Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 13:35

Εκδρομή με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο

Γράφτηκε από τον

Πως θα ήταν να μπορείς να διανυκτερεύεις με την παρέα σου κάθε βράδυ και σε άλλο μέρος, έχοντας διαρκώς τα πάντα μαζί σου χωρίς να σου λείπει ποτέ τίποτα και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να πακετάρεις κάθε φορά τα πράγματά σου;

Με το που μπήκε ο Απρίλιος και το μυαλό μας άρχισε να ονειρεύεται διακοπές, βρήκαμε την ευκαιρία και οργανώσαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας μία εκδρομή με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Μία εμπειρία πρωτόγνωρη για όλους μας που μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις για αυτό το είδος διακοπών.

Εκδρομή με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο «Το σπίτι μας». Έτσι το αποκαλούσαμε καθόλη τη διάρκεια του Παρασκευοσαββατοκύριακου και δεν είχαμε άδικο, αφού πέρα από το μέγεθος του, δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ένα σύγχρονο διαμέρισμα. Αντιθέτως μάλιστα, υπερέχει γιατί διαθέτει πάντοτε άνετη βεράντα με εκπληκτική θέα σε θάλασσα, βουνό, ποτάμι και ότι άλλο μπορεί να ευχαριστεί τον καθένα. Από ανέσεις, άλλο τίποτα:

  • Διπλά και μονά κρεβάτια - κουκέτες με άνετα στρώματα
  • Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, με μεγάλο ψυγείο, νεροχύτη, ντουλάπια, εστίες μαγειρέματος και κουζινικά σκεύη
  • Μπάνιο με χημική τουαλέτα, νιπτήρα με ντουλαπάκια και ντουζιέρα
  • Τραπεζαρία με άνετα καθίσματα και τηλεόραση-DVD
  • Πολλά παράθυρα με σίτες και κουρτίνες
  • Νερό 120 λίτρα που είναι αρκετό για κάθε χρήση
  • Παροχές που λειτουργούν με επιλογή ενός από τέσσερα είδη ενέργειας: δυναμό μηχανής, μπαταρία, υγραέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα

Πραγματικά εκπλαγήκαμε πόσα πολλά μπορούν να χωρέσουν μέσα σε ένα τροχόσπιτο, όταν υπάρχει τόσο μελετημένη και έξυπνη διαρρύθμιση. Αυτό είναι καλό για έναν επιπλέον λόγο, ότι θες ελάχιστο χρόνο για να το τακτοποιήσεις και να το καθαρίσεις.

Εκδρομή με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο Οι δυόμισι μέρες που είχαμε στη διάθεσή μας, μας επέτρεψαν να ταξιδέψουμε άνετα σε κάποιους προορισμούς της Κορινθίας και της Αργολίδας. Έτσι είδαμε την Αρχαία Νεμέα με το ναό του Δία, στη συνέχεια το Ναύπλιο με το Παλαμίδι, το Δρέπανο και τις Μυκήνες. Αν και η οδήγηση του αυτοκινούμενου ήταν γενικώς εύκολη, εμείς επιλέξαμε να μην κάνουμε πολλά χιλιόμετρα. Πάντως δεν χρειάζεται ειδικό δίπλωμα, το δίπλωμα αυτοκινήτου είναι αρκετό. Ούτε ειδικές δεξιότητες μια που είναι εύκολο στην οδήγηση. Προσοχή μόνο χρειάζεται στις μανούβρες σε στενά σημεία, αλλά εκεί μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος από το «πλήρωμα»! Από κατανάλωση πολύ οικονομικό, περίπου 12 λίτρα πετρέλαιο για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Εκδρομή με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο συνδυάζει την ελευθερία που προσφέρει το ελεύθερο κάμπινγκ με την πολυτέλεια που προσφέρει η διαμονή σε δωμάτιο. Η ζωή στο αυτοκινούμενο είναι πολύ ευχάριστη αφού αποπνέει έντονα και συνεχώς την αίσθηση διακοπών. Βρίσκεσαι όλες τις ώρες μαζί με την παρέα σου και βιώνεις τις ίδιες εμπειρίες, χωρίς να μοιράζεστε σε ξεχωριστά αυτοκίνητα. Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον να ταξιδεύεις και παράλληλα να κάθεσαι στην τραπεζαρία και να τσιμπολογάς και να πίνεις, να χαζεύεις έξω από τα μεγάλα παράθυρα, ή ακόμα να πάς στο κρεβάτι σου να αναπληρώσεις δυνάμεις. Προσοχή, αυτά μην τα λέτε πολύ δυνατά μπροστά στον οδηγό… Εκτός από χώρος διαμονής, το αυτοκινούμενο αποτελεί το μέσο για τις μετακινήσεις. Συνεννοείσαι άμεσα για τους πιθανούς προορισμούς και το «εξοχικό» σου σε ακολουθεί όπου και αν πας, ενώ ό,τι χρειαστείς είναι πάντα μαζί σου!

Εμείς νοικιάσαμε ένα Fiat Ducato με τροχόσπιτο Miller Illinois. Η τιμή αυτή την περίοδο και για 5 άτομα ήταν προσιτή (λιγότερο από 25 ευρώ το άτομο ανά ημέρα). Όμως με αυτά τα χρήματα έχεις διανυκτέρευση, μαγείρεμα και μετακίνηση. Γενικά οι τιμές ενοικίασης στην Ελλάδα είναι αρκετά ακριβότερες απ’ότι σε άλλες χώρες, όπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος του γραφείου που νοικιάσαμε το τροχόσπιτο κος Ανδρέας Δερμάτης. Αυτό σίγουρα έχει να κάνει με τη ζήτηση. Αν αυτός ο τρόπος διακοπών ήταν καθιερωμένος για τους Έλληνες, οι τιμές ίσως να έπεφταν. Επιπλέον όμως, σημαντικός λόγος είναι το αυξημένο ΦΠΑ στην αγορά του αυτοκινήτου και μετέπειτα στις υπηρεσίες ενοικίασης, τα ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας και υψηλή φορολόγηση.

Για περιόδους εκτός υψηλής σεζόν οι τιμές είναι πιο προσιτές. Δεδομένου ότι τη χαμηλή περίοδο ο καιρός είναι πιο επιρρεπής σε σκαμπανεβάσματα, οι διακοπές με αυτοκινούμενο είναι μια εξαιρετική λύση, πολύ διασκεδαστική και θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα των αυτοκινούμενων, παροχές και τιμές στην ιστοσελίδα της Turtle Vacation: www.turtlevacation.gr

Διαβάστηκε 28232 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Online E-Campers

Today 5223

Yesterday 6816

Week 17769

Month 145350

All 12650468

Αυτή τη στιγμή online 247 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 5223

Yesterday 6816

Week 17769

Month 145350

All 12650468

Αυτή τη στιγμή online 247 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions