ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

  • Δημοσιεύσεις: 311
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 77

kraken δημιούργησε το θέμα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛ

Ψάχνοντας για οργανωμένο κάμπινγκ τις τελευταίες ημέρες, συναντώ κάμπινγκ που δεν έχουν σελίδα ιντερνετική (για το 2012 μιλάμε) και διερωτώμαι: αυτό είναι καλός ή κακός οιωνός? Να ανησυχώ?

Άλλα κάμπινγκ έχουν μια σελίδα που φιλοξενεί μια φωτογραφία και ... αυτό.

Άλλα αναφέρουν ότι μέχρι και πλακάκια έχουν στα μπάνια (σπουδαίο, δε λέω) αλλά τον τιμοκατάλογο δεν έκαναν τον κόπο να τον αναρτήσουν.

Σκέφτομαι ότι, καλά εμείς, που είμαστε μέλη αυτής της κοινότητας και οι επισκέπτες αυτής, έχουμε πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες για να αποφύγουμε όσο περισσότερο τις κακοτοπιές (αν και μια διάσταση του οργανωμένου, που δεν έχουμε θίξει ως τώρα νομίζω, είναι αυτό το διαρκές φλερτ με τον κίνδυνο, η γοητεία του αγνώστου, η κρυφή ηδονή που νοιώθει κάποιος βλέποντας πια με τα μάτια του ότι η εύκολη πρόσβαση στο κάμπινγκ που πολυδιαφημίζεται, αναφέρεται σε δρόμους της ΜΟΜΑ, που έληξε η εγγύησή τους). Οι υπόλοιποι? Οι ξένοι επισκέπτες? Πώς βρίσκουν άκρη όλοι αυτοί? Μάλλον ισχύει το προαιώνιο "από στόμα σε στόμα" και το "πήγαν κάτι γνωστοί και πέρασαν τέλεια!"

Τώρα, οι ιδιοκτήτες αυτοί:
ή έχουν φοβερή αυτοπεποίθηση και δεν χρειάζεται να εκθέσουν και να περιγράψουν οτιδήποτε,
ή το αφήνουν στην τύχη του το θέμα,
ή σκοπίμως αφήνουν το τοπίο μυστηριακό, για να λύσεις όλες τις απορίες σου άρτι αφιχθείς και αφού θα είναι ίσως πολύ αργά...

Don't make me release the Kraken!
#10307

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 186
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 64

kastrinos απάντησε στο θέμα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛ

Έχω κάνει ατελείωτες προσπάθειες να προσεγγίσω τους ιδιοκτήτες camping μέσω forum. Έχω μιλήσει προσωπικά με κάποιους από αυτούς. Στην ερώτηση μου σχετικά με την ανυπαρξία τους σε ιστιότοπους στο internet η απάντηση είναι πάντα η ίδια ¨δεν με αφορά αυτό, δεν θα μου φέρει πελάτες, έχω τους δικούς μου !!! ....¨ τέλος απλά και τίμια.
Αυτό μου απαντάνε.

Εγώ αν είχα την δύναμη θα έψαχνα να βρώ ποιος από τους τωρινούς ιδιοκτήτες camping δημιούργησε την επιχείριση του από το ¨μηδέν¨ και δεν την κληρονόμησε από το μπαμπά του. Ποιος είχε όνειρα που προσπάθησε να τα κάνει πράξη. Ποιος από αυτούς έχει τελειώσει τουλάχιστον την ¨τουριστικών επαγγελμάτων¨ και δεν είναι απλά ότι ¨δηλώνει¨.
Στην Ελλάδα έχουμε μάθει όλα να τα κάνουμε στο ποδάρι. Εϊναι λύση; φυσικά και όχι. Το μόνο που ξέρουν είναι να κατηγορούν τους ξένους ότι έχουν καλύτερες τιμές γιατί έχουν μεγαλύτερη τουριστική περίοδο άρα και περισσότερες δυνατότητες κέρδους. Αναρωτιέμαι έκαναν κάτι να αυξήσουν την τουριστική περίοδο; οργανωμένο; με βάθος χρόνου στον σχεδιασμό;
ας σταματήσω εδώ γιατί το συγκεκριμένο θέμα χρόνια τώρα απλά δεν το παλεύω...

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”
#10308

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 311
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 77

kraken απάντησε στο θέμα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛ


Kastrinos, συμφωνώ.
Μεγαλύτερη περίοδος -καλοκαιρινή πάντα- από τον Μάιο έως Οκτώβριο υπάρχει? Αυτή ουσιαστικά είναι το μισό ημερολογιακό έτος!
Δεν λέω ότι είναι υποχρέωσή τους να διατηρούν μια επαγγελματική σελίδα... Περισσότερο αναρωτιέμαι αν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Και η επιχειρηματικότητα είναι ένα πεδίο πολύ επισφαλές: οι πελάτες που έχεις σήμερα και αισθάνεσαι καβατζωμένος, αύριο μπορεί να σε χαιρετήσουν για διάφορους λόγους και μετά να κλαις!
(Άσε τώρα που μου θύμησες κάτι από τα παλιά και συγχίστηκα: τα κάμπινγκ του ΕΟΤ σταθερά χρωστούσαν στη ΔΕΗ λειτουργώντας ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες αντί για ηλιακούς, μέσα στην καρδιά του γαμ... ελληνικού καλοκαιριού! Αυτό όσον αφορά στη χάραξη πολιτικής με ορίζοντα πολλών ετών)
Δεν συζητάμε από την άλλη την παρουσία τους εδώ, με ενημερώσεις για τις αλλαγές, αναβαθμίσεις, προσθήκες, ό,τι κάνουν μες το χειμώνα και είναι έτοιμο το καλοκαίρι. Ούτε για φωτογραφικά άλμπουμ,αυτά μου φαίνονται πολύ προχωρημένα αλλά ελπίζω όχι φαντασιακά

Don't make me release the Kraken!
#10309

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 58
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

XPXPDK απάντησε στο θέμα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛ

Οι σελίδες είναι το πρόβλημα; :(
Δηλαδή να ήταν μόνο αυτό καλά θα ήταν.
Το θέμα είναι ότι αν εξαιρέσεις κάποιες "σοβαρές" επιχειρήσεις κάποιες άλλες είναι για κλάματα. :huh:
Σκέψου ότι σχεδόν σε όλα δεν μπορείς να κλεισεις συγκεκριμένη θέση ενώ σε άλλα δεν μπορείς να κλείσεις καθόλου. Κατάσταση του τυπου " ελα και αν έχει κάποια θέση θα σε βολέψουμε". Λές και μπορώ να κάνω 400-500 Χλμ για πλάκα.
Που να ζητήσεις και online κράτηση πάνω σε πλάνο του κάμπινγκ κλικάροντας τη θέση που θές. Θα σε περάσουν για τρελο. :silly:
Αρκετά όμως με την γκρίνια. Υπάρχει και η άλλη άποψη.
Κάμπινγκ κάνεις γιατί γουστάρεις και λίγο το χύμα. :silly:
Αν σου αρέσει η τυποποιηση τότε μάλλον θα διαλέξεις ενα Σπατζίδικο ή ένα sea resort club.
Και μην ξεχνάμε ότι γενικά τα "νεα" κυκλοφορούν. Αν μια επιχείρηση του χώρου δεν είναι καλή θα πέσει το ανάλογο σύρμα σε όλους. Τι να τις κάνεις τις σελίδες με τις φωτογραφίες απο photoshop;
#10310

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛ

Δυστυχώς μια μερίδα ιδιοκτητών θέλουν με μια επένδυση της μιας φοράς να χτυπήσουν χρυσωρυχείο το οποίο θα δουλεύει αυτόματα.
  • Ο κόσμος θα έρχεται γιατί το κάμπινγκ υπάρχει σε μια παραλία καλή ή κοντά σε ένα δημοφιλή προορισμό.
  • Θα γεμίζει το κάμπινγκ μόνιμους επειδή είναι ένα σίγουρο εισόδημα και φυσικά θα κάνουν ότι θέλουν φτιάχνοντας ιδιοκατασκευές και δημιουργώντας τους δικούς κανόνες λειτουργίας.
  • Θα αυξάνει τις χρεώσεις διότι μειώθηκε η προσέλευση φέτος πιστεύοντας ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την προσέλευση του χρόνου.
  • Δεν θα φτιάξει "ακριβή ιστοσελίδα" διότι και αυτή κάνει την δουλειά της (το ότι είναι το πιο σύγχρονο εργαλείο της δουλειάς του δεν το συζητάμε καν διότι "τόσα χρόνια πως δουλεύαμε;" )
  • Επένδυση στις εγκαταστάσεις θα γίνει μόλις αρχίσει και έρχεται κόσμος και βγάλουμε και μερικά φράγκα (με τις τουαλέτες που ζέχνουν και τον ηλιακό που δεν δουλεύει θα βρούμε λύση μετά - σιγά μην χάνουμε κόσμο έτσι με αυτήν την παραλία)
  • Αν κάποιος κάνει το τραγικό λάθος και γκρινιάξει για κάποιο από όλα αυτά τότε "να πάει να βρει άλλο κάμπινγκ που θα του κάνουν τα χατίρια, για έναν πελάτη θα σκάσουμε" (φυσικά ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει και άλλους ανθρώπους που και αυτοί ξέρουν άλλους είναι άνευ σημασίας)

  • Σε ένα μεγάλο μέρος ωχαδερφισμός και ερασιτεχνισμός από πολλούς επιχειρηματίες του χώρου. Θα συμφωνήσω με τον XPXPDK ότι μας αρέσει και το χύμα αλλά το να σε βλέπουν μόνο για ευρώ με την λογική του "προσωρινού" (δλδ ήρθε και θα φύγει) δεν αρέσει σε κανέναν.

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#10314
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kraken

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 60
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 44

vasilios απάντησε στο θέμα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛ

Αγαπητοί φίλοι Καλημέρα
Με ενδιαφέρον διαβάζω τις απόψεις σας, και όντως τα σχόλια σας είναι απολύτως στο ‘’στόχο’’ όντως τα πράγματα στα Κάμπινγκ δεν είναι και ότι το καλύτερο, δυστυχώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Κάμπινγκ δεν έχουν καν σχέση με τον Τουρισμό πόσο δεν μάλλον με Τα Τουριστικά επαγγέλματα, με τεχνολογίες, με ιστοσελίδες κλπ κλπ, οι περισσότεροι ‘’έτυχε’’ να έχουν, γη σε μια καλή τοποθεσία, κοντά η λίγο πιο μακριά από την θάλασσα, και είπαν: Μωρέ τη ελιές και αγροτικές δουλειές, ρίξε δυο καλαμωτές για λίγη σκιά να έρχονται οι ‘’ξεβράκωτες’’ με τα σλίπινγκ μπανγκ, και να τους τα παίρνω, άλλωστε μήπως κουράστηκα για να την αγοράσω την γη, ας είναι καλά ο Μπαμπάς, παππούς κλπ, αυτά που γράφω δεν τα βγάζω απ το μυαλό μου, κάτω στα δικά μέρη τουλάχιστον-στη Μάνη, δυο που ξέρω έτσι σκέφτονται ακόμα και σήμερα τα παιδιά τους, γνωστά, κάμπινγκ- δεν θα αναφέρω ονόματα- αλλά με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησαν και το έστησαν από το πουθενά, μάλιστα στο ένα σου πιάνονται τα πόδια στο περπάτημα για να ανέβεις και να κατέβεις στη θάλασσα..ωστόσο κάποιες μέρες το χρόνο έχουν κόσμο…είπα κάποιες μέρες, ενώ θα έπρεπε να πω κάποιους μήνες, αλλά δυστυχώς αυτή η ριμάδα νοοτροπία μας δεν μας αφήνει να γίνουμε καλύτεροι σε πολλά θέματα.

Αυτό που ανέφερε ο XPXPDK για την online κράτηση και τα 400 500 χλμ, είναι πράγματι για γέλια, συνέβη αντιπρόπερσι στην κόρη μου, και παρά την δική μου έντονη και πιεστική συμβουλή να μην πάνε στα Κύθηρα αφού δεν τους έκλεινε κάποιο χώρο από το τηλέφωνο σε κάποιο Κάμπινγκ, Θα έρθετε εδώ και θα βρούμε κάτι..τους είπε ο άριστος ‘’επαγγελματίας’’ – δεν θυμάμαι όνομα αλλιώς θα το ανέφερα χωρίς ‘’οίκτο’’ – αυτή και ο αραβωνιαστικός της αποφάσισαν να πάνε, και ενώ το βαπόρι έπιασε Κύθηρα στις 12,30 τη νύχτα, και ενώ ταξίδευαν με Μηχανή, όταν έφτασαν στο Κάμπινγκ εκτός του ότι η πόρτα ήταν κλειστή και κανείς δεν υπήρχε να την ανοίξει, και όταν κάποιος εμφανίστηκε τους είπε πολύ απλά πως δεν έχει χώρο, δεν ‘’πέφτει καρφίτσα’’..!!! και μετά από τόσες ώρες ταξίδι να ψάχνουν μέσα στη νύχτα για δωμάτια.. την επόμενη μέρα επέστρεψαν Αθήνα….Βάλε τώρα την κούραση, τα έξοδα, και την απογοήτευση που παίρνεις μετά από τέτοιες συμπεριφορές και μετά αναλογίσου γιατί δεν λειτουργεί τίποτα σωστά.. αυτή η ‘’Μηχανή’’ τα΄ χει παίξει, χρειάζεται οπωσδήποτε ριζική ανακατασκευή, κι επειδή αυτή η Μηχανή ήμαστε όλοι εμείς, πρέπει να αλλάξουμε εμείς, αλλιώς η Μηχανή θα υποδουλεύει όπως κάνει εδώ και πάααρα πολλά χρόνια, κι εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε σε διάφορα φόρουμ τις ενστάσεις μας και την κατάντια μας, για την οποία όμως έχουμε όλοι μας μεγάλο μερίδιο ευθύνης, τι θέλω να πω με αυτό νομίζω πως όλοι που θα διαβάσουν θα καταλάβουν, αλλά ας το κάνω πιο λιανά, ας πούμε πως θέλω να πάω στο THALLATA γιατί είναι πολύ ωραίο κάμπινγκ..αλλά έχω και ένα σκυλάκι μαζί το οποίο απ όσο ξέρουμε στο Κάμπινγκ θα αναγκαστώ να πληρώσω και για το σκυλάκι μου, είναι σωστό όμως να πληρώνουν τα ζωάκια ; είναι ‘’Ηθικό’’ και ‘’Νόμιμο’’ ; και ας υποθέσουμε πως επειδή είναι ιδιωτικό κάμπινγκ έτσι του αρέσει του μάγκα που το έχει, έτσι κάνει, δικαίωμα του είναι…εμένα όμως δεν μου αρέσει αυτή η τακτική, και παρ όλο που το Θάλαττα μπορεί να μου αρέσει, απλά επιλέγω να μην πάω και μάλιστα τους το λεω και φωναχτά πως ο λόγος που δεν μπαίνω εκεί είναι η τακτική που έχετε με τα ζώα, και τους κάνω και ‘’Βούκινο’’ σε γνωστούς και φίλους και σε διάφορα φόρουμ που είμαι μέλος, δεν είναι ντροπή αυτό,…εγώ ντροπή θα θεωρήσω πως είναι να μην κάνεις τίποτα.

Πολλά τέτοια παραδείγματα από Εστιατόρια, ταβέρνες, Κάμπινγκ, ξενοδοχεία, πλαζ, καφετέριες μπαράκια κλπ δυστυχώς όλοι μας έχουμε πέσει ‘’θύματα’’ και πάντα θα υπάρχουν οι ‘’κακοί’’ επαγγελματιές, όμως αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα όπως τώρα που εξαιρέσεις περί καλών επαγγελματιών είναι ελάχιστες, και τώρα, αυτή την εποχή που η ‘’κρίση’’ απειλεί κακούς και καλούς, είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους να γίνουμε καλύτεροι και να προσελκύσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού τον κόσμο που θα τους προτιμήσει, πρέπει αυτοί που θα γίνουν πελάτες τους, να ξαναπάνε και του χρόνου, και τον μεθεπόμενο χρόνο, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να δουν τον πελάτη σαν να είναι αυτοί οι ίδιοι πελάτες…αλλιώς από τον Χειμώνα που μας έρχεται πολλοί ‘’επεγγελματίες’’ στον χώρο του τουρισμού θα κλαινε με μαύρο δάκρυ – και πολλοί από αυτούς πήγαν γυρεύοντας.

Το δια ταύτα λοιπόν κατά την γνώμη μου είναι πως αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια, αλλιώς ‘’ το στάσιμο νερό.. Βαλτώνει και βρωμίζει’’

Ελπίζω να μην κούρασα.
Φιλικά
Βασίλης
#10319
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": michalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛ

Να 'σαι καλά Βασίλη μια χαρά τα λες. Οσο ενισχύουμε τους κακούς επαγγελματίες γιατί έχουμε την λογική της παθητικής υποδοχής τόσο θα ενδυναμώνεται η άποψή τους ότι αφού είμαι στο σωστό μέρος θα κάνω ότι θέλω.

Πρέπει να λέμε την γνώμη και να γνωατοποιούμε και σε φίλους και γνωστούς και τις "καλές" αλλά και τις "κακές" μας εμπειρίες. Ακόμα και αν μας αρέσουν πολλά πράγατα σε ένα κάμπινγκ τα "κακώς κείμενα" πρέπει να ανφέρονται. Γιατί μέσα από την ενημέρωση έρχεται η σωστή απόφαση η οποία και θα επιβραβεύσει τους σωστούς επαγγελματίες αλλά θα τιμωρήσει και τους κακούς.

Φυσικά όχι πάντα διότι θα συνεχίσει να υπάρχει κόσμος που θα πάει κάπου ασχέτως τα πόσα αρνητικά βρίσκει για διάφορους λόγους (περιοχή, παρέα, νυχτερινή ζωή κτλ).

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#10322

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 311
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 77

kraken απάντησε στο θέμα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ / ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ / ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛ


Σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό αλλά το θέμα της "επίσημης" πληροφόρησης με απασχολεί, λεπτομέρειες που ξεφεύγουν και από μας τους ίδιους όχι γιατί δεν τις παρατηρήσαμε όταν επισκεφθήκαμε ένα κάμπινγκ αλλά μπορεί να τις προσπεράσαμε αφού δεν ήταν παροχές που απευθύνονται στις δικές μας ανάγκες. Να δώσω ένα παράδειγμα: έχω πάει σε διάφορα κάμπινγκ και δεν μπορώ να ανακαλέσω αν είχαν υποδομή τουαλετών για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αυτή την πληροφορία μπορεί να στη δώσει ένας ιδιοκτήτης που ξέρει καλύτερα το μαγαζί του.
Συμφωνώ ότι το κάμπινγκ έχει μια χύμα διάσταση που όλοι αποζητούμε αλλά δεν θεωρώ ότι βασικές πληροφορίες όπως η λειτουργία μίνι αγοράς/εστιατορίου/ιατρείου/κ.λπ., η απόσταση από τη θάλασσα, ένας χάρτης,κ.α., καταστρέφουν την αυθεντικότητα αυτού του τρόπου ζωής (και πάλι μιλάω για όσους βασίζονται σε αυτά για να επιλέξουν προορισμό).

Don't make me release the Kraken!
#10326

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ