Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?

  • Δημοσιεύσεις: 6
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

FaiienangeL δημιούργησε το θέμα: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?

Υπαρχουν ψυγεια παγου,ψυγεια ρευματος και γκαζιου πιο νομιζετε οτι κανει καλυτερα την δουλεια του δεδομενου βεβαια οτι τα ψυγεια γκαζιου εχουν και διαφορα στην τιμη?!..
#5998

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?

Στα ψυγεία ρεύματος τα 12βολτα απλά διατηρούν μια συμπαθητική θερμοκρασία. Αν μιλήσουμε για κανονικό ψυγείο ρεύματος τα σχόλια είναι περιττά (ο όγκος όμως απαγορευτικός).

Τα ψυγεία αερίου είναι καλή επιλογή ψύξης για καταστάσεις που δεν υπάρχει ρεύμα αλλά επίσης πολύ ογκώδη και αν προσθέσεις και την φιάλη...

Την καλύτερη απόδοση κατά την γνώμη μου την παίρνεις με ψυγεία ισοθερμικά και παγοκολόνες (ή έστω θρυμματισμένο πάγο). Ψύχουν σχετικά γρήγορα σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες απλά βγάζουν πολύ υγρασία (πιο συγκεκριμένα νερό) και θέλει προσοχή με τα τρόφιμα. Υπάρχουν βέβαια ψυγεία με τάπα για την εκροή του νερού οπότε και σε συνδυασμό με ένα λάστιχο το πρόβλημα ελαχιστοποιείται.
Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκεις παντού παγοκολόνες αλλά ακόμα και ο θρυμματισμένος πάγος καμιά φορά δύσκολα βρίσκεται. Η εναλλακτική είναι φυσικά οι παγοκυψέλες αλλά πρώτον πρέπει να υπάρχει ένας κοινόχρηστος καταψύκτης για να τις παγώσεις (αν τα καταφέρεις στον κοινόχρηστο που τον ανοίγουν κάθε 5 λεπτά και αν δεν στις κλεψουν) και δεύτερον ούτε αναπτύσουν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες αλλά ούτε και τις κρατάνε για πολύ ώρα.

Η επιλογή εν ολίγοις ψυγείου έχει να κάνει με το τι είδος κάμπινγκ κάνεις (πχ το ελεύθερο με αμάξι και το ελεύθερο με μηχανή είναι 2 διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς και το οργανωμένο με ρεύμα σε σχέση με το οργανωμένο χωρίς) καθώς και με την περιοχή που πηγαίνεις (αν θα έχει κοινόχρηστο καταψύκτη, ή αν υπάρχει πάγος κοντά κτλ).

Πιο συγκεκριμένο παράδειγμα: αν φύγω για Χαλκιδική 2ο πόδι (είτε ελεύθερο είτε οργανωμένο) θα πάρω μαζί μου το ισοθερμικό, γιατί μπορώ να βρω παντού πάγο και δεν πιάνει πολύ χώρο, το ίδιο αν πάω Θάσο δυτικά, αλλά αν πάω ανατολικά που η εύρεση πάγου είναι δύσκολη θα πάρω και τις παγοκυψέλες μαζί μου ή θα προτιμήσω ηλεκτρικό. Αν στήσω σαιζόν ή κανονικό ηλεκτρικό (για οργανωμένο) ή αερίου για ελεύθερο κοκ.

Ελπίζω να βοήθησα

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#5999

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 15
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

PERAZZI απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?

NOMIZΩ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΒΡΥΣΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ 1L ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΟΚΥΣΤΕΣ.
#6041

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 16
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

eftaxias απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?

Παιδιά μια ερώτηση.

Αυτές οι παγοκύστες που πουλάνε σε praktiker, jumbo κλπ έχουν κάποιο ειδικό υγρό μέσα που ξεπαγώνει πιο αργά?

Ευχαριστώ
#7131

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 52
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 13

TheChald απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?


δεν ξέρω τι... αλλά ο Μπαμπας μου έτσι μου έλεγε όταν ήμουν μικρός, οπότε θα σου πω ναι :)
#7146
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kvasilek

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 51
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

loteas86 απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?


Αμμωνία

όλα είναι δρόμος...
#7166

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 51
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8

rollerakias απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?

Καλησπέρα!Θέλω να σας κάνω την εξής ερώτηση μιάς και έχω αρχίσει τα καλοκαιρινά όνειρα...Έχω και εγώ θέμα με το ψυγείο λόγω και της ύπαρξης μικρού παιδιού.Ξέρω ότι όλα τα camping έχουν κοινόχρηστα άλλα η αυτονομία είναι το παν..Μιας και έχω δοκιμάσει τα περισσότερα cooler της αγοράς δεν έμεινα ικανοποιημένος.Σκέφτομαι φέτος να πάρω ένα ηλεκτρικό mini bar που ΚΑΙ μικρή κατανάλωση έχει ΚΑΙ μικρό στον όγκο είναι(35lt.).Το θέμα μου όμως είναι το εξής:αρκεί το ρεύμα που έχουν τα camping στην Ελλάδα για να δουλέψει??οι τιμές παίζουν στα 200Ε.sacaren είμαι σίγουρος ότι θα πάρεις θέση!Σας ευχαριστώ

Δώσε χωρίς να θυμάσαι και πάρε χωρίς να ξεχνάς
#8077

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?


Φίλε rollerakia καλησπέρα :)

Αν δεν έχεις πρόβλημα με την μεταφορά τότε ένα minibar είναι καλή περίπτωση μια και θα σου κρατήσει καλή ψύξη, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τρόφιμα, και θα σου δώσει και μια αίσθηση αυτονομίας.

Το ρεύμα που παρέχουν τα κάμπινγκ είναι υπεραρκετό για ψυγείο και φωτισμό (μπορεί να έχεις πρόβλημα σε κάποια κάμπινγκ με συσκευές που έχουν δυνατές αντιστάσεις και ξεπερνούν τα 1200w).

Τώρα από 12v ψυγειάκι μικρού μεγέθους (το μόνο αξιόπιστο που είχα) η εμπειρία μου, μου υπαγορεύει τα εξής:
1) λόγω έλλειψης χώρου προτίμησε τα μικρά μπουκαλάκια των 500ml για νερό σε αντίθεση με αυτά του 1,5 λίτρου, διότι πρώτον παγώνουν πιο γρήγορα σε ψυγεία μικρής απόδοσης και δεύτερον θα σου λύσουν το πρόβλημα του χώρου.
2) Προτίμησε τετράγωνα & ορθογώνια τάπερ για αποθήκευση τροφίμων διότι σε σχέση με τα οβάλ και τα στρόγγυλα σου εξοικονομούν χώρο.
3) Προσοχή στο να μην "βλέπει" απευθείας ο ήλιος το ψυγείο (όσο καλό και να είναι ρίχνει απόδοση)

Επιπλέον μια και μιλάμε για ψυγείο με υγρό ψύξης (λογικά) καλό είναι να διαβάσεις στις οδηγίες του κατασκευαστή για το πόση ώρα πρέπει να "κάτσει" το ψυγείο πριν το λειτουργήσεις.

ΥΓ: Όλα τα κάμπινγκ δεν έχουν κοινόχρηστα ψυγεία και πολλά τα οποία έχουν θα προτιμούσες να αφήσεις τα πράγματα στον ήλιο ...

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#8083
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bykou

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 199
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

almanous απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?

Κατ'αρχάς οι παγοκύστες δεν περιέχουν αμμωνία . Περιέχουν νεράκι γάργαρο (τουλάχιστον αυτές του supermarket) και δεν ξέρω αν κάποιες καλύτερες έχουν κάποιο άλλο υγρό ταχείας πήξεως αλλά σίγουρα όχι αμμωνία η οποία είναι αρκετά επικίνδυνο υλικό .

Τα ψυγεία του camping χωρίζονται σε 3 κατηγορίες :
1)τύπου θερμός 2)αμμωνίας 3)συμπιεστή

Τύπου θερμός: Χωρητικότητα 10-50L , τιμές 30-200€ . Είναι το κλασικό ψυγειάκι πάγου που ξέρουμε και έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι . Τα "μυστικά" για να κρατήσει περισσότερο ο πάγος είναι το συχνό άδειασμα από τα νερά , όσο πιο αραιό άνοιγμα του καπακιού , χρήση πάγου σε μπουκάλια αντί για χύμα πάγο και βρεγμένη πετσέτα πάνω από το καπάκι . Το ψυγείο χάνει την ψύξη του κυρίως λόγω του θερμού αέρα που μπαίνει μέσα και όχι από τον ήλιο που το "βαράει" εξ'ού και το κόλπο με τη βρεγμένη πετσέτα η οποία εμποδίζει τον αέρα να μπει στο ψυγειάκι μας από την χαραμάδα στο καπάκι . Αυτά με το βρυσάκι στο κάτω μέρος βολεύουν πολύ γιατί αδειάζουν το λιωμένο πάγο με ευκολία .

Αμμωνίας: Χωρητικότητα 10-50L , τιμές 90-180€ Είναι τα μικρά ψυγειάκια που είναι συνήθως στο ίδιο μέγεθος με τα προηγούμενα αλλά με τη διαφορά ότι μπαίνουν στο ρεύμα . Συνδέονται λοιπόν σε κανονική μπρίζα 220V και σε μπρίζα αυτοκινήτου 12V (δεν ξέρω αν συνδέονται και σε μπρίζα φορτηγού 24V) . Τελευταία έχουν βγεί και κάποια γύρω στα 400 € που παίρνουν και γκάζι . Παρ'όλο που μπαίνουν στο ρεύμα δεν είναι κανονικά ψυγεία μια και μπορούν να κατεβάσουν περίπου 20C κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία ή τουλάχιστον αυτό λένε οι κατασκευαστές τους . Η ικανότητα ψύξης σταματάει εκεί λόγω της χρήσης αμμωνίας σαν ψυκτικό υγρό στο κύκλωμα τους . Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ θερμοκρασία κάτω από 14C το οποίο σημαίνει ότι η συντήρηση των τροφίμων είναι ελλιπής ιδιαίτερα στα γαλακτοκομικά . Επίσης αν αναστρέψετε την παροχή ρεύματος μπορεί να γίνει θερμοθάλαμος (!)

Συμπιεστή : Χωρητικότητα 50-250L , τιμές 400-2000€ . Ο βασιλιάς της ψύξης . Βασίζεται στην ίδια αρχή λειτουργίας με το ψυγείο που έχετε στο σπίτι σας . Έχει σαν ψυκτικό υγρό το φρέον και η "καρδιά" του είναι το γνωστό μοτέρ ή πιο σωστά συμπιεστής . Τροφοδοτείται με κανονικό ρεύμα 22OV και με μπουκάλα γκαζιού διαφόρων μεγεθών (δεν έχω ακούσει για δυνατότητα τροφοδοσίας σε μπαταρία αυτοκινήτου 12V). Τούτο το πράγμα ψύχει κανονικά σε θερμοκρασία συντήρησης από +3C εώς +7C , ανεξάρτητα με την εξωτερική θερμοκρασία και έτσι είναι το πιο αποτελεσματικό από όλα . Έχει βέβαια το μειονέκτημα του όγκου αφού είναι αρκετά πιο μεγάλο από τα υπόλοιπα και αρκετά πιο ακριβό όπως επίσης και κάποιο θόρυβο από το κομπρεσέρ αλλά είναι η απόλυτη λύση συντήρησης τροφίμων στο camping μας . Να σημειώσω ότι τα μεγέθη εδώ ποικίλουν από σκέτη συντηρήση Π50-Β50-Υ50 εώς 2πορτα ψυγεία με κατάψυξη Π60-Β60-Υ170 .

Βέβαια επειδή η τεχνολογία καλπάζει αν κάποιος μπορεί και θέλει να δώσει τα φώτα του , ιδιαίτερα για τα αμμωνίας που είναι και τα πιο αμφιλεγόμενα , ευχαρίστως .
#8121

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 51
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8

rollerakias απάντησε στο θέμα: Απ: Πιο Ψυγειο ειναι καλυτερο?

almanous είσαι φοβερός!κατανοήσαμε πλήρως το θέμα ψύξης στο κάμπινγκ!Έχω βρεί κάτι ψυγειάκια μινι μπάρ σαν αυτά που λειτουργούν στα δωμάτια ξενοδοχείων.είναι σχετικά μικρά σε όγκο(35lt.)και η τιμή του κυμαίνεται στα -+200Ε.αν μου βγούν τα οικονομικά μου φέτος θα το τιμήσω!www.estiasi.com/product_info.php?products_id=935

Δώσε χωρίς να θυμάσαι και πάρε χωρίς να ξεχνάς
#8133

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ