ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ (ΚΟΡΣΕΩΝ)_ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Arxodofasaia δημιούργησε το θέμα: ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ (ΚΟΡΣΕΩΝ)_ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Επισκεφθήκαμε το νησί φέτος (Αύγουστος 2023) με αρκετές προσδοκίες καθώς μας είχαν πει ότι υπάρχει ελεύθερο κάμπινγκ, ότι οι αποστάσεις είναι μικρές και ότι επιτρέπεται ο γυμνισμός.

Χμμμ...δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Αρχικά το νησί δεν είναι καθόλου μικρό.Μπορεί να είναι μικρό σε σχέση με την Ικαρία και την Σάμο, αλλά έχει τις αποστάσεις του. Οπότε το μεταφορικό μέσο κρίνεται εντελώς απαραίτητο, αφού δεν υπάρχει σταθερή συγκοινωνία, μόνο ένα ταξί και η επιλογή της ενοικίασης αυτοκινήτου/σκούτερ. Από την χώρα (λιμάνι) με τα πόδια μπορείς να πας μόνο σε τρεις παραλίες (Καμπί, Ψιλή Άμμος και Κάλαμος) με ένα περπάτημα από 15-30 λεπτά. Αλλά δεν είναι καν οι ομορφότερες.
Το ελεύθερο κάμπινγκ γίνεται κυρίως στην παραλία Ελιδάκι-Πελεκάνια-Άσπα, που είναι τρεις μικροί κολπίσκοι στη σειρά και στην παραλία της Αγ. Τριάδας στη Χρυσομηλιά, στο βόρειο κομμάτι του νησιού, περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι. Στο Ελιδάκι και τις γειτονικές παραλίες επιτρέπεται ο γυμνισμός (για την ακρίβεια είναι οι μόνες παραλίες που μπορείς να κάνεις καθώς σε όλες τις υπόλοιπες υπάρχει ταμπέλα που λέει "Απαγορεύεται ο γυμνισμός και το κάμπινγκ" και πράγματι σε στραβοκοιτάνε εάν βγάλεις έστω το πάνω μέρος του μαγιό) ενώ εκεί είναι και η μεγαλύτερη κοινότητα campers. Είναι αρκετά κοντά στο λιμάνι εάν έχεις αυτοκίνητο.
Η πρόσβαση στην παραλία Ελιδάκι γίνεται από ένα μικρό κατηφορικό και απότομο μονοπάτι, ενώ η παραλία είναι αρκετά μικρή, με ελάχιστη σκιά από κάτι αρμυρίκια ή τους βράχους και χωρίς κάποια καφετέρια ή ντουζιέρα. Οπότε το ζήτημα της τουαλέτας, του πόσιμου νερού και της ντουζιέρας λύνεται εκτός παραλίας. Το διάστημα που πήγαμε λειτουργούσε μία ντουζιέρα στην παραλία του λιμανιού, σε αρκετά κεντρικό σημείο, στην οποία έκαναν μπάνιο οι campers αλλά κοντά στον δεκαπενταύγουστο την έκλεισαν.
Το νησί απευθύνεται σε κόσμο που είναι 30++, κυρίως σε οικογένειες και ζευγάρια. Ελάχιστες παρέες υπήρχαν, ενώ τα παιδάκια κυριαρχούσαν στο χώρο. Εάν περιμένεις διασκέδαση, ενδιαφέροντα μπαράκια και φασούλα επίσης δεν θα τα βρεις εδώ. Τα μαγαζιά οριακά δεν παίζουν μουσική, ενώ το ένα μπαράκι του νησιού ο Μύλος απευθύνεται μάλλον στους ντόπιους και στα πιτσιρίκια του νησιού, με πολύ ευγενικό προσωπικό αλλά και κακές μουσικές επιλογές. Ο κόσμος το βράδυ μαζεύεται κυρίως στην πλατεία της χώρας, στο καφενείο της Ασπασίας, που έχει πολύ ωραία γλυκά και ποτό, ή στο μπραντσάδικο/μπαράκι του Σκεύου για κοκτέιλ.

Το νησί είναι αρκετά όμορφο, με πολλές παραλίες για εξερεύνηση (Τουρκολιμιώνας, Πούλος, Άη Γιάννης), καλές τιμές και πολύ καλό φαΐ- ιδιαίτερα φρέσκα ψάρια. Έχει αρκετά mini market και φούρνους όπου μπορεί κάποιος να κάνει τις προμήθειες του, ενώ παίζει και καλό σουβλάκι στο λιμάνι (Φούρο). Από κοντινές εκδρομές η Θύμαινα που είναι απέναντι δεν είναι κάτι φοβερό σε ομορφιά, εκτός από την παραλία "Λάκκος". Σίγουρα είναι για πιο ήρεμες διακοπές και 4 ή 10 μέρες, ανάλογα με το τι θέλει να κάνει κάποιος, αρκούν για να το δει.
#26164

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ