Για τις ελληνικές σκηνές.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. δημιούργησε το θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Το φετινό καλοκαίρι, εξ αιτίας κάποιων απρόβλεπτων συγκυριών, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω ελληνικές σκηνές για μια περίοδο περίπου 45 ημερών, από τις αρχές Αυγούστου ως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που κατασκήνωνα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ελληνικό αντίσκηνο. Την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιούσα σκηνές της Robens, της Easy Camp, της Vango και της Ferrino, άλλες ακριβά μοντέλα, άλλες οικονομικότερα.
Το γενικό συμπέρασμα από τη φετινή μου εμπειρία είναι πολύ αντιφατικό. Και είναι μεγάλο κρίμα, διότι ο κλάδος θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια αγορά. Οι ελληνικές σκηνές έχουν την πλέον χρηστική και ιδιοφυή σχεδίαση για τις συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού. Κάτω από μία σχετικά καλή σκιά (σχετικά καλή αρκεί, δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να είναι σκιασμένο ολημερίς το σημείο) προσφέρουν ασύγκριτη αίσθηση δροσιάς και άνεσης σε σχέση με τις εισαγόμενες. Από την άλλη δυστυχώς η ποιότητα κατασκευής τους είναι τόσο άθλια που σε κάνει να τις αποφεύγεις μετά την πρώτη εμπειρία.
Η πρώτη σκηνή που έστησα φέτος ήταν η Campus Nevada IV, της σειράς Advanced, δηλαδή θεωρητικώς η προηγμένη σειρά της εταιρείας, με καλύτερα υλικά από τις απλές, καλύτερες προδιαγραφές και καλύτερο φινίρισμα. Μόνο θεωρητικώς βεβαίως. Τα θετικά της: Εξαιρετικός εξαερισμός, δροσιά όλη τη μέρα, ακόμα και όταν τη χτυπούσε ο ήλιος, διαμπερής με μεγάλες εισόδους μπρος-πίσω, βαμβακερό εσωτερικό ύφασμα και αρκετά αραιή πλέξη στις σίτες. Στοιχεία δηλαδή που βοηθούν στη διατήρηση δροσερού κλίματος στο εσωτερικό της. Εύκολη στην μεταφορά και στο στήσιμο και ταυτοχρόνως αρκετά ευρύχωρη. Με αποσπώμενο εσωτερικό διαχωριστικό, που εγώ τουλάχιστον το προτιμώ γιατί βοηθά στην καλύτερη οργάνωση του χώρου.
Τα αρνητικά: Κομμένο το συνδετικό λάστιχο της μίας προενωμένης μπανέλας πριν καν χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Σύντομα κόπηκαν και τα λάστιχα στις υπόλοιπες δύο μπανέλες γιατί ήταν πολύ κακής ποιότητας. Τα αντικατέστησα με νέα καλύτερης ποιότητας και το πρόβλημα λύθηκε, αλλά προφανώς δεν με ενθουσιάζει καθόλου να επισκευάζω μια καινούρια σκηνή, ούτε να περνάω τις διακοπές μου κάνοντας μερεμέτια.
Οι σίτες τρυπούσαν συνεχώς, πέρασα τα περισσότερα πρωινά μαντάροντας και βεβαίως δεν με ενθουσιάζει ούτε η μοδιστρική σαν χόμπι.
Τα παράθυρα δεν κλείνουν με φερμουάρ παρά μόνο με δύο μικρά βέλκρο, αποτέλεσμα η βροχή ειδικώς όταν συνδυάζεται με λίγο έντονο αεράκι μπαίνει εύκολα μέσα. Ένα βράδυ έγιναν μούσκεμα τα πάντα. Ευτυχώς δεν ήμουν εκεί. Είναι εντελώς αστείο να παρουσιάζεται ως αδιάβροχη.
Οι μπανέλες έπαθαν μέσα στις πρώτες 5 μέρες κατά σειρά τα εξής: στράβωσαν, ξεκόλλησαν, βγήκαν τα αλουμινένια τους ακροφύσια και ορισμένες μάλιστα έσπασαν.
Σε αυτά μπορούν να προστεθούν τα κακής ποιότητας πασαλάκια (εντάξει φυσικά είχα άλλα καλύτερα να τα αντικαταστήσω) τα κακής επίσης ποιότητας περιμετρικά σχοινιά (επίσης αντικαταστάθηκαν) και τέλος τα άθλιας ποιότητας φερμουάρ που όλο και όλα κολλούσαν, ενώ ένα που το άνοιξα και το έκλεισα μόνο δύο φορές, έσπασε εντελώς (όχι φερμουάρ δεν είχα μαζί μου, έλεος πια...).
Η σκηνή τελικά αντικαταστάθηκε ολόκληρη σε 15 μέρες. Μέρες που ήταν εξαιρετικά δροσερές, κυριολεκτικά δεν κατάλαβα ότι είχε παίξει καύσωνας εκείνη την περίοδο, αλλά και που ταυτοχρόνως ήταν μια διαρκής επισκευή. Ειλικρινά με τα ράβε, πέρνα λάστιχα, άλλαζε εξαρτήματα, μου φάνηκε ότι δεν ήμουν καν σε διακοπές.

Μετά την κατάρρευσή της, είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στα ελληνικά προϊόντα και η πιο πάνω σκηνή αντικαταστάθηκε από την Grasshoppers Electra XL.
Τα θετικά: Εξαιρετικός σχεδιασμός για το ελληνικό καλοκαίρι, διπλές εισόδους, σίτες περισσότερο πυκνής πλέξης από την προηγούμενη και πολυεστερικό εσωτερικό, αλλά και πολύ μεγάλα πλευρικά παράθυρα που βοηθούσαν στον εξαερισμό. Σίτες και στα πλευρικά καλύμματα της βεράντας για καλύτερη ροή του αέρα. Πόρτες που ανοίγουν προς τα κάτω και κλείνουν αντίστροφα με τρόπο που μπορείς να ρυθμίσεις πόσο θα τις κλείσεις, για καλύτερο έλεγχο του κλίματος στο εσωτερικό. Ακόμα και ειδική είσοδος με φερμουάρ για καλώδιο στο εσωτερικό της σκηνής, ένα γκατζετάκι που δεν το έχουν πολύ ακριβότερα μοντέλα. Άριστη αντοχή στη βροχή και μάλιστα σε συνθήκες σχεδόν θύελλας με πολύ νερό και εντονότατο αέρα. καλή αντοχή στους ανέμους.
Τα αρνητικά: Στραβοραμμένη μπροστινή σίτα στο εσωτερικό δωμάτιο που αναγκάστηκα να την ξηλώσω και να την ξαναράψω. Εντάξει ένα τέτοιο μικρό πταίσμα μπροστά σε τόσα θετικά, μπορείς και να το παραβλέψεις. Αυτό που δεν μπορείς όμως να παραβλέψεις με τίποτα είναι οι δύο τρύπες στο πάτωμα που ανακάλυψα όταν την μάζευα. Κι ας είχα χρησιμοποιήσει, όπως πάντα άλλωστε δεύτερο επιπλέον πάτωμα κάτω από τη σκηνή, από την πρώτη στιγμή που στήθηκε. Κι ας είχε στηθεί σε πολύ καθαρό έδαφος. Εντάξει την επισκεύασα, αλλά ειλικρινά πολύ αμφιβάλλω αν θα την ξαναχρησιμοποιήσω.
Όπως γενικά πολύ αμφιβάλλω αν θα ξαναχρησιμοποιήσω ελληνικό προϊόν. Κρίμα ρε γαμώτο, η προχειρότητα σκοτώνει...
#15592
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen, vagtnt13

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Ήταν κάποιοι έλληνες (?) τους οποίους κάποια στιγμή τους έκαναν υπεύθυνους ασφαλιστικών ταμείων. Αυτοί οι έλληνες (?) κάποια στιγμή “έπαιξαν” τα αποθεματικά των ταμείων στο Χρηματιστήριο. Οι κάποιοι έλληνες (?) τα τσέπωσαν, το ασφαλιστικό ταμείο φαλίρισε, οι εισφορές του εκάστοτε εργοδότη εκτοξευτήκαν…

Ήταν κάποιοι άλλοι έλληνες (?) τους οποίους κάποια άλλη στιγμή τους έκαναν υπεύθυνους σε κυβερνητικά πόστα. Αυτοί οι έλληνες (?) κάποια άλλη στιγμή “ανακατεύτηκαν” με προμήθειες (γενικές και ειδικές). Οι κάποιοι άλλοι έλληνες (?) τα τσέπωσαν, το κράτος φαλίρισε, οι φόροι του εκάστοτε εργοδότη εκτοξευτήκαν…

Ήταν κάποιοι άλλοι άλλοι έλληνες (?) οι οποίοι κάποια άλλη άλλη στιγμή θέλησαν να πλουτίσουν από την μία μέρα στην άλλη. Αυτοί οι έλληνες (?) κάποια άλλη άλλη στιγμή βρήκαν: Τα μαύρα (με την μεταφορική έννοια) εργατικά χέρια – πλην όμως ανειδίκευτα, για να αποφύγουν τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, Τα φθηνά υλικά – πλην όμως μη ποιοτικά, για να μειώσουν τα κοστολόγια και να ανταπεξέλθουν στους φόρους. Οι κάποιοι άλλοι άλλοι έλληνες (?), άλλοι έβαλαν πακέτο στην τσέπη, άλλοι έβαλαν λουκέτο στην επιχείρηση…

Κάπως έτσι προέκυψε και η ελληνική σκηνή (ως προς την κατασκευή)…

Quiz: Ποιος φταίει? Οι κάποιοι έλληνες (?), οι κάποιοι άλλοι έλληνες (?), οι κάποιοι άλλοι άλλοι έλληνες (?) ή μήπως η σκηνή??? Όχι πάντως οι έλληνες (χωρίς ερωτηματικό), όπως ο Νίκος, ο Γιώργος, κ.τ.λ...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15602

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.


Eλληνικο προιον εννοεις οταν καποιος Ελληνας επιχειρηματιας προμηθευεται πχ απο Κινα μερια κατι με... ας πουμε καποιες προδιαγραφες που εχει δωσει στην εκει γραμμη παραγωγης η συμφωνησε με ενα δειγμα που του εστειλαν για να κατασκευαστουν καποιες χιλιαδες κομματια για λογαριασμο του 'η Ελληνικο προιον θεωρεις ειναι αυτο που φτιαχνεται κατα βαση στην Ελλαδα ?
Η electra δεν φτιαχνεται Ελλαδα απλα την πουλαει μια Ελληνικη επιχειρηση..
Την ειχα χρησιμοποιησει για μια εβδομαδα και δεν μπορω να πω οτι ειχα καποιο προβλημα,λιγος χρονος βεβαια αλλα εφαγε πολυ αερα και μια καλη βροχουλα,ενα λαστιχο απο μια μπανελα κοπηκε που βεβαια δεν δικαιολογειται για την χρηση της
Οπως και να χει θεωρω οτι οι ''καλες'' Ελληνικες σκηνες σε γενικες γραμμες ειναι υπερτιμημενες και ας μην εχουν προβληματα καποιες απο αυτες,σε αλλες υπαρχει προχειροτητα στις λεπτομερειες η ελλατωματα
Υπαρχουν Ελληνικα προιοντα που ειναι αριστης ποιοτητας και διαπρεπουν και στο εξωτερικο αλλα δυστηχως ειναι η εξαιρεση
#15606

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

πολυ σημαντικο ειναι και το after sales,δηλαδη η εταιρεια να αναγνωριζει και να προτιθεται να σου αντικαταστησει το ελλατωματικο προιον η ακομα και να σου επιστρεψει τα χρηματα ,βεβαια αν εισαι στην μεση του πουθενα και εχεις μολις ξεκινησει τις διακοπες σου ειναι ενα προβλημα αλλα αυτο ειναι ιδιαιτεροτητα του συγκεκριμενου προιοντος που και για αυτον τον λογο θα πρεπει να ειναι δυο και τρεις φορες πιο προσεχτικοι στον ελεγχο πριν βγει στην αγορα και φθασει στον πελατη,προσωπικα στηριζω τα Ελληνικα προιοντα μονο οταν αυτα αξιζουν και οταν η τιμη ειναι σε λογικα πλαισια σε σχεση με τα εισαγομενα
#15607

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Όταν λέω ελληνικές σκηνές προφανώς εννοώ ελληνικές εταιρίες. Στην Κίνα ή σε άλλες ασιατικές χώρες κατασκευάζούτε άλλωστε οι περισσότεροι παραγωγοί. Ακόμα και πολύ γνωστές και αξιόπιστες μάρκες σκηνών. Παρά ταύτα η ποιότητά τους είναι άριστη σε σχέση με τις ελληνικές.
#15621

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Οντως,συμφωνω,,,,,
#15623

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 227
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

Africaptan απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Εγω φιλαρακια, εχω μια μεταχειρισμενη Τουρκικη. Την αγορασα 20e και μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλη.
Και τι εννοω.
Την εχω 4-5 χρονια, την εχω στησει πανω απο 15 τριημερα, δεν την προσεχω καθολου και δεν εχει παθει τιποτα.
Μονο δυστυχως δεν ειναι για το δικο μας κλιμα. Ειναι 1,35 υψος αν θυμαμαι καλα και με μονο μια πορτα, χωρις παραθυρα, χωρις τιποτα.
Γενικα δεν με περνει να κανω ακριβες αγορες, κι ετσι αγοραζω φτηνα πραματα, απλα ψαχνω να βρω το καλυτερο στο ευρος τιμων που μπορω να πληρωσω.
Καπως ετσι μου εκατσε και η Τουρκικη, αφραγκιες ειχα, ας την παρω για φετος σκεφτηκα, και τελικα μου εχει μεινει.
Το οτι ζαχαρωνω διαφορες αλλες ομως, δε γινεται να το κρυψω...
#17632
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostasngr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 30
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9

ntallas απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

εγώ πάλι θεωρώ ότι οι ελληνικές σκηνές -(οι τέλος πάντων ελληνογενείς που φτιάχνονται στην κινα , αλλά είναι ελληνικές εταιρείες ή με έλληνες μετόχους ή οτιδήποτε τέλος πάντων :P ) - είναι ότι καλύτερο για το ελληνικό καλοκαίρι.

έχω αρκετούς φίλους που εχουν σκηνές από βορειες εταιρείες , όπως αυτές που αναφέρει ο φίλος από πάνω και άλλες δεν είχαν σίτες άλλες δεν ήταν ψηλές , εγκλώβιζαν τον ζεστό αέρα στο 1,35 που ήταν ,δεν είχαν πολλές πόρτες να μπαίνει αέρας τα βράδια , είχαν αδιαβροχοποίηση για τον κατακλυσμό , ενώ δεν έβρεχε και άμα έριχνε ένα μπουρίνι μετά ξαναείχες 40 βαθμούς στέγνωνες με την μία κτλ κτλ .. ναι προφανώς στην νορβηγία το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει το βράδυ τους 15 βαθμούς με αέρα η ψιλόβροχο , χρειάζεσαι μια σκηνή χωρίς πολλές εισόδους , χωρίς πολλές σίτες , κοντές και να αντέχουν τις ριπές που σκάνε από την πλαγιά του βουνού..
αλλά στην ελλάδα χρειάζεσαι άντε 1500 αδιαβροχοποίηση , καλή προστασία από τον ήλιο , ψηλή για δροσιά με παράθυρα και σίτες .
οι σκηνές τις τερρα είναι μια χαρά , η οι ελληνικές μάρκες που είπε ο φίλος παραπάνω.
επίσης καλό θα ήταν όταν αγοράζουμε μια σκηνή να την ανοίγουμε εκείνη την ώρα και αν δεν υπάρχει χώρος να την ανοίγουμε άμεσα στο σπίτι ώστε να βλέπουμε τι γίνεται. άσε που είναι και σχετικά φθηνές οι ελληνικές , με 150 ευρώ παίρνεις μια που θα κρατήσει αρκετά. με 150 στις ξένες εταιρίες τι παίρνεις;; αν και έχω δει ότι οι oztrail από την αυστραλία αν δεν κάνω λάθος είναι εξίσου καλές με τις ελληνικές και φθηνές αλλά έχουν και εκεί ίδιο καλοκαίρι (δεν έχω πάει , έτσι ξέρω)..
πάντως μια φορά ένα ζευγάρι καναδών που είχα δει με μια αμερικανικη υπερσκηνή , δεν θα την ενοχλούσε ούτε πυρηνικός όλεθρος , στις 3 μέρες πήγε πήρε μια τερρα , διότι είχαν ψηθεί σαν τα κοτόπουλα.

(αν βέβαια στήνει κανείς χειμώνα η robens είναι μονόδρομος για μένα).
#17858

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 152
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 31

Tribal21r απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Συμφωνώ απόλυτα με ntallas. Και εγώ αν έπαιρνα σκηνή τώρα μάλλον oztrail θα έπαιρνα! Πάντως στην Αυστραλία δεν έχει ίδιο καιρό με Ελλάδα.Εκεί είναι σαν άνοιξη/φθινόπωρο όλο το χρόνο.Πολύ σπάνια θα πάει πάνω 30 βαθμούς το καλοκαίρι και σπάνια κάτω 15 το χειμώνα(τουλάχιστον μέσα στις πόλεις).
#17864
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ntallas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Μας φαγανε τα capital controls και δεν παιζουν εισαγωγες,για καλοκαιρακι θα επαιρνα ανετα την oztrail tasman 3v η την crossbreeze ,πολυ καλη σχεση ποιοτητας τιμης αλλα εχουν εξαντληθει,δεν πειραζει, του χρονου :)
#17865

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ