Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 11:29

Πλαστές αξιολογήσεις; Όχι ευχαριστώ!

Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να υπάρχουν αξιολογήσεις σε κάποια camping που δείχνουν να είναι κατευθυνόμενες. Η ομάδα διαχείρισης πραγματοποιεί έλεγχο ποιότητας αξιολογήσεων βάσει ενός αριθμού κριτηρίων που έχουν αποδειχθεί ικανά για να εντοπίσουν κατευθυνόμενες αξιολογήσεις. Σε περίπτωση που σε μία επιχείρηση παρατηρηθούν επαναλαμβανόμενες προσπάθειες αλλοίωσης της συνολικής βαθμολογίας με πλαστές κριτικές, η ομάδα διαχείρισης υπάρχει περίπτωση να διαγράψει τις ύποπτες κριτικές.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κατευθυνόμενη προτροπή από τις επιχειρήσεις για αξιολόγηση στο E-Camping.gr. Ως κατευθυνόμενη εννοούμε την οποιαδήποτε προτροπή με ανταλλάγματα που μπορεί να προσφέρει η επιχείρηση (π.χ. εκπτώσεις και άλλες παροχές). Παρόλα αυτά προτείνεται η επιχείρηση να προτρέπει τους επισκέπτες της να γράψουν χωρίς καμία επιβολή την πραγματική εντύπωση που έχουν για το camping, ώστε να βοηθήσουν και τους μελλοντικούς κατασκηνωτές να επιλέξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και την ίδια την επιχείρηση ώστε να βελτιωθεί.

Το E-Camping.gr είναι ένα εργαλείο για τους κατασκηνωτές και τους επιχειρηματίες ώστε οι μεν να έχουν μια όσο το δυνατό πιο αντικειμενική αποτύπωση της κατάστασης του κάθε camping και οι δε, να γνωρίζουν τα σημεία τα οποία θα πρέπει να βελτιώσουν στις επιχειρήσεις τους εφόσον το επιθυμούν και μπορούν. Αν οι αξιολογήσεις είναι κατευθυνόμενες θα υπάρχει διαστρέβλωση της πραγματικότητας και φυσικά προκαλείται και αθέμιτος ανταγωνισμός προς τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Για τους παραπάνω λόγους οι αξιολογήσεις που δεν πληρούν τις βασικές προδιαγραφές ποιότητας θα διαγράφονται χωρίς κάποια ενημέρωση.

Τέλος, το E-Camping.gr προχώρησε σε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της αξιοπιστίας των Top 50 Camping στην Ελλάδα. Ο αλγόριθμος που υπολογίζει τη σειρά κατάταξης, δεν λαμβάνει πλέον υπόψη του μόνο τον μέσο όρο αξιολογήσεων αλλά πολύ περισσότερες παραμέτρους και κριτήρια κατά τα πρότυπα του trip advisor. Έτσι μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε μία πιο σωστή κατάταξη των κορυφαίων camping, ώστε να ωφεληθούν καλύτερα ιδιοκτήτες και κατασκηνωτές.

Κλείνοντας να θυμίσουμε στους αγαπητούς E-Campers και σε όλους τους κατασκηνωτές ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία των αξιολογήσεων είναι να συνδεθούν στο E-Camping.gr και να γράψουν την προσωπική τους εμπειρία για τα camping που έχουν επισκεφτεί, όχι μόνο όταν είναι αρνητική αλλά και όταν είναι θετική!

Διαβάστηκε 5203 φορές

Τελευταία άρθρα από τον/την E-Camping.gr

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια