Λεπτομέρειες αξιολόγησης

4.0 93 0.5
ΠΡΕΒΕΖΑ 101458
Το κάμπινγκ βρίσκεται σε μια απότομη πλαγιά με δική του παραλία και αποτελείται από τρεις διαφορετικούς χώρους:

1. Ο ελαιώνας ακριβώς δίπλα στη θάλασσα όπου κατασκηνώνει ο καθένας όπου βρει χωρίς διακριτές θέσεις. Δίνει την εντύπωση άναρχου ελεύθερου κάμπινγκ. Σκιές από καλές έως ανύπαρκτες. Είχαν απλώσει και λιόπανα ως τέντες για σκιά. Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στο χώρο οπότε δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως "ντουλάπα". Ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται η σκηνή σας μέσα στον ελαιώνα, το αυτοκίνητο μπορεί να απέχει έως και πάνω από 100 μέτρα. Τα πράγματα μεταφέρονται στη σκηνή με μεγάλα καρότσια και αφού δεν έχετε το αυτοκίνητο δίπλα, θα πρέπει είτε να έχετε μεγάλη σκηνή για να χωράει και τα πράγματά σας, είτε να είστε λιτοί. Οι τουαλέτες βρίσκονται δίπλα στο χώρο πάρκινγκ, οπότε απέχουν κι αυτές σημαντική απόσταση από τις σκηνές.

2. Οι οριοθετημένες θέσεις κάμπινγκ. Βρίσκονται σε επίπεδα-πεζούλες που ξεκινούν από το επίπεδο του κάτω πάρκινγκ δίπλα στη θάλασσα και ανηφορίζουν. Κάθε πεζούλα χωράει 10-15 σκηνές ή τροχόσπιτα-campers. Σε κάθε πεζούλα υπάρχουν 5-6 τουαλέτες και ντους για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πεζούλας. Οι τουαλέτες δηλαδή είναι αρκετές και δίπλα σας. Σε κάποιες από τις πεζούλες υπάρχει ψυγείο. Ψυγεία υπάρχουν και στο κεντρικό κτίριο στο επίπεδο της θάλασσας. Σκιά υπάρχει στους χώρους κατασκήνωσης από δέντρα και από σκίαστρα. Η σκιά είναι αρκετή αλλά απέχει από το να είναι απόλυτα ικανοποιητική. Οι πεζούλες δημιουργούνται από μεγάλους τσιμεντένιους τοίχους (3-4 μ.). Όταν κάθεσαι λοιπόν δεν μπορείς να αποφύγεις να τους βλέπεις και το θέαμα δεν είναι ευχάριστο. Εξάλλου από τη μεριά του τοίχου είναι και το δρομάκι της πεζούλας όπου παρκάρετε το αυτοκίνητό σας, ακριβώς μπροστά στη σκηνή σας. Βολικά λοιπόν από τη μία, με το αυτοκίνητο-αποθήκη δίπλα σας, αλλά αντιαισθητικά από την άλλη με τους μεγάλους τσιμεντένιους τοίχους (που πρέπει να καλυφθούν με αναρριχητικά) και τα αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια σας. Η ανηφόρα για τις ψηλότερες πεζούλες είναι αρκετή και πολύ κουραστική μέσα στη ζέστη του Αυγούστου. Από την άλλη, στην κάτω κάτω θέση (στο επίπεδο της θάλασσας), η κατάσταση είναι αφόρητη με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τη βρώμα και την πολύ μεγάλη φασαρία με τις μηχανές των μαγειρείων να βουίζουν. Εγώ έμεινα στη τρίτη πεζούλα από κάτω και η εντύπωση που μου άφησε ήταν μιας απρόσωπης πολυκατοικίας όπου δεν ξέρεις τον διπλανό σου και παιδιά-σκυλιά δεν βγαίνουν ποτέ χωρίς επιτήρηση στο δρόμο.

3. Τα δωμάτια. Βρίσκονται κι αυτά στη πλαγιά, ξεκινώντας ψηλότερα από τις πεζούλες του κάμπινγκ και φτάνοντας πολύ ψηλά. Εδώ χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή πριν κλείσετε τηλεφωνικά δωμάτιο, γιατί όταν λέω ψηλά, εννοώ ψηλά. Διαβάζει κανείς στο ίντερνετ για ένα χώρο με δική του παραλία και υποθέτει ότι βγαίνοντας από την πόρτα του θα βρεθεί μπροστά στη θάλασσα. Δεν είναι καθόλου έτσι και η πολύ μεγάλη ανηφόρα είναι τραγική μέσα στη ζέστη του Αυγούστου. Όπως το είδα δεν είναι καν εύκολο να κατέβεις για μπάνιο με το αυτοκίνητο γιατί το να βρεις θέση στάθμευσης κοντά στη θάλασσα, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η θέα πάντως από ψηλά είναι εξαιρετική, οπότε αν δεν είστε και πολύ της θάλασσας, τα δωμάτια είναι τέλεια.

Η παραλία είναι όμορφη αλλά δυστυχώς κυριαρχείται αισθητικά από τις ομπρελοξαπλώστρες. Πάρα πολλές ομπρέλες είναι εφοδιασμένες με κουμπάκι για να ειδοποιεί το γκαρσόνι. Υπάρχει όμως ακριβώς κάτω από τον ελαιώνα και ελεύθερος χώρος στη παραλία, όπου μπορείτε να απλώσετε τη πετσέτα σας και να στήσετε τη δική σας ομπρέλα και ήταν αρκετός στις αρχές Αυγούστου για όσους τον χρησιμοποιούσαν.

Το κόστος αρχές Αυγούστου για 2 μεγάλους και ένα παιδί 7 ετών με αυτοκίνητο και σκηνή, ήταν 27 ευρώ την ημέρα. Φαντάζομαι ότι είναι ανάλογο με τα υπόλοιπα κάμπινγκ, αλλά παρόλα αυτά εγώ το βρίσκω εξωφρενικό. Αυτό βέβαια είναι η προσωπική εκτίμηση ενός ανθρώπου που πιστεύει ότι ένα απλό δωμάτιο για 3 άτομα, με ελάχιστες παροχές το δικό του μπάνιο, ψυγείο και τηλεόραση, δεν αξίζει στη πατρίδα μας περισσότερο από 30 ευρώ και από κει και πάνω αρχίζω να το κατατάσσω σε διάφορα επίπεδα αισχροκέρδειας. Οπότε υπολογίζω ότι οτιδήποτε πάνω από τα 20 ευρώ για κάμπινγκ είναι καθαρή κλοπή. Ή μήπως είναι μια διεστραμμένη εφαρμογή του νόμου προσφοράς-ζήτησης; Δώστε μόνοι σας την ερμηνεία που σας ταιριάζει καλύτερα.

Κάποιες πληροφορίες πάνω στη λειτουργία του κάμπινγκ.
Υπάρχει μίνι μάρκετ που μου φάνηκε μεγαλύτερο από κάποια σούπερ μάρκετ που ξέρω. Η ύπαρξή του δεν αποτελεί για μένα κριτήριο ούτε θετικό ούτε αρνητικό.
Υπάρχει στο κάμπινγκ ταβέρνα με τιμές ανάλογες με της Πάργας. Στη παραλία δίπλα στο κάμπινγκ υπάρχουν 3-4 καλά μαγαζιά όπου μπορεί κανείς να φάει ή να πιει το ποτό του.
Η καθαριότητα ήταν ανύπαρκτη στις τουαλέτες. Τα πατώματα ήταν πάντα γεμάτα βρώμικα χαρτιά. Τα καλάθια ήταν απλά καλάθια αχρήστων χωρίς καπάκι και γέμιζαν με βρώμικα χαρτιά με μία χρήση. Μετά στο πάτωμα. Τα εντελώς ακατάλληλα καλάθια συντελούσαν κατά πολύ στο χάλι στις τουαλέτες.
Σε πολλές τουαλέτες δεν υπήρχε κάθισμα-σκέπασμα.
Όπως έμαθα ρωτώντας, στο κάμπινγκ υπήρχε μια καθαρίστρια το πρωί και μία το απόγευμα. Αν ήταν πράγματι έτσι, ήταν πολύ λίγες για την έκταση του χώρου και το πλήθος του κόσμου των αρχών Αυγούστου. Και εξηγείται η έλλειψη καθαριότητας.
Δεν υπήρχε ζεστό νερό καμία από τις μέρες που ήμουν εκεί. Διάβασα από κάποιον άλλο ότι αυτό ίσχυε μόνο το απόγευμα. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω μιας και δεν έψαχνα τις ώρες. Εγώ πάντως το απόγευμα πήγαινα για μπάνιο
Υπήρχε διαθέσιμο πλυντήριο το οποίο μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε χωρίς χρέωση (με δικό μας σαπούνι).

Το κάμπινγκ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (με το αυτοκίνητο) από την εξαιρετικά τουριστικοποιημένη Πάργα και πολύ κοντά στις πηγές του Αχέροντα, τα μονοπάτια για το Σούλι και τις εκβολές του Αχέροντα. Όλα αυτά έχουν το ενδιαφέρον τους και απευθύνονται σε ανθρώπους με διαφορετικά γούστα.
Αν δεν ήταν κι αυτά (που εξαντλούνται σε 3-4 μέρες), δεν θα έβρισκα κανένα λόγο για να μείνει κανείς στο συγκεκριμένο κάμπινγκ. Και πολύ περισσότερο να μείνει μακροχρόνια ξοδεύοντας εδώ τις διακοπές του, και μάλιστα με παιδιά (που αισθάνονται φυλακισμένα στην «πολυκατοικία»). Πιθανόν η κατασκήνωση στον ελαιώνα δίπλα στη θάλασσα να βελτιώνει τα πράγματα, δίνοντας στα παιδιά μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Αλλά πόσο; Πέρα που η κατασκήνωση στον ελαιώνα έχει τα προβλήματα που περιγράφω πιο πάνω, η γενική εικόνα, η αίσθηση που σου δίνει το κάμπινγκ και η περιοχή, παραμένουν τα ίδια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Άφιξη
07 Αυγούστου 2014
Αναχώρηση
10 Αυγούστου 2014
Ταξίδεψα με
Οικογένεια με παιδιά κάτω των 12 χρονών
Έμεινα
Μεσαία σκηνή (4 - 5 ατόμων)
Αναφέρετε αυτή την αξιολόγηση Σας βοήθησε αυτή η αξιολόγηση; 1 0
 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Online E-Campers

Today 6050

Yesterday 8800

Week 40931

Month 119745

All 12624863

Αυτή τη στιγμή online 244 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 6050

Yesterday 8800

Week 40931

Month 119745

All 12624863

Αυτή τη στιγμή online 244 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions