλα ακριβώς (3χλμ το κέντρο αν θυμάμαι καλά) πας και με τα πόδια γενικώς τοποθεσία πολύ βολική (μια ώρα από Χανιά η Ηράκλειο περίπου στην μέση).

Για όσους πηγαίνουν χωρίς αυτοκίνητο υπάρχει συγκοινωνία για Ρέθυμνο καθώς και τουριστικά όπου μπορείτε να κλείσετε εκδρομές για πολλά μέρη (αξίζουν πολλές από αυτές αλλά κοιτάτε τις τιμές γιατί έχει και διαφορές και πονηρές χρεώσεις).

Στην ταβέρνα δεν πήγα (έφευγα το πρωί λόγω θορύβου και γυρνούσα αργά το απόγευμα για ντουζ και έξω πάλι) οπότε γνώμη δεν έχω, είχε και barbeque μια φορά την εβδομάδα που μου φάνηκε ακριβό.

Τα δρομάκια χωμάτινα (ωραίο) χωρίς όμως μέριμνα για την σκόνη. Από άποψη ασφαλείας κατά την διάρκεια της μέρας οποίος θέλει μπαίνει η βγαίνει (είτε από την γενική είσοδο) είτε από την παραλία. Έχει φύλακα κατά την διάρκεια της νύχτας ο οποίος κυρίως ασχολείται με το αν θα μπει κάποιο αυτοκίνητο. Παρά την παντελή έλλειψη ελέγχου όμως υπάρχει ένα γενικό αίσθημα ασφάλειας (πιθανόν λόγω μεγέθους).

Το WiFi έπιανε καλά πιστεύω παντού. Υπάρχουν εγκαταστάσεις για πλύσιμο ρούχων καθώς και ένα μικρό κουζινάκι για πλύσιμο πιάτων που έχει και κοινόχρηστο χώρο ψύξης (μόνο) που αν και λίγος (ένα ψυγείοβ κανονικό - 1,80 - και ένα μικρό -1,20-) επαρκούσε νομίζω για όσους τον χρησιμοποιούσαν.

Δεν πιστεύω ότι είναι κατάλληλος χώρος για σκηνές (ιδίως αν δεν είναι μικρές) αλλά κυρίως για τροχόσπιτα.

Υπάρχουν διαθέσιμα τροχόσπιτα προς ενοικίαση, μικρά χτιστά δωμάτια, σκηνές προς ενοικίαση καθώς επίσης και 3-4 "σκηνές" Glamping (γύρω στα 95 ευρώ την μέρα ήταν την περίοδο που πήγα).

Θα πρότεινα μια από αυτές τις λύσεις (ενοικιαζόμενα τροχόσπιτα ίσως η καλύτερη) κι όχι να πάτε με δική σας σκηνή.

Σε γενικές γραμμές αν και πολύ χαλαροί με άλλα, το προσωπικό ήταν πολύ εξυπηρετικό και φιλικό. Στην χρέωση ήταν τίμιοι.

Απλά το όλο κάμπινγκ δίνει την αίσθηση ότι το έχουν αμελήσει για πολλά χρόνια, απλά επισκευές και συνεχίζουν δεν έχουν σχέδιο για τα φυτά τους χώρους και γενικά μάλλον τείνουν στο να το κάνουν χώρο προς ενοικίαση καταλυμάτων κάμπινγκ.

Θα πήγαινα πάλι ίσως λόγω τοποθεσίας αλλά αν το επέλεγα ξανά μόνο σε ενοικιαζόμενο τροχόσπιτο.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΡΟΦΙΛ

  • Ιδανικό για οικογένειες
  • Ιδανικό για χαλάρωση
  • Κατάλληλο για τροχόσπιτα
  • Επιτρέπονται τα κατοικίδια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Άφιξη
28 Ιουλίου 2019
Αναχώρηση
10 Αυγούστου 2019
Ταξίδεψα με
Ζευγάρι
Έμεινα
Μεσαία σκηνή (4 - 5 ατόμων)
Αναφέρετε αυτή την αξιολόγηση Σας βοήθησε αυτή η αξιολόγηση; 2 0
 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Online E-Campers

Today 4782

Yesterday 7350

Week 30863

Month 109677

All 12614795

Αυτή τη στιγμή online 178 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 4782

Yesterday 7350

Week 30863

Month 109677

All 12614795

Αυτή τη στιγμή online 178 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions